Şimdi Ara

iRiVER T30 iNCELEMESi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
2.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ewt arakdaslar simdiden yapacagım yazım hataları yüzünden hepinizden özür dilerim.
    ilk kez kapsamlı bir inceleme yapacağım. bir arkadaşımın satın aldığı iriver t30 512mb ta bana inceleme şansı verdi saolsun.
    nasıl başlanır ne yapılır bilmiorum o yuzden bole inceleme yapan sitelerden kopya cekecegim. once ürünün fotografları ile baslayayım.
    fotografları kendim cekmedim. cunku cok kotu cekiyor fotograf makinesi. benimki deil arkadasın yanımda su anda onla birlikte yapıoz.
    onda bi foto makine var cok boktan yaw. cekemedi bi turlu. benmkinin de pili yok. eeee bole olunca ben de internetten buldugum fotoları koyuyorum. :)
     iRiVER T30 iNCELEMESi

     iRiVER T30 iNCELEMESi

     iRiVER T30 iNCELEMESi

     iRiVER T30 iNCELEMESi

    simdi gel gelelim incelemeye. dedim ya nasıl yapılır bilmiom. oncelikle size internet sayfasında yazan genel ozellikleri buraya yazacagım.


    - Easy grasp design covered with Nature's color
    - Supports music file such as MP3, WMA, ASF and OGG Q10
    - FM radio and FM recording reservation** (optional)
    - Voice recording
    - Direct recording from a stereo (Line-in)
    - 4 line graphic LCD for easy searching
    - Plays up to 20 hours with a AAA size battery
    - Alarm with real-time clock
    - USB 2.0, Ultra fast data transfer.
    - Super easy synchronization on iriver plus 2 which is a digital jukebox program (excluding US and EU model)
    - PlaysForSure (for US and EU only, with WMP10)
    - Firmware Upgradable


    simdi de aletin teknik özelliklerinin bir bakalım


    Models in the T30
    Capacity * / Color
    256MB / Titan Silver
    512MB / Sky Blue
    512MB / Lawn Green
    1GB / Rose Red
    General Continuous Playback Time
    Approx. 20 hours
    (MP3, 128kbps, EQ Normal, Vol 20, LCD Off)
    Connection Type
    USB 2.0
    Equalizer
    10 EQ, User EQ and SRS WOW
    Dimensions
    Approx. 60 x 30.4 x 22.1 mm
    Weight
    Approx. 27g (Excluding Battery)
    Operational Temperature
    -5 ~ 40
    Line In
    Yes
    Display
    Main Set Display 4 line, 4 gray graphic LCD with backlight
    Power Supply
    Battery AAA battery 1 EA
    Audio Frequency Range
    20Hz~20kHz
    Headphone Output Power
    15mW(R) __mW(L) (16 Ohm) at Max. Volume. Volume
    S/N Ratio
    90dB : A weighted
    No. Channels
    Stereo (L+R)
    FM Tuner**
    (optional) Frequency Range 87.5MHz ~ 108MHz
    S/N Ratio
    60dB : A weighted
    Antenna
    Headphone / Earphone-Cord Antenna
    Audio Support
    Audio File Type MPEG 1/2/2.5 Layer 3, WMA, ASF, OGG
    Bit Rate
    MP3, WMA : 8Kbps ~ 320Kbps / OGG : Up to Q10
    Tag
    ID3 V1 Tag, ID3 V2 2.0, ID3 V2 3.0, ID3 V2 4.0
    O/S***
    Windows requirement Windows 98SE/ME/2000/XP


    ewt simdi gecelim bizim izlenimlerimize.


    ürünle birlikte gelenler bir boyun askısı kullanılabilir fakat ben pek begenmiyorum oyle boyunda tasma gibi. ama yinede kullananlar ve raht bulanlar var. onun dısında iriver her zmnki gibi seste olan kalitesini gostermek için sennheiser mx200 kulaklık koymus içine. gerçi kulaklıgın ustunde yamıyor ama her yanından mx200 damlıyor aynısı sadece ustunde iriver yazıyor yaptıgım testlerde ses kalitesi olarak da mx200 le aynı cıktı. mx200 dier kardeşleri mx400 ve mx500e gore biraz daha bass agırlıklı bir kulaklık eger bu bas ağırlıklı muzikleri cok dinliyorsanız tam size gore. akustik parcalarda da fena bir performans gostermiyor. ve baglantı kablosu cıkıyor. iriver t30 boyut olarak cok kucuk bir mp3 player rahatlıkla cebinizde taşıyabilirsiniz. ince kalem pille çalışıyor hani su bakkallarda kumanda pili olarak satılıyor yaa onlardan.
    bu yuzden istediginiz yerde rahatlıkla kullanabilirsiniz. pil süresi yaklasık 24 saat tabiki bu kullanımınıza ve mp3lerinizin kalitesine baglı. ne kadar kaliteli o kadar az pil suresi tabiki bu 10 saate kadar felan inmiyor. hani 18 20 saat felan olur. ekranı mavi arka ısıklı gece ve gunduz cok rahat okunabiliyor. 4 satır ekran var size gerekli olan butun bilgileri veriyor. ürünün kullanımı biraz alısmayı gerektiriyor. hangi tusun ne yaptıgını anlamanız zaman alabiliyor ama alıstıktan sonra cok rahatlıyorsunuz. menu kullanımı cok kolay ama sunu da solemem gerekli t10un kullanımı t30a gore daha rahat anlasılabilir ama alıstıktan sonra sorun yaratmıyor. gel gelelilm benim icin en onemli konuya SES KALİTESİ. iriver bu konuda belkide piyasadaki en iyi playerları yapan bir firma. arkadasım da yanımda bu playerın sesini dinledikten sonra sony discmanini atıp bundna almaya karar verdi ama parası yok ehehehehhe. neyse keske hediye edebilsem ama olmuo malesef. yanında gelen kulaklıgıyla bariz bir sekilde piyasaki rakipleri arasında öne cıkıyor. urunun ekolayzır ayarlarıyla oynanarak cok daha kaliteli bir ses alınabiliyor. istege gore cok rahat ayarlanabiliyor. srs wow efektleri oldukça tatmin edici. kendi kulaklıgımla yaptıgım deneylerde ise kendi kulaklıgım shure e2c yine oldukca tatmin edici bir sese sahiip oldugunu gordum. tabiki bir h10 h320 gbi olamıyor detayda ama ses rengi olarak onları aratmıyor. ayrıca yaptıgımız srs wow ve ekolayzır ayarlarının parcayı ne kadar sayısallastırdıgını mekaniklestirdigini shure e2c ile anlıyorsunuz. mx200 ve mx400 de yaptıgımız deneylerde kullandıgımız ayarlarla shure e2c taktıgımızda cok kotu oldugunu gordum. ben shure e2c ile ayar yapmayı pek gerekli gormuyorum. bazı parcalar dısında. eger mp3lerinizi orjinal cdlerden kendiniz yuksek kalitede riplediyseniz pek eko ayarı yapmanız gerekmiyor. neyse dedigim gibi ses kalitesi olarak piyasa liderlerinden biri olan firmanın gusel bir urunu. bilgisayara bağlandıgı zaman ise media player ustunden rajatlıkla mp3leri atabiliyorsunuz. isterseniz cok kucuk bir hamle ile yani cok kolay bir firmware update yaparak ürünü myp firmwareden ums firmware e cevirerek bilgisayarınıza harici disk olarak tanıtabiliyorsunuz. simdilik zannedersem soyleceklerim bu kadar ama aklıma geldikce guncellerim. soracagınız sorular varsa mumnuniyetle cevaplarım. yakında yani fotograf makinama piil alır almaz bir video cekecegim gorsumek uzere arkadaslar bu incelemelerin devamı gelecek yakında zen sleek incelemesi yapacagım. elimde var ondan yapıyorum :) yoksa trde satısı yok zaten urunun ehehehe.




    EDiT: benim denedigim ürünün radyosu yoktu eksi olarak bunu yazabiliriz. bir de dedigim gibi kullanıma alısmak biraz zmn alıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asan88 -- 6 Ağustos 2006; 0:09:29 >



  • emek dökmükşsün arkadaşım eline sağlık bu cihazı almak isteyen arkadaşlara faydalı olcaktır.Tüm aytıntılar mevcut burda.
  • saolasın umarım faydalı olur.
  • Asan kardeşimize öncelikle güzel incelemesi için çok teşekkür ederiz Ben de daha almaya niyetlendiğim bu mp3 çaların bir iki resmini bulmuştum onları koyarak incelemenin zenginliğini arttıralım

     iRiVER T30 iNCELEMESi

     iRiVER T30 iNCELEMESi

     iRiVER T30 iNCELEMESi

     iRiVER T30 iNCELEMESi

     iRiVER T30 iNCELEMESi
  • Benim resimlerini koyduğum 2GB'lık radyolu versiyonudur.Şu anda daha çok japonya da bulunmaktadır.Bu cihazın sahibi arkadaşta japonyadan getirtmiş, hem 40 pound gibi çok başarılı bir fiyata
  • harici pille çalışması çok ii gerçekten.. pili de sömürmemesi tabi.. ses kalitesi, mx-200 kulaklıklar..

    kendi açımdan eksi olarak ekranı göstereblirim.. şahsen oled ekranlar tercihim çnkü..
  • OLED ekranlarında parlak güneş altında net görünmeme sorunu var dostum, ben de bir ara OLED ekranlara takılmıştım
  • Asan88'e çok teşekkür ediyorum, aslında ben söz vermiştim bunun için ama mazur görün işler bu ara çok yoğun, yardım edebildiğimiz kadar ekleyelim bizde..
    Öncelikle ben cihazı ilk başta CX300'le beraber aldım, ve kargodan cihazı aldığım gibi kendi kulaklıklarını kutudan bile çıkarmayıp CX300lerle tramvayda ilk teste başladım.
    İşin açığı T30 ve CX300 le ilk dakikalarda duyduğum sesler çok değişikti Nasıl desem çok farklı tonlar duyuyordum ama güzel değildi, bunu mp3lerin 128-196kpbs civarında olmalarına bağladım.
    Eve gittiğim gibi T30'a yüksek kbps'lerde mp3ler attım, kendim ripledim 320kpbs civarındaydılar. Ama işin açığı CX300'ü bunlar da kesmedi, ses hala tatmin edici değildi. 320kpbs'de U2 ve BonJovi albümleri ripledim. CDplayerdan direk CD dinledim CX300lerle, bu kulaklıklara alışmam zaman alır kararına vardım
    Hergün farklı birşeyler keşfediyordum kulaklıkla ilgili. Alt frekanslar ses yükseldikçe daha da güzel şekilde insanın kulağına vuruyor ama tizler ve insan sesinden tizlere yaklaşan 2K-4K-8K frekans aralıklarını (umarım doğru belirttim) kısma ihtiyacı hissettim. T30daki SRSwow ilk başlarda hiç hoşuma gitmedi... Kendi EQ ayarlarımı yaptım. Cihazın basları kuvvetli sayılabilir, CX300 le kendi kulaklıkları arasında (MX200) bas açısından dağlar kadar fark yok, tabiki birazcık daha güçlü (T30 için söylüyorum) sadece ton farkı var, vuruş farkı var (her sözümde bunların amatör yorumlar olduğunu unutmayın) CX300'ün kulağın içine girmesinden kaynaklanan avantajları da var tabi. Sesler daha detaylı ama benim kulağım mı alışık değil ne bu detaylar insanı bazen rahatsız ediyor.
    T30un menü sistemine ilk başta alışmak zaman alıyor. M tuşuna basılı tutarak menüye giriliyor ve dosya navigasyonuda burda. Ben hala bazen M tuşunun alttaki karşılığı olan Play/Stop tuşuna basıyor cihazı kapatıyorum yanlışlıkla
    FM radyo yok ve menü 4 tane ikondan oluşuyor. Alt menüler de çok kalabalık değil.
    Ses kalitesi olarak üst frekanslarda çok başarılı olmadığını (ama dikkat edin ben kendi kulaklığıyla dinlediğim kadar söylüyorum) ancak baslarda iyi olduğunu belirtmek istiyorum. Devam edecem...

     iRiVER T30 iNCELEMESi
  • Y şeklindeki kulaklıklarını hiç sevmedim. Hala IMP400 ümden kalan J şekillisini kullanıyorum. Böylesi daha kullanışlı geldi bana. Alışkanlık bide. O kulaklıkların kablosu kısa olduğu için , arkadaşıma diktirdiğim ve tamamiyle bizim tasarımımız olan bel askısı da çok kullanışlı oldu T30'u belime takıp cebime koyuyorum, bel askısı omayınca cihaz cebin en dibine düşüyor ve kulaklıklar kulağımdan çıkıyordu, biz de bu çözümü bulduk

     iRiVER T30 iNCELEMESi
  • İşte emektar MX200'ler... Cİhazla gelenlere göre tizleri yok olma seviyesinde, artık vokaller ve tizler çorbalaşmaya başlamış, eee 2 yıllık kulaklık, nerelere gitti geldi, ne maceralar atlattı, ne tuzlu sulara girdi çıktı, kaç kere içi açıldı temizlenmek için Ama basları bariz daha kuvvetli, sanırım burn-in olmuş bu 2 sene süresince



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klimt -- 6 Ağustos 2006; 19:33:42 >
  • işte...

     iRiVER T30 iNCELEMESi
  • Eski kulaklık & Yeni kulaklık (T30'la gelen)

     iRiVER T30 iNCELEMESi
  • Resimler biraz çok oldu sayfanın açılışını etkiliyor özürdilerim, ama ben araştırma yaparken en çok ihtiyaç duyduğum şeylerden biri de bu tarz resimler olmuştu o yüzden ekliyorum...

     iRiVER T30 iNCELEMESi
  • Tuşlara alışmak zaman aldı gerçekten ama şu anda sorun yok, cihazı tek elde tutarak tüm tuşlarla haşır neşir olabiliyorsunuz, bi de aklıma geldi T30'un T20'ye göre ne kadar kompakt olabileceğini gerçekten görebilmek için 1-1 maketini yapmıştım ve bu maketin içini doldurup cebime koyunca ''tamam! işte bu, T20'ye gerek yok bu da gayet küçük'' deyip karar vermiştim cihazı almaya Ama şimdi bakıyorum da maket pek başarılı değilmiş Cihaz tahminmden daha da kullanışlı (büyüklük açısından) çıktı...

     iRiVER T30 iNCELEMESi
  • Biraz da veri transferinden bahsedelim; Kutudan çıkan Media Player 10 'u kurdum, cihazı Bilgisayarım altında da 'ses aygıtı' olarak görebilmemize rağmen sürükle bırakla şarkı atarken hafızada ne kadar yer kaldığını görmek için mecburen MediaPlayer'ı açmak zorunda kaldım. Daha sonraları Media Player'da cihaza şarkı atmak için asıl yöntem olan Sync Device seçeneği altından albümleri ekleyip, sync'ye basıp şarkıların kopyalanmasını kullandım. Ama burda da şöyle bişeyle karşılaştım. Albümleri attıktan sonra T30'a baktığımda şarkıların sanırım id tag lardaki bigiye göre kendi kafalarınca klasörler oluşturduğunu gördüm. Mesela bilgisayarımdaki Dream Dance klasörünü Media Player ile cihaza kopyaladığımda cihazda 4-5 tane ayrı klasör gördüm. Dream Dance içindeki şarkıların hangi albümlere ait olduğunu görüp ona göre arşivlemiş. Bu hoşuma gitmedi, sırf bir şarkı için klasörler oluşmuş. Bi de cihaza ogg atmaya kalktığımda Media Player cihazınız bu formatı desteklmeyor deyip dönüştürmeye kalktı, sinir oldm...
    Sonuçta updater'ı kurdum ve mtp-ums dönüşümü yaptım. Şimdi usb mass storage device olarak her bilgisayarda görünüyor cihaz.ogg de atıp dinleyebiliyorsunuz. Hem sağ tıklatıp özellikler deyince ne kadar yeriniz kaldığını da görebiliyorsnz...


     iRiVER T30 iNCELEMESi


     iRiVER T30 iNCELEMESi
  • cucurrucucu (vallahi copy/paste yapmadım) gerçekten çok iyi inceleme olmuş.. eline sağlık..

    özellikle maket olayına hasta kaldım.. ülkemizde "bak bu parlak parlak ne güzel, bunu alalım" diyenler aklıma geldi de.. nese, demek istediğimi anladın sen.. tekrar hayırlı olsun..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXcom_Zkko -- 7 Ağustos 2006; 0:42:04 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: EXcom_Zkko

    cucurrucucu (vallahi copy/paste yapmadım) gerçekten çok iyi inceleme olmuş.. eline sağlık..

    özellikle maket olayına hasta kaldım.. ülkemizde "bak bu parlak parlak ne güzel, bunu alalım" diyenler aklıma geldi de.. nese, demek istediğimi anladın sen.. tekrar hayırlı olsun..


    gerçekten dostum yahu zaten şu sıralar gözüme en çok çarpan mp3 player iriver oluyor neredeyse ikinci br mp3 player alacağm eline sağlık
  • bilinçli tüketici cucurrucucu. gerçekten almadan önce imce elemiş sık dokumuş maket bile yapmı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Mithgor

    bilinçli tüketici cucurrucucu. gerçekten almadan önce imce elemiş sık dokumuş maket bile yapmı

    Cidden ya benim de dikkatimi çekti helal olsun cucurrucucu (cidden yazması zormuş ) Maket olayına koptum Çok iyi fikir,dahiyane
  • Güzelmiş saol ne kadara almıştı arkadaşın ?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.