Şimdi Ara

iPhone alacaklara tavsiyeler. (Bu yılda bu telefon alınır mı?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi forumlar,


    Öncelikle yaklaşık 5 yıldır apple kullanıcısıyım. Forumda genel olarak gördüğüm bu yılda iphone 7 alınır mı? 6s alınır mı? vs gibi insanların akıllarında sorular var. Mevcut döviz kurları ve vergiler sebebiyle akıllı telefonlar ciddi manada pahalı, el yakar seviyede. Böyle oluncada ince eleyip sık dokuyoruz.


    Bugüne kadar kullandığım akllı telefonlar sırasıyla;


    1- samsung wave 525

    2- HTC Desire C

    3- Galaxy Nexus

    4- Sony Xperia Z3

    5- iphone se

    6- iphone 7 (mevcut kullanmakta olduğum cihaz)


    Genel olarak gözlemlerim şu şekilde;


    wave 525 ve Desire C kullandığım dönemlerde yeni bir telefon aldığınızda ciddi bir aydınlanma, hız farkı görüyordunuz. Özellikle bu iki telefondan sonra galaxy nexusa geçtiğimde çağ atlamış gibiydim. Nexus ve sonrasıda böyle bir fark yaşamadım. Hız farkı çok yoktu. (basit kasma ve donmalar hariç)


    Artık akıllı telefon piyasasında bir standart sağlandı. Aşağı yukarı hız ve serilikleri aynı, kameralarında çok çok spesifik bir fark kalmadı. (Profesyonel iş yapmıyorsanız, içerik üretmiyorsanız tabi)


    Apple cihazlarda ise gördüğüm farklar;


    1- Kapalı sistem olduğu için uygulamalar izinsiz habersiz işlem yapmıyor. Appstore sıkı denetime tabi bir mağaza. En azın googleplay store a göre çok daha güvenli. Diğer cihazlara göre daha güvenlidirler.


    2- Apple donanımsal ve yazılımsal bir özelliği android cihazlardaki gibi deneysel olarak piyasaya çıkarmıyor. Çıkardığı özelliğin arkasında duruyor. Tasarımını bile her sene değiştirip telefonunuzu kozmetik olarak eskitmiyor. Android cihazlarda iste salla gelsin, çevir gitsin mantığı var. Bugün samsung un bir yılda çıkardığı telefondan bile haberi yoktur. Niye böyle diyorum, yazılım desteği vermeyi unutuyorlar adamlar, her sene tasarımda köklü değişiklik yapıyorlar. Her gün yeni bir güvenlik açığının çıktığı bu dönemde yılda bir güncelleme vermeleri ne kadar doğru tartışılır.


    Mevcut cihazım iphone 7. 2019 yılında satın aldım. O sıralar tepe model değildi. Halen yazılım güncellemesi ve apple destek imkanlarından faydalanıyorum. Gayet memnumun.


    Şimdi gel gelelim kuru fasulyenin faydalarına. Şuan bir cihaz alacak olsam iphone 7 alır mıyım? Cevap asla! Neden? Şuan sıfır kapalı kutu fiyatları 3000-3500 tl aralığında. Bu cihaz eskidi arkadaş lamı cimi yok. Telefon kilit ekranı açılırken arada kasma yapıyor. Pil tüketimi rezalet. İçindeki işlemci eski teknoloji olduğu için pili sömürüyor. 3 saat ekran süresi iş görmez nitelikte. Powerbank ile geziyorum. Mevcut elinde bu cihaz varsa kullan daha götürür rahat 2-3 yıl. Hatta whatsapp desteğini kesene kadar kullanılır. Pil değişimi yaparsın en fazla, devam eder gidersin.


    Şimdi elimde mevcut, daha kullanırım diyorsun ama alacak olsam almam diyorsun, sen ne diyorsun diyenler olabilir. Abicim zamanında 3200 tl gömmüşüm telefona, suyu çıkana kadar kullanacam herhalde. Yukarıda saydığım nedenler telefonu değiştirmek için geçerli bahane olamaz ama bu telefonu almak için yeterli nedenler değil. durumu çaktık ;)

    Her sene işim gücüm yok aylık kazancımın yarısını buna gömecek halim yok. Artı tek kendime almamlada bitmeyecek, hanıma al, çocuğa al. Her yıl 2-3 ay telefona çalışacak halim yok.


    Konumuza dönecek olursak bu yılda hangi apple telefon alınır. Paran var veya yok, gelirin ne kadar bilmem ama bu dönemde en ucuz alınacak apple telefon iphone se 2020. Bunun altı modeller çöp. Parayı çöpe atayım diyorsan al. Ha bu telefonu aldığında da en az 5 yıl kullanırsın. İşini gayet iyi görür. Tabii ilk günkü performansını her sene vermez. Her sene biraz daha yavaşlar. Bu da gayet normaldir. Çünkü teknoloji nerdeyse her gün değişiyor gelişiyor. Her sene gelen bu yavaşlamalar donmalar da telefonu kullanılmaz hale getiren cinsten değildir. İşini görürsün, 2-3 saniye gecikmeyle. Hayatın sonu değil sonuçta.


    Bugün bir telefona 4500 tl verdiğinizde ve bu cihazı 5 yıl kullandığınızda cihaza aylık 75 tl vermiş oluyorsunuz. Aylık 5-6 bin tl kazanan ve ev geçindiren biri için ciddi rakam. O yüzden illa apple olacak diyorsanız tek mantıklı seçim se 2020 olur.


    ipad 2019, apple pencil, airpods ve apple macbook air m1 kullanıyorum. Bugüne kadar apple dan ne aldıysam pişman olmadım. Adamlar işlerini gayet iyi yapıyorlar. Cihazı sattım kaktım gitti mantığı yok. Ürünlerinin daima arkasında duruyorlar. Özellikle apple destek ile verdikleri canlı destek hizmeti de çok iyi. Fiyatları mağlum pahalı ama piyasadaki en dürüst satıcı olduklarını söyleyebilir. Ödediğiniz paranın karşılığını alıyorsunuz. ayrıca aldığınız cihazlar altın gibi değerini koruyor. Galaxy nexus cihazımı telefoncuya satmaya gittiğimde telefoncu almamıştı. Abi ben bunu satamam demişti. Ama ondan daha düşük ip 3gs yi satıyordu. Bugün elimdeki cihazı satmaya kalksam 2000 tl ye rahat okuturum. Ama elimdeki cihaz bir samsung galaxy s8 olsa kolay kolay satamam. Niye s8 diyorum, iphone 7 yi alırken muadil olarak s8 3000 tl ye satılıyordu. Ya onu ya bunu alacaktım.


    Android cihazların kolay değer kaybetmesinin sebebi ise muadil cihaz sayısının çok fazla olması. Olay şöyle oluyor. Siz s8 aldınız zamanında ve bugün 2000 tl ye satmaya kalktığınızda, tüketici şunu düşünüyor. Lan senin iki yıl kullanılmış ezikli çizikli telefonunu alana kadar gider 2600 tl ye sıfır xiaomi redmi note 9 alırım daha iyi diyor. Ne de olsa ikiside android. Yani seçenek çok. Ama ios tek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xbilinmeyen -- 4 Mayıs 2021; 1:7:40 >







  • Faydalı bir yazı olmuş.Bende 2017 hazirandan beri iphone 7 kullanıyorum. O kadar hoyratça kullanmama rağmen hala sapasağlam ancak sadece bataryası kötü durumda. Apple cidden kaliteli ürünler üretiyor. 2020 aralıkta ipad mini 5 aldım. Cihaz takır takır. Küçük olması vb. rahatça taşınabilmesi kullanırken zevk veren detaylardan. Benim de şu anki planım bataryayı değiştirip gittiği yere kadar kullanmak. Haa eğer işe girebilirsem şu an açıkçası yenilemeyi de düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.