Şimdi Ara

iPhone Almak için 8.000 ile 10.000TL arasında vergi vermek. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
2
Favori
10.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
130 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 5-6 yıldır green kart başvurusu yapıyorum çıkmadı...

    çıksa 1 gün durursam adam değilim

    hepimiz ölüp gideceğiz, en azından hak ettiğim gibi yaşamak istiyorum


    hocam düşün telefonu bile değiştiremiyorum...iphone 4 hocam, iphone 4

    sevgilim yabancı onunla telegram üzerinden görüşüyorum ama sesli, görüntülü desteklemiyor telefon

    whatsapp zaten yüklenmiyor, telegram şükür şimdilik çalışıyor ama yakında o da iptal olacak


    kız türkiyeye gelip gidiyor

    ben sana getireyim istediğin modeli diyor güzel orada fiyatlar yarı yarıya, sonra pasaport kaydına bakıyorum 2000-3000 bu ne yahu?


    yazık valla yazık

  • Çünkü halkını 3 kuruşa muhtaç etmek istemiyor onların devletleri!

    Eğer savcın, hakimlerin, bakanların, milletvekillerin kalkıp bir maaşıyla anca iPhone alabiliyor ise, milyoner olmak için rüşvette yer, yandaşta olur çünkü alım gücü yok! ama, Birleşik Devletler de olduğu gibi bir savcı, hakim, bakan maaşıyla milyoner gibi yaşıyorsa ne diye rüşvet yesin? adamın zaten alım gücü var. Bak Rıza Sarraf'a milyon teklif etti savcıya savcı paketledi adamı attı kodese ne yapsın Rızanın milyonunu adam zaten maaşıyla her şeyi alabiliyor.

  • Bu vergiler sadece Iphone'da değil, bütün elektronik, bilgisayar parçaları, oyun, yazılım kısacası her şeyde mevcut. Eskiden olsa insanlara "Bi telefona 15-20bin verilir mi" diye kızardım. Şimdi suçun bi telefona 15-20bin verenlerde değil, bir cihazın fiyatını bu hale getiren hükümette olduğunu herkes biliyor. İnsan olarak bir şeye sahip oluyorsak, iyi bir şeye sahip olmak isteriz. Neticede bu cihazlar bizim için üretiliyor. Yani kısacası insanları "Bir telefona bu kadar para verilir mi" "10binTL'ye PC toplanır mı" "500TL bir oyuna verilir mi" diye yargılamak yerine, bu fiyatlar niye bu hale geldi onu düşünmek lazım. 70-80 yıllık insan ömründe, elin Michael'ının, Jack'inin çerez parasıyla aldığı şeyleri, bize lüks olarak sunan zihniyetin sonu gelecek umarım.

  • SilenthillDream kullanıcısına yanıt

    Anlamıycak birşey yok insanlarımız şatafatlı eşyaları seviyor almanyaya çalışmaya geldim 2 ay olacak neredeyse oda arkadaşım 19 yaşında abi iphone 13 alacağım diyor elinde xiaomi var sapa sağlam telefonun var diyorum abi bu telefonmu ya diyor bana bende lenovo vibe b1 pro kulanıyorum burda hala alacak olsam alman marketinde 109 € xiaomi var onu alır geçerim ileride modeline tam bakmadım hangi model olduğuna elimdeki lenovo orjinal batarya bulanıyorum bulsam kulanmaya devam 5 yıl olcak nerdeyse bundan önce sony ericcson x8 mini vardı 7 yıl kulandım buraya gelenlerin çoğu zaten ilk mââşı aldımı ya arabw hayali başlıyor yada telefon hayali başka bir hayal yok ondan sonra cepte para bitimide çalışmak zor geliyor alacağınıda aldı nasıl olsa eve donüş başlıyor cahlik başka birşey değil benim gözümde




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enja -- 14 Ekim 2021; 15:19:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ambarad kullanıcısına yanıt

    Fiyatların neden bu hale geldiğini cevabı çok basit 4 harf EVET denildiği için iPhone Almak için 8.000 ile 10.000TL arasında  vergi vermek. 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şahlanmaya devam.

  • xhordata kullanıcısına yanıt

    green kartın çıkmasını niye bekliyorsun ki


    evlen git işte hazır yabancı sevgilin varken.

  • ankura kullanıcısına yanıt

    rus hocam o :)

    ruble burada pul değerinde

    ama rusyada iyi para


    en kötü rusya ya göçeceğim zaten


    green kart mevzusu eskiden var yani...olsa iyi olacak

  • SilenthillDream kullanıcısına yanıt

    Anlamamanız normal çünkü iphone fiyatını duyunca aklınıza 4K tv, gamebook geliyor. Sizde olmadığı için zannediyorsunuz ki ev kirada, tüplü tv de commodore 64 oynuyor insanlar ama ıp13 alıyorlar, halbuki redmi telefon alsa yanına 4K tv de alacak. Büyük fikir gerçekten. Iphone 13 serisi cihaz alan kişinin zaten bu ürünleri, eğer ilgi duyuyorsa, vardır. O paraya araba alırım, o paraya işte tv alırım bilmemne alırım.. bu kafadaysanız kardeşim zaten bu ürünler ekonomik olarak size hitap etmiyordur bu kadar basit. Şimdi ben gideyim “1.5 milyon TL ye BMW 5 Serisi alan adama Egea var fıstık gibi her işi görüyor, ben anlamıyorum bu para verilir mi, arta kalan para ile ev alırım” demem gibi birşey bu. Halbuki adam arabaya o parayı veriyorsa zaten hali vakti yerindedir, müstakil evdedir, başka evi vardır vs. Umarım anlatabildim ne demek istediğimi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xhordata kullanıcısına yanıt

    anladım,

    o zaman yapacağın basit

    2023 e kadar greenkart ta şansını deneyeceksin,

    ülkede bir değişiklik olmazsa Rusya nın yolunu tutmayı düşünebilirsin.

    zaten değişiklik olmazsa ortada bir ülke kalmayacak muhtemelen.

  • sky__walker kullanıcısına yanıt
    iPhone Almak için 8.000 ile 10.000TL arasında  vergi vermek. Dostum iyi güzel anlatmışsinda araba ap ayrı bir olay çünkü senelerce biniceksin güvenliği sürüş sağlamlığı tabi ki herkez bütçesine göre alır isterse 1 milyon verir ona birşey diyemem.. Ama telefona 22 bin TL vermek bakın zengin olsam diyorum kesinlikle almam nedenine gelirsek Amerika'da 128 GB 1099 dolar 10 bin TL Türkiye'de 18 bin TL bu kadar vergi olduğu sürece vermem bu insanlar vermese bu vergiler bu duruma gelemez.. Çok mu almak istiyorum yurtdışından alırım imeide 2bin kusur öderim bana daha uyguna gelir ama bu vergilerle Türkiye'den almam kimse kusura bakmasın. O fiyata birde yurtdışına çıkarım telefonu alır gelirim :) Ocak Şubat gibi komşumun kızı evden kaçtı iPhone 12 pro Max almadı diye babası baktı baş edilecek gibi değil kredi çekti aldı.. Daha sonra adami işten çıkardılar pandemide işler duruldugu için adam üstüne üstlük kirayida ödeyemediği için biz komşular olarak 1 ay ödedik fakat adam diğer ayı kabul etmedi bu yaştan sonra iş bulmam zor dedi taşındılar.. Yani bu fiyat farkları yüzünden bazı insanlar zor durumda kalıyor gençler eskisi gibi değil aldirana kadar yapmadıkları kalmıyor gençler arasında iPhone popülerliği malesef bazen iyi sonuçlanmiyor.. O yüzden bilinçli bir milletsek bazı şeyleri almayarak tepkimizi göstermek istiyoruz.. Bakın ev kiram 1150 TL den 1800 TL yapıldı.. Yoksa ev sahibi çıkarıcakti bölgede 2000-2500 TL'den aşağı kira yok şimdi ben bu durumda hiç bir tepkimi dile getiremem çünkü 2000de 3000 TL de olsa ertesi gün kiracı hazır.. O yüzden biraz birikim yapar köy kasabadan ufak bir ev alır buralardan giderim :) Başka yapacak hiç birşey yok

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • SilenthillDream kullanıcısına yanıt

    sevgili kardeşim ben sana bunları mı söylüyorum Allah aşkına, çene suyu çorba şeyler anlatıyorsun. Sana basit bir şekilde verdiğin örneğin yanlış olduğunu örnekler ile anlattım. Ben sana ne yapardın paran olsa, komşunun kızı ne yapmış diye sormadım. Cevap verebilmek için olayı çarpıtmışsın. Araba örneği verdim bire bir uygun. Hadi bunları geçtim telefona 20 bin vermek koyuyor, vergiden dolayı almam diyorsun param olsada, amerika dan alırım bilmemne (Amerika da eyalet vergisi var bu arada telefon 11 bine gelir + TR deki resmi servis parası ile bile bakmıyor) ama en katmerli vergilerin olduğu araba fiyatından pahalı vergi olan arabaya 1.5 milyon TL vermekte bir anormallik yok, ona birşey diyemem demişsin. Neyse, bence kapatalım bu konuyu, çok boş mevzu vaktimizi harcadığımıza değmez.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky__walker -- 14 Ekim 2021; 19:10:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bu var bu yetiyor... Onlar da kullansın ucuz olanı.


    Bu doğru değil.

    Rekabetçi fiyatlar ile sen de daha ucuza kullanırsın telefonunu...

    Bir ürünü tabu hâline getirmek, onu ulaşılmaz kılmak, bu nesneyi statü sembolü haline getirmek toplumu ileri götürmez.

    Ürünün kullanımını yaygınlaştırmak, o üründen katma değerli alt ürünler elde etmek, istihdam sağlamak.o toplumu ileri götürür.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vermeyin abi vermeyin. şu adamlar gidene kadar herşeyden kısın, vergi vermeyin!

    2 yıldır hiç birşey almıyorum sırf bu adamlara vergi gitmesin diye. zorunda kalırsamda gidip 2. el alıyorum. göreceğiz ip nerede kopacak bakalım

    eski telefon bozulunca 1 ay windows phonela gezdim, whatsapp bile yok, sırf yeni telefon alıp alıp vergi vermemek için, temiz 2. el galaxy s10 buldum, almanyadan kaçak imeili getirmiş satan kişi, onu kullanıyorum. kazandırmayın para mara. adamlar paramızı man adalarına gemiyle, vinçle taşıyorlar artık. eşek yükünü geçeli çok oldu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waltran -- 14 Ekim 2021; 18:31:59 >
  • Akıl işi değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hala boş beleş Mesajlar atıldığını goruyorum sinirleniyorum. Burada farklı kafayı yaşayan kişiler var. Adam telefona 20 bin verene enayi diyecek kadar gözü dönmüş birisi böyleleriyle tartışma yürütülemez. Saygı karşılıklı olur bu saygıyı göstermeden saygı beklenemez. 2023 yaklaşıyor bu seçimde de bir şey olmazsa yurt dışı için şartları zorlayacağım. Bir ülkede bu kadar vergi olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lee-on! kullanıcısına yanıt

    Hocam burdaki bir arkadaş yazmıştı. Her aklıma geldiğinde istemsizce gülerim. Seçimde AKP yi halk sandığa gömecek yorumuna; "Siz bu halkın cahilliğini fazla küçümsüyorsunuz hocam" yazmıştı. Burdan selamlarımı iletiyorum.

  • scorpion3560 S kullanıcısına yanıt

    Ya bi git allah aşkına, geriye dönük devletin bütçe açıklarına bak öyle gel, yav bende muhalifim ama körü körünede muhalif olunmaz ki arkadaş.

  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt

    Hocam bu söyledikleriniz vatandaş açısından güzel ama devlet sadece vatandaş odaklı düşünmez. Sana bu sistemin sıkıntıları sayayım.


    1) Trafiğe kayıtlı araç sayısı artınca petrol talebi artacak. Bu da yine cari açığın artmasına sebebiyet verecek.

    2) Sıfır araç satışları çok azalacak dolayısıyla bu sektörde çalışan kişiler işsiz kalacak.

    3) Bunun yerine Bajaj Qute tarzı araçları yaygınlaştırmak bence daha doğru. %8 ötv alınıyormuş motosiklet statüsünde olduğu için. Bunu da kaldırıp gümrük vergisine bir ayar çekilirse vatandaş ucuza ulaşım aracına sahip olur. 100 km'de tükettiği yakıt 3 lt.

  • ivenrec kullanıcısına yanıt

    Baktım noldu? Sen şimdi asıl dış borca bak.muhalifmiş.troll seni


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.