Şimdi Ara

İstanbul'da Adam gibi bisiklet Jant Akaordu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
1.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba.
    Tercihen İstanbul Avrupa Yakası veya Anadolu Yakası,da olabilir, videoda ki gibi Jant Akord Sehpası olan bir bisikletçi biliyormusunuz ?
    Abuk sabuk bisikletçilerin eski sistem ile jant başına 80 TL akord ücreti istemesi sinirimi bozuyor.

    Anlatmak istediğim Jant Akord Sehpasıhttps://www.youtube.com/watch?v=xlY-gsCQMsc



  • Forum istanbul Decathlon.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GayrimeşruDanışmanıÖzgür -- 18 Ağustos 2018; 16:7:37 >
  • Cevap için teşekkür ederim, Forum istanbul Decathlon,da videoda ki gibi Jant Akord Sehpası var mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yilmaz976

    Cevap için teşekkür ederim, Forum istanbul Decathlon,da videoda ki gibi Jant Akord Sehpası var mı ?
    Kusura bakmayın video'yu izleyemem şu anlık. Ama akortla ilgili her şey var emin olun ne gerekirse yaparlar.
  • Açıkçası sehpa olmadan şu ana kadar elime geçmiş 3 bisikletime de akort yaptım ve çok başarılı, hala sorun yok. Biri Scott speedster yol bisikleti hatta, normalden daha az telli. Teknik şu, janttan lastik ve iç lastiği komple söküyorsunuz ve jantı bisiklete geri takıyorsunuz, bisikleti ters çevirince sanki bir akort sehpası gibi oluyor. Bisikletin kadrosunun bazı noktalarına metal tel sabitleyip jantı döndürünce koyduğum tellere sürtüp sürtmediğine bakıyorum, sürterse ses çıkıyor, anlıyorum ki yakın ya da uzak. Bu teknikle hem sağa sola hem de yükseklik alçaklık ayarı çekilebiliyor. Çinden 1.5 dolara aldığım akort anahtarım ile çeyrek tur tekrar kontrol, çeyrek tur tekrar kontrol şeklinde ayar çekiyorum. Beyaz tahta kalemleri ile jant işaretler koyuyorum burası sola yatık, burası saya yatık, burası tümsek, burası çukur gibi, çok yardımcı oluyor. Bu sırada tellerin gerginliğini ne fazla ne az yapıyorum. Jantı akortu o anlık düzelse bile birkaç teli az ya da fazla sıkı yaparsanız o jant kısa sürede tekrar bozulur. Çok fazla yanlış yaparsanız ise jantı komple bozabilirsiniz. Bir kaç saat alabiliyor janta göre. Yol bisikletimda az bozukluk vardı, ön fren performansını etkiliyordu, onu düzeltmem 20dk aldı. 10 yıllık mtb var bi de bende, onun jantı düzeltmem saatler aldı ama sonuç başarılı. Bisikletçilere para kaptırmaktan iyidir. Yol bisikletimin akortu için bir kaç bisikletçi ile görüşmüştüm, hepsi bir kaç gün bisiklet bizde kalır demişti ve anlamsız paralar istemişti. Benim tepem attı en son kendim başladım bu işe ve gayet başarılı şekilde yaptım, tavsiye ederim.




  • Emin olun bisikletçi işini biliyorsa sehpasız da akort yapabilir benim akortu yapan bisikletçi sehpa kullanmamıştı, jantlar 0 km gibi olmuştu.



    OHA!!! 80₺'ye jant akortunu nerede yapıyorlar??? Ben jant başına 20 ₺ vermiştim. Decatlonda jant başına 15 ₺ alıyorlar ama işçilik kalitesi hakkında bir fikrim yok. Decatlonda akort yaptıranlar yorum yaparsa çok güzel olur.
  • Videodaki gibi akort yapan bisikletçi bulabildiniz mi?
  • F kullanıcısına yanıt
    Maalesef :(
  • Kendi akorumu kendim çekiyorum 2 tane eskimiş fren pabucum var onları kullanarak ve gayette 0 km bi hal alıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.