Şimdi Ara

iPhone SE (2020) ile iPhone 8 arasındaki farklar nelerdir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kasaları aynı iç yapıları neredeyse tamamen farklı olan bu iki modelin arasında kalanlara faydası olması açısından açılmış bir konudur.

    - Apple A13 SoC
    İki model arasındaki en can alıcı fark diyebiliriz. iPhone SE, iPhone 11’de kullanılan A13 yonga setini kullanıyor. Performans olarak bakarsak iPhone SE için iPhone 8 görünümlü iPhone 11 diyebiliriz. iPhone SE hız olarak iPhone 8’den ~%38 daha hızlı CPU ve ~%80 daha hızlı GPU ünitesine sahiptir.

    - Daha iyi kamera ve geliştirilmiş portre modu
    Apple bu model için şimdiye kadarki en iyi tek kameralı model diyor. iPhone XR’de de tek kamera olduğunu düşünürsek bu açıklamadan anlaşıldığı üzere iPhone SE’de iPhone 11’deki kamera donanımı ve yazlımını kullandığına işaret ediyor. A13’ün yapay zeka ve fotoğraf işlemedeki etkisinin önemli derecede etki ettiği açık şekilde görülüyor.

    - HDR video kaydı
    iPhone SE 4K çözünürlükte 30 kare/saniye hızında HDR video çekim yapabilmektedir. Daha akıcı bir deneyim isteniyorsa 1080p çözünürlükte 60 kare/saniye HDR video çekilebiliyor. iPhone 8’de ise HDR video kayıt özelliği yoktur. Evde 4K monitörünüz yoksa 4K çekim bu telefon için gereksiz denilebilir. 1080p fazlasıyla ihtiyacınızı fazlasıyla karşılayacaktır. Hem de 60 kare/saniye ile daha akıcı bir görüntü elde edilmiş olur.

    - Ön kamerada portre çekim
    iPhone 8’de olmayan bir başka özellik de ön kamerada portre çekim özelliği. Özellikle ön kamerada bokeh efekti görmek isteyenler için elzem denilebilir.

    - Video çekiminde stereo ses kaydı
    Video çekiminde seslerin geldiği yönlerin ayırt edilmesini sağlayan ve işitme duyusunun doğasına daha uygun yapıda kayıt yapılmasını sağlayan bir özellik. Bu özellik de iPhone 8’de yoktur.

    - 3GB RAM
    Bilindiği üzere iPhone 8’de 2GB RAM mevcut. Çoklu uygulama kullanımlarında 3GB RAM iPhone SE’ye önemli bir avantaj sağlayacaktır. Ayrıca ileride çıkacak bazı yüksek hafıza isteyen oyunlarda da bellek darboğazı yaşamasını önleyecektir. Örnek vermek gerekirse Fortnite’ın minimum 2GB RAM ve üzeri bellekli cihazlarda çalışıp 1GB RAM’li iPhone 5s/iPhone 6 gibi cihazlarda çalışmaması örnek verilebilir.

    - Wi-Fi 6
    iPhone SE’deki Wi-Fi 6 iPhone 8’deki Wi-Fi 5’ten %40 daha hızlı veri transferi sağlar. Bunların yanında Wi-Fi 6’nın bant genişliği daha yüksek, güç tüketimi daha az ve gecikme süresi daha düşüktür.

    - Çift SIM ve eSIM özelliği
    Eğer iki hat kullanıyorsanız iPhone SE bu sayede iki telefon taşımaktan sizi kurtaracaktır. Ayrıca ileriye dönük eSIM teknolojisi de yine iPhone 8’de bulunmayan bir özelliktir.

    - Haptic Touch
    iPhone 8’de bulunan 3D Touch iPhone SE’de yerini Haptic Touch’a bırakıyor. Esasen 3D Touch’ın Haptic Touch’a göre daha pratik olduğunu söylemek mümkün. Çünkü iPhone 8’de bulunan 3D Touch ekrana basma kuvvetiyle çalışan bir özellikken Haptic Touch belirli bir süre ekrana basılı tutularak çalışan bir özelliktir. Dolayısıyla da 3D Touch’ın tepki süresi Haptic Touch’a göre daha kısadır. Tabi arada çok mühim bir süre farkı yok. Yaklaşık olarak 60 santisaniyelik bir fark vardır.

    Bunun haricinde tasarımsal olarak tek fark arka kısımdaki Apple logosunun iPhone 11 serisinde olduğu gibi ortaya alınmasıdır.

    Arada kalan arkadaşlara umarım yardımcı olmuştur. Yanlış bir bilgi varsa uyarabilirseniz sevinirim.







  • işlemcisi değişmiş yetiyor zaten bir de pil'de gelişmeler varmış
  • drjacob kullanıcısına yanıt
    hocam arkadaş o kadar açıklamış. ‘işlemci değişmiş yeter’ demeniz yazanın emeğine hakarettir bence. elinize sağlık demek zor olmamalı
  • MertayKardes kullanıcısına yanıt
    Onun eline sağlık ama benim görüşüm anlamın da paylaştım 😂
  • iPhone SE’nin kendisiyle aynı kasaya sahip olan iPhone 6/6s/7/8 modelleriyle olan CPU ve GPU hız farkı yaptığım hesaplamaya göre yaklaşık değerlerle aşağıdaki gibidir:

    iPhone 6 ~%310 CPU, ~%565 GPU
    iPhone 6s ~%140 CPU, ~%250 GPU
    iPhone 7 ~%72 CPU, ~%135 GPU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Symbianist -- 29 Nisan 2020; 14:46:29 >
  • Modemin de Wi-Fi 6 uyumlu olması lazım değil mi?
  • Applenin sitesinden diğer telefonları seçerek karşılaştırma yapabilirsiniz:
    https://www.apple.com/tr/iphone-se/why-upgrade/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.