Şimdi Ara

İşlemci değiştirdim oyun açılmadıkça problem yok fakat açılınca pc kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cpu sıcaklıgını kontrol ediyorum 60 ı geçmiyor soğutucum iyi ama oyun açınca pc kapanıyor işlemci arızalı olabilir mi?

    Bilmiyorum tüm komponentleri söküp taktım belki gevşek birşey vardır anlamadım gitti oyuna girene kadar problem yok.


    Edit: Arkadaşlar tam çözüm bulamadım ama kısmi çözüm var ramleri xmp modundan çıkarıp oto ayara aldım şuan sorunsuz kullanıyortum 2666 mhz ama sorunsuz en azından xmp yapmadan devam edicem şuanlık.


    Çözüm: Arkadaşlar az önce biosu p4.4 düşürdüm 4.8 den xpm açıldı 45 dk dır oyunlarda sorunsuz kullanıyorum bakalım bir kaç güne sorun çıkarmassa problemim çözüldü şuanlık tamiyle bios alakalı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atmin -- 23 Mart 2022; 23:8:29 >



  • ryzen master ile test yaptım problem görünmedi cpu da 3060ti ve r5 5600x için 600 w psu yetersiz mi acaba

  • İşlemci boşta mı 60 derecelerde? Öyle ise eğer çok yüksek.


    Soğutucuyu düzgün oturtmamış olabilirsin veya termal macunu ya düzgün sürmedin ya da çok fazla sürdün.


    İşlemci soğutucusu nedir?

  • Hocam işlemci boşta 38 pubg de iken 60 derece.


    Sanırım problem ramlerle alakalı 2600 kullanırken ramler xmp profile de 3200 sorunsuz çalışıyor 5 5600x ile b450m anakart kullanmak için bios güncelledim direk xmp 3200 yaptım o hep kapandı pc oyunlarda sonra bios ayarlarını sıfırladım ramler 2600 oldu oyunlar falan açılıyor. Anlam veremediğim r5 2600 ile bios 1.0 yani ilk sürümdeyken kullanıyordum ama r5 5600x kullanmak için biosu p4.9 son sürüme güncelledim bu sorun çıktı.

  • Atmin kullanıcısına yanıt

    Merhaba.


    Ram hızlarını manual olarak 3200 Mhz'ye ayarlayın.


    Anakarta ve bios sürümüne göre XMP desteği düzgün çalışmayabiliyor. Benimde ddr3600 belleklerim XMP ile Asus anakartta sorun çıkarırken, Gigabyte ile sorunsuz çalışmıştı. Normalde iki anakartında DDR 4000'e kadar desteği vardı.

    Manual olarak 3600 Mhz'ye ayarladığımda ise her iki anakartta da sorunsuz kullanabilmiştim.


    Muhtemelen siz de, yüklediğiniz yeni bios ile ramlerinizin XMP profili düzgün bir şekilde desteklenemediğinden bu sorunu yaşıyorsunuz.

  • yüksek ihtimalle işlemci değişimi sırasında fanın soğutucu blogunu yerine tam oturtmadığın için işlemci oyun sırasında ekstra işlem yaptığı için ısınıyor ve kendini korumaya almak için enerji kes sinyali gönderiyor


    termal macun temas ettiği blogun tam oturuyormu onu kontrol etmen lazım


    İşlemci değiştirdim oyun açılmadıkça problem yok fakat açılınca pc kapanıyor


    yada resimteki tarzda bir soğutucu al montajı kolay olur ama anakartı sökmen alttan parçayı takman lazım





  • Pbo ve turbo kapatmayı deneyin. Ramler 3200 ayarlı kalsın. Dram voltage 1,35 olduğundan emin olun.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • psu ne marka model?

  • std350 S kullanıcısına yanıt

    Saolun hocam sorun ramlerde xmp acin cpu fani hizli donuyor sanki oda oc oluyor.Oyuna girer girmez atiyor. Ama xmp kapali iken hicbir problem oyunlarda iyi fps veriyor gpu 65 cpu 60 civarinda sicaklar pubg de sabit 144 fps icin bu degerler.

    Kurcaliycam biraz ramleri. Cpu saglamdir herhalde hocam ne diyorsunuz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lord276 kullanıcısına yanıt

    Hocam artic freezer 34 duo var sicaklar normal hatta iyi cunku 65 ustunu gormedim cpu da.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • high power 600 w 85 bronze hocam. Xmp kapaliycan oyunlarda problem yok hocam psu dan bende suphelendim ama problem bence bios guncellemesinde oldu xmp sorunlu gibi.Kapaliyken problem yok cunku.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atmin kullanıcısına yanıt

    eski biosa dönebiliyor musun?xmp hata veriyorsa bios sorunudur psu etkilemez xmp'yi anca bozuk olması gerekir öyle olsa zaten kullanamazsın oyun açmaz.ya yeni bios bekleyeceksin xmp kapatıp ya da eski biosa dönüp xmp açacaksın sıkıntı olmazsa dediğin gibi xmp ve biostandır sorun.

  • ryzen 5 kullanmak için en az p 4.1 olması lazım bende 2600 varken 4.1 kurdum 5600x alınca en güncel p 4.9 getirdim şuan xmp siz kullanıcam sorun olmuyor çünkü anakart değiştirmeyi düşünüyorm belki o zaman tam sorunsuz xmp kullanabilirim.

  • işlemcinin içindeki bellek kontrolcüsü de xmp'den etkileniyor. eski işlemciyi tekrar takıp başka hiçbir şey değiştirmeden denerdim yerinizde olsam. eski işlemci'de sorun çıkmazsa 5600'de sorun var demektir. eski bios ile 5600'ü kullanamayacağınız için o tarafta bir deneme yapma imkanı yok.

  • Atmin kullanıcısına yanıt

    işlemci değişimi varsa olmaz o zaman kapatacan xmp'yi yeni bios bekleyecen ya da dediğin gibi daha güzel bir kart al yine yaparsa ramlerde sıkıntı vardır ama düşük ihtimal yapması.

  • aynı ram bir önceki işlemciyle 3200 çalışıyorken 5600 ile çalışmıyor doğru mu anladım? böyleyse neden ramlerden şüpheleniyorsunuz?

  • Mxsr kullanıcısına yanıt

    önceki işlemci işini bilmiyordum ama her şey aynı değil ki bios değiştirmişsin.bende bi ram var 4x8 daha doğrusu ama millet xmp 4400 kullanırken ben kullanamıyorum elle 3600 kullanıyorum.adamlara sövdüm bildiğin Türkçe ingilizce hem buradakine hem conilere asus.strix-a z590 adamlar iki kere bios çıkardı şey yazıyor daha iyi ram desteği.ramlerinde fiziki bir şey yoktur da anakartınla ya da biosuyla uyumsuz olabilir başka ram taksan şu an bile olacak belki hani illa bulacam diyorsan ama ben yeni anakart alacam dedin diye es geçtim dedim en güzeli.biosu sorunsuz flashback özelliği falan olan güzel bir şey al geç 5600x de varmış iyi gider.ben 5600x'i strix-e x570'te kullanıyorum 2019'dan beri 4 işlemci taktım sıfır sorun ama bir süredir bios sorunu var konu bile açtım TPM yüzünden olan.ne oluyor mesela sorun tırrt diye takılıyor şarkı çalarken nadir de olsa.başka sorun yaşayanlar var yeni biosla çözecekmiş arkadaşlar bekliyoruz.TMP kapatanlar falan var win10'a dönüp yani şu anda sıkıntılı zaten amd.çıkacak bios ya da bioslara belki ilkinde çözemezler bi bak da ona göre kart beğen.



    https://forum.donanimhaber.com/ryzen-islemciler-ile-problem-mi-yasiyorsunuz--152211696




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 23 Mart 2022; 21:32:33 >




  • az önce p4.4 düşürdüm 4.8 den xpm açıldı 45 dk dır sorun kullanıyorum bakalım bir kaç güne sorun çıkarmassa problemim çözüldü şuanlık tamiyle bios alakalı.

  • Atmin kullanıcısına yanıt

    oyuna girer girmez atıyor diyordun 45 dakika çok iyi bence.biosmuş demek ki sıkıntı parçalarda bir şey yok.sorunlar hep yazılımsal olsun iyi haber diyebiliriz.hayır parasını pulunu geçtim git güzel bi ram bul gel bana sıkıntı piyasa çip krizi pandemi savaş ayağına.sonraki bios da sorun verirse okutursun anakartı yani sıkıntı yok am4'te anakarttan bol ve ucuz bir şey yok.

  • hocam dunden beri hic kapanmadi bios surumu 5 serisi icin 4.1 di ben saglamnolsun diye bir sonraki surum olan p4.4 kurdum suana kadar xmp ile kapanma olmadi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.