Şimdi Ara

İş bulamıyorum, bir sonraki adımda ne yapacağımı bilmiyorum. Yardım lütfen.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
3
Favori
6.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba 27 yaşında iş arayan işsizlerden biriyim,


    2017 yılında Ekonomi Finans lisans bölümünden 3.20/4.00 ortalamayla mezun oldum. Maddi sıkıntılardan dolayı 2 yıl kadar vasıfsız eleman gerektiren işlerde para kazanmam gerekti, sonrasında tecilim bitti ve 6 ay askerlik hizmetini yaptım. Döndüğümden beri iş arayışındayım. Kariyerimde finans uzmanı yada muhasebeci olarak ilerlemek istesem de daha yolun başındayım lisans programı bitirmek dışında cv'ye ekleyebildiğim pek bir şey olmadı.


    İş ilanlarına baktığımda yetiştirilmek üzere bile olsa SMMM büroları, bankaların müfettiş yardımcılıkları; 2-3+ yıl tecrübe, bir ton sertifika (SPL, CIA, CFA, SMMM, IELTS, MBA vb.), ileri düzey ingilizce, 27-30 yaş sınırı ve karşılayamadığım nice şart sunuyorlar. Bir tarafta KPSS kafamı kurcalıyor. Sertifika almak eğitimini gerektiriyor hem zaman hem para demek bu yüzden yanlış adım atmak istemiyorum. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım, yol gösteren kimse de yok etrafımda. Çaresiz ve işe yaramaz hissediyorum. Sizce ne yapmalı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WhoIsYourSummoner -- 27 Şubat 2021; 15:9:34 >







  • Bak dünyaya
    Para kazanan kim var
    Lastikçi mi, git meslek edindirme kurslarına lastikçilik öğren
    Kaynakçı mı git kaynakçılık öğren
    Elinin altında İnternet vwr

    Ben şuyum ben buyum ben üni mezunuyum deme 15 yaşında gibi git iş öğren.
    Yazılım oto sanayi kaporta vs vs ne olursa.
    Ama tam öğren, ve Network geliştir. Artık en basit işler için bile Network gerekiyor.
  • ileri ingilizcem ve mba var. iibf mezunuyum ve issizim. yazilim ogrenmeyi dusunuyorum. diyeceklerim bu kadar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ria Punkcat

    ileri ingilizcem ve mba var. iibf mezunuyum ve issizim. yazilim ogrenmeyi dusunuyorum. diyeceklerim bu kadar.
    Kosgeb kredisi alıp iş kurun.

    Ülkemiz gençliği girişimcilikten ve risk almaktan korkuyor (haklı olarak...)
  • ne kredisi ne isi. cebimde bes kurus yok diyorum is kur kredi cek diyorsun.

  • Mecburiyetten dolayı "ne iş olsa yaparım" kafasında biri olarak,

    işkur üzerinden hatırı sayılır sayıda iş verene ulaşılabiliyorum AMA


    işverenlerle anlaşabilmek mümkün değil gibi, sanki hepsi anlaşmış ve

    çalışanı mutsuz ederek, kısa vadeli çıkarlar peşine düşmüşler (çalışanlar da hak etmiyor değil).

    Olsun, bir kaç tane daha ilan var, onlarla da görüşeceğim, belki düzgün birileriyle karşılaşırım.

  • Bak dünyaya
    Para kazanan kim var
    Lastikçi mi, git meslek edindirme kurslarına lastikçilik öğren
    Kaynakçı mı git kaynakçılık öğren
    Elinin altında İnternet vwr

    Ben şuyum ben buyum ben üni mezunuyum deme 15 yaşında gibi git iş öğren.
    Yazılım oto sanayi kaporta vs vs ne olursa.
    Ama tam öğren, ve Network geliştir. Artık en basit işler için bile Network gerekiyor.
  • kpss girip düz memur olmak da bir seçenek bence alternatifin olsun diye yazdım hocam


    hangi bölümen mezun olduğun farketmeksizin alım yapan düz memurluklar var.


    birçok kişi işkur yatırımcı ol girişimci ol diyor ama ne hayret bu kadar girişimcinin zamanı bol da donanımhaberde harcıyor heralde.

  • Yazılım öğren kendini geliştir

  • İşsizlik büyün sorun, ilgilenen kimse yok tabii. Hayal satıyorlar, çözüm yok. Aramaya devam ediliyor, sen de aramaya devam et, çevrende bağlantı sağlayabilecek insan yok mu hiç? Eğer bir kişi bile varsa ona ulaş, derdini anlat, bağlantısız olmuyor. Ben de uzaktan makale yazma işi buldum, harika diyemem fakat deneyim kazanmak için kabul ettim, tecrübe diye herkes çıldırıyor. İnsanların gözüne girmeye çalışacağız, umarım sen ve hepimiz iyi imkanlar buluruz.

  • Web programcısı olsaydın seninle çalışırdım. Geçen konu açmıştım, anime sitesi için çalışan diye o zaman buradan buldum gereken kişileri.


    Artık internetten bir şeyler öğrenmeye bakacaksın. Açıkca söyleyeyim (bu forumda yıllardır söylediğim gibi) boşuna üniversite okudun, zamanını ve paranı çöpe attın. Eğer benim gibi çocukken çalışmaya başlasaydın bu sorunlar olmayacaktı. Çünkü ben üni okumak yerine çalıştım ve şuan çok şükür bir sıkıntım yok. Tabi bunlar geçti artık. O yüzden internetten bir şeyler öğrenmeye bakman lazım.

  • Hala yazılım öğren diyen ver allah akıl fikir versin umarım trollüne yazıyorlardır.

  • Üniversite kesinlikle sizi öne çıkaracaktır. Alanınızla ilgili ingilizceniz de kendinizi ifade etmeye yetiyorsa önünüzde açık kapı çok.


    Amacınız kariyer yapmak ise, bir mali müşavire gidip "Para istemem bana bu işi öğret her gün mangal yakayım sana" diyebilmelisiniz veya asgari ücreti kabul etmelisiniz. "Hayır" cevabını pek çok kez duyacaksınız ancak bilin ki aldığınız ilk "Evet" 'e sımsıkı sarılacaksınız.


    İş görüşmelerinde rahat olun . Üniversitesini askerliğini bitirip iş arayan siz değil , size asgari ücret teklif etmek zorunda kalan işverenler kasılmalı.

  • Ben 2 hafta önce işten ayrıldım.En son çalıştığım yerde ön muhasebe tutuyordum.


    Teyzemin kocası yaşını almış,tabiri caizse dede statüsünde muhasebeci bir adam.Geçen durumumu duymuş.Kendisi bana kar karşılığı ofisi devretme teklifinde bulundu.

    Ben bu işi artık yapmak istemediğim için ama niyetlendiğim işleri de yapamazsam diye beklemeye aldırdım.Kendisi de bana yaza kadar süre tanıdı.


    Anlattığına göre piyasada bu durumda olan birçok muhasebeci var.Sen de bu iş için ehil bir insansın.Yaş haddi gelmiş olan kişilere git.Durumunu izah et ya kar ortaklığı ya da kafandan geçen maaşı söyleyip yönetim üzerine iş teklifi yap.Benim anlattığım kişi kaba bir hesap ile aylık 20 k civarı bir para kazanıyor.Adam iki eve bakıyor ve bir asistanı var.Mükellefleri çok,2-3 mükellefi de yüksek hacimli işler yapıyor.

    Bu şekilde bir arayışın içine girebilirsin.


    Finans alanından mezun biri olarak pazarlama kısmının ne kadar hayati olduğunu bilirsin.Proaktif olmadığı müddetçe bu dönemde para kazanamazsın.


    Başarılar ve sabır dilerim...





  • imperial93 kullanıcısına yanıt

    Matematik bilgisinin iyi olması gerekir.

    10 yıl sonra Lineer Cebir/Calcülüs alanında Y.Lisans yapmış Matematik mezunu insanların yazılım mühendislerinden çok tercih edildiğinde ne demek istediğim iyi anlaşılır.

  • Çok fazla kişi var senin durumunda olan, yazılım öğren veya kendini geliştir diyenleri kulak arkası et. Yaşın 30 a yaklaşmış en kısa zamanda kendi ayaklarının üzerinde durman lazım. Askerliğini yaparken subaylık düşünmedin mi ? Tsk içeriden sınavla personel alımı yapıyordu. Kendi işini kur diyenlere bakma şu zamanda iş kurulmaz. Kurulur ama yüksek sermayeli işler kurman lazım, bunlarda çevreye ve tecrübeye bakar. Kpss ye herkes giriyor herkes iyi kötü puan alıyor ama sonuç ortada.


    Bende seninle aynı durumdayım şuan aklımda silahlı güvenlik sertifikası alıp belediyenin kendi bünyesinde olan şirketi %99,8 hisse sahibi orada çalışmayı düşünüyorum. Bir kişiyle görüştüm 11 yıldır çalışıyormuş işten çıkarılma veya atılma durumu yokmuş, sonuçta siyasi kurum. Maaş olarak 4-4.500 tl civarında veriyorlarmış, Ankara Anfa Güvenlik çalışma şartları ve özlük hakları iyiymiş. Sonuçta özel sektörde Ahmet Mehmet'in yanında sürünmekten iyidir belki kıçı kırık bir özel güvenlik olacağım ama mesaisi belli, iznin belli ve ödeme günün belli. Zamanda çok hızlı geçiyor sigortasız durduğun her gün senin zararına, o yüzden en kısa zamanda iş ayırt etmeden bir işe girmeye bak. Gene arayışta olursun gene bakarsın.


    Sosyal bilgiler öğretmeni bir arkadaşım astsubay oldu. Arabayı tamire götürdüğüm işletme sahibi makine mühendisi oto sanayide tüpçülük ( lpg ) işiyle uğraşıyordu. Makine mühendisi bildiğin otogazcı olmuş. Demek istediğim kimse kendi işini yapmıyor finansı,ekonomiyi unut. Saatlerce kafa patlatıyorsun hesap kitap işi aldığın para ve sana verilen değer ortada. Başka sektörlere yönel dayın yoksa kpss ye gönül bağlama, özel sektörde seni fazla yormayan işlere bak gene arayışta olursun ama işsiz olunca ne saygınlığın ne paran ne de sigortan oluyor hayat duruyor sen camdan bakarak izliyorsun.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ria Punkcat

    ileri ingilizcem ve mba var. iibf mezunuyum ve issizim. yazilim ogrenmeyi dusunuyorum. diyeceklerim bu kadar.

    hangi uni

  • Başvuru yaptığın yerlere mutlaka birisinin aracılığıyla başvuru yap referans olsunlar
    yoksa oyalanip durursunuz
    mutlaka kariyer adimi atmalısınız
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt

    Hocam jandarma subaylık nasıldır sence ?

  • 120205044 kullanıcısına yanıt

    İroni mi bu anlamadım ama yıllarca kendi bölümüne emek vermiş birinin o bölümle ilgili bir iş yapmak isteyeceğini düşünüyorum.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.