Şimdi Ara

iPhone 14 ile popüler olan uydu özelliği Android telefonlara geliyor!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • iPhone 14 ile popüler olan uydu özelliği Android telefonlara geliyor!
    Apple, iPhone 14 ve iPhone 14 Pro modellerinde, hücresel ağın ve Wi-Fi'nin kapsama alanı dışındayken acil iletişim için uydu bağlantısı özelliğini kullanıma almıştı. Şimdi bu özellik Android dünyasına yayılıyor.



    Qualcomm, Mobil Dünya Kongresi'nde (MWC) Xiaomi, Oppo, Vivo, Motorola, Nothing ve Honor dahil olmak üzere çok sayıda telefon üreticisinin telefonlarına uydu iletişim yetenekleri getirdiğini duyurdu. Ancak üreticiler, bu özelliklere ilk olarak hangi cihazların sahip olacağını ve şirketlerin bunları ne zaman piyasaya süreceği şimdilik belirsiz. Fakat muhtemelen yeni üst seviye modellerde bu özelliği sıklıkla göreceğiz gibi görünüyor.



    Uydu bağlantısı Android telefonlara geliyor



    iPhone 14 ile popüler olan uydu özelliği Android telefonlara geliyor!
    Qualcomm, geçen ay Tüketici Elektroniği Fuarı'nda (CES) uydu servis sağlayıcısı Iridium ile ortaklık kurarak Snapdragon Satellite teknolojisini tanıtmıştı. Bu çözümü kullanarak akıllı telefonlar, acil durumlarda iletişim için uyduları kullanabiliyor. Bu iletişim iki yönlü çalışıyor fakat mesajlaşma gibi düşük veri boyutlarında gerçekleşiyor.



    Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy A14 4G tanıtıldı: Neler sunuyor?



    Qualcomm, Snapdragon Satellite'in yakında çıkacak olan yeni 5G RF modemlerinde ve akıllı telefonlar için hazırladığı yeni işlemci serilerinde kullanacağını söyledi. Qualcomm’un bahsettiği yeni işlemci aileleri Snapdragon 8 serisinden Snapdragon 4 serisine kadar uzanıyor. Dolayısıyla giriş seviyesi Android telefonlarda da uydu bağlantısını görebiliriz.



     Qualcomm ürün yönetiminden sorumlu başkan yardımcısı Francesco Grilli yaptığı açıklamada. "Snapdragon Satellite'ı yeni nesil cihazlara dahil eden ortaklarımız olgun ve ticari olarak mevcut küresel LEO takımyıldızı sayesinde uydu mesajlaşma özellikleri sunabilecekler. Bu da dünyanın dört bir yanındaki abonelerin acil servis sağlayıcılarıyla veya aile ve arkadaşlarıyla açık havada iletişim kurmasına olanak tanıyacak." ifadelerini kullandı.




    Kaynak:https://techcrunch.com/2023/02/26/xiaomi-oppo-and-vivo-are-bringing-satellite-communication-to-their-devices-through-qualcomm/
    Kaynak:https://www.qualcomm.com/news/releases/2023/02/qualcomm-and-leading-global-smartphone-manufacturers-collaborate







  • Haha Huawei den bahsetmemek için kırk takla atmış bu seferde popülerleşen yazmış. Mate 50 Pro ilk uydu iletişimi olan cihaz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Apple çalmadımı

  • “LEO takımyıldızı” çok uzak değil mi?
    Biraz daha yakın yıldızlardan olsaydı keşke 🤣

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu özellik Türkiye'ye gelmez diye düşünüyorum. Uydu üzerinden normal mesaj atmak ve aramalardan bahsediliyor ki bu Türkiye'de IMEI işinin işe yaramaması demek.

  • çok güzel. sonraki telefonumun 5G ve uydu bağlantılı olmasını isterim

  • sniper23 kullanıcısına yanıt

    Halen daha Turkcell gibi operatör üzerinden haberleşiyorsun, dolayısı ile oparetör de hala IMEI kontrol işlemini yapıyor. Sadece baz istasyonu ile değil de direk uydu görüşmesi sağlıyorsun. Çok eskiden beri var olan, ülkemizde de kullanılan bir teknoloji aslında ve ücretlendirmeleri çok daha yüksek. Operatörlerin websitelerinden ücretlendirmelere bakılabilir.

  • Telefon niye yukariya kaldirilir onu anlamadim, 400 km yukaridaki nesneye 40 cm yaklasinca degisen ne oluyor? Daha mi iyi cekiyor?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Xloud X kullanıcısına yanıt
    Kağıt üzerinde öyle olsa da bu ilk olanın Apple olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Çünkü fikrin kimden çıktığı önemlidir. Huawei’in böyle bir yeniliği düşünebilecek vizyonda olmadığını herkes bilir. Üretim mantalitesini kopyalama üzerine kuran bir firmanın bunu yapabileceğini düşünmüyorsun sanırım. 2022’nin başlarında iPhone 14’te uydu telefonu özelliği olacağı aylar öncesinden ortaya çıkmıştı. Arayüzünü bile iOS’tan kopyalayan, Android gibi açık bir sistemi bile kapalı hale getiren Apple kopyacısı bir firma elbette bu özelliği pas geçemezdi. Ne ilginçtir ki Apple’dan bir gün önce tanıtımını yapması bunun bir tesadüf olmadığını gösteriyor. Popüler Android forumu XDA bile bunu yapan ilk şirketin Apple olduğunu söylüyor. Ki onu da Apple seviyesinde yaptığı söylenemez. Sadece mesaj gönderebiliyor. Mesaj alma özelliğinden yoksun. Apple’da mesaj gönderilebildiği gibi mesaj alımı da mevcut. Bir özellik yapıyor onu da yarım yamalak yapıyor.

    https://www.xda-developers.com/apple-iphone-14-satellite-connectivity/

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cidden fanboyluk başa bela insana saçma sapan yorumlar yaptırabiliyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.