Şimdi Ara

İstanbul - Sinematik Kısa Filmim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
2
Favori
419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Eylül ayında 3 günlük tatilde Osmo Pocket kameramla birtakım hatırı sayılır çekimler yaptım. Davinci Resolve'ta birkaç hafta süren aralıklı düzenlemeden sonra sonunda İstanbul kısa filmim hazır. Sizinle de paylaşmak istedim. Ne düşünürsünüz?


    Muhlis Gürsoyyoutube
    İstanbul hakkında çektiğim kısa film, 8 Kasım 2021 saat 20.00'da yayınlanıyor. Çok çaba sarf edildi, kaç defa montaj çöktü, önceki Denizli kısa filminden daha güzel olduğunu söyleyebilirim. Neden 8 Kasım? Bazıları bana bu soruyu sordu. Annemin doğum günü için yaptığım bir kısa film olduğu için, doğal olarak annemin doğum gününde bu kısa film yayınlanacak. Kısa filmin sponsoru olan annem Nurhaiza Gürsoy'a çok çok teşekkür ederim. Katkıda bulunan babama ve kardeşime de teşekkür ederim. I would like to thank @Samuel Sotiega for gifting the ND filters for my camera. With that, water reflections look beautiful, motion blur is great and time-lapses just went perfect. Bu videoyu izlediğiniz için teşekkürler. ------- Merhaba, ben Muhlis. Kanalımda teknoloji ve okula dair videolar yapıyorum. Eğer yaptığım videoları beğendiyseniz, sizi kanalımın ilk aboneleri olmanıza davet ediyorum. Videolarımı izlediğiniz için çok teşekkür ederim.
    https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3DFqzEaCPA01E%26feature%3Dyoutu.be&q=EgQuLZpEGMmDpowGIhASAZhLsXXfSzh42CGEhSfoMgFy

    Güncelleme:

    UK Film Review kısa filmimi inceledi. 5 üzerinden 4 yıldız verdiler ve açıkçası kısa filmi etkileyici buldular.


    https://www.ukfilmreview.co.uk/post/istanbul-short-film-review




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bob The Sponge -- 13 Ağustos 2022; 14:38:30 >







  • Çok beğendim hocam emeğinize sağlık. Hayret kimse bir şey yazmamış. Like attım.  

  • Angel Batista kullanıcısına yanıt

    Maalesef ilgi görmüyor hocam  İlginiz için çok teşekkür ederim.

  • eline sağlık hocam gayet güzel olmuş benim de içimde bi yönetmen var ama hala çıkaramadım.çıkarmak için çabalamak başlamak istiyorum. Denizlidemi yaşıyorsunuz hocam ?

  • fearuq kullanıcısına yanıt

    İlginiz için teşekkür ederim. Benim tavsiyem çekmeye devam etmeniz yönünde olur. Çevrenize bakın, günlük hayatta sürekli gördüğünüz manzaraları da farklı bir perspektiften bakın. Bende de dediğiniz gibi aynı duygu var.


    Annemin doğum gününü özel bir sunum günü olarak görüyorum. 5 senedir bunu uyguluyorum, sene boyunca çekmeye değer ne var ise çekiyorum, o sene video yapmaya değer ne var ise derlemesini yapıyorum. Mesela şu kısa filmi Kasım 2021'de, 17 yaşındayken yaptım. 16 yaşındayken Denizli kısa filmini, 14 yaşında ise İzmir kısa gezi videosunu yaptım. Böyle yapa yapa önceki senenin "keşke yapsaydım veya yapmasaydım" dediklerimi ders alıp sonraki sene daha pekiştirilmiş video çıkarıyorum.


    Evet hocam, Denizli'de yaşıyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bob The Sponge kullanıcısına yanıt
    Bu arada bende Denizli de yaşıyorum . Oğlan var benim ondan sonra hiç fırsat bulamıyorum . Halbuki çok istiyorum . Ama virgüllü fırsat yaratamıyorum .

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hocam linke giremedim açmadı eve gidince bakacağım. Sinemaya ilgim var merak ettim. Konuyu aldım favoriye.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Elinize sağlık gayet de güzel olmuş   


    Tanıtım klibi diye koysan sırıtmaz bence. Gayet iyi olmuş. Sinema bölümü okuduysanız eğer (ki videodan anlaşıldığı kadarıyla sinema okumuş olabilirsiniz diye soruyorum) Sinema bölümüyle ilgili deneyimleriniz nelerdir? Şahsen o bölümü düşünüyorum keza sinemadan başka hiçbir şey aklıma "meslek" olarak yatmıyor. Bir de kamera olarak ne kullandınız ve üniversiteye geçtiğim vakit sizce kendime kamera almam gerekirse nasıl birşey önerirsiniz çok uçuk bütçesi olmayan biri için? Kısaca diyeceğim şu ki sinema okuduysanız sinema bölümü ile alakalı tecrübeleriniz nelerdir veya önerileriniz var mı? Üni tercih forumuna da sormuştum ama cevap gelmedi hazır burada bulmuşken sorayım dedim.


    Ha bir de aslında bazenleri telefonum M51 ile de ucuz bir tripod alıp deneme çekimleri (sinematografik çekimler) yapmayı düşündüğüm oldu ama sizce öylesi daha mı mantıklı olur yoksa üniye geçip bu işi öğrenmeye başlarken şöyle f/p bir kamera alıp denemek mi mantıklı olur?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ItsAtakan24 -- 1 Haziran 2022; 22:17:37 >




  • ItsAtakan24 kullanıcısına yanıt

    İlk önce ilginiz ve düşünceniz için çok teşekkür ederim.


    Hayır, sinema bölümü okumadım (lise 11'im bu arada  ). Hobi olarak devam ettirmeyi düşünüyorum. Önceden Nikon L29 kameramla çekimler yapıyordum. Baktım kamera sadece 720p çekiyor, hem stabil değil, bütçe dostu bir kamera arayışına çıktım. Canon M50 ilgimi çekti ama bütçeme uymadı (şu anda 10k). Osmo Pocket diye kamera buldum, 4K/60 çekiyor ve aldığımda 2 bin TL. Çekimleri D-CLike modta yani sonradan color grading yapılabilen standartta yaptım, sonra Davinci Resolve üzerinden basit düzeltmeler yaptım. Eğer kamera alacaksanız bunu tavsiye ederim (şu anda Pocket 2 var piyasada, Kasım'da Pocket 3 çıkacak haberleri okudum), çok stabil çekiyor ve fiyatına sonuna kadar hak ediyor düşüncesindeyim.


    Eğer M51 ile çekim yapacaksanız (kamerası iyiymiş), internetten bir gimbal arayabilirsiniz (Zhiyun, DJI vb). Çok pahalı olmasına gerek yok, basit stabilizasyon yapabilmesi yeterli olur. Çekimlerinizi bununla daha sinematik ve profesyonel görünmesini sağlayabilirsiniz. Eğer hareketli olmayacaksa çekimleriniz, tripod da elbette işinizi görür.





  • Bob The Sponge kullanıcısına yanıt

    Aaaa sende mi lise 11'din? Şaşırdım açıkçası gerçekten fena olmayan bir sinematografin var.


    Başka bir forumda da kamera meselesi hakkında tartıştığımda da insanlar Osmo Pocket'i önermişti. Açıkçası bende ona karşı olumluydum ve halen olumluyum. Gimbal meselesine gelecek olursak o noktada da aklıma en çok gelen şey şüphesiz DJI'ın Mobile serisidir. İşte bu noktada ikileme girdim ben. Acaba gimbal mı yoksa kamera mı diye. Açıkçası kamera daha mantıklı geliyor gözüme. Ama bilemedim Sence?


    Evet şimdi diyelim ki çektik sahneleri şimdi sırada ne var? Tabii ki kurgu. Bu noktada şunları sormak isterim ve DaVinci Resolve gibi programların kullanımı meselesine değinmek isterim. Sen nasıl alıştın mesela bu tip programların kullanımına? Ya da alışılması kolay ya da en azından bi süre sonra adapte olunulabiliyor mu? Veyahut Resolve dışında bir program kullanıyor musun? Önereceğin başka var mı diye sormayacağım keza buna gelirse konu önümüzde Vegas, Premiere, Final Cut gibi programlar belirir di mi? Fakat onlar ne gerektiriyor? Tabii ki de bir sürü maangır 





  • Her ikisi de olur bence. Osmo Pocket f/p olarak bence mükemmel. Kamera işinizi görür ama gimbala göre daha fazla masraf çıkar. Eğer telefonun kamerasından memnunsanız gimbal almak daha mantıklı olabilir.


    Program kısmına gelecek olursak başta Movavi kullanıcısıydım (Vegas, Premiere, Final Cut hiç kullanmadım şimdiye kadar), Davinci Resolve'u keşfettiğimde öğrenmek biraz zaman aldı (montaj kısmı tamam ama renklendirme kısmı biraz karmaşık). Nasıl yapıldıklarını bilmediklerimi Youtube'tan aratıp öğrendim. Basit kullanımı öğrendikten sonra gerisi kolay gelir.


    Bu arada hatırlamışken, sınıf arkadaşım da Eskişehir sinema bölümü düşünüyor.

  • Bob The Sponge kullanıcısına yanıt

    Telefonumun kamerasından az çok memnunum diyebilirim. Muhtemelen gimbal biriktirebilirim, ilk safhada daha mantıklı olabilir gibi. Gün içinde gözümle arada bir bi yakalıyorum direk diyorum ki ulan buradan güzel sahne çıkarırım haaa diye falan hatta bazen elimle dikdörtgen yapıyorum hatta dikdörtgenin oranını falan da ayarladığım oluyor bazen daha geniş bazense Tarkovsky'deki gibi daha dar. Gerçi Tarkovsky'nin kullandığı ekran oranı hoşuma da gitmiyor değil. Yanlış bilmiyorsam 1:37 1 kullanıyordu. Program meselesinde de az çok hak veriyorum. Çevreden falan duyduğuma gördüğüme göre işin renklendirme safhası daha zor montaja ve kurguya göre.

  • Merhaba, videonu şimde izledim. Bence sende bir gelecek var ileride iyi bir reklam şirketinde kaliteli reklam içerikleri ve videolar yapacağın montajlayacağın çok açık, yaşın da bu kadar genç olunca senin tutan bir şey olmayacaktır. Videoyu sonuna kadar izlemedim, bu tempo ve müzik ile seyreden için ilgi 2 dakikayı geçmemeli bence, 7 dakika ve üzeri seyreden olmaz insan bayar. Gereksiz sahneler atılıp az öz ve etkileyici sekanslar montajlanarak izleyeni vur kaç taktiği ile tavlamak gerek. Başarılı mı başarılı, eline sağlık.

  • Vaay hocam nasıl başardın incelemelerini? Biraz deneyimlerini anlatabilir misin?@Bob The Sponge

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ItsAtakan24 kullanıcısına yanıt

    Hocam bunların sitesinde film inceleme başvurusu formu var. Geçen sene sonunda başvurmuştum ama ciddiye alacaklarını düşünmüyordum.

  • monacomen kullanıcısına yanıt

    Fikriniz için teşekkür ederim. Evet, geriye dönük tekrar baktığımda kısa film biraz uzun gelmiş. Sonraki kısa film projemde bu süreyi en az yarısına kadar düşürmeyi hedefliyorum. Kısa öz olacak şekilde. Bazı kısa filmlere bakıyorum öyle bir sarıyor ki, her sahne 1-3 saniye arası oluyor (dediğiniz vur-kaç tekniği bu olsa gerek) ancak etkileyici olması izleyiciyi sonuna kadar izletiyor.

  • Bob The Sponge kullanıcısına yanıt

    Selam tekrar okuyup cevap verdiğin için de mutlu oldum. Konuya gelecek olursak. Adı üzerinde kısa film kısa olmalı ama ne kadar kısa bu tartışılır. Akademi öğrencileri genelde bu kısa filmlerde uzun uzun bakışmalar ve boş boş odalarda geçen sahneler ile izleyicisini yoruyor ve kısa film aslında çok uzunmuş hissine kapılıyor insan. Ama senin çalışmanda istisna olan şu ki kısa kısa görüntüler çabuk çabuk geçerken izleyen çabuk doyuyor. Yani çok fazla görüntü ard arda geliyor ise filmin kısa sürede bitmesini bekliyor insan. Hiç çok uzun tiktok videosu yoktur mesela ama youtube videosu var. Umarım doğru anlatabiliyorumdur. Ellerine sağlık bir gün kariyerinde güzel bir yerlere geleceğine çok inanıyorum.

  • Bob The Sponge kullanıcısına yanıt

    Bunu öğrenmem iyi oldu hocam sağolun. Günun birinde bende kalkışırsam böyle bir şeye mutlaka başvuruda bulunurum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • monacomen kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam. Sahne çeşitliliği biraz fazla, onun yerine gösterilen sahnelerin en iyi %70 veya %50'sini seçip diğerlerini eleyerek muhtemelen kısa filmin etkileyiciliğini arttırabilirim. Youtube'taki audience retention mantığı ile aynı, mümkün olduğunca izleyicinin videonun tamamını izlemesini isteriz. Oran %100'e ne kadar yakınsa o kadar iyi.

  • ItsAtakan24 kullanıcısına yanıt

    Rica ederim, eğer bir gün yaparsanız haber edin :) Başarılar dilerim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.