Şimdi Ara

istanbul'da konaklama ve yasam gider kalemlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
3
Favori
1.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ozellikle tecrubesi olanlar, baba parasi yemeden kendi ayaklarimin uzerinde durmak (ailemden para almayacagim birikimim yaklasik 7k tl anlik(dolar, euro rezervim)+ coinler 500tl civari (anlik) duruma gore coin dengesini arttirmayi dusunuyorum.

    bahisten parayi kirarim derken en son turkiye macinin 2-2 kalmasiyla o isten de vazgectim.1k yakti. yanimda nakit olarak ise yaklasik 600tl var tum birikimim bu

    yemek isini yalnizca okul yemekhanesinde yapmayi dusunuyorum gunluk 5tlyi gececegini sanmiyorum ogle ve aksam yemegi, sabah kahvalti etmeden gun gecmediginden 10tl de kahvalti desek gunluk gidam 20tl diyebiliriz x 30 600

    ogrenci karti aylik 57 tl den (aylik)

    kitap masrafi ve fotokopi( meshur sinava hazirlandigim yazicimla gidecegim) aylik 100tl gececegini sanmiyorum

    ufak tefek +, - bu harcamalar 750-800tl yi buluyor kalacak yer harici.

    simdi gelelim en buyuk kalem konaklama bunun ust siniri yok ve suanda tek dusundugum studyo 1+0 da kalmak

    burasi da 750tlden basliyor her seyleri dahil.

    ozetle minumum 1500tl - 1600tl aylik gider olusuyor.


    kasim araliga kadar da krediler ve burslar yatmiyormus donem sonuna kadar 5k tl minumum buraya akiyor.


    kredi 650tl den gelecek deniyor ancak net aciklama goremedim.


    gelen krediyle aylik gider yaklasik 1000tl dersek kalan 6 ayda da 6k tl buraya gidince yillik 11bin tl simdi acikta kalan 4500tl (coinler ucmazsa) acikta kalacak bunun icin de part time is dusunuyorum yaz aylarinda is bulmak ve calismak kolay ancak bunu okurken nasil surdurebilirim ?

    itu makina ogrencisiyim okulun da yogun oldugunu dusunursek nasil bir yol izlemeliyim ?

    gelecek seneden itibaren yaz aylarinda ekime kadar cevremde tanidigim makina muhendisligi sirketi olanlara asgari ucretden stajyer olarak calismayi dusunuyorum (geneli torna isi yapiyor) genel olarak sohbet, muhabbetimiz oldugundan reddedilecegini sanmiyorum.


    gider kalemim eger kyk cikarsa buyuk oranda azalacak ancak corona virus den dolayi 1+0 da tek kalmayi dusunuyorum.


    sizlerin planlari neler merak ediyorum.


    eklemem gereken yerler nelerdir, siyasi partiye uye olmak mantikli mi


    iyi forumlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Üniversiteye yeni gidiyorsun sanırım

    Bence yaşamaya başlamadan böyle hesaplar yapma 1+0 evde yaşamak evet yurta kıyasla daha ucuz ama gerek o fiyatlara iyi bir konaklama sağlayamazsın zaten bulmakta çok zor. Bende 1+0 1+1 yer baktım 2 hafta önce tüm o ilanlar dolu.

    Yemek hanede 5 liraya hallederim demişsin ama işin şöyle bir tarafı var bunun için haftanın 7 günü okula gitmen gerekecek dersin olsun veya olmasın . Ayrıca sabahtan dersin varsa akşam yemek yemeğe okula mı gideceksin ayrıca akşama okulun ekstra yemek çıkarttığını sanmam sabahtan kalanlar olacaktır. Kısaca mecburen dışardan yemek alman gerekecek 750 liraya yer bulabilirsen eğer o yerlerde mutfak veya ortak mutfak olmacağını da sanmam yani yemek de yapman baya zor . Kıyafetim var demişsin ben tek başıma yaşamaya başladığımdan beri sürekli çorap alıyorum yaklaşık 40 civarı çorabım var sebebi çamaşır yıkamak o 1+0'larda sandığın kadar basit değil haftada 1 anca yıkarsın. Ayrıca diğer giderler kitapların korsan hallerinin bile 50 liradan başladığını biliyor musun? 15-20 gb internet paketi yapman gerkeecek en az o odalarda wifi boşken hızlıdır ama bir sürü kişi bağlandığında internete girmek zorlaşacak.

    Okul varken çalışmak çok zor yazın çalışıp okul vakti harcayabililirdin bir arkadaşım 3 ay garsonluk yaptı ve şuan okul harçlığını çıkardı.

    Hatta abartmıyorum ben çok sosyal aktivite de yapmadım gayet cimri yaşadım senin dediklerine ek sadece gece dışarı çıkmayı seviyorum ama 2017 de bile belirlediğin giderden giderim daha fazlaydı

    Burs bence 800-900 olacak ocak ayında zamlanması gerek onu da hesaba katabilirsin

    Ben 5-6 civarı yerde çalışmışımdır ancak okul vakti çalışmak emin ol aşırı zor sana önerim ailenden veya tanıdıklarından borç al o parayı da yazın çalışıp ödersin istanbulda gençlik bir kere oluyor ailenden bağımsız olmak güzel bir his ama neden eziyet ediyorsun ki 100-200 de olsa biraz sosyalleşmek için bütçe ayır bu haftada 1 bar olabilir veya sinema ama tüm hayatın okul yemek çalışma dan ibaret olmasın
  • Bölümün ne ona göre part time iş seç makine müh gibi ağır bir bölümse zor olur senin için

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 1+0 oda tutarken çok dikkat et mağara gibi yerler tutma çok ciddiyim

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İtü makine okuyormuşsun agam dur az düşüneyim

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • cami var hocam ama basit yani dus, tek yatak ve calisma masasi genel olarak kampuste, disarida duracagimdan yatmaya giderim yalnizca


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu 750₺lik 1+0 evleri iyi araştır. Arkadaşım için bakmıştım. Bazılarının penceresi dahi yok. Tuvalet banyo vs ortak alan eğer bunlara okeyim diyorsan tutabilirsin

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sen bilirsin hocam yaparım dersen olur

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • wc ortak banyo odaya ozel hocam banyo demeyelim de dus yeri diyelim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İtü 1. Sınıfta asıl dersler başlamadan önce part time bir yere girip çalış. 2. Sınıftan itibaren paralı staj bulmaya çalış yemek işini dediğin gibi hallet

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Aynı ilana bakmış olabiliriz

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bence çıkar için siyasi parti üyesi olabilirsiniz hocam
    Zaten ülkenin anasını *** bari size faydaları olsun
    Ailenizden siz mi destek almak istemiyorsunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir süre sonra çok zorlanırsın hocam iyi düşün derim. Stres falan tavan yapar. Bu kadar fazla yükü kaldırabilecek misin iyi düşünz

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kyk yurt odalarina baktim 1 odada 4 kisi kaliyorlar o da yatakla dolu kucuk bir koridoru var masa koymuslar 4 tane dus ve dolap yeri orasi da kucuk aslinda bir de milletin kahrini, ayak kokusunu, derdini, cilesini cekmiyorsun kafan rahat oluyor ondan studyo dusundum isik almazsa tutmam zaten simdilik sozlesme yaptim ama hazirlik sinav sonucuma gore yururluge sokacagiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daneres kullanıcısına yanıt

    ben istemiyorum fena rest cektim tukurdugumu yalakamak istemiyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • stres beni calismaya motive ediyor, stres olmadan iyi basari elde edemiyorum zaten bir bakima stresle yasiyorum diyebilirim. ozellikle son 2 yildir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç sosyal hayat yok sanırım dışarıda bir çay kahve bile içmeyeceksin? Haftasonu da mı okulda yemek yiyeceksin? Faturalar ne olacak telefon internet su elektrik? Kılık kıyafet almayacak mısın?

  • Siz yine de dediğimi dikkate alın hocam.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Aberrant Warden kullanıcısına yanıt

    600tl gida 11x20=220tl hafta ici oglen ve aksam yemegi 380tl ile hafta sonu ve sabah(her sabah da kahvaltiya yetisilir mi bilmem vakitsen) yeterli olacaktir.

    faturalar o 750ye dahil hocam 1+0 internet bile dahil, kucuk buzdolabi da var.

    telefon hattim suanda 33tl. arayacak pek fazla kimsem de yok okul ici arasam max 200dk tutar aylik faturasiz gecebilirim. yalnizca internet alirim.


    giyecek problemim yok 2 smokin, 1 takim elbise, 10 civari polo, nike vs t -shirt, 6 pantalon mavi, kigili, gibi 1 kot pantalon, 2 deri ceket, 1 mont 1 bot, 1 sandalet, 2 de biraz eskidi belki spor ayakkabi alinabilir. 2 esofman biri eski onunla yatarim digeri spor salonu vs.

    cok alis veris yapan birisi degilim, ek kalem yazilim icin alacagim kurs ucretleri olabilir cad programlarina hakimiyet, solid workde yetkinlik kazanmam sart.


    benim asil sorum o yaklasik 5k tlyi okurken nasil kazanabilirim, iskura vs hic gitmedim daha once boyle tecrubesi olan var mi diye konuyu actim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Is that GlockGoing Slowly -- 5 Eylül 2021; 11:50:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her şey kağıt üstünde olduğu gibi olmayabilir hocam dikkat edin.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sagolun, pek bir sey olacagini sanmiyorum sigara, alkol, uyusturucu vs problemim yok vucudum da saglikli. tek korkum covidin beni bulmasi o durumda basim belada iste.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.