Şimdi Ara

İRAN'A ARABA İLE GİTMEK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
26.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İran'a özel arabamla gitmek istiyorum, daha önce giden arkadaşlardan bilgi almak istiyorum.
    1-) Uluslararası ehliyet ŞART MI? Fiili durumu merak etmekteyim, Iran polisleri bakıyor mu?
    2-) Triptik belgesi almak gerekiyor, sınır kapılarından alabilir miyim? Ücreti ne kadar? Geçerlilik süresi nedir?
    3-) Yeşil sigorta iran için gerekli mi? Herhangi bir sigorta şirketi yapabilir mi? Turing kurumundan yaptırmak pahalı sanki.
    4-) Kaskom var, yurtdışı teminat ekletmeliyim, tahmini ücreti ne kadar?
    5-) Iran için triptik belgesi için 200 usd teminat yatırmam gerekiyormuş, geri alabilmem için nelere dikkat etmeliyim?
    6-) İran'dan çıkarken yakıt vergisi ödeniyormuş, bu konu hakkında bilgisi olan var mı?
    7-) Hangi kapıdan çıkış yapmalıyım? Hangi kapıdan giriş yapmalıyım? Rahatlık, kolaylık, sıra beklememek gibi nedenler için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Merhaba hocam. Araçla iran gezisi yapabildiniz mi ?

    Bende aracıyla İranı gezmek istiyorum.

    Eğer aracinizla gittiyseniz tavsiyelerinize ihtiyacım var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haberdar etmeyi unutmuşum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZeSeBa -- 17 Temmuz 2017; 10:7:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu konu da bana da bilgi lazım
  • Öncelikle araç sahibi iseniz sorun yok. Araç sahibi değilseniz araç sahibinden vekaletname alıyorsunuz. Bu işi çözdüysek 2. adım turing ofisinden triptik belgesi için ruhsat vs evraklarla yurtdışına çıkış yapacağımızı belirtip başvurumuzu dilekçesiz direk olarak yüz yüze yapıyoruz. ( istanbul,Gürbulak veya Yüksekova turing ofislerinden bu işi halledebilirsiniz)

    Ofis adreslerini linkte bulabilirsiniz. Bu ofislerde aşağı yukarı 1 saatlik işiniz var. Gümrük öncesi geçikmemek ve konaklamak zorunda kalmamak için ofis çalışanının cep telefonlarını yanınıza not alın.

    http://www.turing.org.tr/triptik-burolari/



    3. adım Triptik belgesinden sonra gümrükten çıkış iran gümrüğüne giriş yaparken araçtaki sürücü hariç diğer yolcuların pasaport kontrolü ve mühür için yaya geçiş noktasına yönlendirin. İran gümrüğü çıkışında onları tekrar araçınıza alabilir veya kontrol sonrası gelip araça binebilir gümrükten araç içerisinde geçebilirler. Sürücünün evrakları kendisi takip edebilir veya bir takipçiye işlemleri yapması için bir miktar ücret karşılığında ( 15-20 TL) yardım alabilirsiniz. Evraklarınızı alıp veriken eksiksiz şekilde kontrol edin. Dalğınlığa veya atlamaya gelmez çıkışta zor durumlar yaşarsınız. Sizden irana giriş yapabilmeniz için sigorta isteyecekler . Sigortayı kalacağınız süre kadar veya 1, 3 aylık yaptırabilirsiniz. Sigorta isini yapan gumrukte bir kac firma mutlaka vardır. Fiyatlarini sorup ogrenin uygun olanina yaptirin. Sürücü kendi pasaportuyla 3 ay araç triptik belgesi ile araç en fazla 6 ay iranda kalabilir. sigortanızda tamamsa gümrükten çıkıp iranda serbestçe dolaşabilirsiniz. Gümrükten çıkmadan son kez evraklarınızı tam olarak kontrol edin aceleye getirmeyin.

    Gezi dönüşü iran gümrüğüne girmeden yakıt deponuzu full doldurun. Çünkü sizden depo miktarınız hesaplanarak boş dolu bakmazsızın yakıt farkı olarak 200 -500 TL gibi ücret ödemenizi isteyecekler. Mecburen ödeme yapacaksınız yoksa imza ve mühür olmadan çıkamazsınız.

    Navigasyonsuz yolları bulmanız çok zor olacaktır. En güzeli iran gümrügünden çıkar çıkmaz pasaportunuzla gidin bir irancell hattı alın ve akıllı telefon navigasyonundan faydalanın derim. Ayrıca araç tutucu aparatınızıda cama yapıştırıp rahat edin. Her an lazım olacak bir cihaz. İrandaki arkadaşlar bana Türkçe bilen her yerde bulunmaz kendi başına gitme desede bu şekilde iranda kendi başıma her yere gitmiştim. Köy köy şehir şehir dolaştım ve bir kere kaybolmadım yanlış yola sapmadım.



    Kendovanı en sonlara bırakın ama orayı görmeden gelmeyin.



    İyi yolculuklar şimdiden .





    FACEBOOK ta bir gruptan alıntıdır. Bu arkadaş aracıyla gitmiş fotoğrafları vardı. Gruba girip bakabilirsiniz.(Grup adi =İRAN GEZİ TOPLULUĞU )

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ZeSeBa kullanıcısına yanıt
    Bilgiler için teşekkürler. İrana girişimden 17 yıl geçince belki birşeyler değişmiştir düşünmüştüm, ancak 1 adım yol almışlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.