Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (585. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir (2 Mobil) - 8 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12.376
Cevap
199
Favori
1.897.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 583584585586587
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Attila395

    Rahatsızlığın en kötü yanlarından birisi tutarlılığının olmaması. Bugün iki öğün beslendim, sabah yumurta, muz ve ceviz, akşam glutensiz lahmacun ve karpuz. Bildiğim kadarıyla bunların hiçbirisi yasak değil ama şu an akşamdan beri gaz çıkartmaktan yoruldum

    sen yine iyisin biz gaz bile çıkartamıyoruz.

  • Arkadaşlar birisi bir telegram grubu kursun bence oradan irtibat halinde olalım herkes hastalığın başlangıcını nasıl başladığını neler yaptığını anlatsın belki birlik olursak gerekli testler için indirim alırız ne bilyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu Allah'ın belası bazı doktorlardan gına geldi artık. 3 Defa parazit testi verdim adama diyorum gaita kültürü vereyim enfeksiyoncuya git diyor o zaman genel cerrah olarak sen neden kabul ettin diyorum laf anlatamıyorum.


    Bu devlet hastanelerinde ki doktorlar niye böyle ? Bunlar para almıyorlar mı ?

    Daha ne kadar çabalamak lazım yok endoskopi, kolonoskopi, tam kan sayımı, röntgenler, gaita testleri . Şimdi de tek umudum gaita kültürü kaldı ya da idrar testi falan.


    Bıktım artık doktor peşinde koş test yap ilaç kullan.

    Ama yok ben boyun eğmiycem bu hastalığa hiç bir şey bulamazsam kesip kendimi kurtulucam bu lanet dünyadan hayatım boyunca hasta olmak için gelmedim böyle yaşanmaz yaşayamıyorum da.


    Allah ilgilenmeyen doktorların da , ilaç şirketlerinin de belasını versin Allah çocuklarından çıkarsın gün yüzü de göstermesin yeminim var bir şey bulamazsam öldürücem kendimi hayatım boyunca çekemem bu hastalığı o bana boyun eğecek ben ona değil.





  • Zonulin testi Kalprotektin testi Alfa 1 antitripsin testi Tümör M2-PK testi Dışkıda gizli kan testi  Parazit testi boyalı mikroskobi testlerini yaptırın bazıları özelde oluyor sadece.


    chorn koliti eleyin. paraziti eleyin.

    doku glutaminaz igA ile çölyağı eleyin.

    Helikobakter P. bakteriyi eleyin.

    Crp sedimatasyonlarınıza bakın kanda iltihabı öğrenin.

    TSH hormonuna baktırın .

    bunları gastroentroloji uzmanı isteyebilir.

    istanbulda olanlar için zülfikar polat hocamı tavsiye ederim kendisi prof.


    imkan varsa gıda alerji testlerini olun sonuca göre diyetisyene gidin. olmadı yine gidin.

    rezene iyi geliyor deneyin birde biraz zamanla geçiyor 3 aydan sonra yavaş yavaş

  • muqmax M kullanıcısına yanıt

    Bilgiler için teşekkürler.


    Benim Crp yüksek sedim düşük çıkıyor çözemiyorum parazit belirtisi mi anlamıyorum parazite benzer belirtilerim var. ( Geceleri kaşıntı, abimde de bağırsak sorunu olması, çeşme suyu geçmişi ve aşırı iştah v.s ) Çölyak, h.plori nefatif. Endoskopi, kolonoskopi, filmler, tam kan sayımı gibi her şeyi yaptırdım. Parazit için de multipleks pcr yaptırdım negatif, amip-parazit de negatif. Geriye gaita kültürü ve idrar tahlilleri kalıyor başka da seçenek kalmıyor.

  • birkan9666 kullanıcısına yanıt

    Ya dostum sen neden sürekli doktorlarla kavga içindesin veya hep bi beddua ediyorsun bütün hepsini verdim dedin adamın da bi bildiği vardır. Seni de kırmak istemiyorum ama yine başladın intihar edeceğim demeye ya neden sen psikiyatri ye gitmiyorsun belki çaresi bu olacak. Bak sana geçende dedim 1 beslenme 2. Sigara içiyorsan bırak 3. Psikiyatri ye git muayene ol başka ne deyin.

    2.si de bu ilaç bulma işi he deyince olacak bir şey mi ayrıca bu ibs dünyada yüzde 15 civarında ama neyin etkisi olduğunu bilmedikleri için tedavisini de bulamıyorlar. Ayrıca tedavisi bulunsa bile herkese iyi gelecek diye bir şey yok. Ben de neler yaşıyorum ama böyle yaygara yapmıyorum yediğine dikkat et birde yine başa döndün intihar edeceğim diyip durma. Böyle daha çok hasta olursun valla artık sana bişey demeyeceğim bu saatten sonra çünkü kimseyi dinlemiyorsun burda yazmayla çare bulunmuyor.

    Biraz sabır herşey hemen düzelmiyor işte benimde nerdeyse 2 yıl olacak bazen ilk günkü gibi kötü oluyorum ama yapacak bir şey yok. Birde ibs nin en büyük düşmanı sigara onu bırakmadıktan sonra ağrılar hafifletmez ben sana söyleyeyim tecrübe ile sabit 1 ay bırak aradaki farkı gör bana hak verirsin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • muqmax M kullanıcısına yanıt
    +1 değerlendirilebilir

    Mantıklı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba daha yeni üye oldum ibs olduğumu düşünuyorum
    Kabızlık
    Aniden tuvalet gelme isteği (en naleti)
    İshal
    Sürekli tuvallere gitme
    Tuvallet merkezli yaşama
    1 yıldır bu rahatsızlığı çekiyorum pandemi döneminde ortaya çıktı tam olarak ve o zamanlar çok hareketsizdim evde ve sağlıksız besleniyordum
    Gastroentoloji bölüme gittim ve doktor kolonoskopi istedi ama kolonoskopiden biraz korktuğum için olmak istemiyorum haluk tatarın ibs ile videosunu izlediğimde bazı besinleri yemezsem ve stresi ortadan kaldırısam hastalığın geçtiğini söyluyor napmam lazım bu hastalığı yaşamış,yaşayan,iyileşen yardımcı olabilir mi özelden ulaşabilirmi gerçekten anlamayan bilmez bu hastalığı yakında askere gidicem ve bu hastalıkla orda napacağımı kara kara düşünuyorum yardımcı olup fikrini payşanlar şimdiden teşekkürler

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • i_brahi_m İ kullanıcısına yanıt

    Hocam desteğin için teşekkür ediyorum kızmışsın biraz fark ettim ama iyi niyetinden destek de olmuşsun güzel kalpli insansın sağol.

    Ama çok yanlış konuşuyorsun, bu hastalık psikolojik değil ne psikiyatri ne de antidepresanların en babası çözüm olabilir bunu sen de gayet iyi biliyorsun.


    Yaygara koparmıyorum ayrıca buna da ihtiyacım yok. Hayatım boyunca hasta oldum hep, sigarayı bırakıp bırakmamak mesele değil ayrıca.

    Bak hocam, benim kaybedecek bir şeyim yok neden biliyor musun ? Sana anlatayım neden.


    Ben hayatım boyunca kekemelik yaşadım, ayna karşısında deliler gibi uğraşıp bu sorunu yendim konuşma terapistine 1 kuruş para koklatmadım. Aşırı terleme sorunum var, aşırı tüylenme, göz problemim var, çok düşünmekten saçlarım dökülüyor. Bu ve bunun gibi problemlerim var. Şimdi hocam yıl olmuş 2021, benim 10 tane hastalığım var. Etrafımdakiler bana hastalık hastası gözüyle bakıyor.


    Ben 24 yaşındayım, ileri seviye ingilizcem var ve yüksek lisans mezunu olacağım inşallah. Çok kursa gittim ettim ama bunlar bile yetmiyor bir işe girmeme.


    Zaten hayatım boyunca hastalık yaşadım bir de ibs eksikti o da geldi tam oldu.


    Endoskopi,kolonoskopi, filmler, tam kan sayımı, gaita mikroskobisi v.s v.s bire çok tektik, bir çok doktor, bir çok ilaç.

    2 SENE GEÇMİŞ NE FARK ETTİ HOCAM ?


    Şimdi gaita kültürü ve idrar kültürü verdim ne olur ne olmaz diye.


    BAKIN, SİZE SAYGI DUYUYORUM. ANLIYORUM BU HASTALIĞIN ÇÖZÜMÜ YOK BÖYLE YAŞIYCAZ DİYORSUNUZ. KARDEŞLERİM, ABİLERİM, ABLALARIM BURADAN SİZE SESLENİYORUM. SİZ SUSTUKÇA NE ASTIMI, NE İBS Yİ NE DE TEDAVİSİ OLMAYAN BAŞKA BİR SORUNU ÇÖZERLER. BU DÜNYA ARKADAN VURUYOR, SİSTEM SİSTEM DEĞİL. ADALET DESEN YOK. MİLLET İŞİNİ GÜCÜNÜ KURMUŞ EVLENİYOR ARABASINI ALIYOR TEMİZ.


    BİZ DE PENCEREMİZDEN ANCA ÖYLECE BAKIYORUZ BU MU ADALET ? YETER ARTIK KENDİNİZE GELİN KENDİNİZE, AY BEN İBS HASTASIYIM DAHA GEÇMEYECEK ÇIKIN BU KAFADAN YETER. BEN KAFAYA TAKTIM İNAT ETTİM KAFAYA TAKTIĞIM ŞEYİ DE YAPARIM BU HASTALIĞIN ÇÖZÜMÜNÜ BULUCAM BULAMAZSAM DA BOYUN EĞMİYCEM SİZİN GİBİ EYVALLAH DEMİYYCEM.


    SİZ ALIŞMIŞSINIZ BOYUN EĞMEYE BEN EĞMİYCEM BU UĞURDA GEREKİRSE CAN VERİCEM AMA İBS NİN BENİ MAHVETMESİNE İZİN VERMİYCEM YETER ARTIK SONU CEHENNEM DE OLSA CENNETTE BİR ŞEY OLMAZSA ÖLMEYE RAZIYIM .


    YETER NE ARKADAŞIM KALDI VE HAYATIMDA BİRİSİ NE DE HAYALİM HAYAT MI BU ? .





  • birkan9666 kullanıcısına yanıt

    Ya anlamadım herkesi sapasağlam mı sanıyorsun herkeste bir sürü şey var ama yok işte çaresi sen bağırsandan yok sessiz sessiz ağlasanda yok hep verilen ilaçlar aynı. Ayrıca kime ne diyeceksin ne yapacağız bu derdi veren kim onu hiç mi düşünmüyorsun isyanın kime ayrıca bu iş sadece senle olacak iş mi. Bu hastalık psikolojik değil demişsin ama neden herkese psikiyatri ye gidin diyorlar ayrıca sigara yı bırakıp denesen ne olacak ki.

    Kim ne derse de ister dikkat et ister etme ama diyet yapmadan dokunanları ayırmadan geçmez bu hastalık hatta sigara çok felaket yapıyor. Ayrıca üniversite mezunuyum demişsin Türkiye de iş sıkıntısı var bilmiyor musun he deyince işe mi giriliyor.

    Valla benim düşüncem bu ister yap ister yapma he bu hastalığın tedavisini bul bizde sana dua edelim ne diyeyim. Allah şifa versin herkese


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrecanpekerr E kullanıcısına yanıt

    Geçmiş olsun bu saydıklarınızın hepsi bende de var 1.5 2 yıl olmak üzere ama bence doktora gidin ne gerekiyorsa yapın belki başka bir hastalık vardır. İlk önce diğer hastalıkları elesinler sonra ibs olma ihtimali varsa ona göre tedaviye başlarlar. Ben 6 aydır ibs ilacı kullanmıyorum yine aynı ama diyet yapıyorum dokunanları yemezsem baya rahat oluyorum sizde deneyin neler dokunuyor onları belirleyin ağrılar vs baya hafifliyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • i_brahi_m İ kullanıcısına yanıt

    Sen hocam bilimsel makeleleri okuyor musun ? Ben okuyorum. Bu hastalığın bir kısmı parazit, diğeri başka nedenler ama psikolojikmiş alakası yok. Ya bir organda sorun var ya da bir parazit,bakteri v.s emin ol.


    Psikolojik değil. Hem insülin direnci yapacak, hem ibs olacaksın hem de diğer sorunlar olacak psikoloji bunu etkiler mi hocam Allahın aşkına yani sana bu mantıklı geliyor mu ?


    Ben pes etmiyorum günlük ilaçta kullanmıyorum kullanmayacağım asla.

    Bu hastalığı çözecek ilaç üretsinler kardeşim geçici çözüm değil esas sorun bu .


    Ben, sen, ve diğerleri sesimizi duyursaydık bu hastalığa çözüm bulunurdu emin olabilirsin.

    Doktorlara saydırıyorum ve saydıracağım beni ömür boyu hapse de tıksınlar gram umurumda değil.

    İşini yapmayan doktor, bilim adam ve ilaç şirketlerinin Allah bin türlü belasını versin hayatımızı mahvettiler yine söylüyorum beni alsınlar idam etsinler yine söylerim kralından korkum yok ALSINLAR İŞKENCE ETSİNLER ÖLDÜRSÜNLER SEVE SEVE KURTULURUM BU SAÇMA DÜNYADAN.


    UYANIN MİLLET ARTIK İBS NİN BİR SEBEBİ VAR AÇIN BİLİMSEL MAKALELERİ OKUYUN PARAZİT BU İŞİN &25'İ SADECE BURADAN ANLAYIN YOK PSİKOLOJİKMİŞ FALAN YALAN DOLAN.





  • birkan9666 kullanıcısına yanıt

    Valla sen bilirsin ben diyetime dikkat edersem baya iyi oluyorum ama bazen işler karışıyor çok kötü de olabiliyorum. Ne diyelim inşallah çaresini bulurlar da herkes kurtulur


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • birkan9666 kullanıcısına yanıt

    Birkan sana katılıyorum canım kardeşim, ama bütün her şeyi her testi tek tek yaptırmışsın ve sonuç elde edememişsin. Evet hastalık gerçek ve tedavisi yok. Bunu yönetmek zorundasın, yani alışmak zorundasın. Sürekli makaleler okumak, aklının sürekli bağırsaklarında olması hayatını yok ediyor. İbrahim doğru söylüyor. Psikiyatra git. Vereceği terapi ve ilaçları kullan. Öyle 2 ay değil gerekirse 2 yıl. Bunu yönetmeyi öğrenene kadar. Çözüm yok, seni öldürecek bir şey değil, çok zor bir durum. Ama yönetmek zorundasın, yönetmeyi öğrenirsen gerçekten kendine geleceksin. Senin şu an tek seçeneğin psikoloji servisi. Bunu denemek zorundasın. Bu hastalığını geçirmeyecek ama sana garanti ederim ki yönetmeyi öğreneceksin ve hayatındaki etkilerini düşüreceksin. Bunu yapmak zorundasın. Dinle bir ya. Lütfen bu kadar umutsuz olma. Bak sana kendimdeki bir sorunu da anlatayım. Sene 2017. Vücudumdaki bütün kaslar deli gibi atıyor. Kollar bacaklar dakika başı kramp içinde. Dilde de seğirme oluyor, sözcükleri yutuyorum. Görmediğim nöroloji doktoru kalmadı. Stephen Hawking'in hastalığı ALS olduğumdan emindim. Ama yapılan testler negatif çıkınca (bir test yaptırdım adı EMG. İğne ile kaslarına elektrik verip kontrol ediliyor, dehşet acı verici. Uyuşturma falan yok, acıyı iliklerine kadar hissediyorsun) dedim ki ben bunu yönetmek için psikiyatra gideyim. Tam 2 sene psikoterapi aldım, ilaç kullandım. Şu an hâlâ kaslarım atıyor, bacaklarıma kramp giriyor. Ama umrumda olmuyor, öğrendim bunu yönetmeyi. İşte şimdi yepyeni bir şeyle uğraşıyorum, bazı bünyeler bu tip sendromlara yatkın. Anla bunu, artık nolur forumlara da girme. Her şeyi yaptırmışsın, sana burada teşhis koyacak veya iyileştirecek 1 kişi bile yok. Doktorlar organlarınla ilgili malign (kötü) bir problem bulamıyorsa sen de bu hastalığı yönetmek için psikiyatra gideceksin. Geçirmek için değil, yönetmek için. İnan zamanla yönetmeyi öğreneceksin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • i_brahi_m İ kullanıcısına yanıt
    Şuan nasılsınız peki

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • KaiserCloud K kullanıcısına yanıt

    Hocam haklısınız ama ne dediysem olmadı artık bişey demiyorum ayrıca kim intihar etmek istiyor Allah aşkına sağlam psikolojisi olan insan düşünür mü. Bende gitmeği düşünüyorum ama bir türlü şu virüs olaylarından vakit bulup gidemedim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrecanpekerr E kullanıcısına yanıt

    Aynı şuan kabızım 1 hafta 10 gün isal vs oluyor 1 hafta kabızlık her gün değişiyor. Ama isal daha kötü günde 3 4 kere lavaboya gidiyorum felaket oluyor insan ama bundan 1 yıl önce lavaboya gitmeye korkardım vücudum zangır zangır titrerdi. Allaha şükür onlar yok ama bağırsaklar da kıpırtı günde 1 2 saat geliyor 1 yıl önce günün 10 saati inanın abartmıyorum bağırsaklarım titrerdi sürekli lavaboya gitme isteği olurdu. Şuan aniden gelen lavaboya gitme isteği devam ediyor oda düzenli her gün lavaboya gitmediğim için oluyor.

    Ayrıca ev yapımı yoğurt turşu tarhana kemik suyu vs şeyler tüketin baya iyi geliyor zaten bağırsaklara da çok faydalı diyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • i_brahi_m İ kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam geçmiş olsun telegram grubu kuralım birbirimize yardımcı olalım bence iyi gelem kötü gelen şeyler vb.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • birkan9666 kullanıcısına yanıt

    Hadi dedin psikolojik bişeyim yok nerden biliyorsun ayrıca 3 4 aydır burda yazıyoruz neden ısrarla psikiyatriye gitmeyi ve sigara yı bırakmayı reddediyorsun anlamış değilim. Psikiyatri ye gidince ne olacak neden bağırsaklar 2. Beyin demişler mesela ben bağırsaklarımı düşünmezsem korkular vs daha az oluyor. Bazen acil işim var dışarı çıkmam lazım diyorum en fazla altıma yaparım o zaman aklıma bile gelmiyor. Ya ayrıca makaleleri okusan ne olacak bence araştırmayı bırak ben bayadır foruma bile girmiyordum taki sen yine intihar falan edeceğim diye yazana kadar. Sana destek olmak için kaç kişi yazdı bak yukarı ya ama sen ısrarla intihar edeceğim deyip duruyorsun.

    Sen psikolojik bişeyim yok de dur sana soruyorum psikolojisi sağlam olan insan intihar etmeyi düşünür mü. Ayrıca ne hastalıklar var bu ne ki kanser olup 4 5 saat bir ağrı kesici iğne vurduranlar var. Bizim burda birisi vardı adam pas pas bağırıyor du geceleri bu ibs bundan da mı kötü.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • emrecanpekerr E kullanıcısına yanıt

    Hocam valla telegram falan anlamam ama burdan da yazışalım ayrıca fodmap diyeti var ona da bak hatta yap ben onlara dikkat edersem daha da iyi oluyorum. Ayrıca yeşillik baharatlı yiyecekler bakliyat mercimek çorbası ve ondan olan herşeyi kestim baya rahat ettim. Hazır gıdalar cips kola gazlı içecekler hatta maden suyu bile çok rahatsız ediyor Ayrıca sigara içiyorsan mutlaka bırakmalısın çok fazla etkiliyor. Bence bunlara dikkat et daha iyi olur iyileşmezsin ama 1 2 tık daha iyi olursun ben 1 yıldan nelerden geldim buralara Allah a şükür.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 583584585586587
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.