Şimdi Ara

İphone fabrika ayarlarına sıfırladıktan sonra ve sattıktan sonra veriler geri gelebilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
2
Favori
10.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba İphone 11 imi satalı 5 ayın üzerinde oluyor neredeyse sattım ve aklıma takılan bir soru var ve aklımı kurcalıyor çok fazla ben iphone 11 imi satmadan önce kişisel icloudumdan çıkış yapıp iphoneumu bul özelliğini kapatıp verilerimi yedekleyip sonra sim kartımı da çıkartarak ayarlardan tüm ayarları ve verileri sil seçeneğine tıkladım buraya kadar herşey iyi hoş görünüyor tabi ama aklımı kurcalayan şu internette baktığım zaman icloud itunes haricinde telefonun kendisinden verileri geri alma kurtarma görebilmeyi sağlayabilen uygulamalar var benim sorum şu eski verilerim benim kişisel fotoğraflarım videolarım gibi şifrelerim gibi o iphone 11 i kullanırken mevcut olan verilerimi yeni satın alan arkadaş aklına esip te öylesine şurdan telefona neler yüklenmiş neler varmış neler olmuş diyip o uygulamalardan birine hatta paralı olanlarda olabilir parasını verip merak edip bakarsa bir şekilde benim kendi verilerim ortaya çıkabilir mi herşey sıfırlanmış iclouddan çıkış yapılmış bulabilir mi görebilir mi ben kullanırken mevcut olan verilerimi icloud olmadan böyle bir şey mümkünmüdür aklımı çok kurcalıyor çünkü kullandığım ilk iphoneydi denebilir ve iphone apple cihazlar hakkında pek bir bilgiye sahip değilim androidde herşey mevcut herşey yapılabilir bulunabilir evet ama bu apple cihazlarda böyle bir şey olabilir mi diye çünkü araştırınca o uygulamalar yapabiliyor muş lütfen bilen cevaplayabilir mi huzursuzum çok şimdiden yanıtlarınız için teşekkür ederim.  




  • Teoride herhangi bir depolama birimine (SSD, HDD vs.) yazılan tüm veriler, eğer gelişmiş silme işlemi yapılmazsa kurtarılabilir. Gelişmiş silme işleminden kastım, silinen bölüme tekrar tekrar veri yazılması ve ardından silinmesi gibi şeyler.


    Apple işletim sistemi verileri sil dediğinizde nasıl bir yöntem uyguluyor bilmiyorum ancak teorik olarak açıkçası kurtarılması mümkün olabilir fakat pratikte sizin, benim silinen şeyleri geri getirme ihtimaliniz pek yok gibi görünmekte yani eğer iCloud’u kaldırdıysanız ve verileri silip sıfırladıysanız içiniz rahat olsun.


    iCloud’unuzu temizleyip, hesabınızı birine verirseniz, onun geri dönüşümü mümkün olabiliyor bu arada ancak iCloud hesabınızı vermemişsiniz sanırım.

  • Merhaba yanıt için teşekkür ederim hayır icloudum kendi kişisel icloudum olduğundan o icloud hesabı ile birlikte vermedim tabiki ve satmadan önce o iclouddan çıkış yapıp yedeğini bilgisayarıma alıp telefonu sıfırlama işlemi yaptım ve şu anda o cihazda kullandığım icloudu şu anki cihazımda da tabiki kullanıyorum ve o cihazla ilişiğini kestim yani kısacası ama işte aklımı kurcalayan o telefonda yeri geldi banka hesap şifrelerimi çoğu platform hesaplarımın kullanıcı adı ve şifreleri fotoğrafları videoları ve daha bir çok şey kaydetmiş olduğum zamanlar olduğundan acaba böyle bir işe kalkışırsa sattığım kişi tekrar ortaya çıkarabilir mi bu bilgileri diye huzursuz oldum eğer dediğiniz gibi çok üst düzey bilgili ve yetkili servis gibi yazılımsal bilgiye sahip insanlar dışında normal sıradan insanlar eğer mümkünse bile yapamayacaksa biraz olsun içim rahat edebilir belki.

  • Gelmez
  • Teşekkürler

  • Daha önce telefonumu sıfırlamak zorunda kaldığım bir durumdan dolayı 3 yıl önce bir program sayesin de çoğu fotoğrafımı aynı kalite de geri almıştım. Yaşadığım tecrübeden dolayı piyasa da bunu yapabilicek programlar elbette mümkün ve ücretsiz bir şekil de sunulduğuna şahit oldum. Araştırıp bulmak lazım sorunuzun yanıtına gelirsek. Bir yandan iyi bir yandan kötü ama var.
  • zesuısef Z kullanıcısına yanıt
    Notlarınızı da şifreleyerek saklayın. Geri gelse bile okunabiliceğini düşünmüyorum.
  • eorenc kullanıcısına yanıt

    Ne önerirsiniz hocam Google keep kullanıyorum ben.

  • erkamacar kullanıcısına yanıt
    Ben ios un kendi notlarını kullanıyorum. Face id , touch id veya manuel şifreler vs hepsini destekliyor. İos kullanırken google servislerine hiç bulaşmıyorum, apple daha güvenilir geliyor bana.
  • MUNCH M kullanıcısına yanıt

    Merhaba bahsettiğiniz telefon apple mı android mi bu 1 ikincisi eğer apple ise kendi icloudunuz ile tekrar giriş yapıp mı geri getirdiniz yoksa icloud olmadan telefonun silinmişlerini direk geri getirdiniz aynı kalitede öyle mi buda önemli hocam lütfen dönermisiniz beni huzursuz etti bu cevabınız.

  • zesuısef Z kullanıcısına yanıt

    Cihazım 8 plustı icloudsuz direk cihaz üzerinden ismini hatırlasam belki hala duruyordur.

  • Bu iş sakat, çok ciddi bir güvenlik zaafı. Apple telefonu silerken sabit diski tamamen silecek bir yöntem kullanmalıydı, böyle yöntemler var bilgisayarda.

    Normalde bir şeyi silerseniz o şey diskten silinmez, sadece işletim sistemi o öğeye erişimini unutur. Sonra günün birinde diskte o öğenin üzerine başka bir şey yazılırsa (kaydedilirse ya da yüklenirse) sildiğiniz şey işte o zaman diskten tamamen silinmiş olur.

    Dediğim gibi bilgisayarda uzun süreli silme yöntemleri var diskten tamamen silen. Apple her fabrika ayarlarına dönüşte olmasa da örneğin telefonumu satacağım o yüzden sıfırlıyorum gibi bir seçenek koyarak o seçenekte ayrıntılı silme işlemi yapmalıydı.

    Çözüm olarak şunu buldum. Her şeyi sildikten sonra telefonunuzda depolama alanını tamamen dolduracak bir video çekin, örneğin 4K 60 fps. Çok uzun sürecektir, 128 GB için üç saat gibi. Ama tek garanti yöntem bu. Bu tüm hafızayı dolduracağından önceki silinen öğeler de sabit diskten kalkacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jack Rabbit Slims -- 8 Aralık 2021; 10:34:23 >
  • Merhaba çok rahatsızım ve endişeliyim cihaz artık elimde değil başka şehirde satıldı çoktan ve belirttiğim üzere 5 ayın üzerinde bir zaman oldu ama şöyle bir şey var bu sattığım kişi şuana kadar böyle bir işe kalkışmadıysa ve kendisi kişisel olarak zaten kullanıp hafızasını doldurmaya başladıysa o hafıza doldukça mesela benim cihaz 64 gb tı şuanda o kişi 64 gbın atıyorum 30 unu falan kullanmaya başladıysa veya 40 ortalama 30-40-50 arası bu hafıza bu şekilde doldukça benim verilerimde o denli yokoluyormudur yani sizin anlattığınıza göre böyle bir yol izliyor olmalı hocam ?

  • zesuısef Z kullanıcısına yanıt

    Öncelikle çok pimpirikli olduğunuzu düşünüyorum, bence biraz rahat olun.


    Sorunuzun cevabına gelirsek hayır verilerinizi normal bir insan geri getiremez. Yapmanız gereken her şeyi yapmışsınız zaten. Yok 5 ay geçti 10 ay geçti şu kadar GB veri yazıldı vs. bunlar tamamen gereksiz matematik hesapları. Bu kadar basit mi sanıyorsunuz yahu veri geri getirmeyi? Yukarıda yazılanları çok dikkate almayın. 3 saat 4K video çekip hafıza doldurmaya çalışmak vs. nedir Allah aşkına?  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 11 Aralık 2021; 11:7:54 >
  • NomadCRY kullanıcısına yanıt
    Verileri geri getirme artık yalnızca CIA’in yapabildiği bir iş değil, siz 1990’larda kaldınız herhalde?
    Windows’ta basit bir programla, telefonda applerle bu iş rahatça yapılabiliyor artık.
  • Jack Rabbit Slims kullanıcısına yanıt

    Birkaç kez veri kurtarmış biriyim. Ve neredeyse hepsinde de başarılı oldum. Konu bu değil. Demek istediğim şey konudaki takıntı ve olayları abartma seviyesinin arşa çıkmış olması. Bunun haricinde verinin nasıl saklandığı her şeyi çok değiştiriyor.


    Öncelikle kimse kalkıp da dur şu telefonda eskiden ne varmış şunları geri kurtarayım da bakayım diye bir şeye uğraşmaz. Olmayacak şey değil evet ama abartı bir şey.


    İkinci olarak iPhone'dan veri kurtarmak normal bir hard diske göre daha zordur. Yarım yamalak kurtarılabilir. iOS 13'ten sonraki sürümlere sahip olan iPhone'larda silinmiş bir şeyi kurtarmak eskisi kadar kolay değil. Coğunlukla başarısızlıkla sonuçlanıyor.


    Üçüncüsü, eğer veriler iCloud'da saklanıyorsa hiçbir şekilde geri getirilemez. Örneğin galeri, iCloud'da saklanıyorsa, yani iCloud Fotoğraflar açıksa paralı uygulamalar bile işe yaramıyor. Denediğim için rahatlıkla söyleyebiliyorum bunu. Son çare olarak yüzlerce lira verdiğim program hiçbir şeyi geri getiremedi. Cünkü iCloud tüm dosyaları şifrelemişti. Zaten iCloud'daki hiçbir şeyi aşamazsınız.


    Ha şöyle bir şey var ki, telefonu satacağım ona göre sil gibi bir seçenek getirilebilir belki evet. Ancak onun yerine MacBook'lardaki FileVault özelliği iPhone'lara gelse yeterli olacak zaten. FileVault özelliğine sahip bir MacBook'ta veri kurtarmak imkansızdır. İstediğiniz kadar para dökün yine de hiçbir şeyi kurtaramıyorsunuz. Bu özelliği getirseler başka bir problem kalmazdı aslında.


    Her gün milyonlarca telefon alınıp satılıyor, herkes bu kadar sapık veya pimpirikli olursa işin içinden çıkılmaz. Az buçuk eli yüzü düzgün kimse bu tarz şeylerle uğraşmaz. Herkes veri geri getirmeye bu kadar hevesli olsa ortalık ifşadan ve davalardan, her gün göreceğimiz haberlerden geçilmezdi. Hafızayı tamamen doldurayım diye 3 saatlik 4K video çekmekle uğraşılır mı Allah aşkına?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 11 Aralık 2021; 23:31:7 >
  • NomadCRY kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam fotoğraflar iCloud saklıyordum ve bir fotoğraf sildim macOS ve Windows da denemedik program kalmadı hiç bir şekilde geri getiremedim.
  • NomadCRY kullanıcısına yanıt
    Konu sahibinde abartı bir korku olduğuna ben de katılıyorum. Ama ben disklerin çalışma mantığını anlattım ve içini tamamen silmek için yapması gerekeni söyledim, farklı verilerle doldurmak. Bu da en basit video olur diye düşündüm. Yani abartı bir telaş olduğuna katılıyorum ama gerçekten ihtiyacı olan biri olabilir. Bu konu yıllarca burada kalacak, Google’dan birileri arayıp bulacak. İşine yarayabilir.

    Ben iCloud kullanmıyorum, verilerim hep telefonda. iOS 13 sonrası benim verilerin geri getirilmesi de zorlaştı mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jack Rabbit Slims -- 12 Aralık 2021; 0:2:37 >
  • Cevaplayan herkese çok teşekkür ederim. abartı korku ve endişe denebilir evet çünkü bütün bilgilerim vesaire söz konusu olduğundan dolayı aklıma çok takılıp beni rahatsız ediyordu ama uzun araştırmalarım sonucu ve aldığım cevaplar dahilinde bu saatten sonra bir şey olacağını zannetmiyorum artık rahatım :) 

  • https://support.apple.com/tr-tr/guide/iphone/iph415eb3fe5/ios
    Şu an durum düzelmiş mi acaba? Ben de SE’yi iade edeceğim korkuyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.