Şimdi Ara

İnternet tesisatımı yenilemelimiyim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kolay gelsin, binama 75 mbps internet geliyor fakat evde 42 görüyorum , sorunun iç tesisattan oldugu söyleniyor. İç tesisat kablolarım cat6 kablo . Tesisatı değiştirmem mi gerekir yoksa aşağıdaki telefon kutusunu mu kontrol etmem gerekir ? 




  • cat 6 1000mbps ye kadar hizmet vermektedir.wi-fi den mi bağlanıyorsunuz.hız testini yada doğru hızı tespit etmek için modeme çok yakın olmanız aynı yerde olmanız şart.modem salonda diyelim siz 2 oda arkadan kapılar kapalı şekilde test yada bağlantı yaparsanız hep düşük hız alırsınız.ayrıca modeminiz kullandığınız pakete uygunmu.bunlarıda bir kontrol edin.vdsl desteği gibi konular var.



    saygılar...........................

  • Hocam modem hat değerlerinizi atabilirseniz modeminize gelen hızı görebiliriz sorun modemde mi yoksa altyapıda mı belli olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kutuda alınan hız ile ev içinde alınan hızda farklılık varsa problem tesisattadır. Kablolamayı genelde elektrikçiler yaptığı için o kabloları atlamalı olarak odalara gönderiyorlar.

    O da performans kaybına neden oluyor. Sizin öncelikle aşağıdan gelen kablonun ilk nereye geldiğini bulmanız lazım. Muhtemelen prizlerden birine geliyor ve oradan odalara dağılıyordur. Sizin modeminizin bağlı olduğu yer ikinci veya üçüncü atlamanın yapıldığı yer olabilir. Bu da priz içlerinde kablonun kesilip eklenip o prize gönderilmiş olması demektir. Eklerden kurtulmanız gerekiyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.