Şimdi Ara

İŞ YOK, napacağım?? (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
267
Cevap
9
Favori
29.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
107 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Lisede gülüm lisede.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • portfolion var mı? iş ararken nasıl arıyorsun?
  • Valla ilginç hocam, kosgepte çalışan bir yöneticiyle tanışmıştım, bana örnek cafeler bakkalar göstermişti gidip onlarla konuş sana rehber olurlar diye ve eğitimlerimize katılan yüzde doksanına kredi çıkıyor demişti. Proje çiziminde, mali konularda vs uzmanlarımız destek oluyor ve ilk okul mezunu bir sürü işletme açan vatandaşımız var dediğini hatırlıyorum, hatta benim işsiz dönemim olduğu için çok ısrar etmişti, gel sende başvur kendi işini kur hayatını kurtar diye de ben başka iş bulmuştum. Yoksa bende katılacaktım eğitimlere. Şaşırdım sizin dediğinize
  • Alanında iş bulman artık çok zor bunun için bi sürü vidyo bile var orda burda,genelde bulamayanların yaptığı işler hep hizmet sektörü.
    Yaş 31 evet ama hizmet sektöründe genede iş bulabilirsin bu zincir marketlere kasiyerliğe,garsonluğa,fabrika gibi yerlerde depolarda yükleme boşaltma vs gibi bedensel işlerede başvurabilirsin bu işlerde tecrübe yaş aranmıyor pek açık çok olduğundan.
    Ha yani çok iyi şartları olmayabilir sana uymayabilir bilemem ama şu an için malesef torpil tecrübe vs yoksa girebileceğin işler bu ama belki buralara girer çevre edinirsen iş işte bulunur derler belki başka işlerde bulabilirsin ama hiç çalışmadan o seçenekte kaybolup gider.
  • Sadece sizi şunu soyluyorum ben o kursa belli bi sermayem varken gittim ama o bahsettigim konular hic oyle kolay degildi vazgectim.Dedigimi tam anlamaniz icin o kursa kayit olmaniz lazim..Yani kazin ayagi oyle degil millete gösterilen tozpempe tablo yok maalesef..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yani hem benim, hem de kızın ailesi üzüldü tabi bu duruma. Ayda 1200 lira kirada yaşıyordum, evden çıkıp ailemin yanına geldim bu yaşta. Önümüzdeki yaz nişan yapacaktık. Geçen gittiğim görüşmedeki iş evet çok da nitelik gerektiren bir iş değildi ama maaşı yaklaşık 5 bin lira civarıydı. Görüşmecilerin de şunu düşünmesi lazım, ya bu adam buraya geldiyse bu işe ihtiyacı vardır. Görüşmede farklı bir yaklaşım sergileyemeliyken kapıdan girerken daha “ya ben seni bilsem çağırmazdım o kadar yoldan. Bu iş sana göre değil, 3-5 ay çalışır sıkılır gidersin”.. gibi yaklaşım yanlış.. onun yerine “evet siz çok eğitimlisiniz, sizinle çalışmayı isterim, zamanla yeni fırsatlar sizin için doğacaktır” gibi bir yaklaşım beklerdim açıkçası. Her şeyin hayırlısı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaCKiE_BrOwN -- 16 Ocak 2020; 14:21:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Freelance sitelerden is almayi denediniz mi ?
    Grafikerlik buna baya uygun gibi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kortekes kullanıcısına yanıt
    Adam asgari ücrete tamam demiş. Var mı başka lafınız?

    Daha ne kadar alçabilirsiniz çok merak ediyorum.
  • Dün bir site üzerinden cv me ulaşmışlar , kendi işimi yapıyorum ama cv orada aktif ve başvuruda bulunmadım ancak merak ettim belki yaptığım işten daha fazla para kazanırım diye dinledim.Sanırım artık gelen başvurulardansa başvurmayan kişileri aramaya başlamışlar.İş organize ve kobi bölgesine sigorta satmak , asgari veriyorlarmış! Araç vermiyorlar , yemek yok , yol parası yok , kıyafet yardımı yok ancak her gün takım elbise ile bu bölgelerde yürüyerek gezilecek ve o koca fabrikaların arasında kar kış demeden vesait olmayan bölgeye yaya olarak gidip dolaşıcaksınız ve şirket olarak çatkapı değilde randevu alarak kurumsallıktan ödün vermeden bir görüşme yapmanızı istiyormuş :) Şimdi siz bir kere kurumsal olsanız araç verirsiniz , kıyafet destek + yemek parası verirsiniz.Bu kişi maaşından yaklaşık olarak 500tl yemek parası + kıyafet harcaması +yol artık nasıl gidersiniz aracınız varsa benzin katın yoksa otobüs var sadece benim bulunduğum şehirde organize bölgesine , şehir dışında ve 2 saatte bir otobüs var oda şehir merkezinden , bu ücretleri maaştan düşün elinize kalacak bu diyor.Sonda ise asıl bomba devlet destekli alıyorlarmış destek bitiminde firma memnun kalırsa devam edilebilirmiş.Yani diyor ki benim derdim bedavaya devamlı eleman çalıştırmak destek bittiginde devletin bana verdiği keriz avlama imkanımı kullanıp işine son vericem senin yerine başka birini alıp tekrar devlet destekli bedava eleman çalıştırıcam.Benim 2 universite bitirmem ve 10 yıllık sektör deneyimimi farklı firmalarda satış konusunda iyi bir kariyer yapmam onlar için bu işe laik görülmemi sağlamış :) Bu olanakları hayatı boyunca hiç çalışmamış adama teklif etseniz o kabul etmese onu bile haklı görürüm sonuçta hakkını vermiyorsunuz.Yanlış anlamayın ben universiteler bitirmişim kariyer yapmışım kendime laik görmüyorum kesinlikle böyle bir şey demiyorum , her işi yaparım asgari ücretlede çalışırım işsiz kalırsam ama gider fabrikada çalışır hakkım olan yol , yemek , maaş ımı alırım.Konuyu gördüğümde yeni mezun veya iş hayatına yeni atılacak gençlerimizi düşündüğümde gerçekten üzülüyorum , işiniz çok zor.Allah yardımcınız olsun.




  • CV'ni ve portfolionu gönder inceleyim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kızın adı gortce

    Lisede gülüm lisede.
    yok anaokulu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kakarikikiri

    portfolion var mı? iş ararken nasıl arıyorsun?
    çıktısını aldım, görüşmeye giderken dosyayı götürüyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: redoracle

    Alanında iş bulman artık çok zor bunun için bi sürü vidyo bile var orda burda,genelde bulamayanların yaptığı işler hep hizmet sektörü.
    Yaş 31 evet ama hizmet sektöründe genede iş bulabilirsin bu zincir marketlere kasiyerliğe,garsonluğa,fabrika gibi yerlerde depolarda yükleme boşaltma vs gibi bedensel işlerede başvurabilirsin bu işlerde tecrübe yaş aranmıyor pek açık çok olduğundan.
    Ha yani çok iyi şartları olmayabilir sana uymayabilir bilemem ama şu an için malesef torpil tecrübe vs yoksa girebileceğin işler bu ama belki buralara girer çevre edinirsen iş işte bulunur derler belki başka işlerde bulabilirsin ama hiç çalışmadan o seçenekte kaybolup gider.
    İnsanlara hizmet sektöründe çalışabileceğimi sanmıyorum ama mesleğimde iş bulamazsam fabrika, depo gibi işler olabilir.. Zaten bu konuda yazmaya başlarken artık bu ilanlara da internetten başvuruyorum.. Artık geriye telefon beklemek kaldı..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: JaCKiE_BrOwN

    yani hem benim, hem de kızın ailesi üzüldü tabi bu duruma. Ayda 1200 lira kirada yaşıyordum, evden çıkıp ailemin yanına geldim bu yaşta. Önümüzdeki yaz nişan yapacaktık. Geçen gittiğim görüşmedeki iş evet çok da nitelik gerektiren bir iş değildi ama maaşı yaklaşık 5 bin lira civarıydı. Görüşmecilerin de şunu düşünmesi lazım, ya bu adam buraya geldiyse bu işe ihtiyacı vardır. Görüşmede farklı bir yaklaşım sergileyemeliyken kapıdan girerken daha “ya ben seni bilsem çağırmazdım o kadar yoldan. Bu iş sana göre değil, 3-5 ay çalışır sıkılır gidersin”.. gibi yaklaşım yanlış.. onun yerine “evet siz çok eğitimlisiniz, sizinle çalışmayı isterim, zamanla yeni fırsatlar sizin için doğacaktır” gibi bir yaklaşım beklerdim açıkçası. Her şeyin hayırlısı
    Muhtemelen aynı maaştan biraz düşüğe razı olarak bir işe girebilirsiniz.. Kız da çalışıyorsa o zaman daha rahat edersiniz diye düşünüyorum.
    Ben görüşmelerde 2500 düşündüğümü ama bunun kırmızı çizgim olmadığını söylüyorum..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ponchik

    Freelance sitelerden is almayi denediniz mi ?
    Grafikerlik buna baya uygun gibi
    evet ama nadir iş çıkıyor, ama yuva kurmak için yetersiz..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blacksea533

    Dün bir site üzerinden cv me ulaşmışlar , kendi işimi yapıyorum ama cv orada aktif ve başvuruda bulunmadım ancak merak ettim belki yaptığım işten daha fazla para kazanırım diye dinledim.Sanırım artık gelen başvurulardansa başvurmayan kişileri aramaya başlamışlar.İş organize ve kobi bölgesine sigorta satmak , asgari veriyorlarmış! Araç vermiyorlar , yemek yok , yol parası yok , kıyafet yardımı yok ancak her gün takım elbise ile bu bölgelerde yürüyerek gezilecek ve o koca fabrikaların arasında kar kış demeden vesait olmayan bölgeye yaya olarak gidip dolaşıcaksınız ve şirket olarak çatkapı değilde randevu alarak kurumsallıktan ödün vermeden bir görüşme yapmanızı istiyormuş :) Şimdi siz bir kere kurumsal olsanız araç verirsiniz , kıyafet destek + yemek parası verirsiniz.Bu kişi maaşından yaklaşık olarak 500tl yemek parası + kıyafet harcaması +yol artık nasıl gidersiniz aracınız varsa benzin katın yoksa otobüs var sadece benim bulunduğum şehirde organize bölgesine , şehir dışında ve 2 saatte bir otobüs var oda şehir merkezinden , bu ücretleri maaştan düşün elinize kalacak bu diyor.Sonda ise asıl bomba devlet destekli alıyorlarmış destek bitiminde firma memnun kalırsa devam edilebilirmiş.Yani diyor ki benim derdim bedavaya devamlı eleman çalıştırmak destek bittiginde devletin bana verdiği keriz avlama imkanımı kullanıp işine son vericem senin yerine başka birini alıp tekrar devlet destekli bedava eleman çalıştırıcam.Benim 2 universite bitirmem ve 10 yıllık sektör deneyimimi farklı firmalarda satış konusunda iyi bir kariyer yapmam onlar için bu işe laik görülmemi sağlamış :) Bu olanakları hayatı boyunca hiç çalışmamış adama teklif etseniz o kabul etmese onu bile haklı görürüm sonuçta hakkını vermiyorsunuz.Yanlış anlamayın ben universiteler bitirmişim kariyer yapmışım kendime laik görmüyorum kesinlikle böyle bir şey demiyorum , her işi yaparım asgari ücretlede çalışırım işsiz kalırsam ama gider fabrikada çalışır hakkım olan yol , yemek , maaş ımı alırım.Konuyu gördüğümde yeni mezun veya iş hayatına yeni atılacak gençlerimizi düşündüğümde gerçekten üzülüyorum , işiniz çok zor.Allah yardımcınız olsun.
    Ülkedeki sistem öyle çökmüş ki şu durum iş hayatında normalleşmiş durumda.. Her şeyi görmezden gelsek, her şey normalmiş gibi davransak, ülkemiz de normal bir ülkeymiş gibi farz etsek ve şu işe girsek bu sefer de değersizlikte dip yapacağız, sonra da bünye bunu kaldırmayıp patlayacak.. Açlık derecesinde muhtaç olan ya da aç çocuğundan dolayı motive olan insanlar dışında şu düzeni aklı başında biri sürekli devam ettiremez diye düşünüyorum.. İlla ki bir yerde patlar.. Hadi insan aile kurmak için bu işe razı olayım dese de mümkün değil, adamda psikoloji kalmaz ki aile huzuru olsun, psikoloji bozulur huzur kalmaz aile dağılır yine.. Bu tarz işveren köpekler de durumun farkında ama işte şerefsiz oldukları için kendi çıkarlarına bakıyorlar, aralarında Müslüman varsa da yüzlerine tüküreyim, helal sanmasınlar o parayı..

    Geçen gün aylardır uğramadığım bakkala uğradım adam çok sevindi, benden zamanında 1 buçuk lira fazla almış, aylardır rahatsız olmuş bundan, geri verdi 1 buçuğu... böyle vicdanlı kaldı mı ya!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ben Ressam

    CV'ni ve portfolionu gönder inceleyim.
    mail adresini özelden yazabilirsen hepsini göndereyim
  • Öncelikli olarak hakkını veren bir iş bulma kısmını halledin.Asgari ücretlide olsa , sonrasını düşünmek şimdilik ikinci planınız olsun.Çünki kariyer geliştikçe fırsatlar çıkabilir , kendi fırsatlarınızı yaratabiliceginiz ortamlar oluşabilir.Tabi benim başıma dün gelen hadise absürt geliyor ama özel sektörde şuan asgari ücret , yol , yemek çok iyi iş imkanı durumuna geldi.Gerisi zamanla oluşur oluşmaz orasını kimse garanti edemez ve en azından hiç yoktan iyidir düşüncesiyle bir iş bulmak gerekli en azından kendi masraflarınızı çıkarırsınız.Tabi bulabilirseniz :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blacksea533

    Öncelikli olarak hakkını veren bir iş bulma kısmını halledin.Asgari ücretlide olsa , sonrasını düşünmek şimdilik ikinci planınız olsun.Çünki kariyer geliştikçe fırsatlar çıkabilir , kendi fırsatlarınızı yaratabiliceginiz ortamlar oluşabilir.Tabi benim başıma dün gelen hadise absürt geliyor ama özel sektörde şuan asgari ücret , yol , yemek çok iyi iş imkanı durumuna geldi.Gerisi zamanla oluşur oluşmaz orasını kimse garanti edemez ve en azından hiç yoktan iyidir düşüncesiyle bir iş bulmak gerekli en azından kendi masraflarınızı çıkarırsınız.Tabi bulabilirseniz :)
    İnşallah
  • Askerde astsubay olarak kalmak mı? (maaş 6000 - 7000 TL)

    Sivil hayatta kendi işinde çalışmak mı?

    Hangisi daha iyidir?

    Daha önümde 10 ay var.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.