Şimdi Ara

Isınma amaçlı klima

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Şanlıurfa'da köy evinde yaşıyorum. Ev tek katlı damlı ve dış yalıtım yok. Bulunduğum yerde elektrik gün içinde ara ara da gitmekte. Normalde 2 senedir soba kullanıyordum ama bu sene kömürün torbası 30 tl'den 55 tl'ye yükselmiş. Haliyle ısınma amaçlı oldukça masraflı olacak. Onun yerine klima düşünüyorum ama bütçem sadece ikinci ele yetiyor.

    Klimayı 22m2'lik bir mutfakta kullanacağım. Yüksekliği 2,6m.


    Sorum şu: Sizce klima ile ısınabilir miyim? Eğer 2. el klima uygunsa klimada hangi özelliklerin olmasına dikkat etmeliyim? ayrıca kaç btü klima'ya bakmalıyım? 7/24 çalıştırırsam ortalama ne kadar elektrik faturası gelir?

    Teşekkürler.




  • HocM bende ilçedeyim,elektrik kesintisi illaki yaşiyosundur fiyatlar yüksek alicak isen A++ şeklimdeki klima almani öneririm ikinci el bulabilirsen al derim 22m2 odaysa 12 rahatlikla isitir.Eğer köydeysen odun kömür tezek filan kullansan olmaz mi.? Her türlü 300-400 gelir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklısınız odun kömür kullanıyordum ama fiyatlar gerçekten ateş pahası. O yüzden alternatif olarak klima düşünüyorum. Elektrik dediğiniz gibi gidiyor o zaman da sobayı hazırda bekletmeyi düşünüyorum hiç yoktan elektrik gelesiye kadar içerinin sıcaklığını sabit tutar. Geçen sene aylık ortalama 350-400 lirayı buluyordu ısınmam bu sene 600-700 den aşağı tutmaz herhalde.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.