Şimdi Ara

İslam hakkındaki sorularım.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamun aleykm arkadaşlar. Kafama takılan çok önemli sorular var cevaplarsanız sevinirim.

    Arkadaşlar çevremde birsürü insan var hayatı boyunca ne namaz kılıyor ne zekat veriyor ne Allahı tanımış ve Allah yolunda birşey yapmamış. Bir bakıyorum adamın hayatı güllük güllistanlık adamın hiçbir sorunu yok Neden böylelerine Allah sıkıntı dert vermez diye düşünüyorum. Dışardan baktığın için göremiyorsun demeyin çünkü beraber yaşadığım insan bile böyle.



  • 21. yy'da yaşıyor olabilirsin ama düşünce yaşın 1000 yıl geride, orta çağda. ilahi adalet diye bir şey yok, bunu bir kere kafandan çıkar.
  • Kırmızı Hap'ı izlemenizi öneririm
  • Dinlere göre bu durum bir sınavın parçası. İsyan etmemek de sizin başarınızı belirleyen faktörlerden biri. Mükafatı için de ahireti beklemeniz gerekiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İrfan Galip Bey

    Dinlere göre bu durum bir sınavın parçası. İsyan etmemek de sizin başarınızı belirleyen faktörlerden biri. Mükafatı için de ahireti beklemeniz gerekiyor.
    Dinlere göre değil, İslama göre. Hristiyan teolojisine, İslami varsayımlarınızı karıştırmayın lütfen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-596C9B846

    Dinlere göre değil, İslama göre. Hristiyan teolojisine, İslami varsayımlarınızı karıştırmayın lütfen.

    Alıntıları Göster
    Laciverti.
  • Yani o kadar ailene bakmana gerek yok zaten. Müslüman ülkeler yerlerde sürünürken, en zengini dahi İngiliz petrol şirketleriyle ortaklıkları sayesinde refah içinde yaşarken kafir Avrupa ve Amerika'nın ayağımızdaki ayakkabıdan kıçımızdaki dona kadar üretmesi gerçeği var. Allah neden kafirlere zeval vermez? Çünkü yok öyle bir gerçeklik.
  • quote:

    Neden böylelerine Allah sıkıntı dert vermez diye düşünüyorum.


    İslam'da bildiğim kadarıyla kişinin inancı veyahut inancı benimsedikten sonraki durumu ne olursa olsun bu dünyada(inansa ve inanmasa dahi) karşılıkları ne olursa olsun verilecektir diye biliyorum.(Ahiret geçerli değil elbet). Hatta böyle bir ayet var diye hatırlıyorum ama biraz araştırınca bulamadım maalesef.

    Sıkıntı ve derdi tam olarak kulunu sınaması için veriyor diye biliyorum. He tabi dertler ve sıkıntıların ölcekleri biraz daha farklı olabilir elbette çünkü herkesin durumu birbirinin aynısı değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Herattaa -- 10 Haziran 2020; 19:26:29 >
  • llah ın kendı ınıp ugrassa yeryuzunde yasananları adalet zemınınde acıklayamaz.

    gerıye dındarın sorgusuz sualsız ınanma secenegı kalmakta.

    dıncılerın kanıtlı sorgulu dusunncelı asmalarla ınandım ıddıası bılımle beraber acılan gozlerı onceden kapama ve elestırıler hıssıyatları koreltme cabasıdır.

    dıkkat edersen musevı yahudı ve ıslamcıların son yıllarda medenıyetlerın bulusması ıttıfakı vs dıye murıdlerıne hos goru vs adı altında azalan musterı sayısını azaltma ve durdurma adına yapılacak gırısımlere yoneclık cabası soz konusudur.

    dın tuccarlarının toplantılarından baska bır sey degıldır aslında.
    hep bırlıkte 10yıllardır fonladıkları organızyasyonlarla dıncılıgı cesıtlı kılıflar uydurarak surdurmek kul ve kole anlayısını nasıl gızlı hale getırerek surdureceklerıne daır arastırma yapmaktalar.

    o kadar ıslam alımı varken dıkkat edın kıblenın petra oldugu tezıne en cok cevabı verenler hrıstıyan ve yahudı oryantalısltledır.zıra ıslamcı dınını geregıne ıstınaden anca kufur ve hakaretle cevap verırken elın gavuru yuzeysel bılgıye sahıp ınancsız veya arada kalmıs kısılerı ıkna edecek sozde kanıtlarla daha sonuc alıcı calısmakar ortaya koymaktadır.

    3 semavı tıyatronun korkusu musterı kaybıdır.bu soz konusu oldugunda etnık dıl sınır ekonomık tum anlasmazlıkları anında 2.cı plana ıterler.
    cunku dın ortadan kalktıgı an gerıye toplumları ıkna edecegınız tek tutkal mıllıyetcılık gorunumlu ırkcılıktır.onda da ınsanları uzun sure aldatamazsınız.yoksa sonunuz sarayın onunde kurulacak dar agacları veya arka bahcesınde kursuna dızılmek olur..
    dın en garantılısı en masrafsızıdır..
  • Herkesin imtihanı farklıdır kardeşim, gözleri görmeyen yahut duyma engelli biride belki bizlere bakarak benzer sorular soruyor olabilir, inancı olan insan için daha zor durumdakilere bakarak şükretmek bu dünyada ferahlığa, inşaallah öteki dünyada da kurtuluşa vesile olur.
  • İnanıyorsan kendinden iyi durumdakilere bakmaman gerek. Bakıyor isen çivi gibi sağlam bir şekilde kendini kandırman lazım. Çevrende kendinden iyi durumdakilere bakma sen. Öldükten sonra kralsın diyorum sana ya anlasana. Şükret. Senden bin beter milyonlarca insan olduğunu unutmaman gerekir...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.