Şimdi Ara

İşlemci biraz ısınınca bilgisayar yeniden başlıyor..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar problem başlıkta söylediğim gibi.. İşlemcim AMD Athlon XP 2500+.. Normal halde 45 derecede çalışıyor.. Ancak sıcaklık 53 dereceye yükseldiği anda bilgisyar yeniden başlıyor.. Var mıdır bunun bir ayarı..? Çünkü bildiğim kadarıyla bu sıcaklık bu işlemci için çok da yüksek değil..

    Bekliyorum cevaplarınızı..



  • Biosdan bunun bir ayarı vardı yanlış hatırlamıyorsam.
  • Biosdan bütün ayarları kaldırdım.. O zamanda yaptı.. Sonra ayarlara kafama göre değerler atadım 70 derece falan gibi.. Durum aynı..
  • anakartın ısı ölçümünde sorun olabilirmi.
    Sen 53 gibi görüyosundur ama ya o 73 se.
    Tabiki de kapatıcaktır kendini.
    O yüzden bi bios updatee fln dene.
    Olmazsa başka bişey öneremiyeceğim.
  • bios zaten son sürümünde.. dediğin gibi bir sorun varsa boş durumdaki sıcaklığı da yanlış ölçmesi gerekmiyor mu..? yani normalde 40larda dolaşması gerekiyor zaten.. Ayrıca 45den 53e çıkması yüzde yüz kullanımda en fazla 2 dakika alıyor.. Bu süreçte 45den 73e çıkması da olanaksız gibi görünüyor..
  • demek istediğim o 45 derece değil 55 derecedir boşta.
    Diğeri de 53 değil 63 dür.

    ama 63 derece de tehlikeli değil çok fazla.-

    Bide işlemcinin fanını çıkarıp yeni termal macun sürüp öyle montajlasan
  • benim de aklıma o geliyor aslında.. ama şu anda elimde yok.. aldığım zaman deneyeceğim.. ama bunun kendisini kapatmasını engelleme hakkım olmalı değil mi..?

    bir soru daha sorayım belki saçma olacak ama.. işlemci fanı dışarıya hava vermez değil mi..? yalnızca işlemciye doğru verir..
  • evet işlemcinin üzerindeki alüminyum parçaların üzerine doru üfler

    AC silver öneriyolardı macun olarak.
    Bende almayı düşünüyorum aama kargo fln uğraşamicam.
    Artık toplu bi sipariş werirsem o zaman
  • eyvallah hocam..

    sanırım birtek o yöntem kaldı.. sağolasın.. farklı önerileri yine de bekliyorum..
  • bendede 2500+ vardı bende bi problemi yoktu arkdaşa sattım ve onda senin bahsettiğin sorun çıkmaya başladı, onunki sıcaklık sorunuydu hallettik. Sistemini kısaca yazarmısın anakart, power, falan gibi yardımcı olmaya çalışırım.

    Ayrıca macundanda çok bi fark beklemeyin arctic silver thermal macun piyasada en iyi olarak anılır fiyatıda 20 ytl civarı, sürdüğünüzde ise çok ahım şahım bi fark beklemeyin en fazla 5-6 derece düşüş sağlayabilir ama arkadaşın sorunun ısıdan kaynaklı olması biraz düşük bi ihtimal gibi

    - cpu soğutucun üstünün olabildiğince boş olmasını sağla ( bazı kasalarda power cpunun üstüne denk gelebiliyor)
    - power supplyde bi arıza olabilir imkanın varsa başka bi power takıp dene
    - ayrıca bilgisayar nerde reset atıyor windows açılırken falanmı bunuda belirtirsen iyi olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SamirCakir -- 21 Temmuz 2007; 16:53:33 >
  • işlemci sıcaklıgı 60-65 derece sınırı sonrası tehlikeli bir durum ortaya cıkabılır 90 derece civarında reseti bırak pc donup kalır biosa bile girmene imkan kalmaz 53 derece gayet normal calısır. bence 53 dereceye cıkan bu sıcaklıktan deıl reset olayı yanı işlemcinle alakalı deıl normal bir sıcaklık. samir'in dedıgı gibi powersupply bi gözden gecır diğer donanım elemanlarına göz at ekran kartında fan varsa düzgün calısıp calısmadıgına bak fanı düzügn calısmıyorsan ekran kartı çipi cok ısındıgından reset yada donmalara neden olabılır hatta anakart üzerindekı kondansatörlerın bile şişkin olup olmadıgına bak :) oda bir reset sebebidir. Yanı akla gelebılecek resete pay cıkartacak herseyı kontrol et derım
  • evet strongestxq nun da dediği gibi anakarta bi bak kodasatörlerde şişkinlik varsa reset ve bunun gibi sorunlara neden olur kolay gelsin
  • sistemi yazayım.. epox 8krai kt600 anakart.. psu tagan 480w.. falan filan.. başka birşey gerekirse söyleyebilirim.. dediğiniz kısımları kontrol edeceğim..
  • elinle heatsinki yoklamayı denesene 65 derece bu işlemci için çok sıcak değil ve 65 derecede iken heatsinke rahatlıkla dokunabilirsin ve bastırarak tutarken 10 sn sonra falan elin acımaya başlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.