Şimdi Ara

is kanunu hakkında yardim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar benimde bi sorum olacak.. 3 yil calistigim is yerinden sebebsiz olarak çıkışını verdiler ay olarak eylül de verildi çıkışım işsizlik maaşı başvurusu yaptım onaylanmadı sebebi istifa dediler şirkete gidip düzeltmelerini istedim hatayı muhasebenin yaptığını söylediler.. ne yapmalıyım ne gibi haklara sahibim yardımcı olursanız sevinirim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • İşsizlik maaşı işçinin haklı nedenle işten ayrılışı durumunda ödenir. Yani işverenin sizin kusurunuz dışında işten çıkarması lazım.

    Şimdi çalıştığınız işyerine gelirsek konuyu özet geçeyim;

    Ortada muhasebenin bir hatası yok, eğer muhasebeci sizi haklı pozisyonda tutan bir nedenle çıkışınızı verseydi işveren size 3 yıllık kıdem ve varsa ücretli izin haklarınızı para olarak ödemek zorundaydı o yüzden muhasebeciniz siz bunları alamayin diye istifa olarak çıkışınızı verdi. Dolayısıyla siz ne kıdem tazminatı alabilirsiniz nede işsizlik maaşı.

    İmzalı bir belgeniz yoksa düzeltilebilir gider bir şikayet dilekçesi yazarsiniz iş mahkemesine önce arabulucuya gider orada anlasirsiniz anlasamazsiniz dava açmak size kalmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ok tsk ederim bu konuyla ilgili şirket e gittigimde muhasebecinin hatası diyorlar demek ki sallıyorlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kdrdmrgn K kullanıcısına yanıt
    muhasebecinin hatası ise düzeltsin çok zor değil eğer iyi niyetli düşünecek olursak olur böyle hatalar ama biran önce düzeltmek lazım lakin şirket art niyetli ise üzerine düşmek lazım belki şirket böyle talimat verdi bilemeyiz muhasebeci kafasına göre yapmaz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.