Şimdi Ara

iOS Uygulama geliştirmek için Hangi mac/macbook almalıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba. iOS için uygulama geliştirme merakım var. Biraz araştırdım bunun için mac bilgisayar gerekiyormuş.Windowsda sanal makine üzerinden çalıştırabilirsin dendi ama sağlıklı olmaz diyorlar. Pek bilgim yok mac'ler konusunda. sizce başlangıç için hangisi işimi görür? Yalnız masaüstü değil macbook olmalı.Sıfır ikinci el farketmez. (bunun dışında internet ve dizi izlemek için kullanırım)

    NOT: Heves kıracak kişiler lütfen yorum yapmasın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Selamlar, hocam ideal gelistirme icin pro modlini oneririm. Lakin suan bu fiyatlarla cok cep yakiyor. Alincak gibi degil ne yazikki, ikinci elde ise fiyatlar orantili olarak sismis durumda. Adamlar 4 senelik bilgisayara 2500tl istiyor :).

    Alternatif olarak ikinci elde temiz ve uygun denk gelirse retina 2013 - 2014 256GB versiyonlusunu alabilirsiniz. Eger yine uygun bulabilirseniz eski seri olan std. ekran alabilirsiniz ama retina ile kullanim daha keyifli. Bu versiyona ssd takviyesi sart.

    Ucuz cozum olarak hackintosh uzunu kendiniz kurabilirsiniz :). Eger uyumlu pc ve laptop unuz varsa kurmak cok kolay emin olun. Bolca dokuman mevcut.
  • proya gerek yok. mac mini'de iş görür... Ben öyle yaptım. MAc mini sonra macbookpro aldım.... öğrenme sürecindeysen mac mini yeterli olur bence... sonrasında ekonomik olarak toparlarsan parayı proya geçebilirsin
  • İkinci el mac mini, macbook pro veya retina macbook pro olabilir..

    El Capitan çalıştırabliiyor olsun yeter, bir de SSD'si varsa zaten yenisi ile eskisi arasında çok gözle görülür bir performans farkı hissetmiyorsunuz.

    Tek uzak duracağınız bilgisaya "yeni" ipadden hallice olan macbook modeli (12 inch olan).
  • Cevaplar için çok teşekkür ederim. Öğrenciyim ve ipad Air tabletimi satmam gerekecek :(
    2012 sonrası Macbook Air modelleri işimi görür mü sizce. Dediğiniz cihazlar çok para be. Ulan yazılım öğreneyim diye heves ediyorsun, orada da para konuşuyor :( :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malesef dolar ve yeni vergiler nedeniyle fiyatlar resmen uçmuş vaziyette, bu yükseliş ikinci el fiyatlarını da uçurmuş vaziyette. El capitan çalıştıran bir mac mini 900-1000 tl civarında var.. (Beyaz olanlar değil tek parça olanlar)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 4GB ram sorun oluşturmaz ise Macbook pro alacağım. Mac mini olmaz dizüstü lazım hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bmözdemir16 kullanıcısına yanıt
    illaki 8gb taki kadar performanstan kaybınız olur ama işinizi yapmaya engel olmaz, dediğim gibi SSD olduğu sürece ram kaynaklı performans kayıplarını çok daha az hissedersiniz, osx bu konuda çok başarılı..
    Sıkıntı olmaz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.