Şimdi Ara

İNTUM SN019L53 KAYNAK MENÜSÜ PASİF OLMA SORUNU VE SERVİS MENÜSÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
4.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar bir ara bu LCD televizyonlar ucuz olması nedeniyle pernir ekmek gibi sattı. Bende aldım yaşadığım bir sorunu çözdüm başka yaşayan kaldıysa onlarda çözsünler.

    Sorun TV ye HDMİ giriş bağladığınızda çalışmıyor. Ben bunu o gün için HDMİ çıkışlı bir cihazım olmadığı için laptop vs gibi deneyemediydim. SCART ise zaten sorunsuz çalışıyordu.

    geçen HDMİ çıkışlı bir receiver aldım. Baktım çalışmıyor. Kaynak geçişini otomatik ona bırakmayım kendim yapayım dedim baktım kaynak geçiş menüsü pasif seçilemiyor.

    Başladım sökmeye. Acaba dedim HDMİ göstermelik mi. Kart üzerinde tuner kat boş onun gibi mi dedim. Değil. Gerçekten HDMİ var.

    Neyse sorun yazılımsal. Boşa dağıttım cihazı.

    Bi kere bu cihaz SUNNY bilginiz olsun. Servisleri bile aynı.

    Cihazın servis menüsü

    MENU TUŞU + 1147 veya MENU + 78669

    sonra HDMİ source yani kaynağı sıfır ise "1" yapın. Ayrıca init tv seçeneği var. Bu sanırım initializasyon kelimesinin kısatması ve pc de bunu format kelimesi için kullanıyorlardı bazen. İnit tv yi 1 yapın yatay gezinme tulu ile. Sonra bekleyin. Tv kararacak ve kapqnıp açılacak. Sonra kaynak menüsü aktif oluyor. Bazen sebepsiz kaynak menüsü pasif oluyor. Kaynak menüsü pasifken bende hdmi bağlantısı olsa bile tv göstermiyor. Bu işlem düzeltiyor. Başka yerleri kurcalamayın TV yi bozarsınız. Tedirginseniz SUNNY servise sorarak yapın. İşte böyle.

    Ya ne iştir bunlar ya. illa bi şeyler çıkıyor. Kolay Gelsin.

    BEKO 106 525 TV de aslında GRUNDİG servis menüsüde MENU + 8500 arkadaki 14 haneli seri numarayı beko indirme merkezine yazarsanız yazılımlarını indirebilirsiniz. Bunu USB belleğe kaydedin. (Zİpten çıkarıp TARGET klasörünü)

    Güç tuşunu çıkarın. P+ tuşu basılı tutarken gücü verin yükleme başlar. Yüklemeden sonra tv açılıp kapanır. TV yi kapatın. USB belleği çekin.

    Bu sıra bunlarla uğraşmakla geçtide. Anlatma işinde otomatikleştim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasesa -- 27 Eylül 2016; 10:11:14 >







  • Cok tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.