Şimdi Ara

İslam'ın huzurla yaşandığı en son ülke hatta yaşanamadığı ülke Türkiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2002 yılında malum parti 2 amaç için geldi ekonomi ve dini yaşamak için, az düşünüp 2002 öncesine dönerseniz İslam çok daha huzurla yaşanıyordu, ne tesettürlü açığa ne açık tesettürlüye laf atmazdı, dini kelimeler kullanana gerici gözüyle bakılmazdı, alkol içmeyen yobaz denilmezdi yeşilaycı denirdi, içmeyen ise kimse içmesin demezdi.

    Bu halkın mübala ettiği olay meclise ve askeriyeye tesettürle girememekti, hükümet bunu çok iyi kullandı, aşırı mağdur bu insanlar edebiyatı yaptı halkta verdi veriştirdi Merve Kavakçı trollü geldi meclise sonra bunu kullandılar falan filan.


    Şuanda ben bir Allah'ın kulunun huzurla İslam'ı yaşadığını düşünmüyorum çünkü ben huzurla yaşamıyorum, eski Türkiye dinsiz imansız kâfir din düşmanı yönetimli ve halklı algısı yapıldı.

    En basitinden balkan ülkelerinden birinde İslam inanın çok daha huzurla yaşanıyor.

    Orada kimse birbirini ayrıştırmıyor sen dindarsın sen sen dinden uzaksın diye, kimse kimseyi sık boğaz etmiyor.

    Radikaller hariç, o radikallerde senede bir iki kere denk gelir bildiğin teröristtir ve bu radikaller tüm Müslümanlarca ve gayrimüslimlerce dışlanır lanetlenir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DFABFCB25 -- 25 Mayıs 2020; 7:5:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Din siyasete alet edildiği sürece bu boyle devam edecek. Hangi şekilde olursa olsun bu böyle. Birileri dini engel araci olarak kullanir birileri dini prim araci olarak kullanır. Bu değişmedikce toplum yapisi değişmez huzur ortami oluşmaz. Din topluma mal edilmemeli din bireysel yaşanmalı. Devlet kontrol mekanizmasidir. İmam osurursa cemaat altina yapar misali. Devlet yonetiminde araç olarak din kullanilirsa bu boylece sürer gider.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun islam degil asıl sorun siyasal islamcılar ülkenin iligini kemigini kuruttular
  • yaşı ufak bir kardeşimiz gelmiş hoş gelmiş
  • mesajınızda katıldığım ve katılmadığım yerler var.

    2002 öncesi herşey süt liman degildi, bazı yanlışlar yapıldı maslesef. mesela tesettürlü insanlara karşı. sıkmabaş kelimesini duymuşsundur, tesettürlüleri asağılamak için sık sık kullanılan ifadeydi. önce üniversitelerde derslere alınmadılar, sonra binaya, sonra kampüse... kızının mezuniyet törenine gelen anneleri de almamaya başladılar. bir olayı hatırlıyorum, kadıncağızı önce salondan, sonra binadan, sonra otoparktan çıkardılar. dikiş kursuna giden 60 yaşında annemle bile ne kadar uğraşıldı o devirde, üstelik başını "ninelerimiz" gibi bağladığı halde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gercek islam bu degil
  • Olayın islam ile alakası yok. Bir toplumda huzur için olması gereken ilk şey adalettir.

    Akp öncesi adalete güven ve sonrası adalete güvene bakarsanız durumu az çok görebilirsiniz.

    Akp öncesi muhafazakarların hakkı yenirdi muhafazakar olmayanlar umursamazdı. Başörütüsü meselesi ihl kat sayı meselesi. Şimdi de akp kafasına göre takılıyor.

    Dolayısıyla ülkede olan özel olarak şudur. Atatürkçü yobazların yerini dinci yobazlar aldı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İslamı kabul edip huzur görmüş bir tane ülke yok ha para babası ve tamamen USA şirketleri tarafından talan edilen Birleşik Arap Emirlikleri İslam ülkesi kabul ediliyor ise o başka konu. Onlarda petrol olduğu sürece var sonrası malum..

    Ve tabi ki en önemli olay gerçek İslam bu değil !!! bulan var ise haber versin..
  • Bizim memlekette her zaman dinciler sekulerlerin sekulerler de dincilerin hayatlarina mudehale etmeye kalkmistir suan insanlar daha marjinallesti sadece

    Cunku egitimsiz ve hadsiz kişiler toplumun yüzde 85i

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hahaha ne? samimi soruyorum küçümsemek için değil, yaşın kaç? yani yaşın tutuyor mu bu düşünceyi belirtmek için? o zamanları iyi bildiğine emin misin? bu arada ben ateistim he, dinle alakam bile yok. bu söyleyeceklerim buna rağmen sen hayal et.

    ben çocukken daha otoparkta top oynarken ki 90 lı senelerden filan bahsediyorum daha 2000ler bile değil, bize bile şey söylentileri gelirdi "aaa bak ahmetin abisi askeri okula alınmamış çünkü ninesinin dizinde iz varmış, ordan namaz kıldığını anlamışlar. ondan almamışlar" filan gibisinden

    lisede ve üniversitede peruklu kızlar olurdu, ya da odaya sokulurlardı güvenlik ile çıkarsınlar başörtülerini diye.

    benim tüm çocukluğum-gençliğim boyunca vardı dindarlara karşı "mobbing". bu seneler boyunca öyle birikti ki, bu inanılmaz bir nefret doğurdu. zaten amerika da bu nefreti fırsat bildi, dedi ooo ben burdan bir kaşırsam getiririm gerisini. aynen iranda kadınlar üzerinde din baskısı-şiddet sebebiyle protesto yapan kadınların sorunlarını görüp, o olayları daha körüklemeleri gibi. bak kadınlar haklı, olayları haklı, tutumları haklı, ama sırf amerika bunu görüp bunu kaşıdığı ve desteklediği için o kadınlar vatan haini görülüyor.

    türkiye için de aynısı oldu, nefreti kaşımaları yetti, hop getirdiler tayyibi, adam bi başladı yok eziyorlar halkı da işte belediyeler berbat zaten vs vs diyerekten, ya adam daha belediye başkanı filanken amerikaya gidiyordu sen düşün. kendisi dedi zaten ben amerikanın bop eş başkanıyım diye. hani o kadar bariz ki saklamadılar bile. ama işte diyorum ya nefret o kadar büyüktü ki kimse önemsemedi "gelsin biri de kurtarsın bizi bundan" dediler. türklerin böyle lider arayışı muhabbeti hep vardır, kültürde var bu

    işte o nefretle körüklenen halkı kandırmak böylece kolay oldu. o yüzden şimdi ölsem de chp zihniyetine oy vermemciler var ki haksızlar diyemezsin. adamların bu nefreti kullanılıyor.

    he dur şimdi daha da komiğini söyliyim sana, peki bu dindarlara karşı olan mobbing ve dışlama neden vardı? o insanlar acımasız din düşmanları mıydı? hayır, ondan önce de AYNISINI dindarlar onlara yapıyordu, dindarlar ülke yönetimini ele geçirmiş, şeriatçı tipler 60lardaki karışıklığı fırsat bilip ortalığı karıştırıyordu.

    gördüğün gibi, böyle böyle nefret ilişkisi heeeeep devam etti. biri birinden nefret etti, kontrolü ele aldı, o süre boyunca diğerini dışladı, ardan 15-20 sene geçti, devran döndü, bu sefer o grup diğerini ezdi, sonra yine devran döndü bööööyle devam etti.

    türkiyenin cumhuriyeitn ilanında sonraki tarihi budur karşim. bu nefret döngüsünü değiştiremezsin.

    şimdi üstüne başka bir nefret döngüsü daha başladı. diyarbakır olaylarından sonra ona maruz kalanlar + onların akrabaları ve arkadaşlarının nefretini dindiremezsin. bu sefer de onun devri başlayacak. üçlü nefret döngüsü başlayacak bu sefer.

    şimdi suriyeliler geldi, onlar da yakın zamanda başlar bir grup olarak başka bir nefret döngüsüne

    hop oldu mu türkiye sana nefretler grubu, artık ahçı bahçıvana, bahçıvan uşağa minvalinde takılır halk. habire bi devran döner, diğeri söner, ama bu nefret döngüsü hiç bitmez



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kruath -- 28 Mayıs 2020; 9:11:59 >




  • Konuyu ateistler ve radikal siyasal İslamcılar basmış normal biri yok konuda o yüzden konuşmaya gerek yok.

    1988 doğum tarihim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.