Şimdi Ara

İş bulamıyorum, bir sonraki adımda ne yapacağımı bilmiyorum. Yardım lütfen. (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
3
Favori
6.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ensüginhan kullanıcısına yanıt

    Yapabiliyorsa yapsın 1aderim ama kendi bölümüyle ilgili iş yapamıyorsa başka alanlara da yönelebilir.


    Doğada en güçlü olan değil en adaptif olan hayatta kalır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhasebe ve Finans önü açık meslekler.
    Bilmediğiniz işlere girmeyin. Popüler önerilerden uzak durun:)
    Özelde 3 sene dişi sıkmak lazım.
    Kpss güzel seçenek ancak tam konsantre 1 sene çalışmak lazım eşit ağırlık bölümlerinde. Ben Össden daha iyi çalıştım kpssye.
    Bir yandan yüksek ve doktora da yaparak akademik kariyer de düşünebilirsiniz eğer karakterinize uygunsa en güzel işlerden kesinlikle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: flyer_mig

    Çok fazla kişi var senin durumunda olan, yazılım öğren veya kendini geliştir diyenleri kulak arkası et. Yaşın 30 a yaklaşmış en kısa zamanda kendi ayaklarının üzerinde durman lazım. Askerliğini yaparken subaylık düşünmedin mi ? Tsk içeriden sınavla personel alımı yapıyordu. Kendi işini kur diyenlere bakma şu zamanda iş kurulmaz. Kurulur ama yüksek sermayeli işler kurman lazım, bunlarda çevreye ve tecrübeye bakar. Kpss ye herkes giriyor herkes iyi kötü puan alıyor ama sonuç ortada.


    Bende seninle aynı durumdayım şuan aklımda silahlı güvenlik sertifikası alıp belediyenin kendi bünyesinde olan şirketi %99,8 hisse sahibi orada çalışmayı düşünüyorum. Bir kişiyle görüştüm 11 yıldır çalışıyormuş işten çıkarılma veya atılma durumu yokmuş, sonuçta siyasi kurum. Maaş olarak 4-4.500 tl civarında veriyorlarmış, Ankara Anfa Güvenlik çalışma şartları ve özlük hakları iyiymiş. Sonuçta özel sektörde Ahmet Mehmet'in yanında sürünmekten iyidir belki kıçı kırık bir özel güvenlik olacağım ama mesaisi belli, iznin belli ve ödeme günün belli. Zamanda çok hızlı geçiyor sigortasız durduğun her gün senin zararına, o yüzden en kısa zamanda iş ayırt etmeden bir işe girmeye bak. Gene arayışta olursun gene bakarsın.


    Sosyal bilgiler öğretmeni bir arkadaşım astsubay oldu. Arabayı tamire götürdüğüm işletme sahibi makine mühendisi oto sanayide tüpçülük ( lpg ) işiyle uğraşıyordu. Makine mühendisi bildiğin otogazcı olmuş. Demek istediğim kimse kendi işini yapmıyor finansı,ekonomiyi unut. Saatlerce kafa patlatıyorsun hesap kitap işi aldığın para ve sana verilen değer ortada. Başka sektörlere yönel dayın yoksa kpss ye gönül bağlama, özel sektörde seni fazla yormayan işlere bak gene arayışta olursun ama işsiz olunca ne saygınlığın ne paran ne de sigortan oluyor hayat duruyor sen camdan bakarak izliyorsun.

    Kardeşim ben de anfa veya bugsasa girmek istiyorum nasıl girebilirim illa torpil mi gerekiyor?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam okudugun bolumu bitirdiginde elinde bir meslek olmayacagini az cok biliyodun zaten. Bu sure zarfinda kendine meslek edindirebilecek bir caban olmadi anladigim kadariyla.


    1 - Satis, pazarlama gibi is bilgisi disinda dogal yetenek isteyen isler icin staj yapmak zorunlu gibi bisey zaten, yeni mezunu kimse ise almak istemiyor, kendini okurken bu alanlarda calisarak gelistirmen gerekirdi, bu tren kacti gibi.

    2 - Satin alma, insan kaynaklari da cok farkli degil yukaridaki durumdan, staj olmadan, referans olmadan is bulmak zor.


    SMMM mevzusu ise apayri bir konu, kusura bakma ama daha alabilecegin sertifikalarin bile niteligini arastirmamissin. CIA dedigin sertifika ic denetim yapacaksan gecerli ki 3-5 sene tecruben olmadan is bulabilmenin tek sansi elit okullardan mezun olmak vs vs. Ben kendim yurt disinda Finansal Analist olarak calisiyorum ama kimse benden CFA istemedi mesela, bunun onunde bir engel oldugunu dusunmen gereksiz. Kilit adimlari belirlemeden yola cikmissin ne yazik ki.


    Realist yaklasirsan, ilk yapacagin sey SMMM staj baslatma sinavina hazirlanmak olacaktir. Is bulamadigi icin kimseyi suclamak istemiyorum ama 2 sene is aramak icin harcayip bu konuda bir adim atmaman bana cok cok uzucu geliyor. SMMM sinavina hazirlanirken sagda solda gordugun muhasebe burolarina gidip kendini anlatip is isteyebilirdin, cogunda part time calisip, on muhasebe elemani gibi fis girip, evrak toplayip bi yandan para kazanarak staj baslatma ucretini cikartabilirdin. Hala da yapabilirsin, onerim kesinlikle bu yone egilmen konusunda olur.


    Ayni sekilde, sene 2021 olmus, artik en sacma firma bile ingilizceyi en az intermediate seviyesinde konusmanizi bekliyor. Cogu sirkette kullanilan programlar ingilizce, finansin, bilimin, is hayatinin ortak dili ingilizce. yabanci dil bilmeden bu arayistaysaniz asiri lokal kalmissinizdir ve bir sekilde kurumsallikla alakasi olmayan en basit isletmelerde calisarak kendinize tirnaklarinizla kariyer cizmek zorundasinizdir. Keske boyle olmasaydi ama keskelerle yasamak yerine gercekleri kabul edip cozum uretmeye cabalamak lazim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CCaaNN -- 1 Haziran 2021; 17:23:23 >




  • eğer hala iş arayışındaysan kpss çalış.


    Yapabiliyorsan böyle asgari ücret ile vasıfsız bir işe gir çalışırken inan daha rahat hazırlanırsın. Çünkü işsiz iken insan çok stres oluyor. En azından paranı cebinde de tutarsın biraz birikim yaparsın biraz kısarak.


    Allah yardımcın olsun. İşsiz kalmanın ne demek olduğunu iyi bilirim.

  • imperial93 kullanıcısına yanıt

    Ya hacı bende yazılımcıyımda bu laf çok saçma. Adam şimdi neden durduk yere yazılım öğrensin. Hani bide yapmak istemek gerek belkide adamın hiç istemediği bir iş.

    Artık herkesin ağzında evde yazılım öğren, ama bunu için istek lazım. Ayrıca Türkiyenin diğer melleklerede ihtiyacı var.

  • herkes yazılımcı ol demiş ama yazılımda gene işin kaymağını büyükfirmalar yiyor bende eski yazılımcıyım şu anda elektronikle uğraşıyorum ...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 120205044

    Bak dünyaya
    Para kazanan kim var
    Lastikçi mi, git meslek edindirme kurslarına lastikçilik öğren
    Kaynakçı mı git kaynakçılık öğren
    Elinin altında İnternet vwr

    Ben şuyum ben buyum ben üni mezunuyum deme 15 yaşında gibi git iş öğren.
    Yazılım oto sanayi kaporta vs vs ne olursa.
    Ama tam öğren, ve Network geliştir. Artık en basit işler için bile Network gerekiyor.

    ülkemin geldiği duruma bak; adamlar okumuş mühendis, öğretmen, ekonomist vs... olmuş. adama git lastikçi ol kaynakçı ol diye tavsiyeler veriliyor ki haksız değiller. bu meslekler bilinçli olarak bu hale getirildi diye düşünüyorum. artık gerçekten okumanın bir değeri yok.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-E19076E5A

    ülkemin geldiği duruma bak; adamlar okumuş mühendis, öğretmen, ekonomist vs... olmuş. adama git lastikçi ol kaynakçı ol diye tavsiyeler veriliyor ki haksız değiller. bu meslekler bilinçli olarak bu hale getirildi diye düşünüyorum. artık gerçekten okumanın bir değeri yok.



    Alıntıları Göster

    ben de mühendislik okuyorum. mahallenin lastikçisi ayda 10-15k yapıyor, bizim 5k için diferansiyel denklemle bir sürü hesapla uğraşmamız aşırı saçma geliyor.

    İhtiyaç fazlası müh. öğretmen vs vs dolu piyasa. Biri oturup "bu ülkeye bu kadar müh bu kadar öğretmen lazım ona göre bölüm açalım" demesi lazım ama olmuyor.





  • sedatistan kullanıcısına yanıt

    Oturduğu yerden 50-100 bin lira para kazanıyorlar başka neden olsun? Evde kahvesini koyacak ayağını uzata uzata lüks hayat


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • imperial93 kullanıcısına yanıt

    Uzaktan bakınca demek böyle gözüküyoruz.


    Nerede olum o 50-100'ler kim aldı olm benimkini.


    Öyle uzanarak mı yapılıyor bu iş sanıyorsun? bana sorarsan öğretmenlerde 40 yıldır aynı bilgileri konuşa konuş para kazanıyorlar. Onların iş daha basit.


    hadi diyelim ki o kadar kolay kahve içip ayak uzat 50-100 bin kazan :D. E sen yapsana o zaman derler adama, neden duruyon hala?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sedatistan -- 25 Haziran 2021; 11:16:8 >
  • sedatistan kullanıcısına yanıt

    Mesai yapıyorum 8-5 çalışıp yazılım öğrenmek kolay değil. Aynı zamanda art designing başladım. Haliyle hemen olmuyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizin yerinizde olsam muhasebe alanında bir firmada asgari bile verseler işe başlardım. SMMM stajı başlatana kadar orada çalışırdım. Daha sonra kurumsal yerlere geçerdim ha diyorsanız ki muhasebe firması bulamıyorum o zaman kariyernet linkedin her gün başvuru yapın. Linkedinde ikcılara mesaj atın. Muhasebe bürolarına elden cv bırakın firmalara mail atın. Bir şekilde harekete geçin. Her geçen dakika yaşınız ilerliyor çok geç olmadan bir yere girmeye çalışın yoksa vasıfsız işlerde devam etmek zorunda kalırsınız.

  • imperial93 kullanıcısına yanıt

    Öyle bir para yok. Yanlış hayallere kapılmayın :)

  • sedatistan kullanıcısına yanıt

    ee tabi böyle para kazanmak varken neden yeni katılımlar ile bu paydan kazanacağın meblayı düşürmek isteyesin ki , sonrada neden herkes yazılımcı olsun ülkenin diğer meslekleri yapan adamlarada ihtiyacı var nasıl olsa :)

  • Muhasebe alanında ilerlemek istiyorsanız öncelikle aşırı stresli olacak ve beş para etmez insanların aralarında kaliteli olanları istisna tutmak kaydıyla, mükelleflerin, vergi dairesindeki sgk daki ito daki iso daki noterdeki esnaf odasındaki memur ve çalışanların kaprislerini çekerek bir ömür alttan ala ala iş yaptırmak için çalışacaksın. Smmm ofisinde başlarsan bunlar. Şirkette başlarsan tüm işleri öğrenmeden hep yarım kalacaksın. Sıfırdan öğrenmek için Smmm ofisi şart. 1 yılda öğrendim diyemezsin. En az 3 sene çalışman gerekli ki onda bile ben tam oldum diyemezsin. Hadi dedin smmm den çıktığında bildiğin bilgileri mevzuat değişikliğinden eskide kalacak. Sürekli güncel bilgi ve uygulama da kalman gerekecek. Kdv muhtasar+sgk geçici gelir/kurumlar beyannamesini adın gibi öğrenmeden de smmm den asla çıkma. Yol uzun ve zorlu. Ben lise stajından başlayıp 7 yıl smmm de karlı kışlı günlerde evrak toplayıp resmi kurumlara gidip gelmekle geçirdim. Sonrasında kaymağını şirketlere geçip yemeye başladım. 50 kişilik şirkette hem muhasebeye hem finansa hem ik ya tek başıma bakıyorum o da ayrı. Türkiyede butik şirketler her işi tek elemana yaptırmayı sever. Aöften işletmeyide bitirmedim halen öğrenciyim 11 senelik ama niyetine girdim bu aralar :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • yazılım öğren.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: bazen üzülüyorum

    Hala yazılım öğren diyen ver allah akıl fikir versin umarım trollüne yazıyorlardır.

    23 yillik yazilimciyim ben zorlaniyorum is bulmakta.
    yazilim ogrenip benimle mi rekabet edecek?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam naptın ? nasılsın ? Ben en sonunda iş makinalarına yedek parça imalatı yapan bir şirkette asgari ücretle işe başladım. Ankara'da Ostim sanayide çalışıyorum. İş rahat ve çalışma saatleri belli, eve yakın metroyla gidip geliyorum. Mesai 9.00-18.30 arası, cumartesi 9.00-14.30 , pazar tatil. Zamanla maaşın yükselir dediler bakalım şimdilik memnunum.


    Tahsilat, fatura işlerine bakıyorum yeri geliyor şubeye fabrikadan ürünler geliyor onları indir bindir yapıyoruz şirket aracıyla sanayi içerisinde sağa sola getir götür parça alımı bırakma vesaire yapıyorum... genel olarak masabaşı çalışıyorum telefonlara bak et müşterilerle ilgilen öyle böyle geçiyor gidiyor zaman. Şu zamanda düzgün iş bulmak çok zor a101,bimlerde çalışıyor üniversite mezunları öğretmenler vs.


    Sen 30 yaşına kadar memuriyeti zorlamaya çalış infaz koruma,katip,işçi... iş seçme artık ne denk gelirse hepsini dene. Yeter ki kamu işi olsun maaşı, çalışma şartları, izinleri, özel izinler... her türlü özel sektörden iyidir. Umudunu yitirme ama evde durma bir işin, meşguliyetin olsun ben 2 yıl işsiz kaldım kafayı yiyordum evde.





  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.