Şimdi Ara

İran Bitcoin'i yasakladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    İran Merkez Bankası'nın teknolojiden sorumlu başkan yardımcısı Nasır Hakimi tarafından yerel basına yapılan bir açıklamada; İran içerisinde Bitcoin ile yapılacak olan her türlü işlemin yasa dışı olduğunu belirtti.
     
    Hakimi, Bitcoin hakkında alınan bu kararın, söz konusu kripto para biriminin kara para aklamada kullanılmasına dayandığını ve bu sebeple Para Aklama ile Mücadele Yüksek Konseyi'nin Bitcoin'i yasakladığını belirtti. Ayrıca Hakimi, fiyat dalgalanmasının çok olması ve yasal riskler içermesi sebebiyle Bitcoin kullanımını tavsiye etmediğini belirtti.
     
    Yapılan açıklamada, Bitcoin'in içerdiği risklerin yanı sıra Bitcoin'i sınırsız şekilde para kazanmanın bir yolu gibi gösteren ve "piramit usulü" çalışan şirketlerden de bahsedildi. İnsanların bu tarz şirketlere inanmaması gerektiği söylenildi.
     
     
     
    İran'da enerji kullanımının ucuz olması sebebiyle Bitcoin madencileri oldukça artmıştı. Yetkililer, her Bitcoin madenciliği makinesinin bir günde, 24 konutun günlük elektrik kullanımıyla aynı derecede enerji harcadığını belirtti.

    İran polisi, son haftalarda İran'ın çeşitli yerlerinde düzinelerce yasa dışı Bitcoin çiftliği tespit etmişti. Yasa dışı Bitcoin madenciliği yapanlar, boşaltılmış fabrikaları Bitcoin madenciliği için kullanıyorlardı. Yetkililer, geçtiğimiz günlerde Tahran'da şu ana kadar buldukları arasındaki en büyük yasa dışı Bitcoin madencilik çiftliğini bulmuştu. Tahran'daki bu büyük yasa dışı Bitcoin madencilik çiftliğinin günlük enerji tüketimi, 60 evin bir yılda kullandığı elektrik miktarıyla aynıydı.
     
    İran'daki birçok insan, yaptırımlar sebebiyle, uluslararası alanda Bitcoin ile para transferi yapıyordu. Hakimi tarafından yapılan açıklamayla duyurulan yeni yasakla bu kullanım da artık ortadan kalkacak. 







  • İlgiyi daha çok arttıracaklar yani.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dini mekanlari dunyevi emelleri icin kullanim o kadarartmis ki Iran kokten yasaklamakla cozum uretmis. Gecenlerde Iran Camilerinde elektrik bedava diye somurenler tum dunyaca haber olmustu. Hem islami hem de kendi ulkelerini daha da rezil etmislerdi . Yobazlarin yozlasmasi ...

  • bence kripto paralar iran, bizim gibi dolar bağımlısı ülkelerin kurtuluşu. bu şekilde amerika dünyadaki parayı kontorl edemeyecek düzeye gelecek. eğer dolar kullanmaya devam edersek abd nin her para transferinden her işlemden haberi olur ve iki ülke arasında gizli kapaklı iş yapamaz. bu sebeple tüm ülkelerin kripto paraları desteklemesi şart.

  • E böyle yaparlarsa yasaklarlar tabii ki.

    B*kunu çıkarmışlar afedersiniz. İngilizcesi olmayan için; Bizdeki gibi ücretsiz elektrik tüketimi yapan camilerin uygun yerlerine mini farmlar kurmuş manyaklar.

    Ha bu arada, demek ki swift sistemini pek sevmiş iran





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astegon -- 9 Temmuz 2019; 15:57:14 >
  • eleştirenler neden eleştiriyor anlamış değilim yerinde bir karar olmuş 1 yatır 1000 al mantığı ile ilerleyen bir sistem ancak saadet zinciri olur bu sistemde çoğu kişinin zengin olduğu söyleniyor peki bu siteye 10 dolar giriş yapılıpta bitcoin değeri artınca 100 dolar çıkış (misal) yapılması mantıklı mı şimdi bitcoini olanlar sistemde bekletmeyip parayı bozdursa anında nakitsiz kalıp sistem çöker o zaman yatırım yapanların aklı başına gelir.

  • Arkadaş ben bıktım artık bu otoriter baskıcı devletlerden ya.
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Akkuyu da Bitcoin vs madenciligi yapan bir yapilanma Nukleer Reaktorun kapasitesi ustunde enerji calistirilmasi patlamistir! Bu durum depreme gerek kalmadan ilk yilinda nukleer santral patlamasi ile Akdeniz basta olmak uzere Avrupa Asya ORtadogu ulkeleri radyoaktif maddeden etkilenmistir...

    Ruslarin islettigi ama operatorlerin Turk olanlarinin hepsinin parmagi oldugu bu fiyaskoda insanlik sucunda Turkiye imajini fena cizdirmistir...

    Iktidar Allah'in izniyle demistir ...
  • biri çıkıp iranı yasaklamalı bence
  • bitcoin'i hangi mezhepler onaylıyor !?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 10 Temmuz 2019; 8:8:40 >
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    1 Ne alaka,
    2 Nükleer santralden fazla güç çekince patlamaz, sen zaten ürettiğin ısı enerjisini reaktör çeperine zarar vermeden tamanını elektriğe dönüştürmüşsündür.

  • majestiktk M kullanıcısına yanıt
    Bence de bize faydası olacak ancak kripto para bitcoin kadar çok dalgalanmamalı ve herhangi bir şirketin elinde olmamalı.

  • raxetul kullanıcısına yanıt
    Tokaimura Japonya, 30 Eylül 1999

    Yakıt üretim tesisinde iki çalışan çok fazla sıvı uranyum çözeltisini güvenlik kurallarını ihlal edecek biçimde karıştırdı. Zincirleme reaksiyon başladı ve radyoaktif madde yayıldı. Üç çalışanın ikisi birkaç ay sonra radyasyon hastalığından öldü, 400'den fazla insan çeşitli seviyelerde radyasyona maruz kaldı. Bir yıl sonra pahalı bakım masraflarından kaçınmak için, çok önemli güvenlik raporlarıyla oynandığı anlaşıldı.

    Ruslar anlasilan ucuza halletmis! ...
    http://www.greenpeace.org/turkey/tr/campaigns/nukleersiz-gelecek/riskler/guevenlik-kazalar/

    Yukardaki adreste istersen TEK TEK oku digerlerini de ...


    Mesele zaten isine gore yapilmamasi veya beklenmedik dis etmenleri de hesaba katamamis olmak.

    Sonra da derler takdiri insani pardon ilahi derler....




  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Yakıt üretim tesisi olduğunu sen yazmışsın, benim dediğim "nükleer santralde daha fazla güç üretilim gibi bir yaklaşım ile çalıştırma olmaz". Yazdığımı ve kendi yazdığını dikkatlice okumanı öneririm, öyle büyük harflerle de tek tek yazmıyorum. Tek tek de okudum, bir maddede bile fazla enerji üretilmesi için yanlış işlem sonucu diye bir şey yazmıyor.
    Ayrıca yolladığın bağlantıda Çernobil'de güvenlik testi nedeni ile kaza olduğu belirtilmiş. Dizisinde bahsedilmesinden yıllar önce Wikipedia'da okuduğum ve dizisinde bile bahsedilen bir durum var. Çernobil'in sebebi test değil! Çernobil'in sebebi bir mühendis ve bir kaç teknikerin çalışan reaktör üzerinde deney yapmaya kalkmasıdır. Kaldı ki tasvip etmediğim deney başarılı olsaydı bugün Fukushima falakatini de yaşamıyor olacaktık çünkü tam da Fukushima kazasının senaryosunun çözümü için yapılmaya çalışılmış bir deneydir bu.

    Greenpeacehttps://www.greenpeace.org/turkey/Global/turkey/report/2010/5/bp-deepwater-petrol-felaketi.pdf bağlantısındaki eleştirdiği BP'nin lobi faaliyetlerinde kendisinin de tonlarca para aldığından bahsetmeyen bir örgüt.


    Nükleere bayılmıyorum ama fosil yakıtların zararlı etkisi kat kat daha büyük iken ve ciddi lobilerin kontrolünde iken maalesef sürdürülebilir enerji için nükleer gerekli diyorum. Bunu da boşu boşuna demiyorum. Her sene dünyanın başlıca ülkelerindeki ve Türkiye'de enerji üretiminin kaynak oranlarını takip edip Twitter hesabımdan zaman zaman paylaşan birisiyim.


    En son olarak herkesin okumak için heveslendiği övdüğü MIT'de kampüs için içinde çalıştırılan nükleer reaktör videosunu paylaşarak bitiriyorum.
    https://www.youtube.com/watch?v=5QcN3KDexcU&t=1s

    Konu nükleer enerji olmadığı için bu mesajdan başka mesaj da yazmamaya çalışacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raxetul -- 12 Temmuz 2019; 12:40:59 >




  • raxetul kullanıcısına yanıt
    Meselenin ozunde her iste Turk tipi akli sira kurnazlik cakallik vs ile tum tedbirleri eksiksiz alininca riski dusuk olan Nukleer Enerji Turk stili bakis acisi ile felaketlere gebe olacagina vurgu yapmaktayimdir.

    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/ankarada-nukleer-madde-operasyonu-kaliforniyum-maddesi-ele-gecirildi-40777178
    https://www.ntv.com.tr/dunya/turkiyenin-nukleer-aski-avrupayi-sasirtiyor,rxwJ96ivaEey-s4ONnG1tg


    Turkiye'de ayrica Nukleer Santral olmamasina ragmen sivil vatandaslarin buldugu sakatlanip oldugu nice nukleer felaketler de yasanmistir. Turkiye'de nukleer parcalar hurdacilardan tutun sokakta misket vs sanan vatandaslara kadar bircok sekilde ulu orta sacilmistir.

    Nereden geliyor bu rezaletler ?!




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.