Şimdi Ara

İrenis marka CAT 8.1 kablo iyi mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İrenis CAT8.1 kablo almayı düşünüyorum. 25 cm alacağım 130 TL, bayağı pahalıymış. Marka bilindik mi ve CAT8.1 kablo 100Mbps VDSL bağlantı için gerekli mi ayrıca ping ve hız değerlerinde iyileşme olur mu? Şu an CAT5e kullanıyorum.

    https://www.hepsiburada.com/irenis-cat8-s-ftp-ethernet-network-lan-kablosu-mavi-1-metre-p-HBV00000ZHJIH?magaza=proteldepo




  • 100 Mbps VDSL için gerekli değil. Elinizdeki CAT5e ile arasında hiçbir fark olmaz.

  • Evet, iyidir. 1 aydır kullanıyorum. Ben sağlamlık açısından ihtiyaç duyduğum için almıştım. Taş gibi ve kalın :). Kullandığınız kablo da herhangi bir kusur yoksa ping ve hız değerlerine etki edeceğini zannetmiyorum. Aşağıya fotoğraflarını ekledim. 2. foto'da CAT5 ile karşılaştırdım. Para sorun değilse alabilirsiniz. Aksi halde CAT6 veya CAT7 (daha sağlamdır) fazlasıyla iş görecektir.


    İrenis marka CAT 8.1 kablo iyi mi?
    İrenis marka CAT 8.1 kablo iyi mi?
  • 100Mbps pakete geçtim ama 70-75 arası hız alabiliyorum ping ise fazla iyi değil.2 kabloda sizde mevcutsa keşke bir test yapıp gösterseniz neyse madem hız ve ping performansa etki etmicek okadar para vermeye gerek yok, teşekkürler ilgilendiğiniz için.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WooDy.WooDPeCKeR -- 4 Mayıs 2021; 16:9:37 >
  • WooDy.WooDPeCKeR W kullanıcısına yanıt

    Rica ederim. O hız konusu büyük ihtimal kablo kaynaklı değildir. Gelen hız veya mevcut altyapınızın desteklediği hız o kadardır. Kablo fark etmeksizin hattımda değişen bir şey olmuyor. Performansa etkisi olmaz. CAT8 çok yüksek hızları desteklediği (40Gbps) ve dayanıklılığı için tercih ediliyor. Benim size önerim CAT7 olur. Zaten ben de 2. makinem de CAT7 kullanıyorum. Onun da link'ini aşağıya ekledim.


    Almak isterseniz önce satıcısına kablo resimdeki gibi gri ve yuvarlak mı diye sorun. Çünkü resimde görünen fat yani yuvarlak olsa da bazılarına yassı kablo göndermişler. Benim kullandığım resimdeki gibi.


    https://www.hepsiburada.com/ethic-cat7-patch-kablo-3-mt-pm-HB000004Q61H


    Alternatif olarak bunu da düşünebilirsiniz.


    https://www.hepsiburada.com/philips-swa1820-cat7-10-gigabit-kategori-7-rj45-ethernet-ag-kablosu-8m-p-HBV0000138G0P

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.