Şimdi Ara

ISI YALITIM ÖZELLİKLİ KAPLAMALAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
5
Favori
15.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • YENİ YALITIM TEKNOLOJİLERİ

    Malzemelerde, genel olarak, yalıtımı sağlayan havadır. Dolayısıyla, yalıtım malzemesinin performansı, havanın ısı iletim katsayısı olan 25 mW/mK değeri ile sınırlıdır. Bu sınırlamayı aşabilmek için, aşağıdaki teknolojilerin esas alındığı yeni teknikler geliştirilmiştir.

    Mikro gözenekli yapılar
    Vakum teknolojileri
    Özel gaz dolgular


    Isı yalıtım Malzemelerinin Isı İletim Katsayılarına Göre Sınıflandırılması

    Alışılagelmiş Yalıtım Malzemeleri: : l>20 mW/mK
    Mikro Gözenekli Yalıtım Malzemeleri: 10 < l < 20 mW/mK
    Vakum Paneller: l<10 mW/mK
    ISI YALITIM ÖZELLİKLİ KAPLAMALAR


    Yalıtım Yapabilen Cephe Kaplamaları Hakkında

    Dış cephe kaplamaları, dıştan gelecek olan tüm ısı akışlarının kesilmesi için en iyi yöntemdir. Bu yapılan uygulama çeşidi binaların dış kabuğunu, binanın soğuk tarafından komple kaplanmasıdır. Bunun için çeşitli yöntemler mevcuttur;

    Birincisi mantolama denilen binanın dışından Expanded Polistiren(eps) ya da Extrude Polistiren(xps) levhalarla bir kaplama yapılmasıdır. Bu malzemelerin ısı iletkenlikleri çok düşük olduğu için adeta bu malzemeler binanın mantosu konumunda olacaktır. Böylece içerideki ısı dışarıya çıkmamaktadır.Lakin biliçlenen toplumlarda,pentan gazından üretilen bu tür malzemeler tercih edilmemektedir,ayrıca binanın taşıyıcı sistemlerine,dübelleme-yük verme gibi ciddi zararlar vermektedir... ısı iletim katsayıları 0.040-0.060 W/mK (Şu da unutulmamalıdır;plaka düzeninde olduğu için ,düzgün yerleştirilmediği takdir de ısı köprüleri oluşacağından verilen rakamlar daha yükselecektir yani yaptığı daha da azalacaktır...verilen rakamlar bir plakanın yaptığı ısı transferi baz alınmıştır...)kullanıcılardan alınan tasarruf rakamları iddia edildiği gibi değildir,% 20-30 arasında olmasının sebebi budur...)

    Diğer ikinci yöntem ise ısı yalıtımlı sıvaların kullanılmasıdır, bu daha çok müteahhitlerin yeni inşaatlarda tercih ettiği bir malzeme tipidir. Çünkü kaba sıva bitirildiğinde mantolamada bitmiş olmaktadır.Evet müteahhitler kullanmaktadır neden?maliyeti az olduğu için ve yalıtım yaptığını iddia edildiği için tabi...sevgili ülkemizde bilinçli-yaptığı işe önem veren müteahhitler çıkacaktır diye umuyoruz...Isı iletim katsayıları 0.065 W/mK (ki 0.065 W/mK RAKAMININ ÜSTÜNDEKİ ÜRÜNLER YALITIM MALZEMESİ YAPAR KATEGORİSİNE GİRMEZ..)

    Üçüncü yöntem ise nanokaplamalar ile, binalarda ısıyı duvarlardan geri reflekte ederek yapılacak ısı yalıtımıdır. Bunun için de ısı yalıtımını sağlayan boyalar kullanılmaktadır.Isı iletim katsayıları 0.010-0.025 W/mK....



                  
     
                   Göksel ER                 
               Genel Koordinatör            
    *PROJACK Endüstriyel Yalıtım Sist.Taah. San.Tic.Ltd.
    Merkez Ofis      : Demirci Mh. Köknar Sk. No:5/A  Nilüfer / BURSA
    Fabrika             : MKP Org. San.Bölg.3.Cd. No:14 16100 MKP / BURSA
    Tel                   : 224 - 453 40 56
    Fax                  : 224 - 453 40 65
    GSM                : 533 – 074 14 55 
    Email                :    info@projack.net
    Web                 :    www.projack.net
    Referanslar          :http://www.projack.net/basarilarimiz/ 

    ISI YALITIM ÖZELLİKLİ KAPLAMALARISI YALITIM ÖZELLİKLİ KAPLAMALARISI YALITIM ÖZELLİKLİ KAPLAMALARISI YALITIM ÖZELLİKLİ KAPLAMALARISI YALITIM ÖZELLİKLİ KAPLAMALARISI YALITIM ÖZELLİKLİ KAPLAMALAR



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokseller -- 17 Ocak 2018; 15:32:52 >







  • bana bi fiyat verebilirmisin, hep dış cephe hem iç cephe için
    iç cephe için, alçılı duvara bu boyalardan kullanılailiyor mu, ne çeşit iç cephe boyaları var ipeksi mat su bazlı vs.

    ayrıca bu yalıtım boyalarıyla yalıtım yapılan yer kaç santimlik eps kökpüke eşit oluyor

    dış cephe için ise 400 m' alan boyanacak, kaç galon giderse bir fiyat teklifi alayım


    pmden ulaşabilirsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcheLoN_ -- 16 Şubat 2010; 18:09:50 >
  • kardeş ısı yalıtımı düşük olabilir hatta uzay mekiklerinde kullanıldığını duymuştum sürtünmeden kaynaklanan ısıya direnç açısından ama ısı transferinde katsayı kadar mesafede önemli yani boyada ne mesafe olacak ki yalıtım olsun
  • kullanan var mı bu boyayı hiç
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alperen_69

    kardeş ısı yalıtımı düşük olabilir hatta uzay mekiklerinde kullanıldığını duymuştum sürtünmeden kaynaklanan ısıya direnç açısından ama ısı transferinde katsayı kadar mesafede önemli yani boyada ne mesafe olacak ki yalıtım olsun



    katılıyorum.yalıtımda esas olan malzeme kesiti kalınlığıdır.
  • binaya dıştan uygulanırmı
    metre kare hesabımı
    abi bu kaçlira
  • İnsanların konforlu bir yaşam sürebilmeleri;
    20-22°C sıcaklık ve yüzde 50 bağıl nem değerine sahip olan ortamlarda mümkün olabilir. Kış aylarında dış ortam sıcaklıkları 20°C'nin oldukça altında seyreder. Yaz aylarında ise hava sıcaklıkları 20°C'nin oldukça üstündedir. Isıl enerji; yüksek sıcaklıklı ortamdan düşük sıcaklıklı ortama transfer olur. Bu nedenle yapılarda; kışın enerji kayıpları, yazın ise istenmeyen enerji kazançları meydana gelir.

    Yapılarda ve tesisatlarda ısı kayıp ve kazançlarının sınırlandırılması için yapılan işleme "ısı yalıtımı" denir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokseller -- 27 Ekim 2010; 17:55:09 >
  • Arkadaşlar binalarda mantolama yapılmasının mecburi olduğuna dair bazı söylentiler var. Bu konuda bilgisi olan var mı ?
  • Yeni binalarda isi yalitiminin olmasi sart.

    Eski binalarda ise 31-12-2017 tarihine kadar yapilmasi sart.

    Eski binalar icin cok fazla cozum yok acikcasi. En cok kullanilan cozumler 1-mantolama 2-Viniyl Siding

    Mantolama bana gore gecici cozum. Her 3-5 yilda bir tekrar siva ve boyasinin yapilmasi sart. Tabiki bu sure icinde izolasyon malzemesi ucmaz ise. Bircok binada bu isi yalitim levhalari ucuyor. Ayrica mantolama sadece isi yalitimi yapar, su izolasyonu yapmaz. Bu da demektir ki evde rutubet bitmez.

    Diger yandan viniyl siding'de 50 yil uretici firma garantisi vardir. Ayrica sadece isi izolasyonu yapmak ile kalmaz ayni zamanda su izolasyonuda yapar. Yani bir tasta iki kus.

    her iki cozm arasinda da artik buyuk farklar yok.
  • ısı yalıtımı benim de sorunum.müstakil evde oturuyorum.dört tarafım açık. evim 18-19 derece arkadaşım sitede oturuyor.dış cephe mantolaması var.benden daha az ödüyor.daha çok ısınıyor 22-23 derecelerde hemde evi büyük.ne yapmak lazım iç cephe kaplaması tavsiye edilirmi.avantajları dez avantajları nelerdir.saygılarımla.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yojik

    Yeni binalarda isi yalitiminin olmasi sart.

    Eski binalarda ise 31-12-2017 tarihine kadar yapilmasi sart.

    Eski binalar icin cok fazla cozum yok acikcasi. En cok kullanilan cozumler 1-mantolama 2-Viniyl Siding

    Mantolama bana gore gecici cozum. Her 3-5 yilda bir tekrar siva ve boyasinin yapilmasi sart. Tabiki bu sure icinde izolasyon malzemesi ucmaz ise. Bircok binada bu isi yalitim levhalari ucuyor. Ayrica mantolama sadece isi yalitimi yapar, su izolasyonu yapmaz. Bu da demektir ki evde rutubet bitmez.

    Diger yandan viniyl siding'de 50 yil uretici firma garantisi vardir. Ayrica sadece isi izolasyonu yapmak ile kalmaz ayni zamanda su izolasyonuda yapar. Yani bir tasta iki kus.

    her iki cozm arasinda da artik buyuk farklar yok.



    eski binalarda ısı yalıtımı şart değil.2017 ye kadar cenerji kimlik belgesi almak zorunda.bu kimlik belgesine göre bina A- G arasında sınıflandırılıcak.eski binalarda, tadilat,binanın emlak vergisine esas değerinin %25 ini aşmışsa,yönetmelikte istenenler uygulanır.




  • Yalıtım sektöründe şu an Türkiye'de hızla yayılan ve binalara uygulanan petrol türevli ürünlerden örneğin XPS olarak adlandırılan mantolama ürünlerinin kullanımı , bazı AB ülkelerinde yasaklanmıştır. Ama ülkemizde hala kullanımı için TV'lerde dakikalarca reklamları yapılarak piyasalara pompalanmaktadır.
    Petrol türevli ürünler olarak kullanılan mantolama ürünleri binalara uygulandığında, binalar bir nevi plastik poşetlerin içine hapsedilmektedir.
    Son olarak İstanbul'da yanan tarihi Haydarpaşa Garı yangının da çıkış nedeni, petrol türevli yalıtım ürünleridir. Bursa'da yanan Hastane, İstanbul ve Ankarada'da yanan iş merkezlerinde çıkan yangınların nedenleri, petrol türevli polistren esaslı mantolama ürünleridir.
    Enerji Kimlik Belgesi uygulaması nedeniyle binalarda yapılacak yalıtım ürünlerinin seçiminde dikkatli davranılmalı, petrol türevli ürünlere rağbet edilmemelidir. Yangın anında çıkan zehirli gazlar ile 3 dakika içinde ölümlere yol açan, binaları terleten kalitesiz ürünler kullanılmamalıdır.
    Dikkat çeken diğer bir konu; petrol türevli ürünler satıcı ve üreticilerinin oluşturmuş olduğu kartel ile, bakanlık yetkilileri ve bürokratları ile birlikte hareket etmeleridir. Bir Sivil Toplum Örgütü, bakanlığın stratejik ortağı olduğunu gayet açık bir şekilde sitelerinde yayınlayabilmektedir. Çünkü kendileri bakanlıkça Enerji Kimlik Belgesi Yazılımı için görevlendirilmiştir. Yani devletin kadrolu makina mühendisleri, ilgili birim ve kuruluşları mevcut iken, bir Sivil Toplum Örgütüne müracaat edilmiş ve kendilerinden ilgili yazılım konusunda destekleri sağlanmıştır. Doğal olarak malum kuruluş da bunu fırsat bilerek kendilerine reklam malzemesi yapmışlardır.
    Çarklar her ne hikmetse hep menşei dışarda olan yatırımcı kuruluşlar lehine dönmektedir. Dikkat edlecek olur ise, yapılan yatırımların tamamı kirli yatırımlardır. Sera gazı salınımını artıracak ve dolaysıyla Kyoto Protokolünün gerekliliklerini ihlal edilmesine neden olacak yatırımlardır.
    Her ne şekilde olursa olsun, enerji tasarrufuna yönelik alınan tedbirlere harfiyen riayet edilmeli ve desteklenmelidir. Çünkü enerji harcamaları bütçemizin % 40'ını oluşturmakta ve bunun da % 30'u ısıtma harcamalarında kullanılmaktadır. Kesinlikle bir angarya olarak değerlendirilmemelidir. Özellikle Samsun gibi nem oranı yüksek ola kentlerde, yalıtım daha çok ön plana çıkarılmalıdır.




  • YENİ YALITIM TEKNOLOJİLERİ

    Malzemelerde, genel olarak, yalıtımı sağlayan havadır. Dolayısıyla, yalıtım malzemesinin performansı, havanın ısı iletim katsayısı olan 25 mW/mK değeri ile sınırlıdır. Bu sınırlamayı aşabilmek için, aşağıdaki teknolojilerin esas alındığı yeni teknikler geliştirilmiştir.

    Mikro gözenekli yapılar
    Vakum teknolojileri
    Özel gaz dolgular


    Isı yalıtım Malzemelerinin Isı İletim Katsayılarına Göre Sınıflandırılması

    Alışılagelmiş Yalıtım Malzemeleri: : l>20 mW/mK
    Mikro Gözenekli Yalıtım Malzemeleri: 10 < l < 20 mW/mK
    Vakum Paneller: l<10 mW/mK


                  
     
                   Göksel ER                 
               Genel Koordinatör            
    *PROJACK Endüstriyel Yalıtım Sist.Taah. San.Tic.Ltd.
    Merkez Ofis      : Demirci Mh. Köknar Sk. No:5/A  Nilüfer / BURSA
    Fabrika             : MKP Org. San.Bölg.3.Cd. No:14 16100 MKP / BURSA
    Tel                 : 224 - 453 40 56
    Fax                 : 224 - 453 40 65
    GSM                : 533 – 074 14 55 
    Email               :    info@projack.net
    Web                 :    www.projack.net
    Referanslar          :http://www.projack.net/basarilarimiz/ 



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokseller -- 17 Ocak 2018; 15:27:34 >




  • Yalıtım Malzemeleri Özellikleri
    Bazı Malzemelerin Isı İletim Katsayıları
    •Alüminyum : 204 W/mK
    •Donatılı Beton : 2,1 W/mK
    •Ahşap : 1,2 W/mK
    •Su : 0,8 W/mK
    •Yatay Delikli Tuğla : 0,45 W/mK
    •Polietilen : 0,040 W/mK
    •Camyünü : 0,040 W/mK
    •Taşyünü : 0,040 W/mK
    •Elastomerik Kauçuk Köpüğü : 0,036 W/mK
    •Poliüretan : 0,035 W/mK
    •Aerogel : 0,013 W/mK





    ISI YALITIM ÖZELLİKLİ KAPLAMALAR


    ISI YALITIM ÖZELLİKLİ KAPLAMALAR


    ISI YALITIM ÖZELLİKLİ KAPLAMALAR



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokseller -- 27 Şubat 2018; 17:30:13 >




  • Dikkat çeken diğer bir konu; petrol türevli ürünler satıcı ve üreticilerinin oluşturmuş olduğu kartel ile, bakanlık yetkilileri ve bürokratları ile birlikte hareket etmeleridir.
    Bir Sivil Toplum Örgütü, bakanlığın stratejik ortağı olduğunu gayet açık bir şekilde sitelerinde yayınlayabilmektedir. Çünkü kendileri bakanlıkça Enerji Kimlik Belgesi Yazılımı için görevlendirilmiştir. Yani devletin kadrolu makina mühendisleri, ilgili birim ve kuruluşları mevcut iken, bir Sivil Toplum Örgütüne müracaat edilmiş ve kendilerinden ilgili yazılım konusunda destekleri sağlanmıştır. Doğal olarak malum kuruluş da bunu fırsat bilerek kendilerine reklam malzemesi yapmışlardır. 
    Çarklar her ne hikmetse hep menşei dışarda olan yatırımcı kuruluşlar lehine dönmektedir. Dikkat edlecek olur ise, yapılan yatırımların tamamı kirli yatırımlardır. Sera gazı salınımını artıracak ve dolaysıyla Kyoto Protokolünün gerekliliklerini ihlal edilmesine neden olacak yatırımlardır. 
    Her ne şekilde olursa olsun, enerji tasarrufuna yönelik alınan tedbirlere harfiyen riayet edilmeli ve desteklenmelidir. Çünkü enerji harcamaları bütçemizin % 40'ını oluşturmakta ve bunun da % 30'u ısıtma harcamalarında kullanılmaktadır. Kesinlikle bir angarya olarak değerlendirilmemelidir. Özellikle Samsun gibi nem oranı yüksek ola kentlerde, yalıtım daha çok ön plana çıkarılmalıdır.
    Yalıtım bilincinin oluşması ile ilgili özellikle Makina Mühendisleri Odası Samsun şubesine önemli görevler düşmektedir. İnşaat ruhsatları ile ilgili gerekli prosedürlerin sağlıklı bir şekilde yerine getirilmesinin sağlanması ile, yani işi kitabına uydurma politikası izlenmediğinde i, kazançlı çıkacak olan öncelikle bina sahipleri olacak ve dolaysıyla ülke ekonomisinin üzerinden önemli bir yük kısmn de olsa kaldırılmış olacaktır. 
    Olay elbette sadece binaların yalıtılması ile çözümlenemez. Bunun yanı sıra evde kullanılan elektrikli malzemelerden, sarf edilecek suya kadar vatandaşlar olarak hassasiyet gösterilmelidir. Bilinçsizce kullanılan çamaşır makinaları, ütü ve fırınlar enerji sarfiyatını körüklemektedir. 
    Lüks tüketime eğilimli bir yapıya sahip oluşumuz nedeniyle, günlük yaşantımızda tasarruf eğilimi gibi bir alışkanlığın elde edilmesi elbette zaman alacaktır. Örneğin 5 nüfuslu bir ailenin 5'inin cebinde son teknolojik özelliklere sahip telefonlar, evlerimizde LCD TV'ler, pahallı elektronik eşyalar, hayatımızın bir parçası haline getirilmiştir. Getirilmiştir diyoruz çünkü, tüketime özendiren enstrümanların ayısı her geçen gün artmakta ve dolaysıyla çocuklarımız ve gençlerimizdeki tüketim çılgınlığını önlenememektedir.
    Tasarruf biincini fert olarak oluşturduğumuzda dahi, ülke ekonomisine fert olarak önemli katkılar sağlamanın  ilk adımı atılmış olacaktır. Binalarda yalıtım da tasarruf konusundaki en önemli adımdır. Çünkü ısınmanın dışında, aydınlanma, ve günlük ihtiyaçlarımızı oluştuan elektrikli ev aletlerinin kullanımında 1 KW'lık bir tasarruf dahi önemli ve değerlidir.




  • Sanayide Isı Yalıtım Uygulamaları
    .60 0C’nin üzerindeki yüzeylerin tümü ve teknik ve ekonomik şartlara bağlı olarak 50 0C’nin üzerindeki yüzeyler yalıtılmalıdır.
    .Yalıtım boru sistemlerindeki vana, flanş, boru tutucu ve destek elemanları için de uygulanmalıdır.
    .Yalıtım uygulaması tekniğine uygun olarak yapılmalıdır.
    .Yalıtım fiziksel olarak hasar görmeyecek şekilde uygulanmalıdır.
    .En iyi kalite malzeme bile kötü uygulanırsa istenen performans elde edilemez!.

    Su ve Neme Karşı Duyarlılık
    •Cam Yünü
    Cam lifleri ıslanmaz. Ancak cam yününde lifler arasında %99 oranında hava boşlukları vardır. Dolayısıyla malzemeye direkt olarak veya indirekt olarak su gelmesi halinde bu hava boşlukları suyla dolar. Islanan cam yününün yalıtım görevini olumsuz etkiler.
    •Taş Yünü
    Taş yünü de açık gözenekli bir malzemedir. Malzemenin %99’unu hava boşluğu kapsar. Bu itibarla önlem alınmazsa kolay ıslanır. Ancak bazı silikon katkılı malzemelerin su dayanımı daha yüksektir.

    •Seramik Yünü
    Islanma ve diğer özellikler bakımından taş yünü ve cam yünüyle aynıdır ve sudan etkilenir.
    •Pyrogel, Cryogel
    Hidrofobik malzemedir. Su ve nemden hiçbir şekilde etkilenmez. Su itici özelliği vardır.
    Su ve Neme Karşı Duyarlılık
    Katrina kasırgası sırasında iletim boruları 1 hafta süreyle deniz suyu altında kaldı. Suyun boşaltılmasından sonra Pyrogel XT izolasyonu sökülüp yapılan kontrollerde hiçbir korozyon mekanizmasına rastlanmadı.

    Su Emme
    Hidrofobik Dayanım Testi (ASTM C1511)
    •Hydrophobic yalıtım malzemeleri 385 gün boyunca 300 C sıcaklıkta fırınlarda pişiriliyor.
    •Belli aralıklara çıkarılıp ASTM C1511 testi uygulanıyor.
    15 dakika bu sistemde bekletilip ağırlıkça su çekme oranına bakılıyor

    İzole Altı Korozyona Etkisi
    İzole Altı Korozyon Oluşum Sebepleri
    Ekipman ya da hatlardaki izolelerin ya da yangın korumalarının altına su girmesi durumunda gerçekleşir.
    25–175°C arasında görülür; 50–100°C arasında etkindir.
    Döngüsel sıcaklık değişimleri ya da kesikli proseslerde ihtimal daha da yüksektir.
    Malzemeler:
    Karbon çeliği ve düşük alaşımlı çelikler,
    Ortamda klor bulunması durumunda 300 serisi paslanmazlarda da GKÇ görülebilir.
    Etkenler:
    İzolasyon tasarımı, malzemesi,
    Sıcaklık, Çevre (nem, yağmur, deniz, endüstriyel alan)

    Örnek Çalışma 1
    •Hat Çapı : 6’’
    •Sıcaklık : 420 oC
    •Ortam Sıcaklığı : 20 oC
    •İzole Üstü Hedef Sıcaklık : 40 oC
    •Taş Yünü Yalıtım Kalınlığı : 140 mm
    •Taş Yünü Isı Kaybı : 242,7 W/m-saat
    •Pyrogel XT Yalıtım Kalınlığı : 50 mm
    •Pyrogel XT Isı Kaybı : 150,1 W/m-saat
    •Kombine Çözüm : 10 mm PYXT + 80 mm Taş Yünü
    •Kombine Çözüm Isı Kaybı : 216,2 W/m-saat

    •Pyrogel XT uygulamasında taş yününe göre yıllık 1,4 Ton buhar kazancı olacaktır. Bu yaklaşık 46 USD tasarruf demektir.
    •Pyrogel XT maliyeti taş yününe göre 120 USD/m pahalıdır.
    •Bu durumda yatırımın geri dönüş süresi 2,6 yıl olmaktadır.
    •Taş Yünü ile Pyrogel XT kadar ısı yalıtımı yapılmak istenirse;
    –Yalıtım kalınlığı 340 mm’ye çıkacak,
    –Yalıtım maliyeti 30 USD/m fazla olacaktır.
    •Kombine uygulamada taş yününe göre yıllık 0,4 Ton buhar kazancı olacaktır. Bu yaklaşık 13 USD tasarruf demektir.
    •Kombine maliyeti taş yününe göre 6 USD/m pahalıdır.
    •Bu durumda yatırımın geri dönüş süresi 0,5 yıl olmaktadır.
    •Taş Yünü ile Kombine Çözüm kadar ısı yalıtımı yapılmak istenirse;
    –Yalıtım kalınlığı 170 mm’ye çıkacak,
    –Yalıtım maliyeti 15 USD/m fazla olacaktır.


    Türkiye Distribütörü
    Ayvaz Yaltım Teknolojileri San. Tic. A.Ş.
    GÖKSEL ER
    Aerojel Pazarlama ve Uygulama MüH.
    TEL : 0530 8271723
    MAİL : ger@ayvaz.com
    Web:www.ayvazyalitim.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokseller -- 9 Temmuz 2012; 21:30:41 >




  • Göksel bey, keşke burada kopyala yapıştırlarla reklam yapmak yapmak yerine uygulama bilgilerini, uygulama öncesi ve sonrası tasarruf değerlerini falan paylaşıp yorumlarda bulunsanız. Ayrıca kanıtı olmayan suçlamaları da etik bulmuyorum. Kanıtlarıyla beraber bizleri bilgilendirirseniz sevinirim. Kendim de evime yalıtım yaptırma konusunu araştırıyorum (Sprey poliüretan köpük, Amerikan Siding, XPS levha vb. gibi). Ancak paylaştığınız türden bilgiler benim için hiçbirşey ifade etmiyor. Ürünlerinizin uygulama resimlerini, videolarını, kullanıcı yorumlarını, uygulama öncesi ve sonrası tasarruf değerlerini, referanslarınızı paylaşırsanıız daha bilgilendirici olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: poyraz30

    Göksel bey, keşke burada kopyala yapıştırlarla reklam yapmak yapmak yerine uygulama bilgilerini, uygulama öncesi ve sonrası tasarruf değerlerini falan paylaşıp yorumlarda bulunsanız. Ayrıca kanıtı olmayan suçlamaları da etik bulmuyorum. Kanıtlarıyla beraber bizleri bilgilendirirseniz sevinirim. Kendim de evime yalıtım yaptırma konusunu araştırıyorum (Sprey poliüretan köpük, Amerikan Siding, XPS levha vb. gibi). Ancak paylaştığınız türden bilgiler benim için hiçbirşey ifade etmiyor. Ürünlerinizin uygulama resimlerini, videolarını, kullanıcı yorumlarını, uygulama öncesi ve sonrası tasarruf değerlerini, referanslarınızı paylaşırsanıız daha bilgilendirici olur.





  • arkadaşlar, Edirne'de 2 yıllık yeni binamıza apartman sakinleri olarak ısı yalıtımı yaptırmayı düşünüyoruz. bu yıl kış edirne'de çok sert olmamasına rağmen çok iyi ısındığımızı düşünmüyoruz. kısacası bu kış doğal gaz faturalarına çalıştık. forumdaki tecrübeli arkadaşlar bilgi ve tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim. ama lütfen reklam amaçlı yazı yazmayın.
    ayrıca çok tartışılan EPS mi XPS mi? arasındaki fark nedir?
    şimdiden teşekkür ederim....
  • Result:
    Dosya çok büyük !

    Resim -video yükleyemedim...

    xps ile ilgili 2 foto çok şey anlatacak sanırım......

    ISI YALITIM ÖZELLİKLİ KAPLAMALAR


    ISI YALITIM ÖZELLİKLİ KAPLAMALAR




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.