Şimdi Ara

İnventus da artık sıradan bir TR firması olmuş bir(Ekran Kartı değişimi).THH Sonrası Değişim Yapıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
5.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 1 buçuk yıl önce aldığım Asus Rog Strix 2070 O8G model ekran kartım bozuldu ve Asus RMA bir hafta içinde Değişim/iade belgesini tarafıma iletti. Kartı sanal gerçeklik ile yapılan rehabilitasyon çalışmalarında kullandığım için değişim hakkımı kullanmak istediğimi belittiğim halde İnventus'u bugün arayıp durumu sorduğumda ithalatçı firma ile görüştük değişim yapılmayacak para iadesi yapılacak dendi. Arızalanan cihazı RMA'ya ben yollayacaksam rapor sonucunda işim direk distribütör kararına bağlı olacaksa aracı firmaya neden fazla para verip alıyorum? Kartı aldığım sırada Amazon'dan çok daha ucuza getirtebilirdim ama İnventus güvenilir olur diye onalrdan almayı tercih ettim. Eski yorumlarımda vardır İnventus'la 10 yıllık bir alışveriş geçmişim var ve eskiden müşteri lehine karar verirlerdi ama görmüş oldum ki artık onlarda sıradan bir TR firmasına dönüşmüşler. Gerçekten bu deneyim tam bir hayal kırıklığı oldu ve madem bu işlerde muhattabım distribütör bundan sonra bilgisayar bileşenlerini amazon üzerinden alacağım en azından işlemer çok daha hızlı olur.


    Edit: Tüketici hakları gereği değişim talebini yapabilirsiniz diyen arakdaşlar olmuş PM ile ama sanırım istesem dahi firma 1 ay oyalayıp yine para aidesi yapmak isterse iade edebiliyor. Fikri olan varsa yorumlarınızı bekliyorum


    Edit 2: THH'ye başvuru yapıldı firmanın savunması bekleniyor. Sonucu benzer durumda olanlar için yine burada paylaşırım


    Edit 3:THH cevabı geldi ve olumlu. Değişim hakkının kullandırılmasını yönünde. Benzer durumda olanlar mutlaka hakem heyetine başvurularını yapsın.

    Bakalım iyice işi yokuşa sürüp itiraz yoluna gidecekler mi


    Edit 4: Penta THH'ye rağmen konu bizim için kapanmıştır deyip yine redditti. İnventus RTX 3060 ROG Strix OC V2 ile değişim yapmayı kabul etti. Bunu firma başta yapsaydı 6 ay boş yere uğraşmayacaktım. Gerçi son ana kadar müşteri alyhinde olmaya devam ettiler aradaki farkı ben verip üst model almak istedim onu da kabul etmediler. Şimdi kurumun avukatından görüş aldım Ticaret Bakanlığı'na Penta'yı THH kararına uymama, müşteriyi maddi zarara sokma ve satış sonrası görevlerini yerine getirmeme gerekçesiyle başvurabileceğimi söyledi. Peşini bırakmayı düşünmüyorum işin birazda onlar uğraşsınlar bakalım. En azından ceza alırlarsa başkalarına benzer muamele yapamazlar.


    Edit 5: Sayın Adem Helvacı'nın ve kurum avukatının önerileri ile dosyayı hazırlanıp Ticaret Bakanlığına verildi. Adem Helvacı'nın benzer pek çok problem için videoları var oldukça faydalı olud benim için ekran kartı ile ilgili videosunun linkini aşağıya ekliyorum


    İnventus da artık sıradan bir TR firması olmuş bir(Ekran Kartı değişimi).THH Sonrası Değişim YapıldıAdem Helvacıyoutube
    Bahsi geçen iddialar üzerine gerçek bir şikayet videosu hazırlamadan evvel firma ile irtibat kurdum. Kendilerinden 3 gün içerisinde bir cevap veya olumlu bir çözüm odaklı girişim gelmez ise, iddiaları tek taraflı olarak değerlendirip sizlere paylaşacağım. Firma cevap verirse, tarafların karşılıklı argümanları neticesi halk meclisi olarak konuya sizler karar vereceksiniz :)
    https://www.youtube.com/watch?v=WjvyHpg8ZEM


    İnventus da artık sıradan bir TR firması olmuş bir(Ekran Kartı değişimi).THH Sonrası Değişim Yapıldı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi withindarkness -- 29 Ağustos 2021; 10:48:51 >







  • Evet o parayla arkadaş şimdi yeni bir rtx 2070 alır eminim.


    Meseleye gelince bu tip konular hepimize ders oluyor. Türkiyede garanti, servis olayı bitmiş. Şu firma güvenilir diyemiyorsunuz bile. Tüm firmalar güven olarak kendilerini sıfırladı. Teknolojik ürün mü alacaksınız Tr amazondan alın yada yurtdışından en azında güven problemi yaşamazsınız. Çünkü gördüğünüz gibi kart bozulduğunda bırakın muadili kartı giriş seviye kart alamayacak bi meblağı iade etmeye çalışıyorlar. Evet belki ülkemizde adalet yok ama umarım biyerlerde mağdur ettikleri insanlar yüzünden hakettiklerini yaşarlar.

    bende inventustan toplamıştım bilgisayarı geçen sene; aynı fiayata 2080 lik alabiliodum ki arkadaş (internetten) öyle toplayıp aldı. bu iş beni huylandırdı. distribütör illa bu parçayı kayıp/hasarlı görüp inventusa yenisini yolluyacak(inventus da baskasına güncel fiyatlardan okutacak), ya da ücretini ödeyecek (ancak ,inventus bu ücreti geçen senenin fiyatıyla deil güncel uçmuş fiyatlardan isticek). her iki durumda da müşteri (biz) zarardayız. zaten millet rızkından kesip bilgisayara para ayırır oldu. Canımı sıktı şindi. EVGA'da TR den böyle bi çakallık yüzünden çıkmıştı diye biliyorum.

  • Aslında inventusun da bir hatası yok hocam, kart yok piyasada şu sıralar en ufak bir sorundan dolayı servise ekran kartı yollasan direk ücret iadesi çıkıyor öyle bir durumdayız.

  • Hocam elinde yoksa yeni modeli fahiş fiyattan listelemiş. 2070 de 500 dolardı 3070'de, distribütör içinde firma içinde kayıp yok karlarını düşünüyorlar. Monitörde yaşadım aynı model yokmuş benzer özellikli geliş fiyatı dolar olarak aynı yeni modeli yolladılar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi withindarkness -- 8 Nisan 2021; 11:27:6 >
  • Aslında inventusta fiyat ve içerik açısından pek cezbedici tarafı yok
    Sinerji bile daha iyi
    Ama daha iyisi akakceden tek tek en ucuzunu almak :)
  • bende inventustan toplamıştım bilgisayarı geçen sene; aynı fiayata 2080 lik alabiliodum ki arkadaş (internetten) öyle toplayıp aldı. bu iş beni huylandırdı. distribütör illa bu parçayı kayıp/hasarlı görüp inventusa yenisini yolluyacak(inventus da baskasına güncel fiyatlardan okutacak), ya da ücretini ödeyecek (ancak ,inventus bu ücreti geçen senenin fiyatıyla deil güncel uçmuş fiyatlardan isticek). her iki durumda da müşteri (biz) zarardayız. zaten millet rızkından kesip bilgisayara para ayırır oldu. Canımı sıktı şindi. EVGA'da TR den böyle bi çakallık yüzünden çıkmıştı diye biliyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haydar dübel -- 14 Mayıs 2021; 20:12:28 >
  • Para iadesi yapmışlar işte daha ne? Firma kötülemek için açılmış konu
  • imperial93 kullanıcısına yanıt

    Evet o parayla arkadaş şimdi yeni bir rtx 2070 alır eminim.


    Meseleye gelince bu tip konular hepimize ders oluyor. Türkiyede garanti, servis olayı bitmiş. Şu firma güvenilir diyemiyorsunuz bile. Tüm firmalar güven olarak kendilerini sıfırladı. Teknolojik ürün mü alacaksınız Tr amazondan alın yada yurtdışından en azında güven problemi yaşamazsınız. Çünkü gördüğünüz gibi kart bozulduğunda bırakın muadili kartı giriş seviye kart alamayacak bi meblağı iade etmeye çalışıyorlar. Evet belki ülkemizde adalet yok ama umarım biyerlerde mağdur ettikleri insanlar yüzünden hakettiklerini yaşarlar.

  • Benzer olay Amazon’dan aldığım logitech marka mouse da oldu. Garantiden cihazın arızalı olduğu belirtildi. Fakat Amazon’da aynı model olmadığı için para iadesi yaptılar ve evet 300 TL lik mouse 700 TL olmuştu. Yani Amazon’da bir çözüm değil maalesef.
  • Bunun inventusla alakası yok 2 bin liralık kart 8 bin lira olunca değişim yapmazlar tabiki vatandan 1660ti almıştım onlardan para iadesi yaptılar inventusla alakalı değil şu an bütün firmalar bunu yapıyor

  • Türkiye'de ki hiç bir firmadan alışveriş yapılmaz hepsi rezalet.


    Geçenlerde teknobiyotikten Dark maxima V20 boş kasa aldım, sistemi kurdum falan saatlerce uğraştım güzel bir kablolama falan yapayım diye sonra bir baktım kasanın önde ki 20cm fanlarından biri göbekten inanılmaz tıkırtı sesi yapıyor. Neyse dedim bu dark zaten akortek in kendi markası ellerinde mutlaka bu fandan vardır elimde ki sorunlu olanı gönderirim yenisi ile değiştirirler. Arkadaş adamlar elimizde fan yok diye komple kasayı istiyorlar şaka gibi. Aradım, mail attım falan yok illa kasayı gönderin diyorlar el mahkum söktüm tüm sistemi kargoladım. Şimdi de diyorlar teknik servis işlemleri en az 10, maksimum 20 gün sürer. Bir tane kıytırık fan için en az 10 gün bekleticekler sanırım ama ders oldu bir daha teknobiyotiğin yanına yanaşmam.

  • 3-4 ay önce bu sorunu mouse için yaşamıştım. hepsi para iadesi yapmak için can atıyor. Amd dün kendi sitesinde ekran kartı stoğu açtı ve hepsi olması gereken fiyattaydı. Şuan ki ekran kartı fiyatlarının ülkede böyle olmasının başında hem distribütör hemde satıcının karaktersizliği yatıyor. Bir de utanmadan youtupçu bedavacılar, miningi engellemek için ekran kartları hazır sistemle satılıyor diye firmaların savunuculuğunu yapıyor, yersen. Şu ülkede ahlak zaten kalmadı, ticarette nasıl olsun.
  • Teknobiyotikten alışveriş mi yaptın?


    İnventus da artık sıradan bir TR firması olmuş bir(Ekran Kartı değişimi).THH Sonrası Değişim Yapıldı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rindaman

    Teknobiyotikten alışveriş mi yaptın?


    İnventus da artık sıradan bir TR firması olmuş bir(Ekran Kartı değişimi).THH Sonrası Değişim Yapıldı

    En son 2012 gibi yapmıştım bir sorun yaşamadım ama görüyorum ki 2021 de alışveriş yapılmayacak firmaların başında geliyorlar. Zaten muhtemelen saçma sapan bir sebepten değişim de yapmayacaklar, yapsalar bile belirttikleri gibi 10+ günü bulacak yine bir fan için mağdur olucam.


    Aslında hata bende. Fanın sorunlu olduğunu anladığım gibi toplayıp gittigidiyor üzerinden direk iadeye gönderip uzaklaşıcaktım bu firmadan.





  • Ben de geil ram alma gafletinde bulunmuştum garanti bitmeden bozuldu bunlara yolladım da high profile ram yolladılar soğutucuma çarpıyordu.


    Kesmek zorunda kaldım soğutucuları tam bir rezillik. Dedim böyle böyle yardımcı olun kardeşim, ama diklemediler beni.


    Halbuki hatayla başkasının ssd diskini falan yollamışlardı bunlara yazdım da damın feryadı gibi DİSKİMİZİ VİEEERR DİSMİKİZİ YOLLAAAĞAAAA diye tükürük saçarak


    kargolamamı ferman vermişlerdi.


    Rezil rüsva bir güruh.


    Ekliyim, ramler triple kit idi hepsini yolla diyince g gibi ortada kalmıştım. bir tane bellek bozulunca hepsini istediler ne yazık ki.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 9 Nisan 2021; 13:24:19 >
  • Bu başlığı görmem çok iyi oldu, 20 bin civarına sırf güvenilir diye inventustan sistem topluyordum. 2-3 bin lira daha aşağısına farklı yerlerden alarak toplayabilirken muhattap buluruz sıkıntı olursa müşterisinin yanında olur diye düşünerek tercih edecektim. 2 yıl önceki fiyattan iade etmek resmen dalga geçmektir. Görünen o ki müşterisinin hakkını gözeten bir firma değil.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rindaman

    Ben de geil ram alma gafletinde bulunmuştum garanti bitmeden bozuldu bunlara yolladım da high profile ram yolladılar soğutucuma çarpıyordu.


    Kesmek zorunda kaldım soğutucuları tam bir rezillik. Dedim böyle böyle yardımcı olun kardeşim, ama diklemediler beni.


    Halbuki hatayla başkasının ssd diskini falan yollamışlardı bunlara yazdım da damın feryadı gibi DİSKİMİZİ VİEEERR DİSMİKİZİ YOLLAAAĞAAAA diye tükürük saçarak


    kargolamamı ferman vermişlerdi.


    Rezil rüsva bir güruh.


    Ekliyim, ramler triple kit idi hepsini yolla diyince g gibi ortada kalmıştım. bir tane bellek bozulunca hepsini istediler ne yazık ki.

    Lafa gelince Türkiye'nin en büyüğüyüz, gaming dünyasının lideriyiz tabi yersen.


    Youtube videolarında falan bazı yorumlarına denk geliyorum tam bir mahalle esnafı ağzıyla konuşuyorlar.


    Adamın biri DARK VS Cooler master kasa karşılaştırmasında falanca kasayla da karşılaştırın yazmış teknobiyotik kızmış olacak ki yok eşit karşılaştırırsak bizim kasalar ağır tecavüz eder, yok istersen gel karşılaştıralım sen haklıysan kasaları veririz biz haklıysak parasını alır seni uğurlarız falan :DDDDDDDDD şaka değil ha aynen böyle şeyler yazıyorlar. Tam bir mahalle esnafı.





  • relling R kullanıcısına yanıt

    Fiyat artışı firmanın sorunu değil.

    Daha çok para kazanıp tekrar alsaymış

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.