Şimdi Ara

İpad air 4 vs Pro 3

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Bir ipad satın almak istiyorum. 2. el Pro (2018) ve air 4'ün fiyatları neredeyse birbiri ile aynı. İslemci farklı haricinde pro daha önde gibi görünse de güncelleme desteği ve diğer konular ile ilgili olarak hangisi daha tercih edilesi bir cihaz? Not: Profesyonel olarak kamera özelliklerini kullanmayacağım..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi P1ka -- 26 Kasım 2021; 0:9:18 >



  • Keske bir yanıt gelseydi…

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben olsam sıfır cihaz olması ve yeni işlemcisiyle air derdim lakin fiyatları 8k olmuş, onun yerine ikinci el pro (11 inç 2,3.nesil) alınabilir.

  • 120 Hz ekrandan kesinlikle vazgeçmeyin

  • Tercihimi 2.el 2018 pro’dan yana kullandım. Cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 2.el 2020 olabilir ama 2018 olmaz. Fiyat aşırı cazipse alınır tabi ben yine almazdım.

  • glamour97 G kullanıcısına yanıt
    Yapmış olduğum araştırmaların sonucu olarak buraya bir kaç şey yazayım belki alacak olan arkadaşlar için fikir sahibi olmaları konusunda yardımcı olur.
    Öncelikle cpu olarak tek çekirdek performansında air daha önde bir cihaz. Uygulama açılışlarında ve oyun kısmında daha fazla performans verecektir. Ancak çoklu çekirdek performansında 2018 pro render alma gibi kısımlarda bariz daha önde. Aynı zamanda gpu tarafında air için 4 pro için 7 çekirdek kullanılmış. Burada air daha yeni nesil bir cihaz olduğu için daha uzun ömürlü olacak gibi ancak şu tarihte aralarında belirli bir hız farkı göremiyorum. Gelecek güncellemelerle apple politikası nasıl bir yol çizer bilinmez.

    Kasa olarak air ile pro arasında neredeyse fark yok ancak air 10.9 pro 11 inc. Buradaki fark ekran kasa oranında küçük de olsa bir fark yaratıyor. Pro air den biraz daha ince. Aynı zamanda air 60hz pro 120hz ekran tazaleme hızına sahip. Aynı zamanda pro da ekran parlaklık değeri daha yüksek boyutlara çıkabiliyor.(Air 500 pro 600nit)

    Air cihazlarda 2 adet hoparlör bulunurken pro cihazda 4 hoparlör mevcut. Ses kalitesindeki farklı gözlemlemedim ancak son ses olarak daha iyi performansı var.

    Her iki cihazda da batarya performansı benzer seviyelerde.

    Pro cihazda face id air de touch id mevcut. Normal kosullarda touch id savunan birisi olsam da ipad tarafında sürekli parmagımı düğmeyle temas ettirmek zorunda kalmamak benim açımdan daha avantajlı bir durumda. Genellikle evde kullanılan bir cihaz olması sebebiyle maske rahatsızlığı bulunmuyor.

    Pro 468 air 460 gram. Pro 8 gram daha ağır bir cihaz.(İçerisindeki batarya bir tık daha büyük)

    Pro için max wifi hız desteği 866mbps air tarafında bi rakam 1.2gbps.

    Benim bulgularım bu şekilde arkadaşlar. Bu sonuçlar eşiğinde tercihim pro oldu ancak tabiki air almak için haklı sebepler var. Umarım hepiniz en iyilerine sahip olursunuz. Yazdıklarımda bir hata olduysa afforla. Gene sorularınız olursa vakit buldukça cevaplamaya gayret göstereceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi P1ka -- 18 Aralık 2021; 20:23:34 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.