Şimdi Ara

İş ilanlarında maaşın belirtilmemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bıkkınlık geldi artık şu durumdan. O kadar serbest piyasayı ve rekabet ortamını savunuyoruz, şunların yaptığı şeye bak. Savunmuyorum bundan sonra aw. Oluşmaz Türkiyede rekabet ortamı falan. En büyük şirketler bile iş ilanında maaş belirtmemeyi tercih ediyorlar. Bunun mantığı nedir arkadaş?



    Mevcut işinizi bırakıp daha yüksek maaşlı bir işe mi geçmek istiyorsunuz? Kolay gelsin o halde. Ayrı ayrı yirmi şirkete başvurup, belirli görüşmeleri tamamlayıp en sonunda maaşın ne olduğunu öğrenin bakalım. Belki rekabette öne çıkan yüksek maaşlı rahat bir işe rastlarsınız. Rastlamazsanız da sağlık olsun, en fazla iki ayınızı harcayıp elinizdeki işi de kaybetmiş olursunuz o kadar.



    İngiltere'de iş ilanlarına bakıyorum, yarısından fazlası maaş miktarını açık açık başlıkta açıklamış. Bizde de böyle olsa ne olurdu ki? Ben maaşı görmek için tek tek şirketlere başvurup belirli aşamaları tamamlamak zorunda mıyım? Çok şükür devletimiz memur atayacağı zaman maaşı belirtiyor. Sosyalistim bundan sonra. Liberalizmi ayaklar altına alacaktım da çoktan çiğnenip bir kenara atılmış bile Türkiyede. Maaş belirtecek cesareti bile olmayan özel şirketlerde sürüneceğime devletime memurluk yaparım daha iyi bundan sonra.



    Büyük ihtimalle iş görüşmesinde maaş beklentisi sorup düşük maaş isteyenleri kabul etmek için böyle bir yöntem uyguluyorlar. Bazı işyerlerinde maaş belirtmenin yasak olduğunu duymuştum birkaç arkadaşımdan. Enayi avlıyorlar bir bakıma. İyi ki çok da uzak olmayan bir zaman sonra yurtdışına çıkacağım. Sinir krizi geçiririm yoksa burada iş ararken.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >







  • Ülkede asgari ücret olağan, olması gereken ücret anlamına getirdikleri için hem firma hem vatandaş bunu kabullendi, firmalarında işine geliyo tabi.

  • Hiç işe başvurmadım ama cv hazırlayıp istediğin maaşı belirtip bırakabilirsin çalışmak istediğin yere beğenmezlerse onların kaybı.

  • up

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • iş ilanlarında maaş belirten de Türkiye de genelde yabancı şirketler :)

  • beğenirlerse de büyük ihtimalle bizim kaybımız olacak. ucuza çalışan enayi olma olasılığımız her zaman var böyle bir sistemde.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Büyük ihtimalle iş görüşmesinde maaş beklentisi sorup düşük maaş isteyenleri kabul etmek için böyle bir yöntem uyguluyorlar.


    İhtimal değil, amaç aslında bu zaten. En ucuza çalışacak kişiyi bulmak ve kapmak. Diğer engeller, zorluklar ve riskler de sizi yıldırmak için. Siz daha yüksek maaş veren yeri bulamayın, bulup da kaçmayın, kaçmaya çalışıp da yeni iş aramayın, yeni iş aramayın ki belki de ucuza çalıştığınız yerde çalışmaya devam edin, piyasa değerini bilmeyin diye...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.