Şimdi Ara

iPhone 13 ve 13 Pro Max, yılın ilk çeyreğinde dünya lideri oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • iPhone 13 ve 13 Pro Max, yılın ilk çeyreğinde dünya lideri oldu



    2020 ve 2021 yıllarında iPhone 11 ve iPhone 12, en çok satan telefonlar olmayı başarmıştı. Görünüşe göre Apple, bu sene de liderliği elinde tutacak. İlk gelen raporlar, Apple’ın ilk çeyrekte dünya genelinde ve Kuzey Amerika’daki başarısını gösteriyor.



    2022’nin ilk çeyreğinde Apple liderliğini korudu



    IDC’den Francisco Jeronimo, iPhone 13’ün 2022’nin ilk çeyreğinde dünyada en çok satan telefon olduğunu belirtti. IDC, dünya genelindeki satış sayılarını ve oranlarını açıklamadı ancak raporlarına göre iPhone 13’ün birinci, iPhone 13 Pro Max’ın ise ikinci olduğunu belirtti. iPhone 13 Pro ise listede üçüncülükte iken, iPhone 13 Mini ilk 5’e giremedi. iPhone 13 ailesi, Apple’ın 2022’nin ilk çeyreğindeki iPhone gelirlerinin %84’ünü oluşturdu.



    Ayrıca Bkz.Çip krizi devam ediyor: TMSC, Singapur'da yeni fabrika açacak



    Kuzey Amerika’da Apple lider, Samsung ise ikinci



    IDC’nin raporları her ne kadar yeteri kadar bilgi sunmasa da Canalys’in yeni raporları, Kuzey Amerika’daki akıllı telefon satışları hakkında ciddi anlamda bilgi veriyor. 2022’nin ilk yarısında Apple, %51 ile pazarın lideriyken, Samsung %27 ile ikinci olmuş. Lenovo/Motorola ve TCL ise, Apple ve Samsung’un arkasından geliyor. Apple ve Samsung’un arasında geçen seneki %17’lik fark %24’e çıkmış. Görünüşe göre Apple’ı oldukça başarılı bir yıl bekliyor. Google ise Kuzey Amerika’da yalnızca 1.2 milyon telefon satarak %5’lik bir pazar payına sahip olmuş.



    iPhone 13 ve 13 Pro Max, yılın ilk çeyreğinde dünya lideri oldu



    Bu yılın sonunda ise ilginç bir yarış bizleri bekliyor. iPhone Mini ailesini bitirecek olan iPhone 14 serisi, Galaxy Z Fold 4 ve Z Flip 4 ve Google’ın katlanabilir akıllı telefonları benzer zamanlarda çıkış yapacak. Bakalım Apple, Kuzey Amerika’da ve dünya genelinde liderliğini ne kadar uzun süre koruyabilecek.




    Kaynak:https://www.canalys.com/newsroom/north-america-smartphone-market-share-Q1-2022?ctid=2741-7505c1226443e7be76f363163cb1727e
    Kaynak:https://www.phonearena.com/news/iphone-13-world-best-selling-phone-q1-2022_id140285







  • Olay hiç bir zaman telefonun kendisi değil. Makine olarak baktığında iphone sadece daha hızlı ancak farklı bir çok alanda android ekosisteminin gerisinde bir cihaz. Ama yazılım ve çok daha önemlisi servis ve deneyim olarak ios koca bir eko sistem olduğu için kaynakları çok fazla. Bunun sonucu olarak kullanıcı deneyimi oldukça iyi bir seviyeye taşıyor ve kendisini lüx ürün kategorisine konumlandırıyor. Sen bile her ne kadar iphone'u iyi bulmasanda cihazın lüks bir telefon olduğunu düşünüyorsun. Bu algı da doğal olarak daha fazla insanı ios platformuna yöneltiyor, bunun sonucunda da eko sistem daha da büyüyor ve kaynakları daha da artıyor. Abartmak gibi olmasın ama günün birinde sadece ios telefon, tablet vs kalabilir piyasada. Geçmişe bakarsan bir kaç büyük firma pazardan çekildi. Çünkü sadece telefon satmak ile para kazanmak oldukça zor. Lg telefon üretmiyor artık, batan firmalar var.

    Özetle telefon olarak bakmamak gerekli. Hakikaten telefon olarak öyle çok bir yenilik olmuyor bence. Bilgisayardan telefona, ev aletlerinden saate kulaklığa kadar etkileşim içinde bulunduğun tüm cihazları tek bir platformdan yönetebiliyor musun, konu aslında bu...

    Baya uzun oldu :), bu arada yazdıklarım hiç araştırmaya dayanmıyor sadece düşüncelerim...
  • Androidlerin bile 1000 dolar olduğu piyasada paran varsa iPhone al geç



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apple_M1 -- 21 Mayıs 2022; 17:17:17 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple’ın tek hatası diğer markalar gibi özelliklerden fazlasıyla kısıp iPhone piyasaya sürmemesi. Biraz kısıp piyasaya sürüyor diğer fiyatı ucuz androidlerden yüksek kalıyor.

    Neredeyse bütün markaların en üst modelleri iPhone ile aynı fiyatta.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximus01982 -- 21 Mayıs 2022; 17:29:34 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Samsung S22 Ultra alacaklar için en iyi alternatif şuan. Hem yeni model çıktığında fiyatı Android telefonlar kadar düşmüyor, hem de servis ve güncelleme konusunda çok iyiler. Samsung 1-2 sene geçtikten sonra güncelleme verebiliyor üstelik , 3 sene sonra güncellemeyi kesiyor. Bence mantıklı bir tercih. 👍

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • .BUTTERS STOTCH. kullanıcısına yanıt
    adam dandik mi demiş 1000 doları olan adam adroid almaz demiş ki bence de öyle 12 binlik adroid ile 20 binliralık anroid aynı deneyimi hatta 12 binlik bazen daha iyi sonuç verdiği oluyor. ama iphone her şeyi ile farklı 2. eldeki piyasası için bile iphone alınır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marsk35 -- 21 Mayıs 2022; 18:25:45 >
  • Bir zamanlar en ucuz tel üreten xiomi bile tel fiyatlarını İphone seviyesine getirdi ben neden o fiyatlara Android cihaz alıyım insanlar aptal değil aynı fiyata İpone varken kimse androidin yüzüne bakmaz ama paran vardır veya kafaya takmıyosundur o zaman Android alır geçersin

  • Gördük iPhone'u 2022 yılında insanlar hala IPS ekran kullanıyorlar iPhone 11 de geçen iPhone 12 de bile 60 Hz var tamamen rezalet 18 watt hızlı şarj bile başlı başına komedi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Millette ne para var arkadaş, gerçi biz çok fakiriz.

  • .BUTTERS STOTCH. kullanıcısına yanıt
    Olay hiç bir zaman telefonun kendisi değil. Makine olarak baktığında iphone sadece daha hızlı ancak farklı bir çok alanda android ekosisteminin gerisinde bir cihaz. Ama yazılım ve çok daha önemlisi servis ve deneyim olarak ios koca bir eko sistem olduğu için kaynakları çok fazla. Bunun sonucu olarak kullanıcı deneyimi oldukça iyi bir seviyeye taşıyor ve kendisini lüx ürün kategorisine konumlandırıyor. Sen bile her ne kadar iphone'u iyi bulmasanda cihazın lüks bir telefon olduğunu düşünüyorsun. Bu algı da doğal olarak daha fazla insanı ios platformuna yöneltiyor, bunun sonucunda da eko sistem daha da büyüyor ve kaynakları daha da artıyor. Abartmak gibi olmasın ama günün birinde sadece ios telefon, tablet vs kalabilir piyasada. Geçmişe bakarsan bir kaç büyük firma pazardan çekildi. Çünkü sadece telefon satmak ile para kazanmak oldukça zor. Lg telefon üretmiyor artık, batan firmalar var.

    Özetle telefon olarak bakmamak gerekli. Hakikaten telefon olarak öyle çok bir yenilik olmuyor bence. Bilgisayardan telefona, ev aletlerinden saate kulaklığa kadar etkileşim içinde bulunduğun tüm cihazları tek bir platformdan yönetebiliyor musun, konu aslında bu...

    Baya uzun oldu :), bu arada yazdıklarım hiç araştırmaya dayanmıyor sadece düşüncelerim...





  • marsk35 kullanıcısına yanıt

    değiştirmiş mesajı.

  • TheEndBeqins kullanıcısına yanıt
    Millette para yok. Trade-in'le gelen fiyatları görseydiniz oturup ağlardınız herhalde ondan bu kadar satılıyor.

  • İnsanları anlamıyorum sırf gösteriş olsun kredi çekip alıyor ya bizim insanlar oğlu gösterisi seviyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ikinci el fiyatını düşünen arsa alsın telefon değil

  • 2500 TL olsun alırım

  • Batı ülkelerinde bunlar maaşın 4te biriyle çok rahat alınıyor, 7den 77ye herkesin elinde normaldir. Bizde ise 4-5 maaş verip kredi çekiyorsun. 30.000 lira.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.