Şimdi Ara

'İşsizlikten bunaldım' yazdı, 34 yaşında hayatına son verdi (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
3
Favori
16.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
119 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sen benin durumumu bilmeyip kafadan salladığın gibi işkurun önündeki kalabalık hakkındada hiçbirşey bilmiyorsun.
    Kazıyarak gelmişsin ya keşke kafa olarakta törpülenseymişsin.
    Bas git diyen adamla tartışmak bile benim için hata. Sana daha fazla birşey yazmam için herhangi bir değerin yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sirkesurat -- 23 Şubat 2019; 21:36:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erkeklerin işi çok zor Türkiyede kadınlar zaten evlenme peşinde kadınlar iş yerine öncelik olarak evlilik düşünüyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gözümün önünde, oğlum mezun olduktan sonra akp ye gideceğim ona iş bulurum oradan dedi sonrada, ama ilk önce bu ilçeyide kazanmalı sonrası kolay diyede ekledi bir baba.
  • Maalesef ülkemizde gerekli denetimler yok. Baskı altında okadar çok çalışan insan var ki.
    Almanya yı Güçlü kılan şey denetimleri ve çalışma saatlerine herkesin dikkat etmesi. Kimse kimseyi süresiz çalıştırıp az para veremez. Irak mı bu mk. Herkes kanunlara uymak zorunda. Fakat denetim olmadığı için iş adamları istediği gibi insanlara zulm yapabiliyor. Ve devlette buna göz yumuyor. İllaki bir ihbar şikayet olması gerekiyor. Ülke neden gelişemiyor ki diyenlere sorunu yazdım 100 yılda geçse aynı kalır herşey.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sirkesurat S kullanıcısına yanıt
    6 sene deneyimli kardeşim (mühendis) maruz kaldığı mobbingten yılıp işinden ayrıldı ve şu an 1 aydır işsiz geziyor. İstanbul'da 2 görüşmeye gitti, bir tanesi şaka gibi ama 2500 lira teklif etmiş, diğeri de çağırırız diyip çağırmadı bile. Hala şu cümleyi yazdığınıza inanamıyorum.

    Ha it gibi çalıştırıp 2000 lira verip elden geri 400 lirasını alan işverenleri söylüyorsanız iş çok tabii!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşsizlik oranı %12,3 üstelik bu orana yeni mezunlar ve işkur sisteminde olmayanlar dahil değil...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OggyOgg

    İşsizlik oranı %12,3 üstelik bu orana yeni mezunlar ve işkur sisteminde olmayanlar dahil değil...
    Onları da dahil edersek 50'ye kadar yolu var. Ben de işsizim ve işkur sisteminde değilim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YshtolaRhul7017 -- 23 Şubat 2019; 22:59:13 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sis651

    Bunun olduğu yer de Çerkezköy OSB, Kapaklı OSB, Veliköy OSB gibi bir çok organize sanayi bölgesi ve fabrika arasında bir yer. Başka yerlerde olanlar daha ne durumdadır belki.
    Doğru söylüyorsunuz. Kritik bir noktada ikamet ediyormuş. Fabrika bölgelerinin tam göbeğinde. Buna rağmen işsizlikten dolayı canına kıydıysa iş sahası ufak olan diğer bölgelerde yaşayan vatandaşlarımız ne yapsın.
    Ben de Çorlu'dayım. Bilirsiniz oraya çok yakınım. İnanın buralarda çok sayıda fabrika kapandı ya da kapanma noktasına geldi. Neredeyse tamamına yakını işçi alımı yapmıyor. Yapanlar ise 5-10 kişi alacaklarsa o ilana 5 bin kişi başvuruyor ki bu sadece internetten başvuranların sayısı. Firmaların büyük kısmı yüzlerce işçi çıkardı ve çıkarmaya devam ediyorlar, küçülmeye gidiyorlar. Hafta içi bir fabrikadan çağırmışlardı görüşmeye gittim, sadece internet başvurusu 5 bin. 10 dk. da bir odaya yeni birini alıyorlar görüşmek için. Şimdi ben bu iş için nasıl umutlu olayım. Aramayacaklarına kesin gözüyle bakıyorum fakat insan bir umut bekliyor.
  • robotica R kullanıcısına yanıt
    Kardeşiniz 6 senenin verdiği deneyimle daha iyi ücretli bir iş için bekliyor. Henüz işsiz denmez bence çünkü 1 ay olmuş eğer beklemese hemen iş bulur. Tecrübesi sebebiyle bekliyor. Herkesin bi yerden başlaması lazım armut piş ağzıma düş olmaz.Direk yüksek meblağdan iş bekliyorlar. O zaman dünyada herkes zengin olsun işleri kim yapacak bu durumda. Birçok iş kolu var ve biz tembeliz genel olarak insanoğlu tembel ve ayrıca kıskanç. Ayrıca kendine saygısı olanları tenzih ederek söylüyorum çoğu insan işe başladığı ilk birkaç gün çok iyi çalıŞıyor sonrada yatış kaytarış peşinde oluyor. Sonrada buralarda ağlama peşindeler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheDefiler

    Dünyada türkler kadar gözünün rahatına düşkün yoktur. iş beğenmeme konusunda hiç bir milletle yarışamaz. ekonomi *ok gibi ona lafım yok ama bu tespit yanlış.

    Alıntıları Göster
    Paranın alım gücü yok çünkü, 30 gün sonunda soğan ekmek anca alıyorsun ne tatile gidersin ne mangala gidersin ne sıfır araba alırsın, dacia Fiat renault falan bahsediyorum.

    Hiçbirini yapamayınca millet aldığım para kuruş etmiyor bari rahat iş olsun diyor.

    Haklılarda.


    O 2020₺ insanlara sıfır egea bir ev yılda bir tatil haftada bir gün mangal yaptırsın bak nasıl çalışıyorlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendimi gördüm ne yazık ki.

    Ama yorumlarda genelde ekonomiden bahsedilmiş, durum sadece ekonomiden kaynaklı değil. O şahsın da değildir eminim. Şu anda öyle ekonomiden sürekli dert yanıp hiçbir şekilde iş bulamayıp intihara yeltenmez insanlar kolay kolay. Muhakkak altında başka sebepleri de vardır.

    Allah günahlarını affetsin inşallah. Ailesine de sabır versin.
  • Aq suriyeli piçleri el üstünde tutulur türkler intihar eder

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam valla bu kriz kriz kriz kapıda, aha geldi vs ekonomik sözcüklerden gına geldi!

    taa 2015-2016-2017-2018 şimdi de 2019 ekonomik krizi... ekşiye baksan her yıl bir ekonomik kriz.

    Bu ülke hiç bir zaman krizden kurtulamadı zaten. Ben 94'te üniv.e kaydolduğumda da kriz vardı, mezun olduğum yıl da kriz vardı.. O dönemi bir araştırın, şimdiki gibi değildi tam bir krizdi. Bir sabah uyanıyoruz para devalüasyona uğramış hem de 2 kat. Esnafın biri yazar kasa atmıştı rahmet Ecevit geçerken. Böyle bir krizdi....Ama ne oldu. Hepsi aşıldı. Şimdi hamdolsun evimde var, arabam da, ailem de:) O dönemki arkadaşlarımdan hiç bir işsiz değil, aksine bir çokları kendi işlerinin sahibi bugün, sigortalarını ödediği işçileri çalışma arkadaşları var.

    Özetle şu ki, bu krizler kimseyi korkutmasın. Ekonominin ve insanın doğasında kriz kalıcı değildir. Yakın tarihte abd'de büyük emlak krizi çıkmıştı ne oldu, atlattılar..

    Korkmaya gerek yok arkadaşlar, biz sadece çalışmaya devam edeceğiz. Biz halkız. Ekonomistler düşünecek bu işleri.

    Hem bu krizler sürekli olarak yeni ekonomik çıkışları kapıları açar. Hep öyle olmuştur.

    Allah korusun asıl en büyük kriz, ülkelerin yıllarca halkları ile karşıkarşıya savaşmasıdır. Kriz bu işte. Böyle zamanlar da olmuş tarihte ama ne olmuş. Yine aşılmış.

    Son söz : Bizi verimlilikten düşüren eski alışkanlıklardan sıyrılıp daha verimli sonuçlar elde edebilecek şekilde çalışmaya devam etmeliyiz.
  • Hocam genç işsizlik oranları bu kadar yüksekken, temel insani ihtiyaçları karşılamak nüfus yüzdesine oranla ciddi miktarda fazlalaşmışken bu kadar pembe bakamıyorum. Belki haklısınızdır ama şu an ki durumun vehameti asıl seçimden sonra ortaya çıkacak. İnsanlardaki kutuplaşma deseniz hat safhada zaten kimseye birşey söylenmiyor. Allah sonumuzu hayır etsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: forsaken54

    Yandaş medyanız bu yüzden intihar edenin kaçıni yayinladiki haberimiz olsun bunu bile yayinlamamışlar iste sen neyin kafasını yaşıyorsun anlamadim ki

    Alıntıları Göster
    Hayırdır yandaş medyayı mı takip ediyorsun niye ediyorsun madem muhalefetsin etme bak ben yandaş medyayı takip etmiyorum sizin zihniyeti takip ediyorum ne kadar gerçekçisiniz ne kadar gerçek haberler yapıyor sizin kafalar diye ona göre kalitenizi tartıyorum ve o kadar çok algı haberi yapıyor ki o zihniyet o yüzden bugün akp ye oy atıyorum artıııııııııııı bir ara yeni havalimanı açılışı olduğu gün 29 ekim 'de açtım baktım özellikle takip ettim oda tv 'nin sitesinde tek bir haber yapılmadı o günlerde arama bölümünde aramalar yaptım tek bir haber çıkmadı arşivlerinde ve o zaman dedim Dünya 'nın bir numarası diye bir havalimanı açıyoruz en iyisi diye her yere haberler yapılıyor dünya basını bile takibine alıyor ama ne hikmetse sizin yani yandaş olmayan muhalefetim diye geçinen o medya tek bir haber yapmıyor şimdi sorarım sen bunu öne sürüyorsan ben de sana bunları öne sürerim. Yaniiiiiiiiiiii herkes işine geldiğini tutarak nefes alıyor anladıııııııııııı. O yüzden kimse bana şirin görünmeye çalışmasın. İyiye iyi kötüye kötü dediğinizi gördüğüm gün sizi seçmem için bir sebebim olacak sizin yanınızda olmam için bir sebebim olacak.
  • Az kaldı sıra bizde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki buçuk yıldır ben de işsizim, ailemin durumu idare etmeseydi muhtemelen ben de bu arkadaşımız gibi olacaktım. Bu süre içerisinde sadece şehir dışında bir kereleğine çalışabildim 2 haftalığına. Ancak 2 bin lira maaş ve işyerinin yeterli hijyeni ya da benim aradıklarımı bulamadığım için bıraktım. Ülkede herkes mutsuz ve perişan ancak hala değişiklik istemiyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daggee -- 24 Şubat 2019; 2:26:40 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Allah şimdi buna hesap soracak sonsuz ateşe atacak ama hırsızlara bir şey yapmayacak ki şarap içiyor diye kavim helak etmiş ama nedense 15 yıldır kendisini kullanalara tek bela vermedi.
  • yazik gunah ya, allah rahmet eylesin..
  • Islama gore bir kisi intihar ederse Cehennemliktir. Cehennemlik kisiler icin yetkililer Islami inanisa gore suclu bulacaklardir !...

    Laik duzen geregi sorusturma acilacagina once ilgili devlet kurumlarindakiler basta olmak uzere AKP lilerin AKP gibi dusunen devlet gorevlilerin istifasini beklerdim!



    Bu olay munferit degil ! Bu tur olaylarda ciddi artis vardir! Son yillarda seyirci kalan AKIL ve ViCDAN larindan suphe duydugum makamina saygi duydugum ama o makamlari hak etmeyen o yoneticiler ve sorumlulular kendilerince istifalarini ile sivil halde iken de yargilanmalarini hapislerini beklerim bu sekilde serefli davranmalari beklerim. Yok birsey yapmazlarsa makamlarini kirleterek yargilanmalari bu topraklara hakarettir.

    Meseleyi SIG particilik vs sig bakis acisi ile ele alinmamasi gerekir.


    BATIYORUZ!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart1978 -- 24 Şubat 2019; 9:7:39 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.