Şimdi Ara

İnternete zam kapıda | 2020 yılında Türkiye'de internet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
2
Favori
16.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    2020 yılında internet bağlantı ücretlerine zam gelecek mi?
    Upload hızlarında gelişme olacak mı?
    Fiber neden yaygınlaşmıyor?
    Altyapı yatırımları yeterli mi?
    Port yok sorunu ne zaman bitecek?
    Ping süreleri neden yüksek, oyun kalitesinin artması için neden aksiyon alınmıyor?
     
    ve bir çok sorunun cevabı bu videoda. 



  • BTK denen kurum "Önce vatandaş" diyeceğine Türk Telekom'un kuklası olmuş durumda. TT ne yapmak istese, bir şekilde bu işten kazançlı çıkıyor. Kimse de durup demiyor ki "Arkadaş sen neyin peşindesin. Böyle bir kurum varken, Türk Telekom bırak seneyi, ayda bir zam yapar, kafasına göre maliyetleri arttırır. Denetleyen, sorgulayan bir BTK yok çünkü. Noter gibi onaylıyor sadece. BTK üzerinden ISS'leri şikayet edersin, şikayetini bile ISS'e cevaplattırırlar. Ben zaten ISS'le muhattap olmamak için, sorunumu sen çöz diye sana yazıyorum. Sen gidip beni ISS'le muhattap ediyorsun hala.

    Türkiye'de adına nazaran içi en boş kurumlardan biri. 2020'de hala altyapı konuşuyoruz, internet ucuzlayacak diye düşünmek yerine, "Ne zaman zam gelecek" diye düşünüyoruz. Yazıklar olsun bu işlerde emeği geçen herkese.
    Taahhütümün bitmesine 1 sene var ama geçen beni aradılar şu anki tarifemden 40tl kadar daha pahalı tarifeye taahhüt vermem için kendilerince bir avantaj sundular. Tabi ki daha 1 sene var diyerek geri çevirdim ama baya da bi konuştum müşteri temsilcisiyle. Diyorum fiyatlar neden böyle şudur budur, bunları BTK belirliyor biz değil diyor. Hemen sıkışınca topu BTK'ya atıyorlar ki eminim BTK'yı arasak onlarda operatörlere atarlar. Kısacası vatandaş oyuncak olmuş durumda bunlar istedikleri gibi at koşturuyorlar.
    Selamlar,

    Evet henüz bizim gibi oyuncuların pazar payı düşük. En önemli konu marka bilinirliği. Büyükler çok güçlü ve sürekli müşterinin karşısına göz boyayıcı reklamlarla çıkıyorlar. Bunu kırmak için bu yıl biz de TV reklamına başladık.
    BTK bizim gibi firmalar için maliyetlerde pozitif ayrımcılık yapıyor. Yeterli mi? Değil ama hiç yoktan iyidir.
  • 1.5 senedir tt fiber doseli kutu koymadılar siteye bayramoglu :)

  • Çok laf az iş sınırlı upload filtreli İnternet kazık hızlar yaşamak zor çok zor turkiyede Allah gözünüzü doyursun açlar hep zam hep zam 3 kuruş asgari ücret sonra hep zam zenginleri doyuramadigimiz için fakirler hep isyaeeean mod on.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sebastian Insane -- 19 Ocak 2020; 13:2:13 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bizim binayada fiber çektiler dediler ki 4 port var erken davranın internet bağlayalım.

    Kutunun içine bir baktım bildiğin 4 port fiber modem koymuşlar ??

  • Daha ipv6'ya geçemedik, bunlar zam yapıyo ya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ping kötü değil anlamak istemiyorsunuz. Coğrafi konum yüzünden bu pingi alıyorsun. Ben Mersin'den Almanya sunucusuna 50-60 ping arası alabiliyorsam ping iyi demektir. Avrupanın öbür ucu İngiltereye 65-75 arası atıyorsam ping iyi demektir. Kim diyor kötü diye anlamıyorum ki? Sorun coğrafi konum. Ha internet hızlarına eyvallah onlar cidden ortalamanın çok altında ve pahalı.

  • https://www.starlink.comhttps://www.theverge.com/2019/4/4/18295310/amazon-project-kuiper-satellite-internet-low-earth-orbit-facebook-spacex-starlink

    Hangisi önce gelirse muhtemelen direkt geçiş yapacağım. Fiyat olarak cazip olur mu diye sormuyorum bile kesin bizimkilerden fiyat olarak uygun, kota konusunda insaflı, bağlantı konusunda stabil olacaktırlar.




  • İnternete zam kapıda. Bilmeyende 100 mbps i 30 liraya falan kullanıyoruz da zam gelecek sanır. Türk Telekom aşırı müşteri kaybetti şişkin fiyatlardan. Küçük iss lerin avantajı ucuz olması. Tt ile benzer fiyatlar olacaksa macera aramaya gerek kalmaz. Tt de en azından muhatap buluruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mileni 70 den 80e çıkardı 90 yaparsa kapatırım bağlantıyı
  • Türkiye'de internet kullanmak rezalettir sorunludur yenilik yaptık diye sürekli yalanlıyorlar durumu şöyle açıklıyım;
    Bizim apartman eski hat kullanıyor aradık turcelle geçicektik türk telekomdan apartmanda fiber hat yok diye alamadık koca turkcell fiber hat döşiyemiyor bu apartmana neyse kaldık turk telekomda bizde busefer kotayı yükselttik ama buna rağmen oyunlarda milletin pingi 30-70 iken benimki abartısız 999a kadar çıkıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hiç upload ları artıran yok. 16mbit download 16mbit upload download-upload eşit hızda olsun ona bile razıyız...
  • Apartman dairesinin hattı eski veya yıpranmışsa veya wifi dan bağlanıyorsaniz anlık düşmeler yaşanıyor. Ben de 5 GHz destekleyen modem vardı, bilgisayar eski 2011 model bir laptop dı, sık sık oyundan düşmeler anlık donmalar yaşıyordum, bir tane ufak 5 GHz wifi destekleyen adaptör aldım kurtuldum bu dertten. Yani problemin servis sağlayıcısından çok bir çok çözüm bizde bitiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Upload ve download hzilari artirilmasi kotalarin kaldirilmasi ile aslinda herkes kazanacak iken cakalliklar yuzunden KITLIGI yasatan ISS vs beddualari hak etmekteler ...

    Verdikleri modem cagdisi! Fiber kullaniyorum WPA2 guvenlik acikli ve guvenlik guncellemesi yok! Inatla Wifi AC li modemi kitlediler yillardir da ayni ! Artik WIFI 6 AX modemler sart! Bizlere modem bedeli ayrica kitleyecekler ve dayatmali olacak! Tam bir iskence!

    Subat bitmeden gereken sikayetleri herkes yapmalidir! ...


    Bulut hizmetleri icin bilhassa bulut ticaretini biz son kullanicilara sunanlar karsi cikmali !

    Surumden kazanmayi ogrenmi ama yok bir kesimden yukske asiri kar elde etme kaygisi ile olan son kullanicilara ...

    Sirketin bolgesinde bile fiber yok! Anca VDSL ler var ... Altyapi iicn inatla bekletiyorlar! Yillar gecti ...

    Bir de bu isin GSM sebeke ayagi var! Turkiye daha 4G yi saglikli oturtamadi! Birakin 4.5G ( LTE-A ) yi 4G bile sorunlu ideal degil paso kopmalar!

    Bircok ulkede 5G gecilmis! Turkiye'de altyapisi fiber kablolarlar ile kurulmasi gerekirken inatla 5G de cok cok gec gelecek! ...


    Birileri 4.5 G onemsiz 5G 2019 da gelecek demisti ! Hani ne oldu ? YIL 2020 ! ...

    Bir ara fiber de 500 megabit kampanya verdiler verdikleri modem ile ethernet ten sadece tek bir cihazdan haberdeki gibi baska bir cihaz tarayici sekmesi vs yok speed test yaptim sonuc : Anca en fazla 440 megabit anca ulasabiliyor. Wifi den AC ile modeme yakin iken bile daha kotu elbette WIFI de beklenir lakin modemin WIFI kapasitesi de vasat!


    Artik elimizdeki cihazlari degistirmeden 10-15$ verip WIFI6 ( AX ) modulunu alip kendimiz RAM degistirir gibi terfi edebiliyoruz. Cihazlarimin bazilarini terfi ettim WIFI6 ya ...

    Zaten WIFI 6 li cihazlar gecen yilin baslarindan beri var ...


    GEnel durum boyle ve gerek altyapi gerek bizlere verilen dayatmali modemlerin eski teknolojili ve guvenlik sorunlari ile bizlere her turlu dayatilmasi kabule edilemez!

    Rezalet !





  • Bu ülkede yasamak gerçekten haram oldu artık.

  • 5 senedir kablonet abonesiyim ondan önce leş telekom kulllanıyordum. Sürekli internetin kopması, aşırı ping ve rezalet hız'dan sonra kablonet ilaç gibi geldi. 100mbps internet'in tamamını alabiliyorum. Ping sürelerinden çok şikayet eden oluyor fakat benim ping ile alakalı bir derdim yok. Frankfurt'a 45-60 ms arası bağlantı sağlıyorum.
    Tek - diyebileceğim yönü herkesinde bildiği üzere upload hızı 100mbps download veriyorsun kayıpsız bir şekilde ama 5 mbps upload nedir yahu? Video yüklemek, bulut servislerini kullanmak işkence en azından 16-20 mbps upload hızı verilmeli.

    Frankfurt hız testi
    İnternete zam kapıda | 2020 yılında Türkiye'de internet

    London hız testi
    İnternete zam kapıda | 2020 yılında Türkiye'de internet




  • Night_Blade N kullanıcısına yanıt
    yok hocam bendede 300mpsye kadar bilgisayara takılan tplink sinyal arttırıcı aparatı var kaç kere turktelekomu aradık habire hat eski dedi durdular kotayı arttırdık olmadı dediğim gibi turktelekoma işim bittiğinde turkcelle geçiceğim bi kampanya yapıyorlarmış fiber hat olnmayan veya eski hata sahip olan apartmanlar için fiber modem varmış onun gibi birşey
  • turknet sağolsun 5-6 yıl fatura ödemeyeceğim
  • afrikadaki internet bu bataklıktakinden daha iyi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: b0Ni

    turknet sağolsun 5-6 yıl fatura ödemeyeceğim
    neden? referanslardan mı?
  • Fiber var Upload 4 mbps ve Download kısmında sabitlemişler 100 mbps'i fazlası yok.

    Param var ama fiber getiriyorsun ama insanları paketler ile kısıtlıyorsun.

    Alper beyi destekliyorum inşallah Upload ve Oyun firmalarını ülkemize getirmeleri açısında destekliyorum.

    Düşük ping ve yüksek hızlar herkesin hakkı olmalı Teşekkür ediyorum.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.