Şimdi Ara

İran’dan gaz akışı başlamadı, Türk heyeti İran’da(Kısıntılar gelebilir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bloomberg'in haberine göre, İran’dan Türkiye’ye gelen gazın kesilmesinin ardından Türk yetkililer İran'a gitti.

    İran’dan Türkiye’ye gelen gazın kesilmesinin ardından organize sanayi bölgelerine ve elektrik çevrim santrallerine yönelik doğalgaz kesintileri ve arkasından gelen elektrik kesintileri sonrası Türk yetkililer İran’a gitti. İran’ın gaz akışının başladığını duyurmasına rağmen henüz akış olmadığını belirten yetkililer, doğalgaz depolama tesislerinin devrede olduğunu, İran gazının tekrar düzenli akışının sağlanamaması durumunda kademeli elektrik kesintilerinin gündeme gelebileceğini belirtiyor.

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı verilerine göre, Türkiye, Azerbaycan gazını taşıyan TANAP hattından günlük 17,3 milyon m3 doğalgaz alıyor. Rus gazını taşıyan Türk Akımı’nda 46,9 milyon m3’lük kapasite kullanılıyor. Aynı şekilde yine Rusya’dan gelen Mavi Akım’da da 47,3 milyon m3’ün tamamı devrede. Buna karşın Bakü-Tiflis-Erzurum hattında günlük 19,1 milyon m3’lük kontrat bulunmasına rağmen hattan akış bu rakamı karşılamıyor. İran’dan da normal şartlarda günlük 28,5 milyon m3 gaz akışı olması gerekiyor. Tuz Gölü ve Kuzey Marmara depolama tesislerinin günlük üretimi 68 milyon; Hatay ve İzmir’deki iki FSRU gemisinin de toplam 56 milyon m3’e ulaşıyor. Bunlara ek olarak LNG terminalleriyle de birlikte Türkiye’nin günlük doğal gaz giriş kapasitesi 360 milyon m3’e ulaşıyor.

    Buna karşın gaz tüketiminin 20 Ocak’ta 290 milyon m3 ile tüm zamanların rekorunu kırdığına işaret eden bir yetkili, aynı tarihte 73 ilde kısıtlamaların başlamasına rağmen tüketim rekoru kırıldığını söyledi. Depolama tesislerindeki gazın yüksek tüketim durumlarında devreye girdiğini, bu stokların bekletilmediğini ifade eden yetkili, Kasım 2021’den itibaren artan günlük tüketimin karşılanması amacıyla Tuz Gölü ve Silivri’deki depoların da devreye alındığını ve tam kapasite çalıştıklarını ifade etti.

    Enerji Bakanlığı konu hakkında yorum yapmadı.


    BOTAŞ yetkilileri İran’da


    Geçen hafta İran’dan önce Türkiye tarafında gaz sızıntısı tespit edildiği ve bu nedenle akışın kesildiği duyurulmuş, ardından da akışın tekrar başladığı ifade edilmişti. Ancak Türk yetkililer, perşembe günkü kesintiden bu yana akışın devam etmediğini belirtiyor. İran’dan henüz gaz akışı bulunmuyor. İran kesintiler için Türkiye hattındaki gaz kaçaklarını gerekçe gösteriyor. Ancak Türkiye’ye göre iddia edilen kaçak tehlike sınırının altında ve yaz aylarında onarılması gereken bir problem.

    Üst düzey yetkilinin verdiği bilgiye göre BOTAŞ’tan bir teknik heyet sorunu çözmek üzere İran’a gitti. İlk değerlendirmelere göre İran, hattaki çalışmalarını ertelemeye hazırlanıyor. Kendi içinde bazı bölgelere gaz tedarik etmekte sıkıntı yaşasa da Türkiye hattının tekrar tam kapasite çalışması önünde bir engel bulunmuyor. Bu hafta içerisinde sorun aşılmazsa daha önce de uygulanan saatlik elektrik kesintileri tekrar Türkiye’nin gündemine gelebilir.


    Kaynak:

    BloombergHTbloomberght
    İran’dan gaz akışı başlamadı, Türk heyeti çözüm için İran’da
    https://www.bloomberght.com/irandan-gaz-akisi-baslamadi-turk-heyeti-cozum-icin-iranda-2297224







  • irani alalim sorun cozulsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klima veya UFO ile ısınanlar elektrik kesintisi ihtimali karşısında b planı bulmalılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 25 Ocak 2022; 17:1:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • doğru dedin hazreti erdoğan olmasaydı hala taş devrinden çıkamamıştık.. hatta hazreti erdoğana rağmen bazıları hala çıkmamış.. yazık yazık...

  • Zavallısın diyeceğim de oda değilsin..

  • ne saçmalıyorsun sen yine ya


    ne rahatı ne alışması ?


    korkudan doğalgazı yakamıyoruz zamlı faturalar yüzünden hayalperest

  • Yarın bir gün Amerika'ya Türkiye'ye yaptırım uygularsa İran'dan artık doğalgaz almayacaksınız derse ne yapıcaz. İran 2 gün gazı kesince kıyamet koptu, ileriye dönük hiçbir önlem proje yok.

  • Why Shy kullanıcısına yanıt

    Gercekten onemli bir nokta. Iran petrolune uygulanan bir uluslararasi ambargo var, Iran'a sadece gaz ticareti icin ambargo uygulanmiyor. Bize ambargo uygulamasina gerek yok, Iran'a ambargo uygulasalar yine Iran'dan gaz alamayiz.  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leipold -- 25 Ocak 2022; 19:2:27 >
  • BOTAS yetkilileri bugune kadar;


    1- Niye dogalgaz depolama tesislerinin kapasitesini artirmamis? (Tuzla'da hala yapimi devam eden dev bir tesis var, yilan hikayesi... Onun da acilis tarihi 2023 ne hikmetse! Isveren Botas - Yuklenici ICTAS)


    2- Niye mevcut dogalgaz depolama tesislerinin doluluk oranini artirmamis?


    3- Boyle bir senaryo olmasi durumunda neden B-C planlari yapilmamis? Iran'dan veya herhangi bir tedarikciden kesinti olmasi durumunda baska ulkelerden, ornegin Rusya'dan tedarik kapasitesi artirilamiyor mu?


    4- BOTAS yetkilileri bugune kadar niye kalkip Iran'a gitmemis?


    5- Bugune kadar NEDEN HICBIR ACIKLAMA YOK? (Bu zaten 4. maddeye bagli. Botas yetkilileri de anlasilan birhaber. Ya da bizden sakladiklari birseyler var... Iran'a borclarini mi odemediler?

  • lazer__ kullanıcısına yanıt

    Aynen elektriğe zam geldi diye ekmek paramıda kaptırmayayım diye elektrikli ısıtıcı bile çalıştıramıyorum.

  • "Fabrikalar şalter indiriyor! 30 bin işçi evlerine gönderiliyor

    Tekstil kenti Denizli’de elektrik kısıntısı nedeniyle organize sanayi bölgesinde çalışan 30 bin işçi bu gece yarısından itibaren üç gün çalışmayacak. Kentte doğalgaz sorunu yüzünden çok sayıda haddehane ile kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle 40’a yakın mermer firması hafta başından bu yana üretimi durdurdu. Sadece mermer sektöründe çalışmayan işçi sayısının ise bin 500’ü bulduğu belirtiliyor."

    hep rahatlıktan dimi...

  • Plan, program SIFIR. Büyük bir felakette neler yaşanır neler.

    AKP nin iş bilmez olduğunun kanıtı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kombi kullananlar b planı yapmasın mı, kombi elektrikle çalışmıyor mu ?  

  • Neyi kınadılar ise başlarına geliyor [sm=icon_ohmygod.gif bir elektrik kesintilerimiz eksikti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Leipold kullanıcısına yanıt
    Bu mesaja kalbımı basarım.

    Ama ticari sır kardeşim, cevap veremeyiz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.