Şimdi Ara

israiloğulları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil1 Android
5 sn
42
Cevap
0
Favori
891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yahudiler genel olarak zeki insanlardır. endogami onlarda çok fazla görülüyor. hep kendi aralarında çiftleşmek belli özelliklerin seçilimi yönündeki baskıyı artırıyor. özellikle yahudi kadınlar arasında çekicilik unsurlarının başını zeka çekiyor. birçok toplumun aksine zeka onlarda çok daha fazla önemli olduğu için bu yöndeki baskı diğerlerine kıyasla çok daha fazla. günümüzde kalan yahudiler bu en zeki adamların torunları. zekanın da başarının yadsınamaz bi unsuru olduğunu düşünürsek birçok ırktan çeşitli alanlarda üstün olmaları şaşılacak bir durum değil. örneğin nobel ödülü alanların dörtte biri kadarı yahudi. bu gerçekten hatrı sayılır bir oran. dünyanın en zengin ailelerinin yahudi olması başka bir örnek. yanii yahudilerin özellikle zeka yönünden diğer ırklardan üstün olduğuna inanıyorum. haa bu demek değil ki her yahudi zekidir. her yahudi belki zeki değildir ama zeka ortalamarı yüksek olduğu için çan eğrisinde geniuslar çok daha fazla alan kaplıyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    ömrünü siyasete adamış başbakan erbakanın söyledikleri gerçek değil diyorsun yani. ok. ben yazacağımı yazdım. ne istersen onu düşün.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lasse-Matberg kullanıcısına yanıt

    dostum kuranda bile yahudilerin seçilmiş millet olduğu yazıyor ama emek sömürü sistemini kurdular dünyaya.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Insanno8693 I kullanıcısına yanıt

    Ömrünü siyasete adaması yanılmaz olduğu ya da dünya algısının çarpık ol(a)mayacağı anlamına mı geliyor? Gelmiyor elbette. Herkes yanılabilir.


    Erdoğan kabaca bütün dünyanın ekonominin işleyişi konusundaki görüşü hatalı, benimki doğru ben haklıyım diyor (enflasyon-faiz ilişkisi). Bütün ömrünü de siyasete adamış birisi. Görüşü yanlış ama. Ne yapalım? Basit bir yanlışlık da değil. İktisat açısından alenen çarpık, sağduyuya aykırı bir görüşe sahip. Yerçekimi değil; göğe çekim var der gibi.


    Ve yine argumentum ad verecundiam'dayız (otorite safsatası). Biraz araştırın bakalım Ferguson kim, Mearsheimer kim, Walt kim? Ki kim olduklarının bir önemi de yok. Ne söyleyip nasıl temellendirdikleri önemli olan. Erbakan "Siyonist İlluminati dünyaya hükmediyor" ya da "İsrail şeytandır" derken neye dayanıyor? Hitler ve Yahudi Soykırımı ne alaka? Her soykırıma uğrayan millet veya etnisite dünyaya mı hükmediyor? Hitler'in Yahudileri veya Slavları ya da X kişisinin Y'leri nefretle anışı bizi neden bağlasın?

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • nooldu sana verdiğim cevabı sildin. bu elinde bulundurduğun yetkiyi kötüye kullanmaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erdoğan haklı faiz konusunda. ama uygulaması kısa vadede çalışmaz uzun vadede çalışır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Insanno8693 I kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    eline bir adet altın gümüş bakır osmanlı parasını al ve incelerken düşün.belki kafan çalışmaya başlar.


    Ancak hakaretsiz ve ad hominem'siz olduğu sürece yazışabiliriz. Silinen mesajınızda bloklamadan bahsediyordunuz. Bu hakkınız ama hakaret edemezsiniz.


    İyi forumlar.

  • erbakan hatalı ama patlaştığın kitapları yazan İngiliz amerikanlar hatasız. oldu...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet bir eline 20000000 lira yazan şu yeşil eski banknotu al. diğer eline de osmanlı bakır gümüş altın parayı al. incelerken düşün. O zaman Yahudiler faizle dünyayı nasıl sömürüyor daha iyi anlayacaksın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yakında bir bahane bulur bana sınırsız ban atarsın rahatlarsın.dünyada da işler böyle yürüyor işte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 'Ben karnımı doyurmaya uğraşıyom bu kadar büyük dertlerim yok'


    genel olarak en büyük sıkıntı burada zaten. geçim sıkınıtısı,karnını doyurma sıkıntısı vb.

    bu sıkıntılar başka 'sıkıntı' görülmediği için ülkemiz bu haldedir. halk fakir ve genel olarak cahil kalmıştır.


    bu durum/zihniyet devam ettiği sürece de değişen fazla bişey olmayacaktır bana göre.

  • 1. Onlar da hatalı olabilirler ama ayaklarının yere daha çok bastığı ve Erbakan ile komplo teorisyenlerinden daha düzgün bir dünya imgesi çizdikleri belli. Okusanız zaten Walt ile Mearsheimer'ın attığım kitabında ABD dış politika yapımındaki İsrail lobisi etkisini incelediklerini ve ABD'nin İsrail'e koşulsuz destek vermesine yol açan bu vaziyeti eleştirdiklerini, bu açıdan İsrail'e "küçük şeytan", ABD'ye "büyük şeytan" yakıştırması yapan Erbakan'la bir dereceye kadar paralel düştüklerini de görebilirsiniz; onlar Erbakan'ınki gibi mutlak bir Yahudi dominasyonu farz eden komplo teorileri merkezli bir dünya okumasına sahip olmasalar da. Bir gardını alıp tartışma haliyle olmuyor böyle. Daha iyi referanslarımı ve temelli argümanlarımı yazıyorum sadece, hakaret ve saygısız tavır yiyorum. Canın sağ olsun ne diyeyim sadece yazıyorum. Yazmak istemiyorsanız yazmayın sizi tutan yok.


    2. Erdogonomics'in hiper-enflasyonist bir cehenneme, kur şoklarına ve tükenen rezervlere eli mahkum. Her şey "ekonominin büyümesinden" ibaret değil. İlaveten Erdoğan'ın ilişkisel tezi tamamen yanlış, şu an yerçekimi yoktur, göğe çekim vardır diyorsunuz. :D Erdoğan'ın tezinin aksine düzensiz yapılan faiz indirimleriyle enflasyon düşmedi; tam aksine fırladı.


    3. Faiz Yahudilerin icat ettiği veya sadece onların aldığı bir iktisadi fenomen değil.


    4. Fikir ban sebebi değil.


    5. Türk halkı şu an bahsettiğimiz yanlış politikalar yüzünden alım gücü çakıldığı ve servet kaybına uğradığı için suni bir fakirlik yaşamakta. Yalnızca eğitim seviyesiyle ya da siyonist dış mihraklarla açıklanamıyor.


    @Insanno8693 @muammer816

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • dünya hayatını dünya gözüyle ölçmek, üstünlük göstergesi değildir. insan ilham alır. ben yaptım dese bile bu dünyadan göç ederkeni övündüklerini arkasında bırakacak. son insan da yine öyle. o zaman bu üstünlük kime kalacak? tabi ki insana ilham verene. ne olduğuna değil, neler yaptıklarına bakılacak.

  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    dünyayı yönetenler yahudilerdir. faiz herzaman vardı ama bu denli ağır şekilde değildi. tüm dünyanın kağıt paraya geçişi işin tadını ciddi anlamda kaçırdı ve bunun olma xamabu da1900lerin başıdır yani 1.dünya savaşından sonradır. 1.dünya savaşını kazanan yahudiler bütün dünyada yeni bir sistem kurdu. altın paranın kaldırılması biranda olmadı 40yıl kadar sürdü ardından doların altından bağının koparılması ve tüm paraların bir kağıt parçasına dönüşmesi de 1970 de oldu. Kur'an'da her iki sayfadan birinde faiz haramdır yazar. Faiz bütün pisliklerin anasıdır. faiz deyip geçmemek gerek çok ciddi sonuçları katlana katlana gider. emek sömürüsüdür.hırsızlıktır.


    erdoğanın politikalarına gelince. adam haklı fakat bu halka yola çıkılmayacağını bilemedi. bu halk kısa vade rahatını çok sever onun için yüzyıllık geleceğini yakabilir. Amerika işine gelmeyen hükümeti devirmek için doları değerlendirir. Aynı anda 100 yıldır ses çıkmayan Yunan adalarına asker indirir Suriye Irak İran Mısır Kazakistan Ukrayna Lübnan heryeri tüm komşularını karıştırır.senin de hükümetini değiştirmeye çalışır. doların küresel ölçekte değer kazandığı ortamda örneğin 2001 civarı 2015 civarı.. hep krizler çıkar. türkiyede belli aralıklarla dolar patlar ve hükümet değişir. hükümeti değiştirmek isteyenler yine doları patlatmaya çalıştı ve başarılı da oldu. 2011 yılında altının gramı 65dolarken bugün şuan altının gramı 52 dolar. altın bile dolar karşısında 10yılda değer kaybetti, lira nasıl dayanabilecekti böyle değer kazanmaya. ama kimin umrundaki banane hükümet değişiyomu nolursa olsun ama ben kaşar peynir yiyim. kafa bu şekilde olunca amerika ıraka girerken sende evde cesur ve güzel izlersin. bütün taşlar yerinde erbakan dediğin adam bundan 25yıl önce amerikanın suriyeye gireceğini söyleyen adam. sen tabi git amerikan ingiliz yazarları oku. bir türkmenin rus yazarı okuduğu gibi. bir faslının fransız yazarı okuduğu gibi. bir arnavutun italyan yazarı okuduğu gibi. sana bol bol örnek veriyorum ki özgür sandığın kafa yapının nasıl çalıştığını anlayabilesin diye. tc enflasyon tarihini incele 2003 2015 arası gibi bir dönem yok.ben akpartiye oy falan atmıyorum onların politikaları yanlış.üretime dayalı olmayan bütün Politikalar yanlıştır.ben onları savunmuyorum ama doğruya doğru derim. şuan dünyada en düşük faizli ve en düşük enflasyonlu paralar isviçre frangı ve japon yenidir.faiz ile enflasyon arası ilişki olduğu açıktır.erbakan 5000yıllık israil planlarını anlatır tüm tarihi detaylarıyla çok iyi bilir ve tek tek isim verir verdiği isimleri otur araştır adamın söylediklerinde hata bulamayıp ama doğru değil diyen birisin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    bak adam 2000li yılların başında Suriye'den bahsediyor.israil suriyeyi alacak diyor. erbakanın ölümü zaten 2011 de. bak dinle konuşmasını




    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Insanno8693 I kullanıcısına yanıt

    Açıkçası oradan buradan yazmışsınız. Faiz haramdırdan girip Bretton Woods sisteminin bitişinden, Türkiye'deki devalüasyonlardan, Suriye'den vs dem vurup oryantalist algı yönetimi söyleminden çıkmışsınız. Haliyle cevap verilebilir bir tarafı yok. Erbakan'ı da ilah bellemişsiniz.


    Sonuçta dünyayı Yahudiler yönetmiyor ve eğitilebilir değilsiniz. İyi günler.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • 7dk video içeren mesajımı yazıp gönderiyorum 1,5dakika sonra cevap verdin geçmişte. hemde 2 video vardı diğeri daha uzun. gönderilen şeyleri dinlemediğin okumadığın önyargılı cevap yazdığın okadar açık ki. havaya konuşuyoruz.insanlara tepeden bakan burnu havada birisin.sen kimsin beni eğiteceksin. yazdığım herşeyin birbiriyle alakası var alakasız konular değil. cevap veremediğinde böyle kalırsın işte. ne oldu erbakan 2005 civarında israilin suriyeyi alacağını söyledi sadece o değil sonrasını da söylüyor.ben sadece erbakana değil kendi beynimi kullanıyorum.erbakanın bu konuşmalarını bulduğumda hayret ettim sonradan gördüm.adam öldükten sonra konuşmalarını dinledim.kimseyi ilah yaptığım yok.asıl senin eğitilecek biryanın kalmamış ingilizce birşey yazıldığında beynin otomatikman süper yeteneklere sahip üstün sınıfa ait bir bilgi olarak algılıyor onu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Insanno8693 -- 15 Ekim 2022; 6:19:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bak erbakanda o videoda konudan konuya geçiyor.hepsi birbiriyle alakalı.

    "1400yıllık osmanlı ve selçuklu dönemi."bizim tarihimiz bu. bizim tarihimiz iran ve araplarla işbirliği.sen önce bu milletin tarihini öğren.

    "protestanlığı zaten yahudiler kurmuştur. kapitalist nizamın yerleştirmek için.papalık faize karşı çıkıyordu,faizi helal sayan ayrı bir din kurdular hristiyanlığın içinde.hristiyanlığı değiştirdiler."

    gördün mü alakası neymiş israil ile faizin.sen erbakanı biraz dinle de eğit kendini.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dünyayı israiloğulları yönetmiyormuş..

    peki dünyada parayı yöneten kim?

    rezerv para hangisi?

    osmanlı imparatorluğunu yıkan kim? itilaf devletlerinin arkasındaki güç kim?

    neyse bu konu herkese tepeden bakan kafasına göre mesajları silen bloklayan dinlemeyi bilmeyen biriyle konuşulmaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Insanno8693 -- 15 Ekim 2022; 7:12:12 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.