Şimdi Ara

iPhone, akselerometre ile ilgili bir program arıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • iPhone 3G'de çalışacak, akselerometre'yi kullacak bir program arıyorum. Bu program;
    -Ya iPhone üstünde çalışacak, iPhone bir yönde belirlenmiş bir açıyı geçince alarm verecek. Mesela telefonu yere yatay konumda tutarken dikleştirmeye başlarsam ve yatayla açısı 15 dereceyi geçerse program alarm versin istiyorum.

    -Ya da bu işi, cihazın akselerometre verisini bilgisayara gönderip, ordan bu işi yapabilecek bir bilgisayar programı arıyorum.

    -Ya da telefondaki akselerometre bilgisini, bilgisayara gönderip, bunu bilgisayar mouse'u olarak kullanmaya yarayacak bir program arıyorum.

    Bu tür bir programa denk gelen var mı?



  • İstediğiniz programı anlatmanın yanında, eğer çok özel ve gizli değilse amacınızı yazmanız aradığınızı bulmakta daha faydalı olur diye düşünüyorum.

    Amacınız bir şeyin açısını tespit etmekse Uygulama Mağazasında "Clinometer" anahtar kelimesini aratmayı deneyebilirsiniz.

    Açı ile fare olarak kullanma amacınızı bağdaştıramadım (bu sebeple ilk satırı yazdım) fare olarak kullanmanızı sağlayan pek çok uygulama mevcut ücretli ve ücretsiz. En popüler olanlarından birisi Logitech firmasının "Touch Mouse" uygulaması örneğin.


    Ekleme: "Clinometer" kelimesine ek olarak "level" ve "protractor" kelimelerini de açı ölçme amaçlı uygulamaları bulmak için kullanabilirsiniz. iHandy Level güzel bir uygulamadır örneğin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1megabayt -- 31 Aralık 2011; 18:02:08 >
  • Tus kilidini açmak için kullanılabilir mi bu aksi eğer kullanılıyorsa hangi program
  • Bir sunumumda kullanacağım iPhone'u. Bu sunumda istenilen yüzeye çimento atan bir aleti anlatacağım, ve bu alet işin fiziği gereği uygulandığı yüzeye dike yakın açıyla kullanılması lazım. iPhone ile bu aleti az biraz simüle edeceğim. Dike yakınlıktan uzaklaştığı an(aşağı veya yukar 15 derece mesela, alarm vermesini sağlayacağım).

    Mouse programının da accelerometreyi kullanması lazım. Touch mouse sanırım sadece dokunmatik giriş alıyor.
  • O zaman pek çok "surface level" uygulaması kısmen işinizi görecektir, en azından benim denediklerim. Kısmen dememin sebebi, şu ana kadar denediklerim hep merkezi bulduğunda alarm veriyordu, sizin istediğiniz yanlış anlamadıysam, belirlenmiş noktadan uzaklaşıldığında haber vermesi doğru mudur?

    Belki şimdi aklıma geldi, şu şekilde olur, istediğiniz eğime, yani alarm vereceği açıya, misal 15 dereceye getirip kalibrasyonunu yaparsınız, dik konumdan ayarladığınız konuma geline alarm çalar.

    Tabi bu bilgileri bir şekilde bilgisayara aktaran yazılım üstüne fare özelliği olanı var mıdır bilmiyorum ama varsa da ücretsiz olmayabilir. Jiroskop özelliğini kullanan "Air Mouse" uygulamasını bir inceleyin isterseniz.
  • Çok sağolun ilginiz için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fixx

    Çok sağolun ilginiz için.

    Rica ederim, lafı bile olmaz :). Umarım ihtiyacınıza uygun uygulamayı bulursunuz, benim işime yaramayacak olsa da eğer bulur ve ismini paylaşırsanız, ileride eminim bir başkasının işine yarayacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.