Şimdi Ara

iOS beta profillerini paylaşan site kapatıldı: Apple, bizi tehdit etti!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • iOS beta profillerini paylaşan site kapatıldı: Apple, bizi tehdit etti!



    Apple, Haziran ayında gerçekleştirdiği WWDC 2022 etkinliğinin ardından iOS 16 beta sürümü indirmeye açtı. iOS 16 geliştirici betasını yüklemek için Apple Developer hesabının olması gerekiyor ancak Betaprofiles gibi siteler bu zorunluluğu ortadan kaldırıyor; geliştirici hesabınız olmadan çok kolay bir şekilde iOS veya diğer Apple yazılımlarını cihazınıza sorunsuzca yükleyebiliyorsunuz. Daha doğrusu yüklenebiliyordu; Apple, artık buna izin vermeyecek.



    Ayrıca Bkz.iOS 16 beta tüm kullanıcılar için indirilmeye açıldı



    Apple yazılımlarını paylaşan siteler tek tek kapanıyor



    iOS 16’yı denemek için beklemek isteyen kullanıcılar için iki seçenek bulunuyor; iOS 16 public beta ve iOS 16 developer beta. Apple, iOS 16 betasının yeni sürümünü ilk olarak geliştiricilere açıyor, ardından çok bekletmeden, birkaç gün sonra da herkesin yükleyebileceği şekilde paylaşıyor.



    Normalde geliştiricilerin uygulamalarını hazırlamak için yayınlanan geliştirici betası, şu ana kadar betaprofiles sitesinden kolayca indirilebiliyordu ancak popüler site aniden kapatıldı. Betaprofiles, Twitter üzerinden Apple ile yasal bir savaştan kaçınmak için web sitesinin yakında kapanacağını belirten mesaj paylaştı ve Apple’ın kendilerini dava açmakla tehdit ettiğini belirtti.



    Betaprofiles sitesine şu anda erişilemiyor. Benzer şekilde, daha çok iPhone’da yazılımsal bir sorun oluştuğunda .ipsw dosyasını indirmek için kullanılan site de kapatıldı.



    iOS beta profillerini paylaşan site kapatıldı: Apple, bizi tehdit etti!



    Geliştiricilere sağlanan beta yazılımı, Apple’ın mülkiyetinde olduğundan ve erişimi olanların yazılımları başkalarıyla paylaşamayacaklarını zorunlu kılan koşullar olduğundan, Apple’ın bu aksiyonu alması sürpriz değil. Ancak, Apple Developer programına katılmak için, Apple’a 650 TL gibi oldukça yüksek bir ödeme yapma gerekliliği, kullanıcıları beta profili paylaşan sitelere yönlendiriyor. iOS 16 final sürümünü beklemek istemeyen kullanıcılar şu anda public beta sürümü cihazlarına yükleyip test edebiliyorlar.




    Kaynak:https://9to5mac.com/2022/08/10/apple-taking-down-websites-sharing-ios-16-developer-beta/







  • Android açık kaynak bir yazılım, Apple ise aşırı kapalı bir ekosistem. Lisans ile ilgili bir durum, bu bir strateji.. Google açık kaynağı seçti çünkü Apple ile başa çıkabilmek için tüm diğer donanım sağlayıcılarına ihtiyacı vardı, kapalı sistem yapsaydı bu kadar çok firmaya hitap edemez, bu kadar yaygın olamazdı, yoksa babasının hayrına değil.


    Apple ise tam tersi, donanımı da kendi üretiyor yazılımı da, aşırı kapalı hatta diktatörlükle yönetilen kapalı bir sistem. Evet bu kadar kapalı olması çok can sıkıcı olabiliyor ama bugünkü başarılarını bu kapalı ekosisteme borçlular, bunu da unutmamak lazım.

  • Tekel Apple işte, haramilik.

  • Tüh ya ne güzel Block OTA kuruyorduk!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnterneti doğru kullanan herkes her aradığını bulur. O site yoksa başka site var.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt

    Adamın kendi malı üstadım, kendi icadı.... Asıl harami olanlar izinsiz paylaşanlar.

    Bana Apple da savundurttunuz ya, hater olmaz zor zanaat.

  • broodofqueen kullanıcısına yanıt

    Doğru tabi fakat başta bu şekilde katı kural koymaları harami genlerinden ileri geliyor. Google neden böyle değil?


    Başarılı olmaması gereken bir şirket başarılı olmuş işte.

  • Dev olmayanlar indirip kurunca ne oluyor acaba?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Vay be Beta programı için 650tl para vermek benim bildiğim beta kullanıcı deneyimini iyileştirmek için yapılan bir çalışma üstüne para vermesi gerekmez mi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hiç bir şekilde engelleyemez balon..

  • Cpt. MacMillan kullanıcısına yanıt
    Sen developer lisansını yanlış anlamışsın.

    O para markette uygulama yayınlamak için.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ipsw.me çalışıyor sorun yok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt

    Android açık kaynak bir yazılım, Apple ise aşırı kapalı bir ekosistem. Lisans ile ilgili bir durum, bu bir strateji.. Google açık kaynağı seçti çünkü Apple ile başa çıkabilmek için tüm diğer donanım sağlayıcılarına ihtiyacı vardı, kapalı sistem yapsaydı bu kadar çok firmaya hitap edemez, bu kadar yaygın olamazdı, yoksa babasının hayrına değil.


    Apple ise tam tersi, donanımı da kendi üretiyor yazılımı da, aşırı kapalı hatta diktatörlükle yönetilen kapalı bir sistem. Evet bu kadar kapalı olması çok can sıkıcı olabiliyor ama bugünkü başarılarını bu kapalı ekosisteme borçlular, bunu da unutmamak lazım.

  • broodofqueen kullanıcısına yanıt

    Ham android öyle ama hiç bir cihaz açık kaynak sayılmaz tam olarak google'ın, xiaominin, samsungun telefonlarında gelen uygulamaların yarısı nerdeyse kapalı kaynak, arayüz yazılımı ve ek özellikler dahil

  • Akasha_Ether kullanıcısına yanıt

    developer lisansı olmadan public beta yükleyebilirsin anca adamda ondan bahsediyor. bahsi geçen site developer beta profile paylaşıyordu ücretsiz.

  • Developer profili adı üzerinde developer yani uygulama geliştirenler için. Apple'ın uygulama geliştiricilere bu izni vermesinin sebebi, iOS 16 çıktığında kullanıcılar "iOS 16 kurdum falanca uygulama göçüyor, çalışmıyor" gibi durumlarla karşılaşılmasın diye... Yani uygulama geliştirici bunu kendi cihazına yükleyip yeni iOS ile beraber kendi uygulamalarında sorun olup olmadığını deniyor...


    Yukarıdaki mesajlardan bazılarında olayı tamamen yanlış anlamış kişilerin de olduğunu gördüm... 650 TL verince Apple size App Store'da kendi geliştirdiğiniz uygulamaları satma izni veriyor. Aynı şekilde kendi geliştirdiğiniz uygulamaları Apple'ın onayı olmadan ve App Store'a yüklemeden kabloyla yükleyerek kendi telefonunuzda da deneme izni veriyor. (Yıllık Toplamda 100 cihaz için.) Bu işi yapanların bileceği üzere Apple'a verdiğiniz ücreti bu işi bilen biriyseniz çok kısa süre içerisinde çıkarıp kara geçmeye başlıyorsunuz...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecstatic -- 13 Ağustos 2022; 11:47:52 >




  • Akasha_Ether kullanıcısına yanıt

    O zaman pardon uygulama geliştiricilere çeşitli toollar falan sağlayan bi yapıysa eyvallah benim cahilliğim ben sandım ki en son işletim sistemini piyasaya çıkmadan denmek isten kullanıcıları tokatlamak maksatlı olduğunu sanmıştım

  • Cpt. MacMillan kullanıcısına yanıt
    Apple uygulama geliştiricilere son iOS versiyonunun en stabil olmayan versiyonunu öncelikli olarak sunar.
    Bunun amacı hem geliştiricilerin bir sonraki sürüme hazır olmasını sağlamak, hem de yeni versiyonda ortaya çıkabilecek kritik sorunları geliştiriciler eliyle tespit etmek.
    Tabi sürüme erişebilmek için Developer lisansına sahip olmak gerekiyor ki günlük kullanım amacıyla kullanılması kesinlikle tavsiye edilen bir sürüm değildir. Bazı senaryolarda cihaza donanımsal zarar verme ihtimali bile vardır. Bu yüzden tüm kullanıcılara açmamaları da mantıklı.

    Releaseden önce kullanmak isteyen public beta kullanabilir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.