Şimdi Ara

iPhone modellerinde (ips ve oled) sarı ekran ve parlaklık sorunu var mı? TÜM DETAYLAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
12
Favori
40.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ÖZET VE SONUÇ

    iPhone 11 Pro serisi, 12 Pro serisi ve 13 Pro serisi, önceki iPhone oled telefonlarla karşılaştırılmamalıdır. X ve XS serisi bu 3 seriye göre daha beyazdır. 11 Pro serisi ile beraber ortam ışığını algılayan ve ona göre doğru renk gamutunu seçen bir teknololoji kullanılmaktadır. Bunu aslında kapatılamayan true tone olarak da düşünebilirsiniz. Kısaca iPhone 11 Pro serisinden beri gelen tüm oled iPhone'lar önceki oled iPhone modellerinin ekranlarına göre biraz daha sarımtraktır.

    Telefon ekran karşılaştırması nasıl yapılır?

    Örneğin iPhone 13 Pro model bir telefonunuz var. Bu telefonu iPhone XS ile 12 ile ya da Samsung oled bir telefon ile karşılaştırmayın. Telefonunuzu aynı model bir telefonla karşılaştırın. Isı, iPhone'larda parlaklık kısmaya ve ortam rengini yanlış algılamaya sebep olabiliyor, yanlış uygulanmış ekran koruyucu da sensörleri etkileyebiliyor. Mümkünse telefonunuzu kılıfsız ve ekran koruyucusuz olarak; Night Shift ve True Tone kapalı, erişilebilirlik-ekran ve metin puntosundaki tüm seçenekler kapalı şekilde Apple Store ya da premium resellerdaki demo aynı model iPhone ile karşılaştırın. Orta parlaklıkta beyaz renk testi, full parlaklıkta parlaklık testi yaparsanız daha doğru sonuçlar alırsınız.




    __________

    iPhone 11 ana konusunda çok konuştuk, çok tartıştık. Ancak konu dallanıp budaklandıkça bir yere varamadık, o yüzden derli toplu bir konu olsun istedim. Hem ana konudaki arkadaşlar da bu sarı-ekran beyaz ekran muhabbetinden sıkılmıştı.

    iPhone 11 Pro Max maceramı ve sonrasındaki süreci kısaca özet geçeyim. 2 hafta önce Turkcell üzerinden iPhone 11 Pro Max sipariş ettim, hemen ertesi gün geldi. Kurulum yapılırken ekranının inanılmaz sarı olduğunu farkettim ancak true tone açık gelebileceğini tahmin ettiğimden kurum biter bitmez true tone'u kapattım. Evet nispeten ekran daha beyazdı ama yine de sarımtrak bir görüntü vardı ekranda, hele hele önceden kullandığım 6 Plus telefonla yan yana gelince ekran sapsarı duruyordu. Bunun ips lcd ve oled farkından olacağını düşünüyordum ama bir taraftan da aklıma çevremde iPhone X kullanan arkadaşlarım geliyordu. iPhone X'de oled ekran yapısına sahipti ama gözüme benim telefonun ekranı kadar sarı gelmemişti. Derken birkaç gün sonra iPhone 11 kullanan bir arkadaşla görüştük. Ekranları karşılaştırdığımda; true tone kapalı, night shift kapalı, otomatik parlaklık kapalı bir şekilde bariz şekilde iPhone 11'e göre sarıydı ekranı. Bunun yine ips-oled farkı olduğunu düşünerek çok üstünde durmadım.

    Ertesi gün bir AVM'ye giderek birçok teknoloji market dolaştım. Cihazımı ilk kez Pro Max bir cihazla kıyaslayacaktım. Dolaştığım teknoloji marketlerden sadece birindeki (Vatan Bilgisayar) Pro Max'in ekranı benim telefonun ekranı gibiydi. Diğerlerinde ekran benim ekranıma göre daha soluk, daha az parlaktı. Ben telefonumda sarı ekran hatası var diye düşünürken karşılaştırdığım cihazlar neticesinde ekranın nispeten iyi bile olduğunu düşünmeye başladım. Birkaç kez böyle yol üzerinde Turkcell, Vodafone artık ne çıkarsa mağazalara girip kıyasladım. Genelde hep benim telefonun ekranı daha parlak daha canlı gözüküyordu.

    Kesin olarak emin olmak içinse kısa süre sonra Zorlu Center AVM Apple Store'un yolunu tuttum. Mağazadaki hemen hemen bütün 11, 11 Pro ve 11 Pro Max telefonlarla kendi telefonumu kıyasladım. Şunu farkettim bütün Pro serisinin ekran rengi aynı ayarlarda birbirine benziyordu (sarılık-beyazlık olarak) sadece nadiren birkaç telefon benim telefon gibi daha parlak daha canlı veriyordu renkleri. Bu da çektiğim bazı fotoğraflar ver karşılaştırmalar.

    Zorlu Center Apple Store iPhone 11 serisi ekran karşılaştırmaları

    iPhone modellerinde (ips ve oled) sarı ekran ve parlaklık sorunu var mı? TÜM DETAYLAR

    iPhone modellerinde (ips ve oled) sarı ekran ve parlaklık sorunu var mı? TÜM DETAYLAR

    Burda 11'in Pro serisine göre beyazı daha iyi verdiğini görebilirsiniz hepsinde orta parlaklık, oto parlaklık kapalı, true tone ve night shift kapalıdır.

    iPhone modellerinde (ips ve oled) sarı ekran ve parlaklık sorunu var mı? TÜM DETAYLAR

    Full parlaklık yine bütün ayarlar aynı. Bana ait cihaz daha parlak ve renkler canlı. Ordaki spot ışıklardan dolayı çok belli olmuyor ama fark var. Beyazlar ise aynı.

    iPhone modellerinde (ips ve oled) sarı ekran ve parlaklık sorunu var mı? TÜM DETAYLAR

    Yine bir tık bana ait cihazın ekranı daha parlak

    iPhone modellerinde (ips ve oled) sarı ekran ve parlaklık sorunu var mı? TÜM DETAYLAR

    iPhone modellerinde (ips ve oled) sarı ekran ve parlaklık sorunu var mı? TÜM DETAYLAR

    Aynı ayarlar. 11 ve 11 Pro Max. Sarılık bariz ortada

    iPhone modellerinde (ips ve oled) sarı ekran ve parlaklık sorunu var mı? TÜM DETAYLAR

    Hepsi bir arada aynı ayarlar

    Bu da forumdan arkadaşımıza ait cihazla karşılaştırma

    iPhone modellerinde (ips ve oled) sarı ekran ve parlaklık sorunu var mı? TÜM DETAYLAR

    iPhone modellerinde (ips ve oled) sarı ekran ve parlaklık sorunu var mı? TÜM DETAYLAR

    Geçen hafta forumdan arkadaşımızla Marmara Forum'da buluşup kendi Pro Max'lerimiz karşılaştırdık. Yine epey bir teknoloji mağazası dolaştık. Beyazı verme olarak tüm pro serisi hemen hemen aynı. Ama parlaklık olarak hepsi birbirinden daha farklı diyebilirim. Aynı ayarlar ve full parlaklıkta kimi daha çok parlak ve canlı kimi daha az parlak. Bunu kendiniz de teknoloji marketlere gidip test edebilirsiniz.

    Peki Türkiye'de 2 yıl garantili olarak satılan* iPhone 11 Pro serisinin ekranı neye göre sarı?

    Onu da hemen açıklayayım. iPhone'un ilk oled ekranlı telefonu iPhone X'e göre. Kendi arkadaşlarıma ait 3 adet iPhone X ile kıyasladım. Hatta birinde fotoğraf da çektim. Ancak kendi makinemle çekmediğim için daha sonra bir karışıklık oldu fotoğraflar bana ulaşmadı. O yüzden internetten bulduğum fotoğrafları ekliyorum. Bunlara benzerdi hatta çok daha barizdi.

    iPhone modellerinde (ips ve oled) sarı ekran ve parlaklık sorunu var mı? TÜM DETAYLAR

    iPhone modellerinde (ips ve oled) sarı ekran ve parlaklık sorunu var mı? TÜM DETAYLAR

    *X serisinde de sarı ekran-beyaz ekran muhabbeti var ancak geneli beyaz ekranlı o yüzden eğer karşılaştıracaksınız fabrika çıkışı beyaz ve tamirat görmemiş bir X ile Pro serisi bir cihazı karşılaştırın




    2:42'den sonra izleyin


    ARADAN GEÇEN 1 YILIN ARDINDAN YORUMUMUZ

    30 üzeri cihazda Pro serisi ekran karşılaştırması yaptım. iPhone sarı ekran hatası (ki Apple bunu bir hata olarak kabul etmiyor) taaa 4-4s zamanlarından bile olan gerek IPS gerek OLED cihazlarından çok sık görülen bir durum. Zaman zaman forumda birçok iPhone cihazla ilgili konusu açılmıştır. Bunun nedeni olarak bazen farklı panel üreticisi bazen ekranı tutan yapışkan gösterilmiştir. Şu açık bir şekilde belliki Türkiye'de satılan 11 Pro serisi yine oled ekranlı X serisine göre bariz bir şekilde sarıdır. Aradan geçen yaklaşık 1 senede anlaşılmıştır ki sadece Türkiye değil tüm dünyada satılan Pro serisi eski X'lere göre daha sarıdır. Ancak; Edindiğimiz bilgiler ışığında diyebiliriz ki bu bir hata değildir. iPhone 11 Pro ve Pro Max ile gelen bir ekran teknolojisidir. True tone ve night shift kapalı dahi olsa telefon ortam ışığını algılıyor ve ona göre bir renk ayarı yapıyor. Kısacası isteseniz de sürekli bembeyaz bir ton yakalayamıyorsunuz.

    Peki düz 11'ler OLED değil neden tüm ayarların aynı olmasına rağmen bazıları daha sarı bazıları daha beyaz?

    Bu sorunun cevabı da IPS Panel üreticilerinin farklı olmasıyla alakalı olabilir. Gerçekten Pro serisinde ufak parlaklık farkları olsa da düz modellerde kimi daha sarı kimi daha beyaz olabiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scanh -- 10 Aralık 2021; 16:42:57 >







  • Merhabalar. Geçtiğimiz yıl içinde bu sorunla Xs model cihazım ile birlikte çok uğraştık :). İlk aldığımda gün ışığı altında muhteşem görünen bu ekran akşam oda ışığında gözümü kanatıyordu. Bir sorun vardı anlaşılan, garipsemiştim. Bir hafta bu şekilde kullandım ve sonunda dayanamayıp teknik servise gönderdim istanbul’a. Ekranımda ölü piksel tespit edildi ekranım ve macunu değişti. Size söylendiği ve söyleneceği gibi ekran rengi tamamen normal karşılanmıştı. 2. Defa genpa servisinde gönderdim oradaki teknisyenler de normal karşıladı.

    Ben bu olayı telefonu aldıktan 7 ay sonra anladım. Dinleyin :)

    Önce şunu belirteyim, her ekran aynı değildir. Biri diğerine göre daha parlak veya soluktur. Rengi sarı veya mavidir. Ammaa bu renk konusunda Apple’ın belki söylediği, açıkladığı belki de söylemediği bir konu var.

    Arkadaşlar bu ekranın sıcaklık ayarını sizin dışınızda değiştiren bir olay var. O elinizdeki sarı ekranlı telefonları bol beyaz ışıklı ortama soktuğunuzda ekran muhteşem beyaz gözükür. Deneyin ve görün. Gün ışığında demiyorum (Gün ışığında da güzel aslında), oda ışığında demiyorum. Beyaz led veya spotlar ile aydınlanan bir odaya girin ve bakın.

    Şimdi gel gelelim bunu sağlayan olay ne? Ben bunu aslında 3. 4. Ayda düşündüm ama saçma buldum. Dün mini studio da beyaz ışık altında ürün fotoğrafı çekerken farkettim. Ürün arka planım beyaz deri. Çekeceğim ürün de beyaz. Telefonu kutuya sokup ürünün fotoğrafını yakaladım ve doğrulmaya üşenip kutunun içinden göz attım. Fotoğraf güzel okey dedim. Fotoğrafı kapatmadan doğruldum karanlık ortama döndüm ve ekranın sarardığını gördüm. (Beyaz ledler altında ekran bembeyazdı daha önce hiç bu kadar beyaz görmemiştim) Hayır true tone açık değil. Night shift de açık değil. Ee sorun ne? :) İşkillendim. Neyse dedim yarın ofiste tekrar denerim. Ertesi gün oda ışığından pencerenin kenarına yani gün ışığına doğru yol aldım. Ekran bildiğin renk değiştiriyor. Ama bu true tone değil asla. Onu açıp aynı işlemi uyguladığımda tamamen farklı tonlar yakalıyorum. Bu cihazların ekranları sizin isteğiniz, tercihiniz dışında da renk değiştiriyor sayın ahali. Gündüz ekranınız muhteşem görünürken gece yatakta kirli sarı gözükebiliyor. Bunun bu ekranın bir teknolojisi olduğunu düşünüyorum.
    Ben size böyle bir üslupla cevap yazmadım, teknik olarak oluşan farkın açıklamasını yaptım ve Apple’ı da savunmadım. Ama gidip de iPhone 4 ile iPhone 5S’in ekranını karşılaştırmak gibi bir şey yaptığınız. Üstelik tonla da zaman ayırıp beni teknik ilgilendirmez diyorsunuz. Siz bilirsiniz. Kusura bakmayın.
    Bu arada X ekranında olmayan, iPhone 11’de olan bir teknoloji var, içeriğe bakılarak doğru renk gamutu tespit edilip, o gamuta göre ekran ayarlanıyor. Fark buradan da kaynaklanıyor olabilir. DisplayMate bu teknolojiyi şu şekilde açıklamış;


    · Automatic Color Management
    Most Smartphones and Tablets generally provide only one to up to several fixed Color Gamuts. The iPhone 11 Pro Max has Automatic Color Management that automatically switches to the proper Color Gamut for any displayed image content within the Wide DCI-P3 Color Space that has an ICC Profile, so images automatically appear with the correct colors, neither over-saturated or under-saturated. Automatic Color Management with multiple and varying Color Gamuts are a very useful and important state-of-the-art capability that all manufacturers will need to provide in the future.


    Bu kapatabileceğiniz bir özellik değil, Yanı TrueTone gibi bir teknoloji değil. Ekranın yapısıyla alakalı bir gelişme. X ekranının daha beyaz göstermesinin bir sebebi de bu olabilir. Ancak “daha beyaz” daha doğru olmayabilir.

    DisplayMate tüm testleri TrueTone kapalı olarak yapmış. Renklerin genelini, yani ışıktaki tüm farklı frekansların toplamı bize beyazı verdiğine göre, aslında zaten “doğruluğu” sağlayan şey de beyaz dengesi. Bir kamerada da, ekranda da önce beyazın ne olduğuna karar verilir. Lakin aslında her iki teknolojide güneşi kopyalamak adına geliştirmiş bir güneş kopyasıdır. Kamera güneşi kodlar, ekran güneşi tekrar yansıtır.[RGB / CMYK farkı da budur, ışığı yansıtan yanı güneşi taklit eden her teknoloji RGB renk skalasındadır] Newton’a, 1672’ye giderek, renklerin nasıl oluştuğuna dair kapsamlı bir tartışmaya gidilebilir. Bence bu yüzden TrueTone da nefis bir teknoloji, lakin dışarıdaki ışığın Kelvin derecesine bakarak, tıpkı bir colormeter gibi davranarak, ekranımıza yansıyan ışığın ekranı boyadığını düşünerek ekranı buna göre ayarlıyor. Bu elbette daha soğuk ya da daha sıcak ekrana sebep oluyor. Ancak DisplayMate bu teknolojiyi kapatarak yaptığı testlerde dahi, iPhone 11 Pro’nun, ekrandaki içeriğin renk gamutlarına bakarak değiştirdiğini görmüş. Muhtemelen X ile en büyük farklardan biri bu.

    Lütfen artık iPhone X ile iPhone 11 Pro’nun ekranını karşılaştırmayın. Anlamsız çünkü.
    Yalnız ekranın sarı olması ekran kalibrasyonu ile ilgili. Apple isterse tek güncelleme ile beyaz yapabilir.

    Bu bir problem değildir.

    Ayrıca teknoloji marketlerinde süreç bu şekilde ilerliyor.


    Apple sitesinden almış olsaydınız 14 günde koşulsuz iade ederdiniz.


    Burada konu açan arkadaşlarıda anlamıyorum.


    İphone 7 ye geçerkende aynı muhabbetler döndü. Evet sarı göz sağlığı açısından eskisi gibi mavi rengi vermiyor. Beyaz vermiyor.

    Bu bir sorun değildir. Aynı cihazlar arasında farklılık olmasının sebebi farklı üreticllerden ekranı alıyor olması.

    Kısacası gereksiz bir konu. Kendinizide boş yere yormuşsunuz. Bir daha ki sefere böyle bir takıntınız varsa apple.com dan alın. 14 gün hat takmış olsanız dahi iade edersiniz
    apple bunu bir sorun diye görmez sanırım ben telefonu aldım alalı beyaz mı sarı mi onu bile bilmiyorum hiçde dikkatimi çekmedi takıntısı olanlar oled ve lcd tv alınca değiştiriyorlar mı acaba?
    takılmayın alın kullanın bakın keyfinize biri sesi az çıkıyor der diğer çok tizli geliyor der öbürü ekranı mavimtrak der kamerası da kötü der uzar gider bu işin sonu yok boş işler
    Merhaba,

    iPhone X ile iPhone 11 Pro Max’in ekranını karşılaştırmak biraz garip geliyor bana açıkçası. OLED ekrana sahip olsalar da, iki telefonun ekranı Apple’ın yeniden adlandıracağı kadar farklı teknolojileri içeriyor. iPhone 11 Pro Max, farklı renk gamutlarında, DisplayMate gibi inanılmaz derecede sayısal ölçümler yapan bir site için bile, renk doğruluğu konusunda kusursuz olarak nitelendirilen XDR display teknolojisine sahip. HDR desteği, daha yüksek kontrast değeri ve parlaklık değeri de bu noktada ayrıştırıyor iki telefonu.

    iPhone 11 Pro Max’in DisplayMate tarafından hazırlanmış renk kalibrasyonunu da içeren raporuna buradan bakabilirsiniz;

    http://www.displaymate.com/iPhone_11Pro_ShootOut_1P.htm

    11 ile 11 Pro karşılaştırmak ise aşırı anlamsız. LCD ve OLED ekrana bakıp karşılaştırma yapmak üstelik bunu sadece sıcaklık üzerinden tartışmak biraz garip. Aynı iPhone 11 Pro Max’de farklı ise [ki fotoğraflardan gerçekten fark göremedim] bence kullanım sürecinde ısınan telefon, özellikle mavilerde 25 derece gibi aşırı kısıtlı bir açıya düşen görüş / doğruluk açısından kaynaklı iki telefona bakış farkınız ve son olarak TrueDepth Kamera gelebilir. Apple’ın Face ID’nin dikkat gerektiren uygulamaları konusunda şöyle bir açıklaması olmuş;

    Face ID'ye kaydolmasanız bile, iPhone X veya sonraki modellerinde ya da iPad Pro 11 inç veya iPad Pro 12,9 inç aygıtta TrueDepth kamera, dikkat gerektiren özellikleri desteklemek için akıllı bir şekilde etkinleştirilir. Örneğin,
    Aygıtınıza bakarken, siz aygıta bakmayı kesene kadar ekran soluklaşmaz.



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi epcel -- 1 Temmuz 2020; 15:49:59 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • epcel E kullanıcısına yanıt
    Gerçek beyaz bu işte.
    Iphone xler samsung panel sanırım.
    Apple storede yok mu. Ekran renk ayarı bir program. Samsunlarda istediğin gibi ayarlayabiliyorsun. Yazılımda vermiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • epcel E kullanıcısına yanıt
    Ekran görüntüsünden led ekranın sarılığını nasıl anladınız ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arabaci_58 kullanıcısına yanıt



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akzidenz -- 9 Ocak 2020; 14:30:4 >
  • Yüzyılın icadı tebrikler bayağı da kafa yormuşsunuz iphone 5 den beri var bu sorun buraya konu açmak yerine google amcaya screen lottery ya da yellow screen fix yazsaydınız daha iyi olacaktı phone 11 pro ya özgü değil bu sarılık çünkü paneller farklı yerlerde üretiliyor ondan dolayı biri daha beyaza yakın diğerinde ise sarıya benimki iphone x sarı ekran çıktı gayet de memnunum true tone açık yapınca daha sarı oluyor sarı ekran sayesinde gözüm o kadar yorumluyor ekrana bakarken gündüz güneş altında sarı ekran daha iyi seçiliyor sarı ekran sorun ediyorsanız Foxconn ve Tim amcayla görüşmenizi öneririm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seyhmus21 kullanıcısına yanıt
    İşte konuyu okumayan bir ARKADAŞ! Normalde arkadaştan başka şeyler yazmak isterdim ama forum kuralları buna izin vermiyor :) orda 4-4s’den beri devam eden bir problem, panel üreticisi farkı gibi açıklamaları zaten yapmışım okusan anlardın. Burdaki muhabbet 11 Pro serisinin en azından gördüğümüz kadarıyla Türkiye’de satılanlarının tamamının sarı olması. Emin olmaya çalıştığımız şey de bu. Bilinçi tüketici, her şeyi yiyen tüketici farkı. Rica ediyorum bu konuya konuyu baltalamak isteyenler değil, gerçekten paylaşım yapacaklar özellikle X ve 11 Pro serisi ekran karşılaştırması yapacaklar yazsın.

    Arkadaşlar bu arada ekran görüntüsü paylaşmanızın hiç bir mantıksal açıklaması yok görüntülediğimiz telefon yine kendi telefonumuz 😬 imkanı olan 2 telefonu yan yana getirip true tone, night shift, otomatik parlaklık kapalı, orta parlaklıkta başka bir telefonla fotoğrafını çeksin. Özellikle X ve Pro serisi karşılaştırması olursa çok daha bilgilendirici olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Pro Max, İkiside full parlaklık true tone kapalı.
    iPhone modellerinde (ips ve oled) sarı ekran ve parlaklık sorunu var mı? TÜM DETAYLAR
    iPhone modellerinde (ips ve oled) sarı ekran ve parlaklık sorunu var mı? TÜM DETAYLAR

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Zorludaki cihazlarda beyaz noktayı azalt açık kalmış gibi görünüyor. Sende denersen en düşüğe alırsan ayarı ekran parlaklığı sonda olsa bile beyazlar soluk çıkıyor
    iPhone modellerinde (ips ve oled) sarı ekran ve parlaklık sorunu var mı? TÜM DETAYLAR

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MysticDesign kullanıcısına yanıt
    Kontrol ettiklerimden açık olan vardı kapattım, ancak hiç açık olmayan da vardı hocam. Beyaz noktayı azaltı kapatılması dahil; renk filtreleri kapalı, otomatik parlaklık kapalı, true tone ve night shift kapalı test ettim. Yani ayar olarak hepsinin aynı ayarda olduğuna emin olabilirsiniz. Fotoğraf çektiğim cihazlar yalnızca örnek olsun diyeydi Zorlu Apple Store dahil çeşitli teknoloji marketlerde en son da forumdan arkadaşımızla ekran karşılaştırması yaptık. Ayrıca 3 iPhone X sahibi arkadaşımla da karşılaştırdım. Şuana kadar gördüğüm tablo bazı Pro Max’lerin ekranı daha canlı ve parlak (benim cihaz gibi) bazılarının bir tık daha az parlak ama hepsi sarımtrak tonlarda. X’le karşılaştırınca bu çok daha iyi anlaşılıyor. Zaten anlamaya çalıştığımız şey bu tüm dünyada mı böyle yoksa ülkemizde mi böyle. O yüzden yurtdışı Pro serisi ve Türkiye Pro serisi karşılaştırması önemli. Umarım forumdan arkadaşlarımız bu karşılaştırmayı yapar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scanh -- 9 Ocak 2020; 15:51:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • epcel E kullanıcısına yanıt
    Ben simdi paylastiginiz ekrani SARI Iphone 11 Pro Max te sari sari ekraninda bakarsam duzelir mi ?

    Ekran goruntusuyle olmaz bu isler. Ekrani anca ayni cihaz ayni sartlarda yapilmalidir. Tebrikler oto parlaik kapaliymis night shift ve True Tone da kapaliymis . Hic yoktan niyetiniz nafiklik kisvesindeki trollerden degilsiniz gibi :) ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Konuya açan arkadaşıb; "Siz de eğer iPhone X'iniz varsa aynı ayarlara getirerek 11 Pro serisiyle karşılaştırabilirsiniz. Daha doğru sonuç için orta parlaklık tercih edilmeli çünkü arada nit farkı var. İstanbul'da olan arkadaşlarla X, XS serisi ve 11 serisi olarak buluşma düzenleyerek bir karşılaştırma da yapabiliriz. Özellikle yurtdışı cihazları olursa daha iyi bir karşılaştırma olur."
    yazısına istinaden paylaşımda bulundum. Altında,üstünde farklı anlamlar aramanın gereği yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • epcel E kullanıcısına yanıt
    NIT/parlaklik farkliligi ile renk tonlamasi farklilik yaratmaz :) Yoksa bu bir itiraf ve kabul etme midir ?


    Ben zaten sadece 11 Pro Max ile 11 Pro yan yana koydum 2 cift cihazla kiyasladim SARI ekran sorununu kesfetmistim ama donanimhaber de hic bahsetmedim :) . Gorseller bulmak arsivden zor EXIF bilgisine kadar dosya tarih saniyesinesine kadar EXIF teki GPS kordinat bilgisine zamanina kadar aynidir yani oynanmamistir :) Ama bulmam zor. Zaten sahsi algilamiyorum :) . Isteyen gider bakar ...

    Klasik su denilebilir : Teshirdir ekrani zamanla yaniklar vs olmustur denilebilir ama ben teshire ciktigi gun SIM kartli Iphone 11 ailesinin hepsini inceledim :) ...


    Gercekleri ifade etmekten baska seyler aynen dediginiz gibi farkli anlamlar katmaktir ve gereksizdir.


    Yurtdisinda da SARI olanlar var ama ne kadar yaygindir bilemiyorum . Ama Turkiye icin gorebildigim kadariyla baskalarin paylasimlariylan baya bir SARI olayi yaygin :) ...


    En basta once de ifade ettigim gibi : Bu iste son noktayi Apple Store dan ekran panel turunu gosterebilecek tespit edebilecek bir uygulamaya muhtaciz :) . Gercekler susturur . Yalanlar bos muhabbet yaptirir ..

    Onun disinda da kabulleneme vs malum bilhassa yurtdisi alinip SIK SIK veya birisine ayni hafta birkac gun icinde git gel gibi esnekligi imkani kendisinde veya cevresinde olmayanlarin da hakli olarak gormek istemeyecegi detaylardir :/ ....

    Gercekler rahatsiz edicidir egerki yalanlara bilerek veya bilmeyerek aldanilmissa :/ ...




  • Az önce müşteri hizmetleri ile görüştüm. Buradaki fotoları gösterdim ve sebebini sordum, onlarda bilmiyor:) Ama en azından normal bir durum demediler ve servise yönlendirdiler. Ekran değişimi olabilirmiş. 2 aylık cihazın ekranını değiştirmek ne kadar mantıklı bilemiyorum. Cihaz değişimi olurmu onu da bilmiyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sarı ekran sorunI tüm dünyada var. Ünlü mac forumda insanlarda yeşil pembe ekranlar dolu. Ekranımdan memnunmuyum evet x den daha mı parlak ve beyaz evet xs maxla hemen hemen aynı. İlk gelen daha mavimsiydi soluktu parlak degildi yolladım. Bu gelen 45. Hafta ve çok memnunum sadece donma problemi var. Yarın destekle konuscam bakalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen hafta iPhone 11 Pro Max aldım. Elimdeki iPhone X’u da henüz satmadım. Karşılaştırdım ve gerçekten de iPhone X daha beyaz renkler veriyor. Burada işin teknik detaylarını bilmesek de Apple bu sene Pro serilerinde XDR ekran kullandığını söylüyor. Acaba bu sarımtraklık ondan mı kaynaklanıyor? Bu arada aynı muhabbet iPhone X ilk çıktığında da vardı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bende geçen hafta pro max aldım.bütün otomatik ayarlar ile true tone ayarlarını kapatınca ekranım bembeyaz ve göz alıcı bir parlaklığı çıktı..yani şuanda ekranın görüntüsünden oldukça memnunum.şimdi iphone x in yanına koysam beli o daha beyaz olacak.onun beyazlığı fazla olursa haliyle kendi kullandığınız ekranın renkleri sanki solukmuş yada sarı gibi gelecek.bende oldukça takıntılı ve pimpirikli birisiyimdir.ama bunu çok takıntı yapmadım...bu durum tamamen göz yanılmasıda olabilir.bunu diğer telefonlarla yan yana koyup karşılaştırma yaparak kıyaslama yapmayın.bence yinede en doğru karşılaştırma pro maxlari yan yana koyup ekran görüntülerini birbirleriyle karşılaştırıp karar vermek.zaten büyük ihtimallede sorun sarımtıraklık sorunu değil.daha çok kontrast oranının farklı olmasından kaynaklanan sarıya kaçan bir görüntü gibi...çünkü sarımtırak olan ekranlara fazla kontrast verebilirseniz o ekranlarda beyaz renge dönecektir.yani uzun lafın kısası olay renkten çok kontrastın faklı olması tabi ki bu benim görüşüm bana katılmayabilirsiniz.




  • Beyler amoledlerin hepsinde az da olsa sarılır var amoledlerin beyazları ips kadar beyaz gösteremediği yıllardır bilinen bir şey. Parlık seviyesine göre beyazlık seviyesi de iyileşiyor. Yüksek parlaklıklarda beyazlar daha beyaz gözüküyor amoled ekranlarda(geçmişteki samsung amoled tecrübelerimden aktarıyorum). Parlaklık farklı olması çok çok saçma ve yanlış ama amoled ekranlardaki ufak sarılık can sıkılacak bir şey değil bence
  • Engin Cann kullanıcısına yanıt
    Bizim bahsettiğimiz ufak bir sarılık değil. Konuyu okumadan yorum yapıyorsunuz. iPhone X ve Pro serisi ekranlarını karşılaştırın görürsünüz. İstisna da değil hepsi aynı. Sonuçta X’de OLED, nasıl bu kadar iyi veriyor beyazı OLED olmasına rağmen?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    iPhone X ile iPhone 11 Pro Max’in ekranını karşılaştırmak biraz garip geliyor bana açıkçası. OLED ekrana sahip olsalar da, iki telefonun ekranı Apple’ın yeniden adlandıracağı kadar farklı teknolojileri içeriyor. iPhone 11 Pro Max, farklı renk gamutlarında, DisplayMate gibi inanılmaz derecede sayısal ölçümler yapan bir site için bile, renk doğruluğu konusunda kusursuz olarak nitelendirilen XDR display teknolojisine sahip. HDR desteği, daha yüksek kontrast değeri ve parlaklık değeri de bu noktada ayrıştırıyor iki telefonu.

    iPhone 11 Pro Max’in DisplayMate tarafından hazırlanmış renk kalibrasyonunu da içeren raporuna buradan bakabilirsiniz;

    http://www.displaymate.com/iPhone_11Pro_ShootOut_1P.htm

    11 ile 11 Pro karşılaştırmak ise aşırı anlamsız. LCD ve OLED ekrana bakıp karşılaştırma yapmak üstelik bunu sadece sıcaklık üzerinden tartışmak biraz garip. Aynı iPhone 11 Pro Max’de farklı ise [ki fotoğraflardan gerçekten fark göremedim] bence kullanım sürecinde ısınan telefon, özellikle mavilerde 25 derece gibi aşırı kısıtlı bir açıya düşen görüş / doğruluk açısından kaynaklı iki telefona bakış farkınız ve son olarak TrueDepth Kamera gelebilir. Apple’ın Face ID’nin dikkat gerektiren uygulamaları konusunda şöyle bir açıklaması olmuş;

    Face ID'ye kaydolmasanız bile, iPhone X veya sonraki modellerinde ya da iPad Pro 11 inç veya iPad Pro 12,9 inç aygıtta TrueDepth kamera, dikkat gerektiren özellikleri desteklemek için akıllı bir şekilde etkinleştirilir. Örneğin,
    Aygıtınıza bakarken, siz aygıta bakmayı kesene kadar ekran soluklaşmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.