Şimdi Ara

İşlemci-Sıvı soğutma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Dün halihazırda bilgisayarımı sorunsuz kullanırken arkadaşım onun için ekran kartını denememi istedi, ekran kartını deneyip geri teslim ettikten sonra bilgisayarımı kullanmaya devam ettim. Daha sonra birden bire oyunda fpsim 15 lere düştü ve sorun olduğunu fark edip bilgisayarı kapattım. Tekrar açmaya çalışırken pos ekranında yüksek işlemci ısısı verdi, sıvı soğutmamı kontrol ettiğimde iki vidasının çıktığını ve yerinden oynadığını fark ettim. Şu anda sıvı soğutmam sabit bir şekilde takılı fakat şu sorunlarla karşılaşıyorum:


    1) İşlemci ısım 75 dereceyi ne kadar yük yüklersem yükleyeyim geçmiyor, sanırım sınırlanmış ve bu yüzden performans kaybı yaşıyorum. Sınırlandığından eminim çünkü işlemci yük altına ne kadar binerse binsin işlemci kullanımı %40 %50 leri geçmek yerine ısıyı 75 derecede tutabilmek için performans kaybı yaşatıyor.


    2) İşlemci ısısını boştayken izliyorum ve 50 derecede sabit dururken birdenbire 60 dereceye fırlayıp sonra birer birer 50 dereceye iniyor ve bu böyle sürekli tekrarlanıyor.


    Sizlere sormak istediğim şey bu 75 derece limitini nasıl kaldırabileceğim ve 2.sorudaki durumun soruna yol açıp açmayacağı. Şimdiden herkese teşekkür ederim, iyi forumlar.


    Not: Arkadaşımın ekran kartını denedikten sonra kasa 3-5 cmlik boşluğa düştü fakat büyük bir düşüş değildi.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.