Şimdi Ara

İnternette Aşk Olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
8.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Siz Ne dersiniz? İnternet üzerinde tanısan insanlar ve kısa bir süre sonra " Seni Seviyorum " gibi cok onemli bir söz söyleyip ciddi adımlar atarak evlilige kada uzanan bir yola cıkan bu adımlar ne kadar saglam? internet uzerinden aşk olur mu? ne kadar saglıklı? internet yolu ile evlenen ve sonra da bosanan insanlar neden daha sonra bu kararı alır? bilimsel ve subjektif yaklastıgımızda sizce bunun nedenleri ve sonucları neler olabilir ? fikirlerinizi almak isterim şahsen.



  • İnternet üzerinden yapılan bu anlamda ki muhabbetlerin ben sosyal kopukluk ve kendine olan güvensizlikten kaynaklanabileceğini düşünüyorum. İnsanlar hep arayış içinde olduklarından sanal alemde edindikleri arkadaşlılar belki bir ilk olduğu için ilk başta çekici gelebiliyor. Ama gerçek dünyaya dönüldüğünde işin rengi tamamen değişebiliyor. Bence evlilik gibi ciddi bir mesele daha hassas kriterlerle belirlenmelidir. Geçici heveslerin kurbanı olmak var işin ucunda.
  • Belkide gerçek dünyada var olan bir güvensizlik hali insanları böyle bir şeye yöneltiyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: zengin_47

    Belkide gerçek dünyada var olan bir güvensizlik hali insanları böyle bir şeye yöneltiyor.

    Sanal alemde ki güvensizlik daha fazladır bence.
    Kimin ne olduğunu bilemiyorsunuz.
  • Ben katılmıyorum,

    Sanal alemde tanışıp, sohbeti ilerletip, sonra da tanışan ve evlenen arkadaşlarım oldu !

    Burada önemli olan, karşındaki insanı iyi tanıyabilmek ve değerlendirmek bence. Aslında insanlar yazarken kendileri ile ilgili bir çok ipucu ve karakterleri ile ilgili bir çok bilgi veriyorlar farkında olmadan, yazışırken insanlar daha rahat oluyorlar ve fikirlerini daha kolay aktarıyorlar.

    Bir kaç ay yazıştıktan sonra karşınızdaki insan hakkında oldukça fazla bilgi sahibi olabiliyorsunuz, zaten sadece chatle de kalmıyor, bir süre sonra SMS ve telefon trafiğide başlıyor.

    En son kısmı ise tanışmak oluşturuyor ve orada alıcı gözü ile iyice inceledikten sonra, bir kaç ortama takılıyorsunuz, (Yemek, sinema, konser vs. vs.) zaten aklınız evet diyorsa yüreğinizde çoktan hazır oluyor. Geriye sadece karar vermek kalıyor.







  • Sonuçta nasıl tanışıldığı önemli değil, kişiler önemli. Hepimiz internete girsek te girmesek te aynı insanlar değil miyiz? Ne değişiyor ki? Karşımdaki kişi beni internet vasıtası ile tanısa ne çıkar, günlük hayatta başka bir vesile ile tanısa ne çıkar. Sonuçta ben yine aynı ben değil miyim?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kaotika

    Sonuçta nasıl tanışıldığı önemli değil, kişiler önemli. Hepimiz internete girsek te girmesek te aynı insanlar değil miyiz? Ne değişiyor ki? Karşımdaki kişi beni internet vasıtası ile tanısa ne çıkar, günlük hayatta başka bir vesile ile tanısa ne çıkar. Sonuçta ben yine aynı ben değil miyim?


    Öyle ama bir insanı sanal alemde tanımakla gerçek hayatta tanımak arasında çok büyük farklar vardır.
    Sen aynı sen olabilirsin ama bunu ben nereden bilebilirim.
    Sonuçta senin kişiliğin değişmeyecek ama karşın dakinin senin kişiliğini anlayabilmesi önemli.
  • Güvensizlikten kasıt karşıdaki kişiye güvenmeme değil kendine güvenmeme. Tabi bunu genellemek yanlış. Özellikle çet sayfalarına girip arkadaş arayanları kastediyorum. Yani dışarda gördüğü bir insanla iletişim kurma güvenini kendisinde hissetmeyip sanal alemde yüzünü görmediği kişiyle iletişim kurmak.
  • Yahu bir insanı gerçek hayatda bile yüzyüze yıllar boyunca tanıyamıyorsunuz bazen, tanıdığımız ve hep iyi bildiğimiz insanların yaptıkları sizleri hiç şaşırtmadı mı ?

    Bir insanı tanımak bazen düşündüğünüzden daha fazla da sürebilir, zaten insan da insana benzer değil mi ?
  • İnternette aşk olur mu?

    Valla ben yaptım oldu

    Aşk değilde sempati diyelim. Hatta devamında -neden olmasın ki- aşk bile olabilir.
  • Aşk her yerde olur abi.Ya da bende öyle oluyordu eskiden.İnternette,metroda,kaldırımda...
  • Simgelerle tanınan bir kişi nekadar da güvenilir olabilirki. insan hareketleri, mimikleri, kişini konuşması kadar onemlidir. Hatta yalan söylerse hareketlerden anlayabilirsiniz ama inteernetten bu mümkün degil. kamera kullanırsın ama nekadar saglıklı olacagı ortada. Dokunmak temas etmek sıcak bir gülüş almak bunlar çok önemli. Sanal aşkı bırakın arkadaşlıklar bile aslında güvenilir degildir.
  • şans diyelim.

    netten bir çok arkadaş edindim, en önemli ve basit örneği DH buluşmalarıdır.

    2004 yazında İzmir'de ilk DH buluşmamızda, forumdan tanıdıklarımızla yüzyüze tanışma imkanı bulduk ve çok güzel arkadaşlıklar başladı. Gerçek yaşama aktarılabilirse, netten arkadaş edinmek bence harika birşey.

    bunun dışında "aşk" olarak bakarsak, internet üzerinden tanışıp görüşen ve bu yaz evlenecek olan arkadaşımı örnek gösterebilirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barlas -- 19 Mayıs 2006; 0:16:58 >
  • Olunmaz..Aşk çok derin ve anlamlı bir sözcüktür..Bu kadar pasif bir şekilde gerçekleşemez...
    ,aşkın bilimsel olarak meydana gelmesi için de karşılıklı olarak bulunmak gerekmektedir
  • Ben şahsen kendi adıma böyle bir şyi imkansız görüyorum.Yani olacak şey değil bana göre . Anlatamam ama öyle. Ben kendim için böyle bir şeyii düşünemesemde olabilir diyorum yinede. Bu kişinin interneti ve chat yapmayı hayatında nereye koyduğunada bağlı biraz.
    Bazıları mesela msn de kızlıarla konuşmak ister durmadan kız adresi ararki bu cinslerden bende az çekmedim. Adamı direk pezevenk yerine koyup kız msn i varmı diye soruyorlar .Oysa bana göre eğer karşımda ise kız erkek olması farkeder internette ise farketmez. Yani bence nette herşey nötrdür. Sadece bayan yada erkek izlenimi verir.
    Nette tanışıp evlenenlere de diyeceğim yoktur.Belkide tam birbirilerini bulmuşlardır. Buda belli olmaz.Zaten beni yine çok şaşırtan taa kayseriden nette tanıştığı kızı görmeye istanbullara giden kocaman herifler.Aynısını okulda iken de bir arkadaş yapmıştı. nette tanıştığı bir kızı görmeye taa tokattan eskişehire gitmişti. onuni için kötü oldu tabi kız beğenmemiş görünce.
    Aslında ustune araştırmalar yapılabilecek bir olay . Hele benimgibi psikolojiye meraklı biri için . İnsan çevresinde bir sürü güzelim bayan varken neden gidip netten ne olduğunu bile anlayamayacağı kişilerle uğraşır.




  • Katılıyorum, insan gerçek yüzünü kolayca saklayabilir

    quote:

    Orjinalden alıntı: Ty®

    Simgelerle tanınan bir kişi nekadar da güvenilir olabilirki. insan hareketleri, mimikleri, kişini konuşması kadar onemlidir. Hatta yalan söylerse hareketlerden anlayabilirsiniz ama inteernetten bu mümkün degil. kamera kullanırsın ama nekadar saglıklı olacagı ortada. Dokunmak temas etmek sıcak bir gülüş almak bunlar çok önemli. Sanal aşkı bırakın arkadaşlıklar bile aslında güvenilir degildir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kaotika

    Sonuçta nasıl tanışıldığı önemli değil, kişiler önemli. Hepimiz internete girsek te girmesek te aynı insanlar değil miyiz? Ne değişiyor ki? Karşımdaki kişi beni internet vasıtası ile tanısa ne çıkar, günlük hayatta başka bir vesile ile tanısa ne çıkar. Sonuçta ben yine aynı ben değil miyim?



    katılıyorum kaotika aşkın tanışma yeri de mi varmış ne fark eder ki zaten aklı basında biri evliliğe götüreceği işi bilgisayarın basında kalkıp nıkah masasına oturmuyordur heralde tanışma için vesile olur net sonrası daha iyi tanıma fırsatı vs.vs. ki yüz yüze tanışıp evlilik yapan insanların coğuda ayrılyor bence nette tanışması ile ölçülecek bişe değil bu gercekten evliliğin ciddiyetini daha bilmeyipte evlenenler var bu ama yüz yüze tanışma nette tanışma fark etmez kişinin kendisi ile alakalı bişeydirr.....evliliğin ciddiyetine varmamış kişiler ne sekilde tanısrsa tanışsın çoğu yanlış evlilik oldugunu anlıyor bir zaman sonra ama bunu tanışma yerine bağlamak yanlış gibi geliyor bana



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi öyküm_mü -- 19 Mayıs 2006; 11:14:58 >




  • İnternette bir insanı ne kadar tanıyabiliriz peki? Kendini oldugundan cok daha degisik gosterebilir insan? oldugu gibi dğeil de olmak istedigi gibi gosterebilir.ve karşıdaki insan da hayalinde tasavvur ettigi kişiyi canlandırır hep hayalinde ve o kişinin o oldugunu kanısına varır belki de kendini telkin ederek.ve bulustuklarında o kişinin o olmadıgını anlayıp büyük hayal kırıklıkları ile tanısabilir.ve bu da psikolojisinde büyük yaralar acabilir.sonra hayata bakıs acısı bile degisebilir yani karkamakarısık durumlar diye dusunuyorum.pek de saglıklı diye dusunmuyorum.ama adı uzerinde aşk,nerede olursa olsun insanı pembe dünyaların icine alan bir dünya.ve bu durum icinde de insna saglıklı dusunemiyor aşık olunca yani.aşık oldugu zaman bir insanın ne tür davranıslar sergiledigini sizler de bilirsiniz.herseye cok daha olumlu yumusak yaklasır.karsıdaki kisinin hep güzel taraflarını gorur.olumsuz taraflarını göz ardı eder.ve evlilige giden bu yolun sonunda evlilik bir uyanıs olur ve artık olumsuz tarafları göze batmaya baslar.ve sonucu da " ben bu insanla nasıl evlendim,nasıl goremedim bu yonunu deyip hayatı kendine de o insana da zehir etmeye baslar ve kaçınılmaz son " boşanma" gerceklesir. olabilir mi?




  • dışardaki birine hişt hey selam deme şansımız yok ama internette diyebiliriz onun için internetteki aşka inanıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celaleddin Ari -- 19 Mayıs 2006; 11:37:24 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kaotika

    Sonuçta nasıl tanışıldığı önemli değil, kişiler önemli. Hepimiz internete girsek te girmesek te aynı insanlar değil miyiz? Ne değişiyor ki? Karşımdaki kişi beni internet vasıtası ile tanısa ne çıkar, günlük hayatta başka bir vesile ile tanısa ne çıkar. Sonuçta ben yine aynı ben değil miyim?

    Sanırım burdaki konu nette tanışıp gerçek hayatta görüşmeye başlayıp aşık olmak değil, sadece nette yapılan muhabbetlerle aşık olmak. Ve insan nette gerçekten bambaşka bir karaktere bürünebiliyor.

    Bizim bir arkadaş var mesela. Adam sözlük ortamlarının en popüler üyelerinden birisiymiş. Zira yaptığı yorumlarla birçok kişinin saygısını kazanmış. Ama ben bunu ilk duyduğumda inanmamıştım, çünkü gerçek hayatta iki kelime konuşamayan, pasif, karizma yoksunu (sokakta görseniz görmemezlikten gelirsiniz) bir çocuk. Zaten bir sözlük toplantısında millet adamı gösterip "bak bak, ... buymuş" demiş, diğerleri inanmamış (benim başıma gelenin tam tersi )

    Kısacası net ortamındaki tanışmalar son derece yanıltıcı olabiliyor. Bu yüzden ben de nette oluşabilecek bir aşka inanmıyorum. Ama nette tanışıp, daha sonra görüşüp aşık olanlara tabi ki lafımız yok.




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.