Şimdi Ara

ise baslanilan zaman arac alinir mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bu hikayedeki kisi baskasidir, anlatimi benim agzimdan yapiyorum. siz yinede bana cevap veriyor gibi dusunun.


    universiteden sonra veya kpss den sonra bi yerlere ise girildi. daha yas 21-22.


    sansli olarak girdigi iste asgari ucret yerine 3-5k arasi maas aliyor.


    bu kisinin altinda ortalama fiyati 40bin liralik arac var. bunu satip sifir bir egea vs gibi giris seviye arac almali mi yoksa altindaki aracla devam mi etmeli?


    altindaki arac birkac yil sonra 30 yasina basmak uzere.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • duruma gore degisir. sahsen kendimi ele alarak soylemek gerekirse 3 turlu is olur;


    birincisi = eger ise basladigim zaman cok borcum yoksa (10 binden az) ve ailemin evi varsa kirada degilsek, 40 a aracimi satar ve o zaman egea alabilirim.


    ikincisi = 10 binden fazla borcum varsa ve kirada degilsem, aractan memnun olmuyorsam satar, kredi ceker daha duzgun bi ikinci ele yonelirim.


    ucuncusu = borcunu harcini biraktim, kirada oturuyorsam araba almam. elimdeki ile bi sure devam ederim. cunku o kadar parayi bulabilsem aracida satar ev almaya calisirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-57554940B -- 21 Kasım 2020; 4:26:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamamen olmasa da kısmen aynı durumu yaşadığım için buna rahatlıkla cevap verebilirim sanırım. Araç fiyatları durmadan artıyor ama yılbaşı ve sonrası hep bir belirsizlik gibi duruyor. Bence öyle çok uçup kaçmaya gerek yok. İlla sıfır olacak diye de bir kaide yok. Büyük borca girmek çok saçma oluyor. Kaldı ki yeni memuriyetler hep sözleşmeli olduğu için daha büyük sorun arz edecek. O eldeki arabayı satıp şöyle 90-100k bandında bir şey almak daha mantıklı. Biliyorum, o paraya hakikaten hak edecek araç yok. Ama piyasa böyle, yapacak bir şey de yok.

    Bekar bir şekilde lojmanda kaldığını hesaba katarsak eğer; aylık 1.5 taksit olsa, 1.5 mutlaka her ay kenara para biriktirmek gerekir. Yoksa bu deveran yürümez ve mutlaka açık verir. Hatta eğer her ay kenara 1k'dan aşağı para kalacaksa hiç yeni araç almayı düşünme bile. Çünkü o aylık 1k, ileride senin kurtarıcın olacak.

    Bu söylediklerim kafadan atmasyon değil. Tamamen tecrübe ile sabit.

    Şuan tayin zamanım geldi. Yol, ttaşınma yerleşme gibi masraflarımı hep birikimimden harcamak durumunda kalacağım. Ve iyi ki de o paraları israf etmemişim diyorum şuan. Çünkü gittiğimde yol ücreti ve maaşı 1 hafta geç alacağım. Bu süre zarfında en azından kenardakilerle idare edebilirim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Hiç düşünme ve al...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ev araba hiçbirine yatırım yapılmaz dünya düzeni değişecek, banka hesabında altınların, dijital dünyada bitcoinlerin olsun, bütün dünyada sabah akşam kızlarla dolaş ye gez eğlen

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • impostoryw kullanıcısına yanıt
    Hiç düşünmeden araç alınabilir. Günümüzde en kötü araba bile artık değerine değer katıyor. Para varsa hemen mal mülk alınabilir, parayı boş bekletmek mantıklı olmaz diye düşünüyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam 100k ya sıfır Egea satıyorlar da bizim haberimiz yok anlamadım. Eğer bu fiyata 0 araba veriyorlarsa söyleyin bizde alalım. Aracınızı 40 bine sattığınızı varsaysak elinizdeki paranın üstünü kredi çekeceksiniz. 100bin kredi çekmek istediğinizi düşünün. Bu paranın aylık ödemesini baz alacak olursak 4bin civarında ödeme çıkar orta vadede. 1 bin TL cebinizde kalır. Hiç mi yemek yenilecekmisin. Fatura, kira vs. Aracın sigorta kaskosu derken siz 4bin ödenmeli kredi çekemeyeceğiniz bariz belli. En fazla 50bin civarı kredi çekersiniz 2-3 yıl vadeyle 2-3 bin arası ödemeyle belki sorunsuz alabilirsiniz. Bu da 2. Eli işaret ediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşten çıkmayacağı garanti mi ? Herhangi bir ödemesi var mı ev kirası kredi fatura vs. yani maaş olduğu gibi kendine mi kalıyor ? Bunların cevabı evetse ve maaş 3 değilde 4 veya 5 se araç değiştirilir ama 0 egea alınmaz.40 lira elindeki araç ortalama 40 da kredi çeker 80 e araç alabilir.Fazlası aylık kredi masrafı için abartı olur.Ki bu aracın sigortası kaskosu vergisi kişinin ihtiyaçları gezmesi tozması var.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.