Şimdi Ara

iPhone 12 serisinde çentik kalkabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
77
Cevap
0
Favori
6.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • iPhone 12 serisinde çentik kalkabilir

    Essential Phone ve Sharp Aquos gibi modellerle akıllı telefon pazarına sunulan çentik tasarımı Apple’ın elinde gelişmiş yüz tanıma yapan bir sisteme dönüşmüştü. Her ne kadar Apple cephesi iPhone X modelinden bu yana çentikli yapıyı sonuna kadar savunmuş olsa da iPhone 12 ile birlikte bu konuda yeni bir dönem başlayabilir.

    iPhone 12 neler sunacak?


    iPhone X modelinden bu yana telefonlarında çentik tasarımına yer veren Apple gelecek yıl tamamen çerçevesiz bir yapıya geçmeyi planlıyor. Firmaya yakın kaynaklar TrueDepth kamera sisteminin üst çerçeveye entegre edileceğini iddia ediyor.


    Ayrıca Bkz.Apple’dan eski iPhone’lar ve iPad’ler için beklenmedik güncelleme


    iPhone 12 serisi ile birlikte TrueDepth kamera sistemi biraz daha küçültülerek üst çerçeveye entegre edilecek ve böylece herhangi bir çentik olmadan çerçevesiz bir ekran görünümü elde edilecek. Elbette bunun üretim tarafında ne tür zorluklar olacak belirsiz.


    Son dönemde akıllı telefonlarda çentiksiz tasarımların ilgi görmeye başladığını görüyoruz. Üreticiler mekanizmalı kamera veya kızaklı arka kapak tasarımlarıyla ekranı tamamen çerçevesiz hale getiriyorlar. Apple ise yine farklı bir açıdan yaklaşarak kalabalık bir bileşen grubunu ince çerçeveye sığdırmış olacak. Yine de bu düşüncenin üretim tarafındaki sürece bağlı olacağını da belirtmek gerek. iPhone 12 serisinde çentik kalkabilir








  • Android tarafında çentik kalkalı en az bir yıl oldu. Apple 2020 de çentiği kaldıracakmış. Bir zamanlar Çinliler Apple'yi takip ederdi ama şu an Çinlileri takip eden Apple oldu. Apple bile bunu kabullenmişken bazı fan boylar bunu sindiremedi.

    Geçenlerde SDN ekibi Iphone 11 için Android katili diye bir video yapmış. Adamlar hangi dünyadalar anlayın artık. HD+ çözünürlüklü, IPS ekranlı, %79 ekran gövde ekranı ve 3110 mah amper pil ve hızlı şarj adaptörü olmayan bir telefonu Note 10 Plus veya Oneplus 7 Pro katili olarak görmek nasıl bir paradigmadır anlamak zor.
    Apple telefonların tek espirisi büyük harflerle yazıyorum IOS ve apple eko sistemidir. bütün mevzu stabillik. teknik olarak apple örnek verdiğiniz tüm telefonlardan geridir ama apple telefonlardan iyi diye aldığınız telefonların özelliklerinin %50sini kullanmıyorsunuz zaten. bu nedenle apple'dan "teknik" olarak iyi olmaları birşeyi değiştirmiyor.

    Apple'ın iki tip kullanıcısı var biri hava atmak için apple alanlar diğeri ise gerçek apple kullanıcıları sistem ve stabillik. çalışma hızı vs. bunu android ile karşılaştırmayın bile bence.
    Kamerayı ekran çerçeve arasına koyarsak tam sığıyor, lensi daha da küçültmenin kalite sıkıntılarına sebep olacağını düşünüp aynı boyda kalacağını kabul edersek bir şekilde mümkün ama camın yuvarlatılmış kesimi işi bozuyor, çare ekranı eğimsiz düz yapmak buda bir önceki haberde aslında apple neden iphone 4 tasarımına geçmek istiyorun cevabı olabilir.



    https://imgyukle.com/i/oZFJaU
    Ipon un stabil ve hızlı çalışması teorisini bir örnek vererek açıklayabilirmisin? Gerçekten bunu anlamak, görmek istiyorum daha doğrusu ipon un stabil olduğu digerlenin olmadığını gösteren delillere ihtiyacım var. Mesela ben s10 kullanıyorum s10 in stabil olmadığı ve ipon 10 xs max a göre yavaş olduğunu gösterebilecek birşeyler varmı? Video, test, görüntü gibi şeyler varsa paylaşirsan yararlı olur.
    çerçeve kalınlaştıktan sonra çentik kalksa ne olacak ki. Kamera ekranın altına gizlenmediği sürece en mantıklı çözüm yine ya çentik ya da samsunglarda olduğu gibi ekranı keserek kamera koymak.

    12'den önce 11s gelir bence bu arada. 2020'de farklı tasarımlı bir iPhone göreceğimizi sanmıyorum pek.
    Çok basit...

    Aç sahibinden.com sitesini. Satışta olan iPhone 5 serisi telefon sayısına bak, bir de çağdaşı Samsung Galaxy S5'in satışta olan sayısına bak. iPhone yaklaşık 10 kat daha fazla. Samsung'un Türkiye'de Apple'dan çok daha fazla satış yaptığını da unutma. 2013-2014 ten günümüze 10 kat daha fazla iPhone 5 serisi cihaz ulaşmış. Hem de güncel bir şekilde. S5 gibi 2015 de güncellemesi bitmemiş yani. Bu sene bitmiş.

    Bir telefonun 2014 yılından bugüne ulaşmasının iki sebebi olur;

    1- Üretim kalitesi
    2- Yazılım kalitesi

    Gerçi sen şimdi buradan; "Demek ki S5 sahipleri cihazlarından o kadar memnunlar ki; elden çıkarmak istemiyorlar" sonucu çıkaracaksın. :)
    İşlemci ve Gpu tamam yani.. Diğerlerin de bir kaç link vereyim. Gerçi fikrinin değiştireceğini sanmıyorum ama bir deneyelim;

    1- en iyi Ekran :http://www.displaymate.com/iPhone_11Pro_ShootOut_1P.htm#targetText=The%20iPhone%2011%20Pro%20Max,(30%20to%2046%20cm).&targetText=A%20Record%20High%20Full%20Screen,visibility%20in%20high%20Ambient%20Light.

    2- En iyi Video ve foto :https://www.gsmarena.com/apple_iphone_11_pro_max-review-1991.php /https://arstechnica.com/gadgets/2019/09/iphone-11-pro-and-11-pro-max-review-high-quality-for-high-prices/ /https://www.youtube.com/watch?v=Qts2LoZ5BoQ

    3- En iyi yazılım : Linke gerek yok bu haber yeterli zaten. Boşver 2014 de çıkan bir Android cihazın güncelleme almasını; 2017 çıkmış olup da güncelleme almış kaç Android cihaz sayabilirsin bana?

    4- En iyi 3. parti uygulamalar : Photoshop, Autocad vs.. (Masa üstü sürümleri)https://www.youtube.com/watch?v=xSp8volHX1I


    Şimdi muhtemelen bütün bunlara rağmen "Ne alakası var?" ya da "Ne gerek var?" gibi bir savunmaya geçecek veya bu incelemeleri yapan "GSMarena, ArsTechnica, Displaymate, iPhonedo, Mesut Çevik" gibi dünyanın en saygın teknoloji sitelerinin ve editörlerinin hepsini "fanboy"luk ile suçlayacaksın.
    Son bir kez daha şansımı deneyeyim hadi.

    Bir ürünün iki aşaması vardır.

    1- Mühendislik, Malzeme seçimi, Tasarım ve Projelendirme.
    2- Üretim.

    Apple kullandığı ekranın tüm AR-GE sini kendisi yapıyor. Kendisi tasarlıyor, kendisi malzemeleri seçiyor, kendisi mühendislik çalışmalarını yapıyor, kendisi sürücüleri yazıyor ve hazırladığı bu paketi belli prosesler altında üretmesi için Samsung'a ihale ediyor. Tıpkı A serisi işlemcilerde olduğu gibi. Senin mantığa göre o işlemciler de TSMC'ye ait, Apple'a değil. TSMC işlemciyi üretirken her ne yapıyorsa Samsung'da ekranı üretirken onu yapıyor.

    Önüne bir yemek geldiğinde o yemeği yapanın fırın olduğunu hiç düşündün mü? Düşünmedin çünkü yemeği yapan bir aşçı. Fırın sadece pişiriyor. Hatta nasıl pişireceğine bile aşçı karar veriyor. Tıpkı Samsung'un Apple'a ürettiği ekranlar gibi.
    samsung ya da apple size maaş mı veriyor nedir bu fanatikliğin sebebi anlamıyorum. Hem ios hem android kullanıyorum her iki sisteminde farklı avantaj ve dezavantajları hangisi size hitap ediyorsa onu alıp geçersiniz bu diğerini çöp yapmaz.

    Android tarafında video işi sıkıntılı note10+ dahil. Yavaşlama, takılma gibi şeyler nadir de olsa olabiliyor. Uygulama marketleri google'a ait olduğundan telefon üreticileri buradan para kazanamıyor ve çok agresif şekilde sürekli yeni telefon satmaya çalışıyolar. Samsung 2 yıldan sonra güncelleme vermiyor mesela. Note 8 kullanıyorum android 10 gelmeyecek mesela yani diyorki 2 yılda 1 telefon değiştir.

    Iphone tarafında en büyük sorun bağlantı kısıtlamaları. apple olmayan bir cihaza hala resim bile göndertmiyor ya da smart tv ye görüntü aktarmak için apple tv istiyor vs.
  • Bir de 5g koy tamam işte kamera kamera yeter da.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullanışlıdır veya değildir tartışılır ama Çinliler öyle tasarımlar yaptılar ki Apple'ın o kadar etkilemesi imkansız gibi birşey.

  • Öncü markadan yine bir ilk yeni buluş




    farzedin find x i hiç görmedik.
  • Ekran alti kamera olur umarim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kamerayı ekran çerçeve arasına koyarsak tam sığıyor, lensi daha da küçültmenin kalite sıkıntılarına sebep olacağını düşünüp aynı boyda kalacağını kabul edersek bir şekilde mümkün ama camın yuvarlatılmış kesimi işi bozuyor, çare ekranı eğimsiz düz yapmak buda bir önceki haberde aslında apple neden iphone 4 tasarımına geçmek istiyorun cevabı olabilir.

    iPhone 12 serisinde çentik kalkabilir

    https://imgyukle.com/i/oZFJaU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Escapetolife -- 26 Eylül 2019; 23:21:40 >




  • Millet can derdinde siz mal derdindesiniz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Escapetolife kullanıcısına yanıt
    Üst çerçeveyi iPhone XR/11'deki gibi daha kalın tutacaklar. Böylece sığdırabilecekler...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Android tarafında çentik kalkalı en az bir yıl oldu. Apple 2020 de çentiği kaldıracakmış. Bir zamanlar Çinliler Apple'yi takip ederdi ama şu an Çinlileri takip eden Apple oldu. Apple bile bunu kabullenmişken bazı fan boylar bunu sindiremedi.

    Geçenlerde SDN ekibi Iphone 11 için Android katili diye bir video yapmış. Adamlar hangi dünyadalar anlayın artık. HD+ çözünürlüklü, IPS ekranlı, %79 ekran gövde ekranı ve 3110 mah amper pil ve hızlı şarj adaptörü olmayan bir telefonu Note 10 Plus veya Oneplus 7 Pro katili olarak görmek nasıl bir paradigmadır anlamak zor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkadem -- 26 Eylül 2019; 23:51:43 >
  • çerçeve kalınlaştıktan sonra çentik kalksa ne olacak ki. Kamera ekranın altına gizlenmediği sürece en mantıklı çözüm yine ya çentik ya da samsunglarda olduğu gibi ekranı keserek kamera koymak.

    12'den önce 11s gelir bence bu arada. 2020'de farklı tasarımlı bir iPhone göreceğimizi sanmıyorum pek.
  • quote:

    iPhone 12 serisi ile birlikte TrueDepth kamera sistemi biraz daha küçültülerek üst çerçeveye entegre edilecek ve böylece herhangi bir çentik olmadan çerçevesiz bir ekran görünümü elde edilecek.

  • Telefonun şarjı 1 günü zor çıkartıyor, takmışlar kafayı çentiğe... Tüm üreticiler boş işlerle uğraşmayı bıraksın artık.

  • Koreli çinli telefona takla attirsin defter gibi kıvırsın mühendislik te arge de satış adedinde sana her ay tur bindirsin sen yeni 3 cam koyarken o 5 cam 6 cam koysun senin yarı fiyatına satsın hemde büyüsün sen trump la önünü kes sonra çentik kahi ağam seneye de yavsak us yavsak elma

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • O zaman sadece telefonun arka kısmını kopyalıyacaklar demek.

  • bkadem B kullanıcısına yanıt
    Apple telefonların tek espirisi büyük harflerle yazıyorum IOS ve apple eko sistemidir. bütün mevzu stabillik. teknik olarak apple örnek verdiğiniz tüm telefonlardan geridir ama apple telefonlardan iyi diye aldığınız telefonların özelliklerinin %50sini kullanmıyorsunuz zaten. bu nedenle apple'dan "teknik" olarak iyi olmaları birşeyi değiştirmiyor.

    Apple'ın iki tip kullanıcısı var biri hava atmak için apple alanlar diğeri ise gerçek apple kullanıcıları sistem ve stabillik. çalışma hızı vs. bunu android ile karşılaştırmayın bile bence.

  • Çağdaş ÖZGÜR kullanıcısına yanıt
    Teknik olarak geridir derken? Nedir bu teknik şeyler örneğin?

    İşlemci? Gpu? Kameralar? Video çekim yeteneği? Ekran? Yazılım kalitesi? 3. parti uygulamalar? Bunlar olamaz herhalde. Zira bu konularda iPhone 11 ailesi tüm rakiplerini en az 2 yıl önünde.

    Dolayısıyla geriye ne gibi bir teknik özellik kaldı ki iPhone Android cihazlardan geri kaldı şiddetle merak etmekteyim. Ama bir iki tahminim var;

    Batarya büyüklüğü, Ekran/Kasa oranı, Ekran Çözünürlüğü, Ters şarj, çok hızlı hızlı şarj vs... Şimdi bunlar yukarıda sayılanlardan daha mı önemliymiş ki iPhone geri kalmış?

    Değişik bir düşünce tarzı.

  • Çağdaş ÖZGÜR kullanıcısına yanıt
    Ipon un stabil ve hızlı çalışması teorisini bir örnek vererek açıklayabilirmisin? Gerçekten bunu anlamak, görmek istiyorum daha doğrusu ipon un stabil olduğu digerlenin olmadığını gösteren delillere ihtiyacım var. Mesela ben s10 kullanıyorum s10 in stabil olmadığı ve ipon 10 xs max a göre yavaş olduğunu gösterebilecek birşeyler varmı? Video, test, görüntü gibi şeyler varsa paylaşirsan yararlı olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erasmus78 kullanıcısına yanıt
    Işlemci ve gpu Apple bu ikisi de değerlerinden 1 yıl önde gerisi eşit veya düşük.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çentiğin kalkması büyük bir yenilik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iPhone ne zamandan beri sayı atlıyor her yılda. Bir sonraki iPhone 11s olacak. 2020 model yani. 2021 model olan 12 olur. Şimdiye kadar da Apple hiç s serisinde yeni bir kasa tasarımı çıkartmadı.

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.