Şimdi Ara

İş hukuku hakkında yardımci olurmusunuz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. 4 senedir özel güvenlik olarak çalışıyorum ve son 2 aydır çalıştığım yere devriye sistemi getirdiler. Günde 12 saat mesai yapıyoruz ve gece nobetlerinde devriye atıyoruz her saat başı ve devriye noktalarımız mevcut benim olduğum yerde 10 nokta bulunuyor. Şimdi sorum şu şekilde ben mart ayında 10 noktadan 1 tanesini okutmayi unutmuşum ve bu yüzden savunma yedim. Devriye kalemi okuyor mu okumuyor mu onu bile bilmiyorum çünkü hiçbir gösterge yok üzerinde sadece titriyor. Ve bu ay içinde yine böyle bir olay olursa 2. savunmayı yersem 3. savunmada beni işten çıkarabilirler mi böyle bir olaydan dolayı. Umarım anlatabilmişimdir. Şimdiden herkese teşekkürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Özet olarak anlatayım; yaptığın hata iş akdinin sonlandırılması için haklı veya geçerli bir sebep değildir. Kaldı ki işten çıkarma yasağı 30 Haziran'a kadar uzatıldı. Ancak işveren eğer işten çıkartmak isterse İş Kanunu 25. maddeye göre (haklı neden) işten çıkartabilir. Tabi ki bu seni bu yöntemle işten çıkartması feshin haksız olması nedeniyle sana işe iade davası açabilme imkanı veriyor.

  • avcelikbilek kullanıcısına yanıt

    Biraz geç gördüm cevabınızı. Nisan ayı için de tutanak tutmami söylediler yine eksikler varmış bakalım ne olacak şirket iyice zorlamaya başladı herkesi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cellat87 kullanıcısına yanıt

    Gece 12 saat çalışmak yasak.

    7.5 saat üstü mesai vermiyorsa avukata verin haklı fesihten dava açın.

    Devriye atarken tek atıyorsaniz 5188 yasaya göre oda yasak iki kişiyle atılmak zorunda.

    İşveren tutanak tutuyorsa tutanağa savunma yazın ve noter ile ihtar çektirmesini söyleyin aksi takdirde yazdığı tutanaklar işin güvenliğini aksatmiyorsa geçersizdir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Ahmet Bey,
    5.5 yıldır çalışmakta olduğum iş yerimden asli işim dışında yaptığım birçok yan iş dolayısıyla işten ayrılmak istiyorum. Bu konuyu işverenlerimle paylaştığımda benim gibi bir personeli kaybetmek istemediklerini belirtiler ben kararının kesin olduğunu ilettim, ayrıca iyi niyetle şimdiye kadar yapmış olduklarım karşılığı olarak tazminat talep ettiğimi ilettim bununla ilgili net bir cevap alamadım.

    Özetle geriye doğru baktığımızda maaş ödemelerimizin devamlı aksatılması, 2019 ve 2020 yıllarında ödenmeyen yemek ücretlerinin (yemek kartı) olması kanımca daha önemli olduğunu düşündüğüm pandemi sürecinde faydalanmış olduğumuz kısa çalışma sürecinde sigorta primimin kçö den faydalanmış olduğum 1 yıllık süreçte ayda 5 gün olarak yatırılması buna rağmen pandemini ilk birkaç ayı çok sık olmamakla beraber (haftada 1-2 gün ) daha sonraki 4-5 aylık süreçte idarecilerimizin belirlemiş olduğu 1 hafta 2 bir hafta 3 gün olacak şekilde dönüşümlü bir çalışma sistemi uygulandı bu süreçtede yine belirtilen sürelerden daha fazla işe gittim son olarak iş yoğunluğu nedeniyle kalan yaklaşık 4 aylık zamanda tam zamanlı olarak çalıştım.

    Vermiş olduğum bu bilgiler ışığında işverenlerimin tazminat ve diğer alacaklarım için olumsuz bir cevabı olursa, haklarını almak için nasıl bir yol izleyebilirim.
    Bu durumda haklı fesih hakkım olurmu olursa da nasıl bir yol izlemeliyim.
    Şimdiden teşekkür ederim...

    Not: İşe gittiğim günleri kanıtlamak için giriş-çıkış kart dökümü yeterli olurmu? (Pandemi sürecinde giriş-çıkış kartlarını birçok personel kullanmamasına rağmen ben elimden geldiğince kullandım)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kaya hakan K kullanıcısına yanıt

    Verdiğiniz bilgiler ışığında fesih talebinizin İş Kanunu'nun 24/2. maddesinde yer alan nedenlere uyduğunu söyleyebilirim. Haklı nedenle fesihte tazminatlardan yalnızca kıdem tazminatına hak kazanıyorsunuz. Eğer varsa başkaca hak edilen işçilik alacaklarının ödenmesi gerekiyor. Eğer ödemekten imtina ederlerse zorunlu arabuluculuk başvurusu yapılması ve ardından dava yoluna gidilmesi gerekecektir.



    giriş-çıkış kart dökümü ve banka kayıtları yeterli bir delildir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avcelikbilek -- 21 Haziran 2021; 11:45:43 >
  • avcelikbilek kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Yanıt için teşekkür ederim Ahmet bey bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim..
    Sözlü olarak ayrılmak istediğimi belirttim ama yazılı olarak da istifa dilekçesi yada noter kanalıyla bildirim yapmalımıyım? Yapmam gerekiyorsa detayları ne olmalı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kaya hakan K kullanıcısına yanıt

    Noterden ihtarname çekmeniz gerekecektir. Bir avukattan profesyonel destek almanız hak kaybı yaşamamanız açısından önemlidir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.