Şimdi Ara

İslam'ın Akraba Evliliği İlletini Yasaklamamasi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
1.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Amca kızı dayı kızı veya oğlu gibi birbirine oldukça yakın kişilerin bana kalırsa ensest ilişki yasamaai . Bunun sonucunda bir çok hastalığın ve soy kurumasına kadar gidecek bu illet ve ahlaksız ilişkiye onay verilmesinin nedeni nedir.


    İslami ortadogu coğrafyası dışında bütün dünyada sapıklık olarak addedilen ve çok düşük oranlarda görülen bu ilişki tipi ortadoguda neden bu kadar yaygındır. İslam'ın bu konuya yasak getirmemesi kaynaklı mıdır ?


    Bildiğim kadarıyla Yahudilik ve hristyanlikta kesinlikle yasak olan bu ilişki tipi neden İslam'da serbest kalmıştır. Nüfusumuzun yüzde 10u sakatlık ile boğuşurken , bu ilişki tipi soya zarar verirken bizim insncimiz niçin bunu engellemesi . Neden ensesti serbest bırakıyor !


    Türkiye Cumhuriyeti Devleti özürlülere yardım ettiği kadar ve belki 10 kat daha fazla şekilde bu genetik hastalıkların kaynağı olan ilişki biçimini niçin engellemiyor ve akraba evliliği denen bu ahlaksızlığın önüne geçmek için niçin hicbirsey yapılmıyor ?


    Türkiye'deki evliliklerin yüzde 20si bu tarz evlilikler ve bu oran dünyada yüzde 2yi bile geçmiyor. Bu sapikligin önüne gecmedigimiz sürece hastalıklı neslimizle nasıl bu ülkeyi ayakta tutacağız. Sanki koca ülkede kız veya erkek kalmış gibi iki kardeşin çocuğunu evlendirecek seviyede bir toplumdan nasıl bir ahlak bekleyeceğiz !


    Akraba evliliği ile mutlaka mücadele edilmeli ve bu iliskinin ahlaksızlık olduğu algisi yerleştirilmelidir. İki kardeşin çocuğu evlenemez ve evlenmemelidir !




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 29 Mayıs 2021; 11:57:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Konuyu islama bağladığınıza göre, o bakış açısından açıklayayım.


    Siz akraba evliliğini bir illet olarak görebilirsiniz ama dini açıdan bakıldığında Allah bunu bir illet olarak görmüş olsa, elçisi olan islam peygamberini, halasının kızı ile evlenmesine izin verir miydi?


    Bundan daha ötesi Adem ile Havva'nın çocuklarının kendi aralarında ensest ilişki ile çoğalmalarına izin verir miydi?


    Demek ki dini açıdan sorun yok...

  • kadobay kullanıcısına yanıt

    Yahudilik ve hristyanlıkta akraba evliliği yasaktır. Dünyadaki tüm toplumlar evrensel bir biçimde bu ilişkiden uzak durur ve tiksinirlewr. Yalnızca bu islami ortadoğu coğrafyası ve biz bu tarz bir ilişki biçimini onaylıyoruz.


    Geçmişte evlilikler yoluyla pekçok Avrupa ülkesinin tahtını ele geçiren Harsburg hanedanlığı ardından toprakların ailelerinin mülkünden çıkmaması için sürekli olarak akraba evliliğine başvurmuşlardır. Sonuç ne oldu biliyor musun ? Genetik hastalıklar yüzünden en sonunda bütün ailenin soyu kurudu.


    Bugün artık hepimiz akraba evliliğinin genetik hastalıkları ciddi bir biçimde arttırdığını biliyoruz. Ölü doğum ve zeka geriliği gibi durumları arttırdığını biliyoruz. Dünyada diğer semavi dinler dahil herkesin bu ilişki biçimini lanetlediğini de biliyoruz. Sadece biz değil doğanında bu ilişkiyi lanetlediğini biliyoruz. Çocuklar özürlü doğunca bir ömür çekecekleri acının nedeni bu ahlaksız ilişkiyi yaşayan anne babasıyken bu dramın önüne neden geçmiyoruz !


    Devlet niçin akraba evliliğinin önüne geçmek için kamu spotları hazırlamıyor. Neden iki kardeşim çocuklarının evliliğini ahlaken aşırı derecede sakat bir durum olduğunu ilan etmiyoruz.


    Sakatlanan, özürlü doğan, genetik rahatsızlıklar zeka geriliği ile boğuşanlar bizim çocuklarımız ! Neden milletimizi ateşe atıyoruz. Neden neslimizi genetik bir çöplüğe çeviriyoruz.


    Dünyada bu kadar kadın ve erkek varken neden bir insan iki kardeşin çocuğunu evlendirir ! Bu ahlakın neresine sıoğar arkadaşım !



    Ayrıca hristyanlık bunu yasaklamış. Çok doğru yapmış.

    Yahudilik akraba evliliğini kesin olarak yasaklamış çok doğru yapmış.


    İslamiyet neden yasaklamıyor. Doğanın bile lanetlediği çocuklara bir sürü hastalık getiren bu ilişki niçin bizde serbest ! Diğer semavi dinler yasaklarken biz neden serbest bıraktık. Neden toplumumuzu zehirliyoruz ! Neden buna dur demiyoruz.


    Nufusumuzun yüzde 10u özürlü. Bunda evliliklerin yüzde 20 gibi dünya çapında ortadoğu dışında hiçbir yerde görülmemiş akraba evliliği oranları ile ilişkisi nedir. Bunları ne zaman konuşacağız !


    Bir an önce ülkecek harekete geçip. Bunun önüne geçmek zorundayız. Gelecekte akraba evliliği yüzünden doğacak veya taşıyıcı olduğu için başka ailelerin çocuklarını yakacak bu genetil bozukluk bombalarının hem kendilerini hemde başkalarını mahvetmemesi için bilinçli insanlar olarak bunun görevimiz olduğunu düşünüyorum.


    Akraba adı üzerinde akrabandır. Akrabaya o gözle bakmak ahlaksızlıktır. Biyolojik olarak da çocuklarda hastalık riskini çok ciddi oranda arttırdığı gibi hastalık taşımayanlarda da çekinik genetik rahatsızlık taşıma oranı çok yüksektir. Bunu anlıyor musun ?





  • Alıntı

    metni:
    İslamiyet neden yasaklamıyor........Diğer semavi dinler yasaklarken biz neden serbest bıraktık.


    1.derece akraba: Anne, baba, kardeşler ile çocuklar.

    2.derece akraba : Büyük anne, büyük baba, torunlar, teyze, hala, amca, dayı, yeğenlerdir

    Kuzenler üçüncü derece akrabalardır.


    islamiyet ve yahudilikteki evlenilmesi yasak kişiler hemen hemen aynıdır.Her ikisinde de kuzen evliliklerinin yasaklığına dair hüküm yoktur. Birinci ve ikinci derece yakın akrabalarla evlenme yasaktır. Hristiyanlıkta ise evlenmesi yasak kişilere dair bir hüküm yazmaz, tamamen kilisenin oluşturduğu yoruma dayalı kuraldır. Hristiyan mezheplerine göre ve dönemlere göre kuzen evliliği yasakları değişkenlik gösterir. Bu konuda en katı durum katolik kilisesinde görülür.


    İlgili hükümler


    Kuran'da

    Nisa(4)|23|Analarınız, kızlarınız, kızkardeşleriniz, halalarınız, teyzeleriniz, kardeş kızları, kızkardeş kızları, sizi emziren analarınız, süt bacılarınız, eşlerinizin anaları, kendileriyle birleştiğiniz eşlerinizden olup evlerinizde bulunan üvey kızlarınız size haram kılındı. Eğer onlarla (nikahlanıp da) henüz birleşmemişseniz kızlarını almanızda size bir mahzur yoktur. Kendi sulbünüzden olan oğullarınızın eşleri ve iki kız kardeşi birden almak da size haram kılındı; ancak geçen geçmiştir. Allah çok bağışlayıcı ve esirgeyicidir.



    Tevrat'ta

    Lev.18: 5 Kurallarıma, ilkelerime sarılın. Çünkü onları yerine getiren onlar sayesinde yaşayacaktır. RAB benim.

    Lev.18: 6 "'Hiçbiriniz cinsel ilişkide bulunmak için yakın akrabasına yaklaşmayacak. RAB benim.

    Lev.18: 7 Annenle cinsel ilişkide bulunarak babanın namusuna dokunmayacaksın. O senin annendir. Onunla ilişki kurmayacaksın.

    Lev.18: 8 Babanın karısıyla cinsel ilişki kurmayacaksın. Babanın namusudur o.

    Lev.18: 9 Annenden ya da babandan olan, ister seninle aynı evde doğmuşolsun, ister olmasın üvey kızkardeşlerinden biriyle cinsel ilişki kurmayacaksın.

    Lev.18: 10 Kızının ya da oğlunun kızıyla cinsel ilişki kurmayacaksın. Çünkü onların namusu senin namusundur.

    Lev.18: 11 Babanın evlendiği kadından doğan kızla cinsel ilişki kurmayacaksın. Çünkü o babandan olmadır, senin kızkardeşin sayılır.

    Lev.18: 12 Halanla cinsel ilişki kurmayacaksın. Çünkü o babanın yakın akrabasıdır.

    Lev.18: 13 Teyzenle cinsel ilişki kurmayacaksın. Çünkü o annenin yakın akrabasıdır.

    Lev.18: 14 Amcanın namusuna dokunmayacaksın. Karısına yaklaşmayacaksın, çünkü o senin yengendir.

    Lev.18: 15 Gelininle cinsel ilişki kurmayacaksın. Çünkü oğlunun karısıdır. Onunla ilişki kurmayacaksın.

    Lev.18: 16 Kardeşinin karısıyla cinsel ilişki kurmayacaksın. Çünkü o kardeşinin namusudur.

    Lev.18: 17 Bir kadının hem kendisiyle, hem kızıyla cinsel ilişki kurmayacaksın. Kadının kızının ya da

    oğlunun kızıyla cinsel ilişki kurmayacaksın. Çünkü onlar kadının yakın akrabasıdır. Onlara yaklaşmak alçaklıktır.

    Lev.18: 18 Karın yaşadığı sürece onun kızkardeşini kuma olarak almayacak ve onunla cinsel ilişki kurmayacaksın.

    Lev.18: 19 "'Âdet gördüğü için kirli sayılan bir kadınla cinsel ilişki kurmayacaksın. Lev.18: 21 İlah Molek'e ateşte kurban edilmek üzere

    çocuklarından hiçbirini vermeyeceksin. Tanrın'ın adına leke getirmeyeceksin. RAB benim.

    Lev.18: 22 Kadınla yatar gibi bir erkekle yatma. Bu iğrençtir.

    Lev.18: 23 Bir hayvanla cinsel ilişki kurmayacaksın. Kendini kirletmiş olursun. Kadınlar cinsel ilişki kurmak amacıyla bir hayvana yaklaşmayacak. Sapıklıktır bu.

    Lev.18: 24 "Bu davranışların hiçbiriyle kendinizi kirletmeyin. Çünkü önünüzden kovacağım uluslar böyle kirlendiler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobay -- 29 Mayıs 2021; 22:41:13 >




  • kadobay kullanıcısına yanıt
    İslam'ın Akraba Evliliği İlletini Yasaklamamasi

    Kusura bakmayın haklısınız yahudilikte de kuzen evliliği malesef var.


    Yukarıdaki tabloya bakın. Yukardaki tablo bir utanç kaynağıdır. Belki de bizim gerilememizin nedenlerinden de biridir. Sizinle bir veri paylaşmak istiyorum okuduktan sonra bu self - destruction yani kendi kendimizi imha etme yöntemi olan çocuklarımıza korkunç acılar getiren bu ahlaksız ilişkiyi yine de savunacak mısınız ? Yoksa sizde benimle beraber toplumumuzu akraba evliliği illetinden kurtarıp sağlıklı evlilikler yani akraba dışı evlilikler yapmaya özendirecek misiniz karar sizin.


    Burada dikkat çekmeye çalıştığım konu bizi tamamen bu bataktan kurtarmaya çalışmaktır.


    Bir BBC rapor tartışıldı İngiltere'de Pakistanlılar% 55'i birinci kuzeniyle evlenir.[222] Bu tür evliliklerin yüksek oranı göz önüne alındığında, birçok çocuk ilk kuzen evliliklerinin tekrarlayan nesillerinden geliyor. Rapor, bu çocukların genel popülasyona göre 13 kat daha fazla olduğunu belirtiyor. genetik bozukluklarve ilk kuzen evliliklerinin on çocuktan biri Birmingham ya bebeklik döneminde ölür ya da ciddi bir sakatlık geliştirir. BBC ayrıca Birleşik Krallık'taki tüm doğumların yaklaşık% 3'ünü oluşturan Pakistanlı-Britanyalıların, genetik hastalığı olan tüm İngiliz çocukların "üçte birinden biraz azını" ürettiklerini belirtiyor. Yayınlanan araştırmalar bunun anlamını gösteriyor perinatal mortalite Pakistan toplumunda binde 15,7, Britanya'daki yerli nüfus ve diğer tüm etnik gruplarınkini önemli ölçüde aşıyor. Konjenital anomaliler tüm İngiliz Pakistan bebek ölümlerinin yüzde 41'ini oluşturmaktadır.[223] BBC hikayesi, ebeveynleri ve büyükanne ve büyükbabası ilk kuzeni olan Myra Ali ile bir röportaj içeriyordu. Çok nadir resesif genetik bir hastalığı var. epidermolizis bülloza Bu, onun aşırı fiziksel ıstırap, sınırlı insan teması ve muhtemelen cilt kanserinden erken ölümle dolu bir yaşam sürmesine neden olacaktır. Kuzen evliliklerinin resesif genetik koşulların olasılığını artırdığını bilerek, anlaşılır bir şekilde uygulamaya karşıdır. Son olarak, 2010'da Telgraf İngiliz Pakistan topluluğu arasında kuzen evliliğinin her yıl 700 çocuğun genetik engelli doğmasıyla sonuçlandığını bildirdi.[224]




    Bakın İngiltere'de doğan Pakistanlı çocuk sayısı yüzde 3 fakat İngilterede doğan özürlü çocukların 3te 1 'i Pakistanlı !!!. Pakistanlıların yüzde 55i akraba kuzen evliliği yapıyor.


    Bu CİNAYETTİR. Bu bir çocuğu doğmadan SAKAT bırakmaktır. Korkunç acılara neden olmaktır.


    Bu illetle ne yapıp ne edip savaşmak zorundayız. Bu acıların önüne geçmek için yukardaki tabloda malesef masmavi görünen ülkemizi uygar ülkeler gibi bu illetten kurtulmuş hale getirmek zorundayız. Akraba evliliklerini yüzde 1in altına indirmek zorundayız. Ülkemiz için, doğacak çocuklar için, ahlak için bu doğa tarafından cezalandırılan ilişkiyi kültürel olaraktan cezalandırmak zorundayız. Umarım gerekli farkındalık oluşur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 29 Mayıs 2021; 23:30:39 >




  • Periah kullanıcısına yanıt

    Aynı siteden ben de size bu kuzen evliliğinin hukuki serbestliğine dair veriyi paylaşayım. Demek ki bir çok ülkede hukuken serbest.


    Çevrenize baktığınızda her ne kadar hukuken yasak olmasa da eskiye nazaran kuzen evliliklerinin oldukça azaldığını gözlemlemişsinizdir. Eskiden evliliklerde karar mercii aile büyükleri olurdu, özellikle kırsal kesimde toprakların bölünmesini engellemek için veya varlıklı kişilerde mirasın başkalarına geçişini engellemek için kardeş çocukları evlendirilirdi. Önceden görülen bu haklı gerekçe durumu artık bugün kabul edilen bir şey değil.


    Akraba kuzen evliliğinde bozuk genlerin baskınlığı ve sakat doğum olasılığının normallerden yüksek olduğuna dair farkındalık, hem eğitim seviyesinin artmasına bağlı ve hem de toplumsal yapının değişmesiyle zaten oluştu, siz farkında değilsiniz...


    İslam'ın Akraba Evliliği İlletini Yasaklamamasi




  • Konuyu şikayet ettim bakalım ne diyecekler.


    İlgili üye yer yüzündeki bir çok devlette yasalarla serbest bırakılmış bir olayı İslam dini ile ilişkilendirip İslam dininin aleyhinde propaganda yapmaktadır. Amacı doğruyu bulmak olsa "Akraba evliliğinden doğan çocuklarda genetik hastalıklar oluşma olasılığının artması" şeklinde başlık açardı. 


    Ne dersin haklı mıyım? Nedir amacın? @Periah

  • torlofan T kullanıcısına yanıt

    Mesajları istediğin kadar irdeleyebilirsin. İslam'a yönelik bir hakaret yok.


    Sadece doğanın lanetledigi ve insanlara çok büyük acılar yaşatan bu ilişki neden dinen serbest bunu sorguluyorum. Neden genetik hastalıkların , ölü doğumların , zeka geriliği gibi birçok problin kaynağı dinen serbest. İki kardeşin cocuklarinin evlenmesi ahlaksizlik değil mi ? Akrabanın akrabaya o gizle bakması ahlaksızlık değil mi ?


    Bu benim şahsi düşüncem bile değil eğer akraba evliliği doğada normal bir ilişki biçimi olsa neden bunca genetik hastalığa yol açıyor. Bu neden serbest bırakılmış.


    Dünyada paylaştığım haritaya bakarsan İslam cografyasinda ve sadece bizde ve Hindistan'da bunun bu kadar yaygın olması ve dünyanın geri kalan hiçbir yerinde doğru düzgün görülmesinin nedenlerinden biri İslam mıdır ? Bunu sorguluyorum.


    Zoruna gidiyorsa şikayet etme ve bana yanıt ver. Bu illet yüzünden kaç çocuğun hayatı kaydı , kaç kişinin kaç aileslnin ocağı söndü biliyor musun ? Bunum önüne geçilmesi için her platformda mücadele etmek gerekirken niçin kimsenin umrunda bile değil. Neden özürlülere yardım için bunca kampanya düzenlenirken bu hastalıkların kaynağı olan akraba evliliğine karşı harekete geçiyoruz niçin duruyoruz. Bunlara yanıt aramak için konuyu açtım.


    Her platformda kamu sağlığı için bu ilişkilerle kesinkesuvadele edilmesi gerektiğine inanıyorum. Şu anda Avrupa veya diğer bölgelerdeki akraba evliliklerinin ezici çoğunluğu da oraya giden müslüman göçmenler tarafından yapılıyor. İngiltere'de doğan çocukların yüzde 3u Pakistanlı fakat özürlülerin yüzde 30u Pakistanlı beni anlıyor musun !


    İslamiyet'in yaygın olduğu coğrafyalar neden bu derece aşırı akraba evliliğine maruz kalıyor. Bunda İslam'ın rolü nedir ve bunun nasıl önüne geçeriz derdim budur. Derdim insanları kurtarmaktır özürlülere yardım etmektense ozurlulugun sakatlığın kaynağı ile savasmaktir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Periah kullanıcısına yanıt

    Rusya Müslüman bir devlet midir?


    Avrupa Müslüman mıdır?


    Bu ülkelerin kanunları da kuzen evliliğine izin veriyor. İslamla alakası ne konunun? Neden İslam tartışmaya çabalıyorsun?


    Zoruma giden bir şey yok. Ben seninle büyük çoğunlukla aynı fikirdeyim ancak senin amacın başka.


    Neden yasalarla engellenmemiş bir çok toplumda? Çünkü her çocuk genetik sorunlu değil ve her toplumda miras meselesi yüzünden de hoş görülmüş bir davranış olmuş.


    Benim annem köylüdür ve onun köyüne gittiğimizde kimi görsek bu kim biliyon mu benim amcamın bilmem neyinin kızı, oğlu der. Sen insanların köylü olduğunu unutuyorsun sanırım.


    Tarihsel süreçte insanlar hep küçük topluluklar halinde yaşadılar. İlla herkes birbirinin bir şekilde akrabası oldu.


    Bunun yanında ensest ilişkiyi normal gören bir kesim de var. Sen onlara göre ensestfofik oluyorsun. Ahlak denen şey kişiye özeldir.





  • torlofan T kullanıcısına yanıt

    Bana kalırsa serbest bırakılmaması gerekiyor. Çünkü bu ilişkilerden doğan ve ölen çocuklar doğrudan cinayete maruz kalıyorlar. Biz Bilimsel olarak akraba evliliğinin soy kurumasına kadar varacak sonuçları olduğunu biliyoruz. Fakat bizim toplumumuzda yüzde 20lik bir akraba evliliği var.


    Bu Avrupa da yok. Rusya da yok. Güney Amerika da yok.


    Fakat Afganistan da var, Mısır da var , Pakistan da var.


    Avrupa'ya gidiyorsun akraba evliliklerinin ezici bir çoğunluğu gene muslumanlar tarafından yapılıyor. Muslumanlar neden dünyadan bu derece ayrismis durumda ? Dünyadaki diğer insanlarda da dediğin durum yok mu ? Onlarda neden yüzde 20 yüzde 30luk hatta Pakistan'da yüzde 50lik bu oranlar görülmüyor.


    Ben sana fikrimi söyleyeyim. Hristyanlikta özellikle katoliklikde klise bilmiyorum belki şans eseri belki bir bildikleri vardır fakat bu ilişkiyi yasaklamış. Bizim dinimizde ise peygamber gidip akraba evliliği yapmış. Peki Tanrı , Allah bu ilişkinin yarattigi illetleri bilmiyor mu ? Genetik hastalık kaynağı olduğunu , doğan cocuklarin yüzde 10unun 10 yaşını goremedigini bilmiyor mu ?


    Peygamber neden bu genetik hastalık kaynağı olan evliliklerde birini yapıp yani hala kızıyla evlenip Müslümanlar için bu felaketin önünü açmış ?


    O hasta çocuklar , o ölen çocuklar , onu geçtim genetik hastalık taşıyıcıları toplima ne kadar büyük zarar verdiler. İslam neden akraba evliliğini serbest bırakıyor. Neden bunu engellemiyor ? Bana bunu açıkla diyorum sana.


    Akraba evliliği iki kardeşin cocuklarinin evlenmesi doğru mudur ? Bir yanda özürlülere yardım ederken diğer yanda akraba evliliğini serbest bırakmak iki yüzlülük değil midir ? Bunun önüne nasıl geçeceğiz ? Benim derdim budur. İslam cografyasi neden dünyadan bu derece yarışıyor benim derdim budur . Peygamber niçin akraba evliliği yapmış benim derdim budur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 30 Mayıs 2021; 13:24:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Periah kullanıcısına yanıt

    Bahsettiğim ülkelerde -arkadaş harita ile de göstermiş- neden kuzen evliliği yasalarca serbesttir?


    Konuyu tarih bölümüne açtın ancak sürekli Allah ve İslam iddiasındasın. Tarihle alakası nedir bu konunun?


    Eğer kuzenler çocuk yapmazsa evliliklerinde senin için sorun var mı?


    Sana göre konunun önemi çocukların genetik sorunlu doğması ise neden konuyu o şekilde açmadın? Müslüman olmayıp akraba evliliği yapanlar da var bu dünyada.


    Amacın çok net belli.


    Canın sıkılmış bir kaç Müslüman savunsun ben de onlarla kafa bulayım peşindesin. Eskisi gibi Müslüman uğramıyor buralara farkındaysan.

  • torlofan T kullanıcısına yanıt

    Bunun serbest bırakılması tam tersine yasaklanması gerektiğini savunuyorum. Fakat ben Turkiyedeyim vrupada insanlar soylarini kurutup bebeklerini ateşe atmak isterlerse kendi tercihleri fakat bizdeki oran aşırı derecede yüksek. Ortadoğu'da oran aşırı derecede yüksek.


    Dünyadan bu kadar ayristigimiza göre bu buranın kültürel özelliklerinden kaynaklanıyor demektir. Burası da kültür bölümüdür. Peki akraba evliliğinin en yüksek olduğu yerlerin ortak özelliği nedir ? İslam gibi görünüyor. Tüm muslumsn ülkelerde bu oran dünyaya fark atmış durumda dolayısıyla bu hastalığın kültürel temellerini sarsmadan mücadele edemeyiz.


    Ben şimdi sana soruyorum. İslam neden akraba evliliğini serbest bırakmış. Peygamber neden akraba evliliği yapmış. Tanrı veya Peygamber neden bunun önüne geçmemiş ? Neden bilmiyorlardı ?


    Bir yabanci film izliyordum. Wolf of the Wall Street adında . Orada her türlü ahlaksızlığı yapan brokerler aralarından birinin teyze kızı ile evli olduğunu duyunca direkt herife sapik muamelesi çektiler. Bu adamlarda böyleyken bizde herkes akrabası ile evlenmiş sonuç nedir ? Onunda tıp kitaplarindan okuyun.


    Madem İslam mükemmel bir din neden akraba evliliğinin önünü açtı. Neden peygamber akrabası ile evlenip bu belayı yasal hale getirdi. Dinen doğa tarafından lanetlemek bir ilişki niçin onaylaniyor. Buna bir yanıt istiyorum. Bunun bütün legal dayanakları o yikmaliyiz ki insanlar akrabası ile evlenmeye utansın ve gelecekte doğacak pekcok çocuğun hayatı kurtulsun. Bunu istiyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Periah kullanıcısına yanıt

    Amacının İslam dinini karalamak olduğunu söylüyorsun yani.


    Kafana taş düşse yine İslam ile bir alakası olduğunu söyleyeceksin.


    Bu konu bu bölümde bir çok kez açıldı ve hepsinde de silindi. Yine silinecek eğer yönetim adil ise, o sebepten de konuya yazmak gereksiz.


    Sana şunu sordum cevap vermedin. Çocuk yapmazlarsa kuzenler evlenebilir mi? Bu konuyu ahlaksızlık olarak neden görmek zorunda herkes? Bu dünyada kardeşiyle seks yapan da var.

  • Alıntı

    metni:
    İslam mükemmel bir din neden akraba evliliğinin önünü açtı. Neden peygamber akrabası ile evlenip bu belayı yasal hale getirdi


    Sizi biraz daha gerilere ve daha eski bir din olan yahudilik bölümüne alalım...


    Tevratta yazılı olanlara göre

    Tevrat-Yaratılış 29:1 den 30:27 ye kadar


    Yakup'un eşi Rahel...

    Yakup, annesi Rebeka tarafından kardeşi Lavan'ın yanında gönderilir.

    Yakup dayısı Lavan'ın yanında iken dayısının kızı Rahel'e aşık olur onunla evlenmek ister fakat Rahel küçük olduğundan önce dayısının büyük kızı Lea ile evlenmek zorunda kalır bunun karşılığında 7 yıl dayısına çalışır. 7 yıl sonunda Rahel ile de evlenir ve Rahel'den Yusuf doğar....

    uzun bir hikaye...


    Kutsal kitaplarda bunların yazılı olmasını yasal hale getireni arıyorsanız tevrat ve yahudileri sorumlu görebilirsiniz. İslam'ın Akraba Evliliği İlletini Yasaklamamasi 

    Diğer konu, bunların yazılı olması emredici hüküm değildir.

    Kuzen evliliklerinden sakat doğumların olma ihtimali yüksektir ama tamamı sakat doğum olur denemez.

    Kuzen evlilikleri ensest ilişki değildir.

    Fakat diğer tıbbi durumlara göre yasak getirilebilir. İllaki dini hüküm olarak yasaklanmalıydı demeniz bana göre tutarsız.


    2002 yılında hazırlanan aşağıdaki makalede kuzen evliliklerinin azalmasını sanayileşmenin getirdiği kentleşmede değişik bölgelerden insanların biraraya gelmesinin akraba evliliklerininn azalmasına neden olduğu yazılı mesela... Ve bahsettiğiniz bazı hristiyan veya farklı inanışa ait ülkelerde de kuzen evliliklerinin oranı verilmiş. @Periah


    İslam'ın Akraba Evliliği İlletini Yasaklamamasi

    https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/198050


    Siz de ilkokuldaki arkadaşlarını hemen öğretmene şikayet eden çocuklar gibi davranıyorsunuz,

    @torlofan




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobay -- 30 Mayıs 2021; 14:44:19 >




  • kadobay kullanıcısına yanıt

    Yok ben anaokuluna bile gitmeyen bir çocuğum. Yaramazlık yaparım sadece, işim gücüm buİslam'ın Akraba Evliliği İlletini Yasaklamamasi 


    Sana göre ahlaksızlık mıdır kuzenlerin evlenmesi peki? Neden? Çocuk yapmama kararı alan kuzenler için de aynı şeyleri söyler misin?

  • torlofan T kullanıcısına yanıt

    Kuzen evliliğinin ensest durum olmadığını yukarıda yazdım.


    Her toplumun olaylara bakış açısı, ahlaki değerlendirmesi farklı olabilir.

    Bizim toplumumuzda ensest olarak değerlendirilmez dolayısıyla ahlaksız görülmez.

    Evliliğin legal olduğu durumda çocuk yapma durumu için aynı şey geçerlidir.


    Konuyu açan arkadaş bana göre yanlış değerlendirme yapmış, kendi fikridir, ben düşüncemi yazdım.

  • kadobay kullanıcısına yanıt

    Bu konuda yanılıyorsunuz. Ensest ahlaki olarak değerlendirilebilecek bir durum değildir. Çünkü olayın biyolojik bir tarafı vardır. Bir ilişkiyi hangi noktada ensest hangi noktada sağlıklı olarak değerlendireceğimiz konusu sizin veya benim öznel ahlak anlayışımızın ötesinde biyolojik ve genetik olarak soya zarar verip vermemesine göre belirlenebilir.. Akraba evliliğinin yarattığı tahribat sizin veya benim ahlak görüşlerimizden öte biyolojik olarak bir gerçektir.


    Dolayısıyla birinci derece kuzen evlilikleri biyolojik açıdan ensesttir. Dur denilmesi gereklidir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 30 Mayıs 2021; 21:28:38 >
  • Periah kullanıcısına yanıt
    Peki çocuk yapmayacaklarsa ne olacak? Yine mi ahlaksızlık?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • torlofan T kullanıcısına yanıt

    Çocuk yapıp yapmamaları önemli değil. Önemli olan çocuk yaptıklarında ortaya çıkan çocuk bozuksa veya bozuk olma olasılığı ciddi derecede yükseliyorsa burada birlikte olmamaları gereken insanlar birlikte oluyor demektir. Yani doğaya ters bir ilişki var demektir. Yani size göre doğru veya yanlış fakat doğaya göre ensest bir ilişki yaşanıyor demektir. Dolayısıyla bu ilişki biçiminin mümkün olduğunca engellenmesi , mümkün olduğunca insanların bu tarz ilişkilerden uzak tutulması geleceğimiz açısından önemli bri konu diye düşünüyorum.

  • Periah kullanıcısına yanıt

    Birbirini seven iki insan var ve diyorsun ki siz ensestsiniz sizin yaptığınız ahlaksızlık.


    Bu kişiler de sana diyor ki sana ne?


    Bazı ülkelerde homoseksüellik ve lezbiyenlik ahlaksızlık değilken bir çok ülkede çok ciddi ahlaksızlık. Bir şeyin ahlaklı olup olmamasına kim karar veriyor? Birbirini seven insanları ayırma gücünü sen neye göre belirliyorsun? Genetik mi? Eee çocuk yapmayacak olsalar da ahlaksızlık diyorsun ve engellenmeli diyorsun sen. Çelişiyorsun iddian ile.


    Sen konuyu tarihsel açıdan değerlendirmiyorsun. Miras, işgücü, eş çeşitliliğinin sınırlı olması vb bunlar hep köylü toplumların yaşadığı sıkıntılardır ve her toplumun tarihi köylülüktür. Yani küçük yerleşimlerde yaşayan, gezmek amaçlı bile olsa başka bir yere ulaşımın zor olduğu; ekilen yerlerin kısıtlı olduğu, işgücünün az olduğu, doğal olarak da evlenmek için seçeneğinin az olduğu durumlar.


    Bu konu dini bir konu değildir, insanların yaşam şartlarının zorunluluğudur. Bunun yanında erken yaşta ölümler çok daha fazla idi, bir çok insan birden çok evlilik yapardı; kocası askerde ölür, karısı doğumda ölür vb.


    İslam veya her hangi bir din kuzen evliliğini yasaklasa doğru din mi olacak? Tabiki hayır. Bir dinin doğru olup olmadığı asla ve asla kanıtlanabilecek bir şey değil. İnanç denmesinin sebebi de bu.


    Konu mevzuata uygun görüldü nedense, önceden kaldırılıyordu bu konular; ben de ateizm ile alakalı konular açmayı planlıyordum ancak silinecek diyerek açmıyordum, bu konuyu örnek gösterip ben de konular açacağım boş kaldığımda.





  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.