Şimdi Ara

İşten ayrılınca tamamlayıcı sağlık sigortası devam eder mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Araştırdığım kadarıyla kamuda işten ayrılınması halinde o tarihten geriye doğru bir yıl içinde en az 90 gün çalışma olması durumunda işten ayrılınan günü takip eden toplam (10+90=)100 gün boyunca sağlık hizmetlerinden kendisiyle birlikte bakmakla yükümlü olduğu kişiler SGK kapsamında sağlık hizmetlerinden yararlanır şeklinde bir bilgi mevcut.


    Mevcutta ben ve eşim adına tamamlayıcı sağlık sigortamız var ve bitişine yaklaşık 1.5 ay kala işten ayrıldım. Sigortam Allianz ve acentam ile görüştüğümde SGK sisteminden provizyon (bugün itibarıyla e-devletten SPAS Müstehaklık Sorgulama yaptığımda; Durum:Müstehaktır, provizyon alabilir. / GSS Kapsamı: 60/a-1 kapsamında sigortalılar (4/a, 4/c sigortalı çalışanlar) / Sigortalı Türü: Çalışan) alındığı sürece tamamlayıcı sigortadan yararlanmaya devam edeceğimizi, dolayısıyla işten ayrıldıktan itibaren 100 gün boyunca herhangi bir sorun yaşanmayacağını sonrasında ise SGK'dan gelir testi yaptırıp genel sağlık sigortası primi ödememiz halinde tamamlayıcı sağlık sigortası hizmetinden faydalanmaya devam edebileceğimi belirttiler. Teyit amaçlı Allianz müşteri hizmetlerini aradığımda SGK kapsamında çalışan olursam provizyon alınanabileceğini aksi halde hizmetten faydalanamayacağımı belirttiler, acentanın verdiği bilgiyi ilettim ancak bunun dışında bilgi veremeyeceklerini belirttiler.


    Özetle işten ayrılmış kamu personeli mevcuttaki tamamlayıcı sağlık sigortasından faydalanmaya devam edebilir mi, ne kadar devam edebilir ve buna bağlı olarak poliçemi yenilemem doğru olur mu?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aras -- 22 Nisan 2021; 0:7:10 >







  • Merhaba,

    Genel sağlık sigortası kapsamında olduğunuz sürece tamamlayıcı sağlık sigortasını kullanabilirsiniz.

  • Üstad bilgi için öncelikle teşekkür ediyorum, o halde 100 gün boyunca zaten GSS kapsamında olacağımız için problem yok ve bu süreçte poliçemizi yenileyebilirim ardindan sürenin sonuna doğru prim ödemek suretiyle gss kapsam içinde kalarak tamamlayıcı sağlık sigortasından faydalanmaya devam edebilirim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.