Şimdi Ara

istanbul hifi kulubu eski baskani ozhan atalay (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bu kadar derinlemesine konuşulan bir konudan birşeyler kapmaya çalıştım.Herkese çok teşekkür ederim.
    Hi end hi-fi nedir bilmem.Ama cx300 ile müzik dinlemeyi severim
    Heralde bu kadar şey bilmek merak meselesi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musyun -- 19 Haziran 2008; 22:59:50 >
  • Uygulanan bir cok tweak var, bazıları ucuk kacık seyler. Burda sistemlerin cozunurlugu, dinleti odasının akustik acıdan verimi buyuk onem tasıyor. Her tweak iyi sonuc verecek diye bir kaide yok. Denemek sart.
    Bazen kucuk bir tweak ile sistem performansı cok artarken bazende berbat sonuclar verebiliyor.

    "Daha İyi Ses Elde Etmek İçin 22 Öneri" diye aratırsan kolayca uygulanabilecek tweak ler bulursun.

    Yukardakine ek olarak asagıdada tavsiyeler var, Alıntıdır:

    Sistemdeki tüm cihazları duvardaki tek bir prize bağlanmış çoklu dağıtıcı ile besleyin, power amp'ı çoklu dağıtıcının duvardan gelen elektriğe en yakın soketine, az güç çeken cihazları ise en uzak soketine bağlayın.

    1-12 Ses performansını artırmak için sokaktan bulacağınız 30X30 veya daha büyük sokak taşlarını hoparlörünüzün altına ve üstüne koyun. Çizilmemesi için araya yalıtım malzemesi kullanmalısınız.

    2-14 Bass Reflex hoparlörden çok fazla bass alınıyorsa bas portlarına tişiört veya eski çorap takabilirsiniz

    2-15 Keskin tizleri engellemek için hoparlör önlerine halı koyabilirsiniz.

    6-2 AC ve Interconnect kabloları mümkün olduğunca ayrı tutmalısınız

    4-9 Ses kalitesini artırmak için aynı tipteki sürücü lambalarının yerlerini değiştirebilirsiniz. (Bu ilginç deneyeceğim)

    11-3 Alacağınız ekipmanı mümkünse kendi evinizde dinleyin

    4-2 Genel olarak tube'lar solid state 'e göre daha iyi ses verirler. Tüp ile devam edecekseniz yedek bulundurmanızda yarar var

    5-18 Yeni interconnect ve hoparlör kablolarının pişmesi gerekmektedir. Interconnect kablolarının pişmesi daha uzun sürer. (Daha az akım aktığı için)

    5-19 Bu yanma prosesi için White Noise kullanılabilir ve bir gecede yanma işlemi tamamlanabilir. Daha uzun yapılırsa hatalı ürün olacaktır.

    10-5 En iyi dinleti sabah saatlerinde yapılır.

    2-19 Tweeterler dinleme pozisyonunda kulak ile aynı hizada olmalıdır.

    9-4 Pikap kartuşlarında asla lehim kullanmayın.

    5-20 Interconnect kabloların dış görünüşüne aldanmayın iç iletkenin kablo kalınlığı daha önemlidir. Kalın olması daha iyidir.

    2-4 Hoparlörleri duvar köşelerimnden uzak tutun.

    10-9 Kötü ses kalitesi her zaman kablo/cihazdan kaynaklanmaz farklı bir odada daha iyi sonuç alabilirsiniz.

    5-12 Kablo boyu karşılaştırması. Üst düzey bir sistemde uzun interconnect kısa hop kablosu daha düşük seviye sistemde kısa interconnect uzun hop kablosu daha iyi netice verecektir.

    3-1 Cihazları üstüste koymak yerine ayrık olarak yerleştirin en iyi trafolar bile hum noise üretir.

    12-3 Çok sert basları engellemek için our Linear Structured Carbon ® cables kullanmalısınız.

    1-11 Hoparlörlerin ön kapaklarını kaldırmak ses performansını artırırır

    12-1 Hum Noise için
    Cihazları üst üste yerleştirmeyin
    Interconnect kabloları powerdan uzak tutun
    Kabloları loop yapmayın
    Pikap için ayrı toprak kullanmak gerekir.
    Kontak noktalarını iyileştirmek için VDH nın SOLUTION adlı sıvısı öneriliyor.
    Cihazların topraklama yönlerine dikkat edilmesi gerekiyor. Bunun için Polarity Checker denilen kontrol kalemine benzer bir alet kullanılıyor. (Benim bir ara vardı umarım bulurum) Bu alet AC ve DC olarak 12, 36,55, 110 ve 220Volt ölçebiliyor.Aletlerin aynı faz sırasında bağlanması gerekiyor. Tüm cihazlar aynı noktaya bağlanacak çoklu prizden beslenecek ve en yüksek akım çeken en başa bağlanacak. Doğru bağlantı için
    Tüm fişler çekilecek ve sadece bir tane cihaz bağlanacak bu alet ile cihazın arka tarafındaki audio toprağı ölçülecek ve fiş ters takılalarak ölçüm tekrarlanacak. Düşük voltajlı bağlantı tercih edilecek ve tüm cihazlar için ölçüm tekrarlanacak

    11-4 Yeni bir cihaz denerken kendi kablonuzu kullanın

    1-7 Daha iyi ses kalitesi için hoparlörünüzdeki iç kablolamayı 12AWG kablo ile değiştirebilirsiniz. Hoparlör içinde mekanik bağlantılardan kaçının ve lehimleme kullanın. Lehim sıcaklğı 275 derece olmalıdır. Kablonun üstündeki gümüş bileşene zarar vermemek için kabloyu ısıl yoldan soyabilirsiniz. Lehim için silver-saturated solder lehim kullanılmalıdır.(Ticari olarak Tin/Lead/Silver (Sn/Pb/Ag) tipinde olur yada kurşusuz gümüşlü lehim olarak bulunur). Gümüşlü kablolarda bu lehim gerekli değildir. Lehimleme bir kaç saniyede tamamlanmalıdır. (Uzun süre zarar verir) Lehim yapıldıktan sonra 5 sn lehim noktasını kıpırdatmadan beklenmelidir. Yapılan işlem sonrası bağlantılar ohmmetre ile doğrulanmalıdır. Kablo uçları korozyona engel olmak için koruyucu başlıklar ile kapatılmalıdır. Daha fazka koruma için VDH nın SOLUTION adlı çözeltisi kullanılabilir. Bunun için kablo dik bir şekilde asılıyor. Kablonunun bir ucundan bu çözelti şırınga ediliyor. Kablo lehim öncesinde 24 saat bekletiliyor.

    3-2 Mekanik titreşimleri sönümlendirmek derinliği ve çözünürlüğü artırır. Elektronik cihazları titreşimden uzak tutun. Power ampliyi sert ve ağır bir zemine koyun ve titreşimlere karşı onu yumuşak lastiklerle destekleyin.Aynı şeyi CDP ve PreAmpli içinde yapın. Bunun için özel Audio Rack ta kullanabilirsiniz

    12-8 Eski tip hoparlörlede ses bobininin manyetik kutuplara yaklaşmasından ötürü zırıltı benzeri sesleri engellemek için sürücüyü kendi kabini içinde 180 derece çevirin.

    2-10 Bir hoparlör kaynaktaki mikrofon gibi tek bir nokta olmalıdır. Genişletilmiş paneller etkileyici ses verebilirler ama idealden uzaklaşırlar. (Burada Quad ESL 63 988 989 gibi elektrostatik hop.lar hariçtir deniyor)

    5-22 Hop. kabloları ayrık olarak kullanılıyorsa her metrede bunları 3-5 tur birbirlerine twist edin (sarın). böylece iki kablo arasındaki manyetik çevrim, karşılıklı etkileşim azalır ve her kablo daha az endüktif etki gösterir

    3-6 Ekstra soğutma amplinizin ömrünü artırır

    1-5 Bi amp bağlantı bi-wire dan daha iyidir

    12-7 Ev yapımı CD lerde 35-40 dak sonra distorsiyon başlar. Bunun nedeni kayıt esnasında diskin dış yüzeyine yaklaşıldıkça dikey salınımlar artar bunu kontrol etmek için servo motorlar daha sıkı çalışır ve hatalar oluşur. Bu nedenle kayıt düşük hızlarda yapılmalıdır.

    13-3 Zannedildiğinin aksine bazı SACD ler CDDA (ses CD si)lardan daha iyi değilidir. SACD doğrudan analog kaynaktan kaydedilmiyor ve 44,1kHz/16 bit master dan dönüşüm yöntemi ile elde ediliyorsa aradaki dönüşüm işlemleri sesi olumsuz etkiler. Yeni kaydedilmiş SACD ler bunun dışındadır.

    4-4 Daha uzun tüp ömrü için vakum içinde saklanmalıdır

    12-5 İçeri göçmüş hop. kubbelerini düzeltmek için bir elektrik süpürgesi kullanabilirsiniz ancak çok dikkatli olun 3-5 cm den fazla yaklaşmayın ve mümkünse parmaklarınızla hoparlörü destekleyin (fazla hareketi engellemek için) Hassas yüzey ise hoparlörü öper gibi nefesinizle dışarı çekmeye çalışın (Bunu bence yalnızken yapmak lazım yoksa yanlış anlaşılabilir )
    Bunun için bir boru kullanılabilir. Plastik malzemeli kubbeler için yapışkan bantlar kullanılabilir. Metal kubbelerin ise düzeltilmesi çok zordur.

    12-4 İyi bir ses sisteminde yüksek ses seviyelerinde aldığınız detayları düşük ses seviyelerinde de almanız gerekir ayrıntılar duyulamıyorsa bir bileşende hata olabilir. Şüphelendiğiniz elemanı arkadaşınızki ile karşılaştırın yada sistemde eleme yoluna gidin. Tüm bağlantıları sökün ve minumum bağlantıdan başlayarak devreye alın.
    Suçlu harici bir nedende olabilir. Hum noise kablosuz kaynaklar, diğer ev aletlerinin çalışması, floresanlar . Hum noise daha önce anlatılmıştı diğer nedenler de ayrıca elemeye tabi tutulmalı ve bu işlem tercihen gece yapılmalıdır.

    3-9 Preampliler titreşimden çok olumsuz etkilenirler mümkün olduğunca titreşimden uzak tutulmalıdırlar

    9-13 MM-MC Preamp girişlerindeki kapasitörler genellikle gereksizdir.

    5.13 Daha iyi olan ara kablonuzu en düşük sinyal seviyesini taşımada kullanın. Yani, daha iyi olanı cd ile pre amp arasında, diğerini pre ile power amp arasında.


    2.1 Hoperlorlerinizi cihazlarınızdan mümkün olduğunca uzak yerleştirin. Böylece cihazlarınızı hop’ların oluşturduğu vibrasyondan korumuş olursunuz.


    3.8 Bazı pre amfiler açıldığı zaman yüksek DC üretirler. Eğer power amp preden önce açıldıysa hoperlorleriniz fazla ve sağlıksız DC alırlar. Yani önce pre sonra power amp açılmalı.




  • Yukarıda yazdığım konuyla ilgili olarak bazı ufak tefek değişiklikler yaparak, gerçektende önemli sonuçlar elde ettim arkadaşlar.
    Örneğin ilk önce mermer ile başladım, yani kabinlerin altına mermer kestirdim. Ses daha netleşti, arkasından iğne ayak uygulaması yaptım tizler hemen ortaya çıktı ancak baslar zayıfladı. Daha sonrada kablo değişimi yaptım eksik olan bas hissettirdi kendini.
    Yapılan uğraştan sonra netice alınması gerçekten çok güzel duygular veriyor insana.

    Herkese selamlar.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.