Şimdi Ara

İntra-Lasik (ilasik, femto-lasik, idesing wavefront) Lazer Ameliyatı Oldum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Başlıkta da görüleceği üzere bu ameliyatın bir çok ismi var. Genel olarak ilasik diye tabir ediliyor. Konuya buradan girmek istedim çünkü farklı sanan ve kafası karışan olacağını düşünüyorum ben gibi.

    18.08.2021 saat 10:30a yani bugüne uzun araştırmalar sonucu randevu aldım. Göz alanında ismini duyurmuş Prof. Dr. Murat Tunç ve bir kaç farklı göz doktorunun tavsiyesi üzerine Doç. Dr. Koray Budak hocama bu işlemi yaptırma kararı aldım. Randevu almadan ise aklımdaki tüm soruları birebir Koray hocaya telefon ile sorup aydınlandım. Randevudan bir gün önce aranarak deodorant, duş ve yemek konusunda tedbirli gelmemi istediler.

    1. Gün

    Muayene saatinde oradaydım ve hiç beklemeden kontroller başladı. İlk oturduğum cihazda her bir gözüme emin olana kadar 10-15 kez tekrar tekrar ölçüm yapıldı. Bu benim için çok önemli bir husus. İlk işlemler başka bir doktor tarafından yapıldı ve Koray hocanın gelmesini bekledik kısa bir süre.

    Koray hoca geldikten sonra aynı işlemleri ve daha farklılarını yapıp gözüme göz bebeğini büyüten bir damla damlattı. 1 saat kadar beklememiz istendi. Göz bebeği tamamen büyüdükten sonra bir kaç ölçüm daha yapıldı ve sakinleştirici bir ilaç, bir adet şeker( operasyona girmeden önce yenmek üzere) ve damlalarımızın listesini aldık. Yemek yememi ancak sandviç tarzı ağır ve yağlı olmayan yemekler yememi istediler. Evet gözüm ilasik için uygundu ve başka bir yöntem ile olmayı kesinlikle istemiyordum. Tüm bu işlemler 12:30 a kadar sürdü ve dışarı çıkıp damlalarımızı aldık. 3 adet damla 126 TL tuttu. Daha sonra yemek yiyip saat 14:00 da tekrar giriş yaptık. Göz bebeğim küçülmediği için dışarı çıkıp gözlüksüz dolaşmamı istediler. 14:30 da ise tekrar kontrol edip ameliyata aldılar.

    Ameliyathaneye bone, galoş ve ameliyat önlüğü ile girdim. Sedyeye uzandım ve gözüme bir kaç damla daha damlatıldı. Sol gözüm kapatıldı ve sağ gözüme katman katman naylonumsu birşey serdiler. Gözü sabitleyen aparat takıldı sanırım o sıra. Daha sonra büyüteç gibi birşey ile lazer flapi kesiyor bu 23 saniye sürüyor diğer doktor saniye saniye saydı geriye doğru. Sağ gözümde çok rahatsızlık hissetmedim. Sonra lazer uygulandı sanırım 3 saniye sürdü. Lens takıldı ve bitti tekrar damlalar sonra aynı işlemler sol göze. Sol göz de kesi yapan o büyüteç gibi lazer biraz ağrı ve baskı yaptı. Ancak söylediğim hiç birşey katlanılmayacak gibi değil. Ve ameliyat masasından kalktım.

    Ta daaa görüyorum. Gözlükle gördüğüm kadar olmasa da görüyorum. Kalkar kalkmaz böyle bir sonuç beklemiyordum. Bir dinlenme odasına aldılar ve ağrı sızı olmadan orada yarım saat kadar dinlendim. Koray hoca geldi elimde telefonla gördü oo sen tamamsın dedi ve gitti :) bi kaç hemşire gelip kontrol etti en son Koray hoca tekrar geldi ve bir kez daha muayene etti. Kendisine sol gözümün sağa göre daha iyi olduğunu söyledim ve şuan görüşün önemli değil ona yarın bakacağız dedi. Ve çıktık eve geldik.

    Çok uzakları bile gayet net görüyorum ilk günden hatta bu netlik gözlükten de iyi. Ancak flu bir görüş var çok hafif. İlk gün bunları konuşmak için erken ancak sağ gözüm sola göre daha bulanık. Işığa hafif bir hassasiyet var. Çok çok ufak batmalar var sanırım lensle alakalı yanma sızı yok. Yarım saatte bir damlaları kullanıyorum aksatmadan. Suni göz yaşını hala kullanmadım ihtiyaç duymuyorum. Gün gün burayı güncelleyeceğim.

    Gel gelelim maddi kısmına.

    Başka yerlerin verdiği fiyatları söylemeyeceğim ancak 18.08.2021 tarihi itibari ile fiyatlar;
    Muayene 500TL
    Ameliyat 6250 TL
    Damlalar 126 TL

    Sağ: -2.0, 0.75 miyop, astigmat
    Sol: -2.0, 0.25 miyop, astigmat

    Eğer aynı gün muayene ve ameliyat olursanız muayene ücretleri alınmıyor.

    2. Gün

    Sabah kalktığımda gözümde biraz kuruluk vardı. Başka bir sıkıntı halen yok. Suni göz yaşını kullandım ancak batma geçmedi. Daha önce de lens kullandığım için lens batması olarak yorumladım. Hastaneye gittim ve bir damla damlatıldı. Sol gözümde ki lens kendiliğinden düştü. Sağı ise 10 dk kadar sonra doktor çıkardı. Kontrollerden geçtim ve gözümün 0 derece olduğunu söyledi. Sağ gözüm sola göre bulanık olduğu için korkuyordum ancak sağın derecesi daha büyük olduğu için iyileşmesi daha uzun sürecektir dedi ve içim rahatladı.

    Bugün başka bir yere daha gidip numaraları kontrol ettirdim ve orada da sıfır çıktı. Sol gözüm cam gibi sağ ise ona ayak uydurmaya çalışıyor diyelim. Dün ki kadar flu görme sorunum yok lens çıkınca rahatladım. Bunun dışında hiç bir komplikasyon yok sadece sol gözümde gözlerimi kırptığım zaman ufak bir batma var.

    2. Gün gecesi

    Gece test yürüyüşüne çıkardım yeni gözleri :) ve daha önce böyle bir deneyim yaşamadım lunaparkı ilk kez gören çocuklar gibi sağa sola baktım. Starbust yok. Işıkların etrafında hare yok. Sadece uzaktaki ışıklarda nasıl desem etrafa yayılan kare kare :D evet böyle bildiğiniz küçük ve simetrik kareler halinde bazılarında ise çizgi çizgi yansımalar gördüm. Bunlar ilk hafta için normalmiş. Komplikasyon olarak nitelendirilmiyor. Onun haricinde bilerek karşıdan gelen araçların ışıklarına baktım ve ışık sadece farın içinde. Benim en çok yaşadığım sıkıntı buydu. Sanırım wavefront nimetlerinden yararlandım.

    3. Gün

    Bu sabah aşırı bir netlik ile uyandım. Tam anlamıyla net görüyordum. Hala sol gözümde ufak bir batma var. Sağ ve sol göz tamamen aynı görüyor. Kuruluk hissi yoktu kalktığımda. Covid aşısı için aile hekimliğine araç ile gittim. Sürüşte bir zorluk çekmedim. Akşam ise tamamen sınamak için gidiş geliş 120 km yol yaptım. Burada biraz detay vermek istiyorum.

    Yol ve farın aydınlattığı yerleri gözlük ve lens dahil hiç bu kadar net görmedim. Ancak tüm gün ayaktaydım ve gözlerim bir hayli yoruldu. Gözümü pek kırpan biri değilim uzun süre kırpmadığımda görüşüm dönüş yolunda hafif hafif buğulandı. Netlik kaybı değil flu bir görüş. Sanırım gözüm kurudu. Bu göz kuruluğunu tam olarak anlamış değilim kafam estikçe göz yaşı damlasonı kullanıyorum. Gözü bir kaç kez kırpınca buğu kalkıyordu. Yoğun trafik vardı ancak ne karşıdan gelen şuursuz merceksiz fara led ampul takıp sis açanların ışığı, ne sokak aydınlatmaları nede önümdeki araçların stopları rahatsız etmedi. Tabelalar görüşüme girdiği an okuyabiliyorum. Plakaları ve sağda solda gördüğüm tüm reklam afişlerini okudum. Sanırım bu da gözümü yoruyor.

    En çok merak ettiğim gece görüşüm 3. Günde gözlük ve lens ile gördüğümden %50 kadar daha iyi diyebilirim. Ayriyeten aile hekimliğinde göz kontrol tahtasını merakımdan okudum. Standart uzaklıktan ( hekime sordum ) en altta ki yazıları okuyunca tahminimce 1 metre daha geriden denedim ve yine okudum. Doktor senin gözler 0 dan iyi dedi gitti. 1 aylık iyileşme süreci sanırım beni daha çok şaşırtacak.

    Not: Bundan sonra önemli bir gelişme olursa ekleyeceğim. Şahsi yorumu da şuraya bırakayım; bu ameliyatı olmak istiyorsanız ve korneanız uygun ise i-lasik şiddetle tavsiye ederim. No touch falan dolandırıcılık bana göre. Prk yöntemi ve korneanızın üst tabakasını tamamen eriterek - kazıyarak sözüm ona temassız bu işlem yapılıyor. İnternette gördüğüm tüm komplikasyonların %95i prk yönteminde insanların başına geliyor.

    Umarım dileyen herkes hak ettiği mükemmel görüşe ulaşır. Sağlıklı günler dilerim.

    Sormak istediklerinizi ve merak ettiklerinizi dilediğiniz gibi sorabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bosgezenadam -- 20 Ağustos 2021; 22:4:4 >







  • çok geçmiş olsun.

    umarım istediniz hale gelir gözleriniz.

    tüm ayrıntıları yazmışsınız teşekkürler
  • ozoz15 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. Şuan bile istediğim hale geldi akşam güncelleyeceğim ancak sağ göz solu yakaladı şuan aynı görüyorlar.
  • kimileri yaptırmaktan pişman olunca insan şüpheyle yaklaşıyor.


    sizin gibi iyi sonuç alanları görünce bende yaptırmayı düşünüyorum.


    benim sol gözümde keratakunos diye birşey çıktı onun için ameliyat olmuştum.


    simdi sağ gözüm hafif uzağı bile bulanık görüyor.


    astigmat var dediler dünya gözde. gözlük verelim istersen dedi. kabul etmedim.


    çizelim dediler güvenilir birilerini arıyorum açıkçası bende. bakalım

  • ozoz15 kullanıcısına yanıt
    Açıkcası araştırma ile alakalı araştırma sürecim 1 yılı aşkın. Ankarada iseniz kesinlikle tavsiye ederim.
  • Lensi siz mi takip çıkardınız koruyucu lens miydi bu
  • kmesne kullanıcısına yanıt
    Lens koruyucu doktor takıyor, ertesi gün kontrole gidildiğinde doktor tarafından çıkarılıyor.
  • Hocam flepin kaynaşması ne kadar sürüyor yoksa ömür boyu aman göze bir şey gelmesin diye mi yaşamamız gerekiyor
  • Hocam oldum ben de şimdi de ben de şu an bi netlik sorunu var hem uzakta hem yakında sizce lensten dolayı mıdır? Baya bi canım sıkıldı çünkü
  • kmesne kullanıcısına yanıt
    Öncelikle geçmiş olsun. İlk gün netlik normal 1 hafta normal hatta. Daha sonrasında iyice oturmaya başlıyor. Müsait olduğumda 1 ayın sonucunu paylaşacağım. Flap konusuna gelirsek flap hakkında çok endişe etmedim. Çünkü lazer kesim yapıldığından birleşme kusursuz gibi birşey oluyor. Lasike oranla 100 kat falan daha güvenilir diye okumuştum bir yabancı kaynaktan.

    İçinize rahatlatmak için ise şunu ekleyeyim; 1. Hafta kontrolünde hocam gözlerin sıfır demesine rağmen sağ gözümde bulanıklık hissediyordum. Ancak aynı günün gecesi o da düzeldi. Şuan sadece alışamadığım bir durum var. Gözlerimi kıstığımda önceden net görürdüm şimdi bulanıyor. Önceden ışıklar gözlerimi kıstığımda küçülürdü artık iyice açtığımda rahat ediyorum. Buna da alışmak bir hayli zor benim açımdan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bosgezenadam -- 24 Eylül 2021; 8:15:44 >
  • Geçmiş olsun bende ilasik oldum 1 ay önce 1 hafta öncede gözüme iş yaparken kablo çarptığı için flap kırışmasından bir daha ameliyat oldum hala görüntü netleşmedi sol gözüm o ameliyattan sonra beklemedeyim sağ gözüm ise nedense son ölçümde bende tek astigmat vardı tekrar 1 re yükselmiş umarım geçicidir görüşümde bi problem yok.

  • AMC A kullanıcısına yanıt
    Çok geçmiş olsun. Sanırım flap tam kaynamadan olmuş aksilik. Umarım tez zamanda tekrar sağlığınıza kavuşursunuz
  • bosgezenadam B kullanıcısına yanıt

    Sağolasın hocam bi 6 ay her şeye dikkat etmekte fayda var.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: AMC

    Sağolasın hocam bi 6 ay her şeye dikkat etmekte fayda var.

    Ya bu netlik sorunu flep sorunu değildir değil mi ? Flep de bir sorun olsa daha belirgin bir sorun mu yaşarım sizce ?


    Benim ameliyat biraz sancılı ve uzun geçti çünkü baya bi korkuyorum. saydam bir spatula ile baya gözümde oynadı doktor ve koruyucu lensi 4 gün sonra çıkaralım dedi senin göz epitelin biraz yumuşakmış dedi.


    Flepte sorun olsa netlik ve odak değil farklı bir sorun mu yaşıyoruz ?

  • kmesne kullanıcısına yanıt
    Hocam açıkcası flap kırışması düzeltildiği sürece çokta ciddi bir sorun değil. Ancak tabii ki kaynama süreci, ödem vb. Bir çok etken var netliği etkileyen.

    Şu da var ki her operasyon bir olmamakla birlikte yapılan cihaz da ameliyat sonrası süreci etkiliyor. Düşük enerji yüksek hz. ile gerçekleşen bir operasyon ile yüksek enerji düşük hz. arasında ciddi farklar var. Göze uygulanan enerji ne kadar fazla ise ameliyat sonra inflamasyonun da o kadar fazla olmasına sebep oluyor.

    Benim göz derecelerim de düşüktü ve lazer gözümde sadece 1 sn kadar işlem yaptı. Bu da açtığı tahribatı aynı oranda azaltır.

    Buna rağmen güncellemediğim günlerde netliğin gidip geldiği oldu. Şuan sadece kuruduğunda netlik problemi yaşıyorum. Üzerinden 37 gün geçti.

    Size önerim kafaya takmamanız yönünde olacak. Tam iyileşme sürecinin 6 ay olduğunu unutmayın.




  • Selamlar tam 9 gün önce dünyagöz de ilasik operasyonu geçirdim görüntüm iyi oldu tamam ama hala gözlükle gördüğüm kadar net göremiyorum. Ve detaylara odaklanamıyorum sanki gözüm focus alamıyor gibi. Böyle özellikle yazılarda normalde gözlükle net gördüğüm yazılara odaklanıp net göremiyorum. Bir de karanlıkta ışıklarda baya bir patlama-parlama efekti var. Ve uyandığımda gözümü sümük kaplamış gibi hissediyorum. Bunlar 9 gün geçmesine rağmen normal mi arkadaşlar gerçekten çok moralim bozuldu.


    Fleplerde sorun olsa daha ciddi hisseder miydim sizce yani kayma veya kırışma olsa fleplerde net bir şekilde bozukluk ve acı duyar mıydım?

  • kmesne kullanıcısına yanıt
    Öncelikle geçmiş olsun. Bahsettiğiniz hiç bişey flap ile alakalı değil. Bunlar komplikasyonlar ve zaman içerisinde azalacaktır. Yüksek ihtimalle kullanılan cihazın enerjisi yüksekti ve daha fazla tahribat yarattı. Bu konuyu çok fazla araştırmıştım. Operasyon sonrası komplikasyonların tamamı lazerin yarattığı tahribatın iyileşme sürecinde yaşanıyor.

    Özel mesaj atarsanız size operasyonu yaptırdığınız yer hakkında bir kaç bilgi vermek istiyorum çünkü gidip görüşmüştüm.
  • bosgezenadam B kullanıcısına yanıt

    Attım hocam

  • kmesne kullanıcısına yanıt

    Tam yazıları görme uzun sürüyor hocam kontrollerini ihmal etme ben bilgisayarı görmüyordum yazıları 1 ay da geldi akşam görüşü zayıftı araba sürerken zorlanmıştım flep kırışmasından dolayı şuan kullanamıyorum düzelttirdim ama ödem oluştu ödemin geçmesini bekliyorum.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.