Şimdi Ara

Istanbul / Tuzla'da EHLIYET SINAVINDAN HAKSIZ YERE BIRAKILDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
4
Favori
4.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • edit: Cimere olayı anlattım tüm kanıtlarıyla şikayet oluşturdum. Tuzla milli eğitim müdürlüğünden gelen cevap o kadar üzerine bastırarak sorunun bende olmadığını sınav parkuru hatası yüzünden olduğunu söylesem de onlar benim yavaş gitmiş olacağımı falan söylediler. Böylelikle hakkım yenmiş oldu. Tekrar sınava gireceğim yine aynı şey başıma gelirse terk edeceğim buraları artık bıktım böyle saçmalıklardan. Hız sınırında sürmeme rağmen her şeyi kusursuz yapmama rağmen adamlara derdimi anlatamadım.


    Üst edit: Cimer (MEB) / ilçe milli eğitim Müdürlüğü / belediye kanallarıyla şikayette bulundum. Cimerden cevap geldi. Şikayeti incelemeye almışlar. Cevap gelirse buraya eklerim.




    Arkadaşlar lütfen konuyu öne çıkarıp destek olalım.


    Artık yetti her sınavda kaç kişi hocaların ve sistemin bu adaletsizliği yüzünden haksız yere sınavdan kalıyor.


    İstanbul / Tuzla'da ehliyet sınavına girdim. Tüm parkurları başarıyla geçtim. L park yerinde önümdeki araçların park etmelerini 10 dakika bekledim. Elimde olan bir şey değil bu insanların park etmelerini beklemek zorundayım. sınav süresi 35 dakika. Aynı anda sınava 10 civarı araba başlıyor ve en arkadaki şanssız kişiyseniz maalesef her şeyi kusursuz bir şekilde yapsanız bile 50 km hız sınırı olan yolda 50 km hız ile gitseniz bile kazanma şansınız yok çünkü zaman yetmiyor. Her hafta sayısız kişi sınavı bu nedenden ötürü kaybediyor.


    Bu olanları kime şikayet edeceğiz? Dava mı açmak gerekiyor? Resmen bizden imkansızı istiyorlar. Hocaya o kadar söylememe rağmen benden arabayı durdurmamı ısrarla istedi. sınavı bitirmeme 3 dk kalmıştı ve tüm parkurları geçmiştim. az daha gitsem bitecekti sınav ama izin vermedi.


    Ben uyarıyorum arkadaşlar İstanbul / Tuzla ' da ehliyet sınavına girecek olan arkadaşlar bir kere daha düşünsünler. Mümkünse sorun olmayan başka bir yerde sınava girin. Yoksa kusursuz yaptığınız bir sınavdan kalabilir üstüne birde 300 tl civarı bir ödeme yapıp tekrar sınava girmeniz gerekebilir.


    Eğitim veren hocalarımızda sürekli böyle bir olay olabileceği konusunda bizleri uyarıyorlar ama onlarında elinde olan bir durum değil. 2 tane L park yapma yerine 8 kişi birden park etmeye çalışınca en arkada gelenler direk arabadan inip yoluna bakabilirler. Zamanında bitirme şansları neredeyse yok.


    Ekşide vs hesabım olsa orada da açacağım konuyu en azından insanlar bilinçlensinler. Böyle saçmalıklarla uğraşmak zorunda kalmasınlar. Yok yere ehliyet sınavı hakkım yandı ve elimden gelen hiçbir şey yok. Tekrar sınava girdiğimde aynı olayı yaşamayacağım bir garantisi de yok. Bu sistemin değişmesi için her yere şikayetlerimde bulunacağım ama direksiyon hocalarının söylediğine göre daha önce de şikayetler yapılmış ama bir geri dönüş yapılmamış.


    Eminim bu sorunu tek yaşayan kişi ben değilim. Eğer bir şekilde birlik olursak sesimizi duyurabiliriz. Gerekirse eylem yapmaya bile giderim. Ülkemde böyle saçmalıklarla uğraşmak istemiyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zihnin Geleceği -- 3 Mart 2021; 15:29:28 >







  • Ağlama melis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oha ne saçma şey o öyle. Ben dün motor direksiyon sınavına girdim normalde birisi sınav olurken parkurda kimse olmaması gerekiyor yağmurlu hava diye gözlemci beyler araçtan bile inmedi dedim ki parkurda önüme bir kişi geçer de ayağımı yere koyarsam ne olacak bir şey olmaz dediler koşullar öyle yapabileceğimiz bir şey yok dedi.


    anlayışsız ve kötü niyetli komisyonlar denk gelebilir Komisyonun rezilliği sizin suçunuz olamaz meb e bağlı bunlar şikayet edin. etrafta kamera falan varsa onu da temin edin.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-400988AF7

    oha ne saçma şey o öyle. Ben dün motor direksiyon sınavına girdim normalde birisi sınav olurken parkurda kimse olmaması gerekiyor yağmurlu hava diye gözlemci beyler araçtan bile inmedi dedim ki parkurda önüme bir kişi geçer de ayağımı yere koyarsam ne olacak bir şey olmaz dediler koşullar öyle yapabileceğimiz bir şey yok dedi.


    anlayışsız ve kötü niyetli komisyonlar denk gelebilir Komisyonun rezilliği sizin suçunuz olamaz meb e bağlı bunlar şikayet edin. etrafta kamera falan varsa onu da temin edin.

    Hocam ben tek seferde geçtim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maraz Alinin Sağ Kolu kullanıcısına yanıt

    ben arabayı 2. sınavda geçmiştim dün motor aldım onu tekte geçtim. 550 tl öpecekler beni şimdi.  

  • Hocam park yapma yerinde o kadar sıra oluyor ki imkansız ya arkadan gelen birisinin bitirebilmesi için önündeki arabaların 2-3 tanesinin yolda kalmış olması gerekiyor. Yoksa hız sınırını aşman falan gerek bitirmek için.

  • Maraz Alinin Sağ Kolu kullanıcısına yanıt

    Ağlamıyorum kardeşim, hakkımı arıyorum.

  • Zaman yeterince yetiyor herkese , bende sağa çektirdiler muhabbet ettik komisyon üyeleriyle. Sen parkı düzgün yapamamısındır.

  • WarsLife kullanıcısına yanıt

    Sınava Tuzla'da mı girdiniz hocam?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zihnin Geleceği -- 31 Ocak 2021; 12:55:27 >
  • WarsLife kullanıcısına yanıt
    Yok hocam park ile akalası yok. Parkta zaman kaybetmedim zaten milleti beklemekten zamanım bitti.
  • Ilk sinavdan beni bilerek biraktilar. Hem de daha yola cikmadan xd hatta yanimdaki kurstaki kadin kursumuzdaki en deneyimli kisidir demisti ama daha yola cikmadan arabadan in kaldin dediler.

    Kadin ilk seferde bilerek bıraktıklarını soylemisti bana.

    Ikincisinde gayet iyi bir sekilde park ettim arkadaki adamlar yola çıkma zaman dolsun dedi. 15 dk beklettiler sonra hedefe geldim. Aksaminda mesaj geldi basariyla gectiniz diye. Ilk sefer hep bilerek birakiyorlar.
  • Zamanında düz yolda iki tur atıp almıştık ehliyeti vay arkadaş neler neler değişmiş ehliyet sınavlarında öyle
  • Önünde araçlar park ederken yanındaki kişiler bekle demedi mi? Ya da herhangi bir komut vermediler mi?

  • Aynı şey benim de başıma gelmişti. Hatta daha kötüsü. Benim sınav olacağım araç son dakika geldi. Bu yüzden benim sınav da birkaç dk geç başladı. Bilirsiniz ki ehliyet sınavları, süre bazında değildir. Yani ben 5 dk geç başladım ona göre hesaplarlar diye bir şey yok. Çünkü senden sonraki sürücü adayının sınav saati başlangıcı belli. Neyse tahmin edeceğiniz gibi en sonda ben vardım. Üstüne üstün önümdeki araçların sürücüleri aşırı acemilerdi. Önümdeki arac yeşil ışıkta aracı kaldıramadı, bir kırmızı ışık daha yedim. Ki kırmızı ışık süresi de az değildi. Üstüne üstün güzergah üzerinde pazar vardı. Onun trafiği de yavaşlattı. Sonra yine önümdeki araç sürücülerinin çok yavaş direksiyon manevraları yüzünden L parkta falan kaç dk onları bekledim. Hele ki o bekleme süreci çok sancılı. Resmen vitesi boşa alıp, dörtlüleri yakıp, frene basıp bir yandan geçen dakikalara bakıyorsunuz, bir yandan önümüzdeki araçların bir an önce park etmeyi başarması için dua ediyorsunuz. Allah'tan 30 hız sınırı olan yerlerde 15'le giden sürücü adaylarını 28'le falan sol şeritten sollamistim. Yani biraz olsun sıramı öne almayı başarmıştim. Yani sınav boyunca zamanla yarıştım resmen. Neyse bir şekilde sınavı ucu ucuna 1 dakika falan kala bitirmeyi başardım.

    O yüzden durumunu çok iyi anlıyorum. Bu duruma bir çözüm getirmeliler. Artı 5 dk falan eklemeliler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BF.Skinner -- 31 Ocak 2021; 13:40:40 >




  • Normalde zaman çok rahat yetiyor olması lazım. Parkta falan zaten öyle çok zaman kaybedemezsin manevra hakkın sınırlı. Dediğin gibi bir durum varsa önce ilçe/il MEB'e başvur, sonuç çıkmazsa cimer'e yaz. Sonuç olarak hiçbir şekilde hata yapmadıysan bunu tutanağa geçmek zorundalar, kalma sebebini zaman olarak işaretlemişlerdir. Hakkınızdan vazgeçmeyin.
  • Pankreasına Talibim kullanıcısına yanıt
    Hocam 2 tane L park yeri var ikisinde de park eden ve etmek için bekleyen araba var. Ben park alanına geldiğimde beklemek zorunda kaldım. Hoca zaten yanımda beklememi söyleyen o. Onlar park ettiler sonra ben girebildim.
  • nası ya. süre mi oluyormuş bir de ehliyet sınavına. yani tamam süre versin diger sırada olanlar için ama bu 5 10 dk esnetilebilir bir şey olmalı duruma göre.


    neyseki ehliyet almadım ve merakımda yok. arabalara ilgim de yok. böyle saçma süreçlere gelemem ben.

  • adanavalısi kullanıcısına yanıt
    Hocam park yaparken zaman kaybetmedim ama park alanı o kadar doluydu ki adamların park etmelerini bekledim. Dediğiniz yerlere şikayette bulunacağım umarım bir sonuç alabilirim.
  • BF.Skinner kullanıcısına yanıt
    Çok haklısınız hocam. Sınav anında bir çok beklenmedik durum olabilir. Bununla ilgili bir önlem alınması şart. Böyle durumlar için sınav süresine ek 5dk gibi haklar tanınması lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zihnin Geleceği

    Çok haklısınız hocam. Sınav anında bir çok beklenmedik durum olabilir. Bununla ilgili bir önlem alınması şart. Böyle durumlar için sınav süresine ek 5dk gibi haklar tanınması lazım.
    Aslında şehire ve trafiğe göre süre belirlemek gerekiyor. Küçük bir ilçede sınav yapmakla, büyükşehirde sınav yapmak aynı şeyler değil. Bazı yerlerde 35 dk gayet yeterliyken bazı yerlerde bu süre 40-45 dk yapılmalı.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.