Şimdi Ara

İphone'a virüs mü girdi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba millet,

    iphone 3gs sahibiyim. Orijinal olarak teknosa benzeri bir mağazadan aldım. Kırdırma, vurdurma, bilmemne işlerine maruz kalmadı. Turkcell veya Vodafone gibi hat ambargosu da yok. Temiz temiz kullanıyordum cihazı. Lakin bu cihaz 45 dakika içinde hattımdaki tüm TL yi tüketecek bir şeyler yapıyor, onu bulabilmiş değilim.

    Turkcell müşteri hizmetlerinin dediğine göre telefonumdan 45 dakika boyunca internete girilmiş ve sürekli indirme yapılmış. bunun sonuncunda 30.52 TL para olan hattımda 0.52 TL kalmış. Turkcelli aradım, böyle böyle dedim. adamlar sizin sözünüze güveniyoruz, telefonunuzu aktif ve bilinçli kullandığınız gözüküyor (bu sorunu anlatınca değil, önceki internete girişlerimi inceleyince dediler ) bu nedenle hattınıza 30 TL'yi memnuniyet açısından yüklüyoruz dediler. Oh ne güzel dedim. Fakat bugün tekrar baktım, yine 30 TL uçmuş durumda.

    Telefonda açık uygulama bırakmamaya çalışıyorum. Oyunları mümkün olduğunda openfeint gibi uygulamalar olmadan çalıştırıyorum. internetten çıkarken de hemen düğme ile değil, tarayıcını açık penceresini çarpıdan kapattıktan sonra düğme ile çıkıyorum. telefondan iyi kötü anlayan birisiyim de (siemensciler varsa aranızda beni tanır zati) fakat gel gör ki bu sürekli bağlanma sorununun çözümünü bulamadım.

    evde ve iş yerinde wi-fi dan bağlantıya geçtiğim için o sırada da aynı şekilde bağlanıyor mu farkedemiyorum ama, yolda serviste falan bağlandığını biliyorum. Son bir haftadır şarjım normalden iki kat daha hızlı bitmeye de başladı.

    Yani özetle arka planda çalışan bir uygulama, oyun veya virüs sayesinde param bitene kadar internete bağlı kalıyor telefon. Son yüklediğim 10 kadar uygulamayı da sildim, ama düzelmedi. Ben virüsten şüpeleniyorum. Sizce ne olabilir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kahve -- 12 Ekim 2010; 22:08:01 >







  • jbli mi telefon?
    tel anca bi ihtimal o zaman saçmalayabilir
    normalde dıştan müdahale edemiosun bunutut mile çalışmıyo dosya olayında
    herşeyi sil sonra system restore yap düzelmedi lazım
    bi de tv falan izleme proglarından işin bitince çık hemen küçültme
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tritone
    jbli mi telefon?
    tel anca bi ihtimal o zaman saçmalayabilir
    normalde dıştan müdahale edemiosun bunutut mile çalışmıyo dosya olayında
    herşeyi sil sonra system restore yap düzelmedi lazım
    bi de tv falan izleme proglarından işin bitince çık hemen küçültme



    Yahu ne alakası var arkadasım, uykun mu var anlamadımki. sen benim yukarıda yazdıklarımı okudun mu. Senin dediklerin telefonu yan yatır demekten farksız.

    Neyse teşekkür ederim iyi niyetin için



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kahve -- 13 Ekim 2010; 1:15:54 >




  • İlginc bir sorun. Lazim olmadigi zaman edge baglantisini kapali tutmakta fayda var.

    Nerelerden ne indiriliyor, Turkcell ulasabiliyor mu bu bilgilere acaba, belki o sekilde sebep olan seyi bulabilirsiniz..
  • İnterneti kullanmayacağın zaman tüm bağlantıları kapatsan iyi olur. Uygulamalar internet bağlantısını görünce kendini güncellemeye başlıyor olabilir. Bu durumda da sen farketmeden bir şeyler indirilmiş oluyor. Ben edge olsun 3g olsun kapatıyorum. Artı olarak APN ayarını değiştiriyorum. Belki sorununu çözer.
  • yanlış bilmiyorsam mac pclere virüs fln girmiyordu. iphonelarda böyle olsaydı iyi olurmuş. ama jb atınca virüse fln açık oluyor herhalde
  • Apn i değiştirdim. Aklınızda olsun Apn kısmındaki internet yazisini komple silmek yerine sondan iki uç harf silmek daha iyi. Eger orası boş kalırsa bazen otomatik olarak internet yazabiliyor telefon. 
    Fakat interneti kapatmak da istemiyorum. Şirket maillerimi de telefondan takip ediyorum. Ayrıca bu söylemiş olduğunuz bir önlem sadece, bana daha ziyade çözüm lazım.

    Turkcell ile de görüştüğümde bana detay göremediklerini ama sadece süre ve saat görebildiklerini söylediler. Mesela dün gece 00:32 den sabah 07:11 e kadar 12 kez bağlantı kırmış ve toplamda 26 tl lik indirme yapmış. Ayrıca ben evdeydim ve wi-fi modemim de açıktı. Ben de 12 gibi yatmış, 6.45 te kalkmıştım. Kalkınca da telefonda uygulamalara bakmamıştım
    Teşekkürler yardımıniz için
  • İos4 yüklü ise ayarlar/genel/ağ sekmesine gelip, veri bağlantısını kapat yaparsan sorun kalmaz. Ben hep kapalı tutardim, mms gelecek diye actım öylede unuttum faturada 36 tl gprs kullanımı yazıyordu :) 100 mb lük paket aldım artık hep açık, ne yaparsa yapsın :)
  • bağlantı ayarlarını sıfırla, olmadı yeniden restone edersin, temiz temiz kullanırsın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: junex
    İos4 yüklü ise ayarlar/genel/ağ sekmesine gelip, veri bağlantısını kapat yaparsan sorun kalmaz. Ben hep kapalı tutardim, mms gelecek diye actım öylede unuttum faturada 36 tl gprs kullanımı yazıyordu :) 100 mb lük paket aldım artık hep açık, ne yaparsa yapsın :)


    bağlantıyı kesmek istemiyorum. çünkü şirket mailleri de geliyor. bağlantımın hep açık kalması lazım. akşam turkcellden 100mb lik 3g deneme paketi aldım. şu an 44 mb ı kalmış durumda. saat 7.00'de %100 olan şarj da şu anda %6 olmuş durumda. Bunu yapan bir program var, ben o programdan kurtulmak istiyorum. eğer iphone dan internete giremeyeceksem niye aldım?

    quote:

    Orijinalden alıntı: by_mercure
    bağlantı ayarlarını sıfırla, olmadı yeniden restone edersin, temiz temiz kullanırsın

    ilk onu yaptım zaten, hiçbirşey değişmedi.




  • iphone kullanan birisinin kesinlikle internet paketlerınden birine sahip olması veya ayarlarda edge i kapalı tutması gerekir cunku surekli nete baglanıp bişeyler yapıyor hatta benim iphone hoparlör yanında oldugu zaman drrrt drrrt die sinyali duyuluyor cektigi verinin
  • Restore ettim ama fayda gormedim diyorsunuz ama kafama takilan burda benim bunu yapan eger telefona sonradan bulasmis bir program yada onun bir parcasiysa bununda restore ile komple temizlenmis olmasi dogal olarakta sorununuzun duzelmis olmasi gerekirdi gerci restore yaptiktan sonra eger aldiginiz backup i yeniden yuklediyseniz tekrar gelmis olabilir bana kalirsa yeniden telefonunuzu sifirlayin ve sadece mail ayarlarinizi yapip telefonunuzu bir sure oyle kullanin eger bir problem olmuyorsa demekki aldiginiz backup tada bir problem var demektir
  • internet paketi almayı düşünüyorum tabi ki clax. ama bu durumda o paket bir iki günde biter. Dün akşam yüklenen 100 mb lık paketten 30mb kalmış durumda. üstelik sadece 1 saat kadar wi-fi dan bağlı değildim. o 1 saatte de telefon sadece cebimde durdu, standbydan çıkarmadım bile.

    Yaya artık tek çare o gözüküyor. Bir nevi telefonu formatlamam lazım gibi. Akşam eve gidince aynen öyle yapacağım.

    Ama eğer iphone'dan sürekli istek dışı internet bağlantısı yapan bir uygulama saptarsanız ne olur forumda paylaşalım. Ben yandım, başkaları da yanmasın.
    Gerekirse biraz uzun ama uygulama listesini de yazarım.

    teşekkürler herkese
  • Bencede en mantiklisi sifirlaman gibi gozukuyor sonucu ve yaptiklarini tekrar buraya yazarsan bizde bilgilenmis oluruz
  • peki bir de şunu sorayım. İphone için görev yöneticisi tarzı bir uygulama var mıdır? Yani arka planda hangi uygulama çalışıyor, hangileri internete bağlanıyor gibi bir task manager özelliği olan uygulama var mıdır. Eğer varsa, o listeden de bulabilirim diye tahmin ediyorum.
  • sb setting isini gorur ama onu yapmam icin jb gerekir

    yukarda bi ark. demis virus vs. iphoneye virus fln girmez iphonede virus olasılıgı
    %0,1 falandır cunki unix isletim sistemine dayanıyor


    quote:

    Orijinalden alıntı: kahve

    peki bir de şunu sorayım. İphone için görev yöneticisi tarzı bir uygulama var mıdır? Yani arka planda hangi uygulama çalışıyor, hangileri internete bağlanıyor gibi bir task manager özelliği olan uygulama var mıdır. Eğer varsa, o listeden de bulabilirim diye tahmin ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Afyonteam
    sb setting isini gorur ama onu yapmam icin jb gerekir

    yukarda bi ark. demis virus vs. iphoneye virus fln girmez iphonede virus olasılıgı
    %0,1 falandır cunki unix isletim sistemine dayanıyor
    quote:

    Orijinalden alıntı: kahve
    peki bir de şunu sorayım. İphone için görev yöneticisi tarzı bir uygulama var mıdır? Yani arka planda hangi uygulama çalışıyor, hangileri internete bağlanıyor gibi bir task manager özelliği olan uygulama var mıdır. Eğer varsa, o listeden de bulabilirim diye tahmin ediyorum.


    jb yapmadım, yapmaya da ihtiyacım olmadı. sadece söylediğin uygulama için de yapmasam daha iyi.

    evet mac, unix, linux... bunlar virüsten uzak sistemler. Fakat yine de telefonun içindeki uygulamalara güvendiğim için, bilmediğim bir uygulamadan kaynaklanıyor anlamında bir virüs olabilir mi demek istedim.




  • bende aynı sorunu birkaç gündür yaşıyorum. yaptığım bir diiz inceleme sonucunda bir pdf dosyası açıldığında internete bağlanıyor ve veri indiriyor bir gecede 1 GB veri indirmiş sanırım onunla ilgili bir sorun şimdi az önce uygulamadaki o pdf dosyasını sildim bakalım ne olacak buraya sonucu yazarım sizde bilgi elde ederseniz yazarsanız sevinirim
  • İlk once bir interbet paketi alin
    Daha sonra ayarlardan genel ag dan edge ve 3g yi kapayin

    İnternete ihtiyaciniz oldugunda ayni yoldan acip internette isinizi gorun donra tekrar kapatin

    Bu hem telefonun sarjinin daha fazla gitmesine yarar saglar hemde surekli internet kapi oldugu icin kotAnizida asmamis olursunuz ben hep boyle yaparim lazim degilken neden acik kalsin ki sarji cok goturuyor
  • İlk önce telefonunuzu restore yapin. 100 mblik paket aldim ve 44 mb kaldi diyorsunuz ve acayip bir anormalllik var. Bence telefonunuzu itunes a bağlayip restore yapin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.