Şimdi Ara

İş ve SEO Senaryoları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2020 yılı SEO çalışmalarında belirsizlik yılı oldu. Stratejiler bir gecede değişti ve herkesin bütçesi istikrarsızlaştı, yeni yaklaşımlara ihtiyaç duyuldu. SEO’ya ne kadar yatırım yapmalısınız? Birçok işletme gibi 2020 yılında sizin de pazarlama bütçeniz küçüldü mü?

    Yeni koşullar tam olarak kestirilemiyor, ancak 2020 yılında çok hızlı bir şekilde dijitalleştik ve aynı hızla devam ediyoruz. Önümüzdeki 6 ay için bir web sitesinin başarısını tahmin etmek her zamankinden zor, ancak iş senaryolarını belirleyerek ve elimizdeki arama verilerini en iyi şekilde kullanarak ortaya bir resim koyabiliriz.

    İş senaryosu, bütçelerin nasıl tahsis edileceğini, stokların nasıl oluşturulacağını ve belirli alanlarda büyümeye nasıl hazırlanılacağını bilmek için ölçütü tanımlamak anlamına gelir.

    SEO senaryoları ise mevcut arama durumuna göre geliştirmeye müsait alanları, potansiyel büyüme alanlarını veya talebin hangi yönde değişebileceğini belirlemek için doğru girdileri seçmeyi gerektirir.

    Geçen yıl kullandığınız anahtar kelimelere hiç yenisini eklediniz mi? İnsanlar hala aynı şekilde mi arıyor? Örneğin, kısıtlı bütçeler anahtar kelimelere yansımış olabilir mi?

    Kapsamlı anahtar kelime araştırması ile SEO uzmanınız hangi senaryolar için hangi anahtar kelime gruplarını kullanacağını bilmelidir. Başlangıç ​​noktası olarak mevcut görünürlük durumu ele alınmalıdır.

    İster mevcut bir stratejiyi kalibre ediyor olun, ister yeni bir strateji geliştirin, aramalardaki mevcut durumunuzu iyi anlamanız önemlidir. Yeni anahtar kelimeleri pazar payınızı ya da gösterim payınızı artırma olarak düşünebilirsiniz.

    Ürün veya hizmetlerinize yeni bir yol oluşturabilen yeni kelimeler, aynı zamanda müşterilerinizin aradığı ürüne tam olarak sahip olup olmadığınızı bilmenizi de sağlar ve markasız organik trafikte gerçek rakiplerin kimler olduğunu vurgular.

    SEO senaryolarını ve potansiyel iş sonuçlarını birbirine bağlamak, belirli bir performansa ulaşmak için anahtar kelimelerin ve maliyetlerin nasıl ilişkili olduğunu belirlemenizi sağlar.

    Mevcut organik trafiğinizin güvence altına alınması konusunda hassasiyetleriniz varsa, halihazırda performans gösteren anahtar kelimelere odaklanabilir ve bu kelimeleri hangi faktörlerin etkileyeceğini anlamaya çalışabilirsiniz.

    Mevcut arama hacmi, dönemsel arama hacimleri (yıldan yıla, aydan aya ve 3 aylık). Kampanya dönemleriniz içindeki performanslar, masaüstü ve mobil cihaz trafik farklarını dikatlice incelemelisiniz.

    2021 yılında SEO’ya yatırım yapmak istiyorsanız elbette paranızı mümkün olan en iyi şekilde nasıl kullanacağınızı bilmek istersiniz. Rakiplerinizin analizinden elde ettiğiniz, pek maliyetli olmayan ya da küçümsenen anahtar kelimeler veya ilk sayfada sıralanması kolay kelimeleri seçerek, bütçeniz dahilinde ilk sayfada görünme şansınızı yüksek tutacak çözümler yaratabilirsiniz.

    Örneğin, SEO aracınızdaki rekabet bilgileri özelliğini kullanarak, müşteriniz için değeri yüksek ve zorluğu düşük olan anahtar kelimeleri tespit edebilirsiniz.

    SEO çabalarınız için doğru beklentilere sahip olmak gerçekçi bir bakış açısı gerektirir ve stratejik açıdan daha iyi karar alınmasını sağlayabilir. Belirsizlikleri aşmaya çalışın ve mevcut iş durumunuz için rakiplerinizi inceleyerek güvenilir bir kıyaslama sahip olmaya çalışın.

    Büyüme hedeflerine ve mevcut işletme durumunuza göre SEO senaryoları geliştirmeniz, sıralamalarınızı korumak, ve yeni anahtar kelimelerde daha iyi pozisyon almayı hedefleyebilmeniz için üzerinde dikkatlice düşünülmüş stratejilere ihtiyacınız vardır.

    Yılmaz Saraç








  • SEO için faydalı bilgiler sunmuşsunuz. Peki 2021'e ait 2-3 tane somu SEO taktiği alsak sizden. :)

  • dijitaldunya1 D kullanıcısına yanıt

    2021 yılı sesli arama yılı olacağı söyleniyor. https://wobseo.com/sesli-arama-optimizasyonu// bu makaleyi inceleyerek sesli arama optimizasyonunuzu yapabilirsiniz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.