Şimdi Ara

iPhone X den iPhone 8 Plus'a geçmeyi düşünüyorum. Geçen var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
15.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Uzun süredir 10. yıla özel cihazını bekliyordum, hatta gün saydığımı bile bilirim bir hevesle iPhone X aldim ama maalesef gerçekten beni tatmin etmedi arkadaşlar. Bu konuda çok eminim. İlk başlarda güzel geldi, belki kafada büyüttüm ama daha sonra sanki iPhone kullanıyor hissiyatı alamadım. Apple'a yakışan veya bugüne kadar çıkarttığı tasarım zincirinden öyle bir kopmuş ki anlamak zor. Benim için önemli değil fakat eskiden her yeni iPhone çıkınca çevremizde görürdük. Ben bugüne kadar kimse de X görmedim. Ayrıca tasarımı fena değil desem de X almak için sattığım 8 Plus'umun yeri ayrıydı.


    Sizlere sorum şu; bu içime sinmeyen ve aşırı büyütülen ama içinin boş olduğunu sadece bilinçli Apple kullanıcılarının bildiği cihazı satıp 8 Plus 256 alsam mı?



    Ayrıca; elindeki cihaz son model teknoloji Apple'ın en pahalı aleti deyip beni satmaktan vazgeçirecek kadar güzel bir yorum yapar mısınız?


    Şuan ne yapacağım hakkında bir fikrim yok. Sadece X'imi satıp 8 Plus alayım mı asıl sorum budur. Lütfen önyargılardan sıyrılarak bana detaylı ve yol gösterici bir tavsiye verin. Sizlerin fikirlerine daima güvendim. Bundan sonra da güveneceğim ama benim için X içi hava dolu fakat boş bir cihaz olarak geldi. Bunun aksini savunanlar olacaktır, önemle söylemek istiyorum herkesin düşünceleri farklıdır. Ben 8 Plus daha iyi derim diğeri X der bu iş böyle gider.



    Bir de fark ettiniz mi Apple dünyasında forumlarda, YouTube kanallarında X çıkmadan veya çıktıktan kısa bir süre hep X övüldü, insanlar telefonu deneyimledikçe sanki iPhone X hiç teknoloji piyasasında yok. shiftdelete net gerçeği görmüştür ki sürekli karşılaştırmalarını 8 Plus ile yapıyor.



    Burada fanboyluğa girmeden dengeli bir şekilde tartışalım istedim. Buyurun; konu sizin :)



  • Valla Giansellocuğum, uyanıyor olman güzel. Bence o cihazı aldığın için pişmanlık duyuyorsun ve bizim de senin düşünceni pekiştirmemizi istiyorsun :)

    Benim mevzuyu biliyorsun, hep 50₺'lık alanlar gibi ben de hep 5s kullananlardanım :) Harika özellikli ve tasarım harikası bir android cihaz aldım. iPhone 5s'ten sonra ilk kez Android tarafından bir cihaz bu kadar heyecanlandırmıştı beni. Hemen aldım. Apple mı, bu saatten sonra benim için yok :)

    Bence sen de elindekini sat, düşük model bi cihaz (iPhone 5s, 6 vs) al. Artı başka hobiler edin. Ne bileyim, kitap oku, kurslara yazıl falan :) Apple bi yerden sonra bağımlılık yapıyor :) Kafayı onunla bozuyorsun.

    Özetle, sat kurtul. Düşük model cihaz al. Unutma, elindeki uçak değil, telefon. Arayıp, mesaj atacaksın. Senin mevzu, telefonu telefon gibi kullanmamaktan kaynaklanıyor :)
  • Merhaba. Bence X sahiden iyi bir cihaz. 7 plus ı sattım şimdi elimde değil ama satmadan önce elime aldığımda ben bunumu kullandım 3 yıl dedim. X e göre çok eski model gibi geldi. Ben memnunum X ten ama tabiki memnun olmayan olacaktır. İçinize sinmemiş bence 8 plus alın oda çok iyi cihaz şu anda, hem daha büyük ekran. X kullandıkça memnun olmayacaksınız gibi bence 8 plus en iyi seçenek. X i sevmem tamamen kendi tercihim sevmeyenide anlıyorum tabiki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -tayfun- -- 2 Şubat 2018; 20:59:22 >
  • Attan inip eşeğe binmek istiyorsun
  • tam ekranı bırakıp tekrar çerçeveye geçme bence



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drjacob -- 2 Şubat 2018; 21:25:22 >
  • asleir A kullanıcısına yanıt
    Yok canım biraz daha abartın attan inip yayan kalmak istiyorsunuz deyin. Çünkü İphone 8 2013 senesinin telefonu olduğu için sizin dediğiniz tabir az kalıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ranegade95 -- 2 Şubat 2018; 21:54:14 >
  • Valla Giansellocuğum, uyanıyor olman güzel. Bence o cihazı aldığın için pişmanlık duyuyorsun ve bizim de senin düşünceni pekiştirmemizi istiyorsun :)

    Benim mevzuyu biliyorsun, hep 50₺'lık alanlar gibi ben de hep 5s kullananlardanım :) Harika özellikli ve tasarım harikası bir android cihaz aldım. iPhone 5s'ten sonra ilk kez Android tarafından bir cihaz bu kadar heyecanlandırmıştı beni. Hemen aldım. Apple mı, bu saatten sonra benim için yok :)

    Bence sen de elindekini sat, düşük model bi cihaz (iPhone 5s, 6 vs) al. Artı başka hobiler edin. Ne bileyim, kitap oku, kurslara yazıl falan :) Apple bi yerden sonra bağımlılık yapıyor :) Kafayı onunla bozuyorsun.

    Özetle, sat kurtul. Düşük model cihaz al. Unutma, elindeki uçak değil, telefon. Arayıp, mesaj atacaksın. Senin mevzu, telefonu telefon gibi kullanmamaktan kaynaklanıyor :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon FR -- 2 Şubat 2018; 21:59:50 >
  • Leon FR kullanıcısına yanıt
    bu konuyu biraz düşüneceğim sevgili @LEON FR


    tavsiyeler için teşekkürler ama sadece ben değil bir çok X kullanıcısını memnun etmedi ve 8 Plus'a geçti diye haberler alıyorum. Bilemedim arkadaşlar yol göstermek size kalmış, ben sadece hangi yoldan gideceğime karar vereceğim.


    Tavsiyeleriniz önemli lütfen devam edin
  • [Bu mesaj üye isteğiyle silinmiştir.]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandK -- 27 Mart 2021; 10:38:30 >
  • X varken halen i8Plus düsünmek sacma. Ekran kasa orani birkere cok itici.
  • - Elindeki cihaz son model teknoloji Apple'ın en pahalı aleti deyip beni satmaktan vazgeçirecek kadar güzel bir yorum yapar mısınız?
    - Yapamam

    İki arkadaş aynen sizin dediğiniz gibi tabiri caizse "bu modelin çıkması için gün saydık" denebilir. Normalde yeni iphone modelleri çıktığında hemen çıktığı gibi alırım. Ama x modeli çıktığında bu defa farklı cihazlar geldiğini düşünüp hemen almadım. Bekledim, x kullananların yorumlarını okudum, incelemeleri izledim falan. Bahsettiğim iki arkadaş (yani biri ben) düşündük taşındık ve farklı modeller alacağımızı söyledik. Ben x modelini hiç düşünmedim ve gidip 8 plus aldım. Arkadaş kullanmam lazım alıırız dedi gitti x aldı ve 4-5 gün önce dayanamayıp cihazını sattı ve 8 plus aldı. X sadece tasarım olarak yenilikçi başka bir şey söyleyemem. Tasarım olarak yenilikçi derken çok iyi bir tasarımı olduğunu söylemiyorum demek istediğim diğer iphone modellerine benzemiyor ve çerçeve oranı iyi bundan bahsediyorum. En kötü yani touch id yok (zaten almama sebebim bu sayılır). Mesela örnek vermek gerekirse size şöyle anlatayım: 8 plus telefonum masanın diğer (ama uzanabileceğim) köşesinde olduğunu varsayalım (genelde böyle olur zaten yada kafede evde başka bir yerde cihazı masada diye düşünün). Çok yoğunsunuz ve o sırada almanız gereken bir mesaj veya bir gönderi geldi yoğunluğunuzdan dolayı bakamadınız daha sonra bakmayı düşündünüz. Bahsettiğim senaryoda 8 plus ve x modeli karşılaştıracağım. Daha sonra bakmayı düşündüğümüz an geldi ve cihazımızı şuan 8 plus diye düşünüyoruz. Sadece kilit ekranını açıp gelen mesajı sağa doğru kaydırmak ve kilit açılması için parmağı okutmak yada kilit ekranını hiç açmadan direk parmak izini okutup bildirimlerden mesajı okumak. Bu senaryoyu şimdi x modelinde düşünelim. Önce masada duran cihazı uzanıp alıyorum. Sonra kilit ekranını açıyoruz, yüzümüzü okutuyoruz, kilit ekranının açılması için ekranı yukarıya ittiyoruz felan. Zaten masanın üstündeyken cihazı parmak izini okutup açma gibi bir şansın yok. İlla telefonu masadan alacaksın ve yüzünü okutacaksın. Boşu boşuna fazladan iş. iPhone'nun en önemli özelliği olan sadelik ve kolay erişimi zaten unutuyoruz. X modeli bugüne kadar alıştığımız iphone hissiyatlarının dışında ios yüklü başka bir cihaz gibi olmuş. Ayrıca yüz tanıma gayet iyi ama kusursuz değil. İlla iyi açıda tutmak gerekiyor ve müthiş karanlık bir yerde olmamak gerekiyor. Doğru açı önemli öyle touch id gibi istediğim parmaklarımı tanıtırım kilidi açarken istersem parmağımı dik tutarım istersen yan tutarım konforun zaten yok. Burada yapmamız gereken bu sene çıkacak yeni x modelini beklemek. Bakalım yeni model ekran içinde touch id ile gelecekmi yada touch id artık bitti deyip yüz tanıma ile devam mı ona göre yolumuzu izleyelim bizde. Kısacası tasarım olarak güzel (bu arada çentik benim pek gözüme batmadı) ama kullanıcı deneyimi o pratiklik yok. Dediğim gibi yeni x modelini görmek lazım o zamana 8 plusmı alırsınız yada mevcut x modeli ilemi beklersiniz siz bilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmckr -- 3 Şubat 2018; 9:24:6 >
  • x kullanıyorum ve bence orjinal ve özel bir telefon.
    ama belliki büyük ekran seviyorsunuz, bekleyin çıkacak olan x plus modelini alırsınız derim.
  • Sizin yaşadığınız durum biraz benimkine benziyor ben de S8 den X e geçtim ilk bi hafta herşey güzeldi sonra dedim ki ben buna 6400 lira para verdim S8 den ne farkı var ve telefondan soğumaya başladım.
  • Bence çok boş vaktiniz var ve anlamsız şeylere kafa yoruyorsunuz.
    Bir defa bir cihaza 6000-7000 TL vererek gaflette bulunmuşsunuz 2500-3000 liraya iPhone 7-7Plus ya da Samsung Galaxy S8 - S8Plus gayet yeterlidir tüm ihtiyaclarınızı görmek için...Kalan para üstüne bir çok şey alınabilinirdi hatta spora yazılabilinir hatta görmediğiniz bir ülkenin önemli bir yeri gezip gelinebilinirdi.
    Madem aldınız boşuna satıp da maddi olarak bir kere daha zarara girmeyin ve cihazın keyfini çıkarmaya bakın haa yok telefonu aldım pişmanım diyorsanız bu kadar önemsiz bir konuyu kafaya takmanıza gerek yok canınız ne istiyorsa onu yapın.
  • PesimistChe kullanıcısına yanıt
    teşekkürler yorumunuz için hocam :)




    arkadaşlar biraz düşündüm de X'i satıp 8 Plus alınca yine zarara gireceğim. + olarak eski nesil bir tasarım da cabası. Bir yandan 8 Plus'a daha çok alıştığım için ona geri dönmek istiyorum, bir tarafdan da hem en son model elimde boşuna zarara girme ve telefonunu kullan diyorum.



    Ben büyük ihtimal X ile devam edeceğim beyler, sizce doğru birşey mi yaparim? Yoksa sat X 8 Plus al mı dersiniz -ki çoğu kişi alma diyor.
  • cihazın tipi dışında teknik olarak 1 tane bile cezbedici yanı yok (ki benim için tipi de önemli değil)

    kesinlikle iphone 8 plus'a dönün derim





    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defected -- 3 Şubat 2018; 13:43:51 >
  • defected kullanıcısına yanıt
    bak şimdi hocam tam karar veriyorum derken yorumunuz beni yine kararsızlığa itiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Giansello -- 3 Şubat 2018; 13:34:50 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Giansello

    bak şimdi hocam tam karar veriyorum derken yorumunuz beni yine kararsızlığa itiyor

    zarar edecekseniz geçmeyin tabii ki

    ben kullanım rahatlığı açısından değerlendiriyorum

    yok çerçevesizmiş, çentikmiş, tipi harikaymış masaya koyunca adam sanıyorlarmış falan

    boş beleş ergenler düşünsün

    kıyafet mi alıyoruz, ayakkabı mı alıyoruz? banane telefonun tipinden

    parmak izi okuyucusu yok ve ekrana her bakmak istediğimde kaldırıp yüzüme tutmak zorundayım. dünyanın en büyük ameleliği bu BENİM İÇİN (tekrar yazayım şimdi gaza gelip laf sokmaya çalışanlar olacaktır) BENİM İÇİN EZİYETTEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL. KİŞİSEL FİKRİM. RAHATSIZ OLMAYAN VARDIR SAYGI DUYARIM.



    ha işim dolayısıyla test cihazı olarak mecburen kullanıyoruz. şirketteki çekmecede yatıyor öyle.

    önümüzdeki yıl artık iphone x2 mi olur iphone xi mi olur neyse, zaten ekrandan parmak izi okuma koyacaklar. o zaman düşünülebilir.
  • Şu dikey kamerayı bi ben mi itici buluyorum? 3S ten beri iphone kullanıyorum 3s-4-5-6-6s-7Plus olmak üzere ama X benim için tam bir hayal kırıklığı oldu. 7 plus ile eylüle kadar devam. Düzgün tipte bir telefon tanıtmazlarsa Note 9 bekle beni.
  • Beyler büyük ihtimalle iPhone X'e şans vereceğim satmayıp. Bir yandan rengine hasta olduğum 8 Plus Gold bana doğru göz kırpsa da sizlerin yorumlarını dikkate alarak X'imi kullanmaya devam edeceğim. Buradan bu konu hakkında tartışabiliriz.





    Herkese yorumları için teşekkür ederim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asleir

    Attan inip eşeğe binmek istiyorsun

    Şu Apple fanboylarını anlamak zor. iPhone X tanıtılmadan 5 dakika öncesine kadar iPhone 8'e en iyi telefon gözüyle bakarsınız, iPhone X tanıtılınca eşek yaparsınız diğer ürünleri. Siz forumu bi' rahat bırakın da düzgün öneriler görelim şu forumda.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.